fonradar

Ne Zaman Emekli Olabilirim.?

Ynt: Ne zaman emekli olabilirim.?

01.11.1963 doğumlu erkek,

09.09.1995 tarihinde bağkura girişi var ve bağkurdan 3087 prim günü mevcut.

30.06.2004 tarihinde sigortaya işe girişi var ve 136 günlük bir prim gününe sahip.

Bu kişinin bağkurdan emekli olması imkansız denecek kadar az.
Sorum şu : bu prim günlerini dikkate alarak önümüzdeki yıllarda sigortalı (4a sigortalısı) olacağını varsayarsak 4a kapsamında ödemesi gereken gün sayısı ve emekliliğe hak kazanabilmesi için bulunması gereken yaş şartı nedir?

Teşekkür ederim...

EMEKLİLİK ŞARTLARINIZ (81-A,B)
Yaş 55 Kalan Yaşınız 7 Yıl 3 Ay 9 Gün
Sigortalılık Süresi 25 YIL Kalan Hizmet Süreniz 9 Yıl 1 Ay 17 Gün
Prim Gün Sayısı 5750 Kalan Prim Gün Sayınız 2527

sayın turkasıa çok teşekkür ederim. Peki üç buçuk (1260 gün) yıl 4a kapsamında prim ödersek 3600 günden emekli olabilir mi? hani toplam 1260+3087= 4347 günü oluyor ama 3600 günden emekli olmaya başvurabilir miyiz?

ii gunler babam 01.01.1956 doğumlu 1980 ile 1990 arasında 635 gun prım ı var ve 01.08.1999 dan beri tarım bağkuru yatırıyor ne zaman kısmi emekli olurr

biraz daha bilgi verirsem doğum yılı 01.01.1956 doğumlu 1980-1985 arası ssk toplam gun 635 ve 01.08.1999 dan beri tarım bağkur u yatırıyor ne zaman emekli olabilir yas sınırı var mı ... gun eksiği varsa askerliği yatırmamıza ihtiyac var mı simdiden tesekkurler(kısmı bagkur ewmeklilik)

HASAN59 ' Alıntı:
biraz daha bilgi verirsem doğum yılı 01.01.1956 doğumlu 1980-1985 arası ssk toplam gun 635 ve 01.08.1999 dan beri tarım bağkur u yatırıyor ne zaman emekli olabilir yas sınırı var mı ... gun eksiği varsa askerliği yatırmamıza ihtiyac var mı simdiden tesekkurler(kısmı bagkur ewmeklilik)
SSK başlangıç ve bitiş tarihleri ile askerlik başlangıç tarihi ve süresi?

01.01.1964 doğum tarihli erkek

01.07.1987 tarihinde ssk (4/a lı) girişi var. (85 gün)

01.07.2004 tarihinden beri tarım bağ-kuru yatırmakta (7 yıl 1 ay 4 gün) (2554 gün)

Askerlik borçlanması ve yurtdışı borçlanması yaparsa fazlasıyla prim gününe sahip olacak ve 1987 den önce de yurtdışı günleri var ( 10-15 yıl civarı yurtdışı günleri mevcut) (askerlik 18 ay-1984 yılında askerlik yapmış) ve bunları öderse sigortaya giriş tarihi doğal olarak daha erkene çekilecek. Ve doğal olarak prim günlerini dolduracak.

Sormak istediğim şu : yurtdışı borçlanması yaparak bu koşullarda tarım bağ-kurundan mı emekli olur. 4/a dan emekli olabilmesi için son 3,5 yılda (1260 gün) bilfiil 4a lı olarak çalışması mı gerekir. Yoksa sadece yurtdışı günlerini ve askerliğini borçlanırsa 4a dan emekli olabilme şansı var mı? (emeklilik şartları nedir)

Bir diğer sorumda , 3600 günden emekli olabilir mi? Emeklilik şartları nedir?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

smmm.kus ' Alıntı:
01.01.1964 doğum tarihli erkek

01.07.1987 tarihinde ssk (4/a lı) girişi var. (85 gün)

01.07.2004 tarihinden beri tarım bağ-kuru yatırmakta (7 yıl 1 ay 4 gün) (2554 gün)

Askerlik borçlanması ve yurtdışı borçlanması yaparsa fazlasıyla prim gününe sahip olacak ve 1987 den önce de yurtdışı günleri var ( 10-15 yıl civarı yurtdışı günleri mevcut) (askerlik 18 ay-1984 yılında askerlik yapmış) ve bunları öderse sigortaya giriş tarihi doğal olarak daha erkene çekilecek. Ve doğal olarak prim günlerini dolduracak.

