Önceden Hazırlanmış Kira Beyan sistemi çalışıyor mu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Önceden Hazırlanmış Kira Beyan sistemi çalışıyor mu ?

kerimoglu62 ' Alıntı:
sayın cem321

öncelikle konuya ilginizden dolayı teşekkür ediyorum..

dilekçe derken?? içeriği ne olacak..
Dilekçe içeriği 'GV beyannamemin alınarak tarafıma tahakkuk fişinin verilmesi arz'' şeklinde olabilir. Ayrıca Sn. mohikanın söylediği gibi iadeli-taahhütlü posta ile de gönderebilirsiniz beyannameyi... ;)

metyo ' Alıntı:
Anne kızlık soyadını büyük harfle yazdığımda kabul etti bilginize...

Şimdi ben 75 yaşında ki babamın annesinin kızlık soyadını nerden bulayım. Anne kızlık soyadını salladım! kabul etti.

önceki sene vd ile mernis adres bilgilerine göre yeni belirlenen vd sorununu çözemediklerinden sistem çalışmıyordu. Çareyi 2010 benanındaki vd adına beyan kabul ederek çözebilmişler!

beyananameyi doldurdum, onaylama aşamasında hata mesajı veriyor..hatanın ne olduğu meçhul.. :(
Sistemden kaynaklanan bir problem mi şimdi bu?

vergi değerini yazmak mecburi mi yoksa ortalama bir şey yazmak makbulk mü

iyi çalışmalar

Emsal kira bedeli kıyaslamasının yapılabilmesi için vergi değerinin( Emlak Vergisi Kanunu md.29'a göre tespit edilen değerin) yazılması mecburidir, vergiyle ilgili hiç bir konuda "ortalama bir şeylere" göre işlem ve hesaplama yapılmaz.

VErgi Değerini belediyeden edinebilirsiniz.

Mali Müşavir şifresi ile verebiliyoruz değil mi arkadaşlar ?

Vergi Numarası olmayan kişilere nasıl yetki girişi yapılıyor arkadaşlar ?

Merhaba,
denilyorduki, maliye gerçek tutarları tespit etti, mektupta gönderildi mükelleflere ve kira beyannamesi dolduruldu..

şimdi sisteme giriyorum, yine mükellefin beyanına göre herşey..

"önceden hazırlanmış" demekle neyi kastettiler.. sadece sistem mi acaba

Bugün onaylayabilen var mı acaba..sistemde bir problem mi var, ben hala onaylayamadım..

Önceden hazırladıkları;
2010 yılında yapılan beyanda var olanların adres ve 2010 beyan edilen rakamlarını getirmek, adınıza "kira" açıklamalı olarak bankaya yatan rakamları listelemek, muhtasar b. ile adınıza ödenen stopaj var ise onları listelemekten ibaret.

Zaten çalışmıyor ki. Baştan bir iki tane onayladım. Şİmdi tüm bilgileri doğru girdiğim halde hatalı giriş yaptınız diyor.

Eğer hem ev hemde işyeri kira geliri var fakat işyeri kiraları istisna nedeniyle bildirilmeyecek ise stopaj listesini açıp çıkan stopajları silmelisiniz.

şimdi bilgi işlem merkezi ile görüştüm.sistemde güncelleme varmış.yarım saat sonra giriş yapabilirsiniz dediler.
aramak isteyenler : 0312 302 17 00

elimde 6 tane gmsi var gönderemiyorum.en sonunda vergi dairesine elden götürecez galiba ....

Arkadaşlar bu önceden hazırladıklarını söyledikleri programda,ekle butonunu kullanıpda mesken/işyeri eklenince eklenen tutarı matraha almıyor ya.sizler yapabildinizmi acaba ?

İşin ilginç yanı hazırlanan yardım pdf dosyasında sol taraftaki sekmelerden sadece çıkış dahil 4 ünün aktif olması Mesela BEYANNAMELERİM ikonu -ki büyük ihtimal doldurulup onaylanan beyan ve tahakkukların görüntülenmesine imkan verecek ikon- aktif değil.

Zira bendeniz internet explorer kullanıcısı olarak sırf beyan vermek için yüklediğim google chrome un dosya yükleme tarzından dolayı pdf tahakkuku yükleyemedim. Sayfayıda tezcanlılığımdan olsa gerek kapamış bulundum
elde beyan tahakkuksuz kala kaldım :) ???

Şimdi bunun için vergi dairesine gitmek icap eder mi?

ar-ge siz apar topar program bu kadar olur. Bakanlık biz SMMM birazcık güvenip bir test edip sorunları bildirebilirmisiniz dese gönüllü olurdum. Bu arada kira süresi de yok! 12 aydan az kira alıp kira süresine emsali geçenleri nasıl ayırt edecekler acep? (Örn; emlak değeri 10.000 kira süresi 2 ay toplam kira 90 olan için)

benim kiracım 12 ayda sadece 4 kez kira yazmış bankaya yatırırken..dolayısıyla 4 aylık kira gelirim var diye sistem okumuş..ama ben düzelttim ve 12 ay olarak beyannamemi verdim bugün.

ustatlar birşey daha sormak isterim..bu gün vergi dairesindeki memurun yardımıyla verdim beyannameyi.çok çabuk oldu sistem hızlıydı .
eve gelip tahakkuku bi kez daha göreyim dedim..hiç bişi yok ortada ( gerçi vergi dairesinden beyanname ve tahakkuk fotokopisini aldım)
ben mi göremiyorum.gerçekten görülemiyormu