Sormak istediğim şu : yurtdışı borçlanması yaparak bu koşullarda tarım bağ-kurundan mı emekli olur. 4/a dan emekli olabilmesi için son 3,5 yılda (1260 gün) bilfiil 4a lı olarak çalışması mı gerekir. Yoksa sadece yurtdışı günlerini ve askerliğini borçlanırsa 4a dan emekli olabilme şansı var mı? (emeklilik şartları nedir)

Bir diğer sorumda , 3600 günden emekli olabilir mi? Emeklilik şartları nedir?

Şimdiden teşekkür ediyorum.
Yurtdışı çalışması emeklilik tarihiden geriye doğru son yedi yıllık süre içinde olsaydı, 3,5 yıl hesabına sayılırdı. Askerlik borçlanması da 3,5 yıllık hesaba dahil edilmez. Askerlik borçlanması ile sigorta başlangıç tarihi 01.01.1986 olur. 3,5 yıl SSK kapsamında (4/a) çalışarak ve bu sigortalılık süresi devam ederken veya bitince 940 gün kadar yurtdışı borçlanma yaparak SSK şartları ile emekli olur. (Toplam gün sayısı 5375 olmalı)

Sayın sezer teşekkür ediyorum. peki yurtdışı günleri ssk girişinden önce. Yurtdışı günlerinide askerlikle beraber borçlanırsa yurtdışı günlerinden kaynaklı giriş tarihi daha da geriye yürümez mi? yoksa bu durumda yurtdışı günleri ssk giriş tarihi olan 1987 ve bağkur giriş tarihi olan 2004 yılları arasında yatırılmayan primler yerine mi sayılıyor?

Bir de başka bir sorum söyle: aslında 2004 ve sonrasında da yurtdışında ama tarım bağkurunu yurtdışında olduğu süreçlerde de ödüyordu. şimdi son yedi yıllık süre içerisinde 3,5 yıllık yurtdışı günleri mevcut ama tarım bağkuruyla çakışıyor. böle bir çakışma olduğu halde son yedi yıldaki günlerinin 3,5 yılını borçlanırsa yine aynı koşullar geçerli mi? hani çakıştığı için bağ-kur günleri yada yurtdışı günleri prim günlerinden sayılır mı?

smmm.kus ' Alıntı:
Sayın sezer teşekkür ediyorum. peki yurtdışı günleri ssk girişinden önce. Yurtdışı günlerinide askerlikle beraber borçlanırsa yurtdışı günlerinden kaynaklı giriş tarihi daha da geriye yürümez mi? yoksa bu durumda yurtdışı günleri ssk giriş tarihi olan 1987 ve bağkur giriş tarihi olan 2004 yılları arasında yatırılmayan primler yerine mi sayılıyor?

Bir de başka bir sorum söyle: aslında 2004 ve sonrasında da yurtdışında ama tarım bağkurunu yurtdışında olduğu süreçlerde de ödüyordu. şimdi son yedi yıllık süre içerisinde 3,5 yıllık yurtdışı günleri mevcut ama tarım bağkuruyla çakışıyor. böle bir çakışma olduğu halde son yedi yıldaki günlerinin 3,5 yılını borçlanırsa yine aynı koşullar geçerli mi? hani çakıştığı için bağ-kur günleri yada yurtdışı günleri prim günlerinden sayılır mı?
Borçlanma, sigortalılık başlangıç tarihini öne çeker ve prim gün sayısını çoğaltır. Türkiye'de sigortalı olarak geçen süreler yurtdışı borçlanma kapsamına girmez.

Sezer Bey Bende Babam için soracaktım
doğum : 13/08/1956
ask.borç.yapıldı. 11/76 -- 07/78 arası için ( 06/2011 de ödendi)
ilk başlama tarihi : 02/79
son prim ödeme tarihi : 09/2007
toplam prim sayısı 3600

genel müdürlüğe sorduğumuzda herkesten farklı cevaplar alıyoruz. 59 yaşını eklemeli dendi.
kimisi 5/05 ve 5/08 tarihleri arasında son prim ödendiğinden ve prim günü dolduğundan 57 yaş deniyor biraz kafamız karıştı.

ayrıca tarihi öne alabilme durumumuz varmı ? borçlanma yada isteğe bağlı sig. bizim ile ilgili mi :) teşekkürler

bcakmak ' Alıntı:
Sezer Bey Bende Babam için soracaktım
doğum : 13/08/1956
ask.borç.yapıldı. 11/76 -- 07/78 arası için ( 06/2011 de ödendi)
ilk başlama tarihi : 02/79
son prim ödeme tarihi : 09/2007
toplam prim sayısı 3600

genel müdürlüğe sorduğumuzda herkesten farklı cevaplar alıyoruz. 59 yaşını eklemeli dendi.
kimisi 5/05 ve 5/08 tarihleri arasında son prim ödendiğinden ve prim günü dolduğundan 57 yaş deniyor biraz kafamız karıştı.

ayrıca tarihi öne alabilme durumumuz varmı ? borçlanma yada isteğe bağlı sig. bizim ile ilgili mi :) teşekkürler
Prim günlerinin 24.05.2005-23.05.2008 tarihleri arasında tamamlanmış olması tek başına yeterli değildir. Kısmi emeklilik için aranan 3 şart vardır. Bu 3 şartın üçünün de yerine gelmesi gerekiyor. Bunlardan en geç tamamlanan tarih dikkate alınır.
Babanız 55 yaşını 13.08.2011 tarihinde tamamlıyor. Bu tarih de 24.05.2011-23.05.2014 kademesine denk gelir. Bu kademeye giren sigortalılar 59 yaşını tamamlayarak emekli olurlar.
Bu nedenle babanız 59 yaşını tamamlayıp 60 yaşından gün aldığında emekli olma hakkını elde eder. Bu tarihi öne alma imkanı yok.

çok teşekkür ederim cevabınız için yalnız kafam birşey takıldı bize bu yılın 13 ağustosunda emekli olunacağı söylenmişti kurumdan bizde ona göre askerlik borçlandırmasını ödedik. Fakat şimdi 59 yaşını beklemek gerektiği ortaya çıktı. Ben şimdi bu borçlanma çin yatrıdığım ücreti geri almak istesem alabilirmiyim ve bunun bir zararı olurmu bana yani ben 59 yaşı biterken bunu yatırsan emeklilik yaşı ötelenir mi yoksa yine aynı 59 yaş bitince me emekli olunur... teşekkür ederim

bcakmak ' Alıntı:
çok teşekkür ederim cevabınız için yalnız kafam birşey takıldı bize bu yılın 13 ağustosunda emekli olunacağı söylenmişti kurumdan bizde ona göre askerlik borçlandırmasını ödedik. Fakat şimdi 59 yaşını beklemek gerektiği ortaya çıktı. Ben şimdi bu borçlanma çin yatrıdığım ücreti geri almak istesem alabilirmiyim ve bunun bir zararı olurmu bana yani ben 59 yaşı biterken bunu yatırsan emeklilik yaşı ötelenir mi yoksa yine aynı 59 yaş bitince me emekli olunur... teşekkür ederim
Kurum size "13 Ağustos 2011 tarihinde emekli olur" dedi ise o o tarihte emeklilik için başvuru yapın. Red edilir ise, diğer alternatifleri düşünün. O tarihte ödeme yapabilirsiniz ancak borçlanma tutarı daha fazla tutar.

D.TARİHİ 30.10.1964
İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ 15.02.1998
CİNSİYET ERKEK
SSK GÜN 2,835
BAĞKUR GÜN 2,040
ASKERLİK 1984 YILINDA 24 AY
şu anda bağkurlu bağkurluyken ve
sigortaya geçerse ne zaman emekli olabilir
2 kurumdan emeklilik arasında ne fark vardır maddi olarak
TEŞEKKÜRLER..

karakaya_ ' Alıntı:
D.TARİHİ 30.10.1964
İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ 15.02.1998
CİNSİYET ERKEK
SSK GÜN 2,835
BAĞKUR GÜN 2,040
ASKERLİK 1984 YILINDA 24 AY
şu anda bağkurlu bağkurluyken ve
sigortaya geçerse ne zaman emekli olabilir
2 kurumdan emeklilik arasında ne fark vardır maddi olarak
TEŞEKKÜRLER..
Askerlik borçlanması yaparsanız, son 3.5 yıl SSK kapsamında çalışarak, 15.02.2021 tarihinde,
Askerlik borçlanması yapmadan, son 3,5 yıl SSK kapsamında çalışarak 15.02.2023 tarihinde SSK şartları ile emekli olur.
Bağ-Kur sigortalılığını devam ettirip askerlik borçlanması yaparak, SSK+ Bağ-Kur+Askerlik borçlanması günlerinin toplamını 9000 güne tamamladığı tarihte Bağ-Kur şartları ile,
Bağ-Kur sigortalılığını devam ettirip askerlik borçlanması yapmadan, SSK+ Bağ-Kur günlerinin toplamını 9000 güne tamamladığı tarihte, Bağ-Kur şartları ile emekli olur. Ancak Bağ-Kur başlangıç tarihini belirtmediğinizden yaş sınırına takılmayacağını garanti edemem.
SSK emekli aylığı Bağ-Kur?a nazaran biraz fazladır. Ancak bu farklılık eşit tutarda primler için geçerlidir. Bağ-Kur primi yüksek olursa bu aylık tutarı öne geçer.

Merhaba,
1968 dogumlu bayanim,
1991'den beri yurtdisindayim,
1987-90 arasi SSKli olarak calistim, 1001 is gunum var.
yurtdisi evhanimligindan emekli olma secenegi benim icin gecerli mi?

bir sekilde emekli olmam icin ne gerekiyor?

zahmetiniz icin coook tesekkur ederim.:)