ONLİNE-Bağımsız denetim yönetmeliği taslak görüş bildirme!

Ynt: ONLİNE-Bağımsız denetim yönetmeliği taslak görüş bildirme!

sahincolak71 ' Alıntı:
DİKKAT DİKKAT

ANKARA YMMO ÜYELERİNİ UYARDI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM PROGRAMINA KATILMAYIN

DEĞERLENDİRMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

BEKLEYİN.................................................

kesin eğitim ücretinden dolayıdır beleşe getirmeye çalışacaklardır ;D

Ortalık toz duman muafiyeti alan sessiz ancak muafiyet muafiyeti doğuracak YMM ler öyle yada böyle sınavsız bu belgeyi alacak şimdi kaç yıllık ymm SPK nın 100-200 TL civarına test usulü yaptığı sınavla verdiği belgeye müşterisinimi kaptıracak standart hep aynı taktik ilkin bir parmak balı sür sesleri kes sonra asıl amacına ulaş.
Zamanında burada bağımsız denetimde eski beyanatlara bakın bakalım şimdi taslaklarla muafiyet alıpda bu bizim hakkımız diyen arkadaşlar bakın bakalım eskiden neler yazmışlar, bizim meslekdaşlar bu zihniyette oldukça YMM ler bu piyasanın ekmeğini daha çokkkk yerde işte yapacak birşey yok bir parmak bala herşey feda bugün size verilen muafiyet şurda bir kaç gün sonra YMM lere verilecek piyasa zaten YMM lerde SPK lılar asıl ozaman bakalım kimi nasıl denetleyecek heleki Anadoluda olupda belge aldım diye bayram edenler kimi nasıl denetleyecek anadolunun büyük bir kısmı dönmüş basit usule vah bu memleketimin haline.
Benim mükelleflerden öyle 30-50 milyon cirolu olmadığından , 5000 TL civarıda bir eğitim ücreti veremeyeceğimden üstüne bu saatten sonra stajdı sepetti oydu buygu uğraşamayacağımdan ve en önemlisi bu işin bana cebimdeki parayı almaktan başka hiçbir katkısı olmayacağını adım gibi bildiğimden ben kendimce bağımsız denetimi kendi gündemimden kaldırıyorum kalan arkadaşlarada başarılar diliyorum.
Son olarak unutulmasınki bugünler unutulmayacak, bugün muafiyet aldım bu iş benim diye sevinenler yarın ters bir duruma düştüğünde müşteri bulupda şah kaza bir mahkemelik duruma düştüğünde yada Kamu gözetimi kendilerinden abuk subuk paralar talep edip belge iptaline gittiğinde sığınacak, dert yanacak yada haklarını savunacak meslekdaş aramasın çünkü bulamayacaklar.
Saygılarımla,

stonhand ' Alıntı:
Ortalık toz duman muafiyeti alan sessiz ancak muafiyet muafiyeti doğuracak YMM ler öyle yada böyle sınavsız bu belgeyi alacak şimdi kaç yıllık ymm SPK nın 100-200 TL civarına test usulü yaptığı sınavla verdiği belgeye müşterisinimi kaptıracak standart hep aynı taktik ilkin bir parmak balı sür sesleri kes sonra asıl amacına ulaş.
Zamanında burada bağımsız denetimde eski beyanatlara bakın bakalım şimdi taslaklarla muafiyet alıpda bu bizim hakkımız diyen arkadaşlar bakın bakalım eskiden neler yazmışlar, bizim meslekdaşlar bu zihniyette oldukça YMM ler bu piyasanın ekmeğini daha çokkkk yerde işte yapacak birşey yok bir parmak bala herşey feda bugün size verilen muafiyet şurda bir kaç gün sonra YMM lere verilecek piyasa zaten YMM lerde SPK lılar asıl ozaman bakalım kimi nasıl denetleyecek heleki Anadoluda olupda belge aldım diye bayram edenler kimi nasıl denetleyecek anadolunun büyük bir kısmı dönmüş basit usule vah bu memleketimin haline.
Benim mükelleflerden öyle 30-50 milyon cirolu olmadığından , 5000 TL civarıda bir eğitim ücreti veremeyeceğimden üstüne bu saatten sonra stajdı sepetti oydu buygu uğraşamayacağımdan ve en önemlisi bu işin bana cebimdeki parayı almaktan başka hiçbir katkısı olmayacağını adım gibi bildiğimden ben kendimce bağımsız denetimi kendi gündemimden kaldırıyorum kalan arkadaşlarada başarılar diliyorum.
Son olarak unutulmasınki bugünler unutulmayacak, bugün muafiyet aldım bu iş benim diye sevinenler yarın ters bir duruma düştüğünde müşteri bulupda şah kaza bir mahkemelik duruma düştüğünde yada Kamu gözetimi kendilerinden abuk subuk paralar talep edip belge iptaline gittiğinde sığınacak, dert yanacak yada haklarını savunacak meslekdaş aramasın çünkü bulamayacaklar.
Saygılarımla,

Sizlerinde hakkını savunduğumuzu düşünüyorum taslakta yer alan 15 yıla karşı çıktığımı belirten bir yazı yazdım taslakla ilgili başlıktada verdiğim tüm soruların cevabını paylaştım forumda takip edebilirsiniz herkes sınava girmeli kıdem konusu akıldan çıkmalıdır diye ancak SPK lisansımı da boşuna almadım elbette hakkımı - hakkımızı savunacağım öyle yazıklar olsun demekle olmuyor yanıldığınız nokta biz hakkımızı arıyoruz ve bu biraz ön plana çıkmış durumda yoksa tüm SMMM ve YMM ler sınava girmeli tekrar söylüyorum ben muafım (kanuni hakkım var)

Engin Yılmaz ' Alıntı:
... ancak SPK lisansımı da boşuna almadım elbette hakkımı - hakkımızı savunacağım ...
O zaman gidip spk tabi şirketleri denetleyen bir şirkette çalışın! Sizin kazanılmış hakkınız sadece ve sadece spk tabi şirketler içindir. Diğer denetim faaliyetleri için hiç bir kazanılmış hakkınız yoktur. Tüm SMMM ve YMM ler istisnasız eğitim ve sınava tabi tutulur ise işte o zaman adalet yerini bulur.

"Sizlerinde hakkını savunduğumuzu düşünüyorum taslakta yer alan 15 yıla karşı çıktığımı belirten bir yazı yazdım taslakla ilgili başlıktada verdiğim tüm soruların cevabını paylaştım forumda takip edebilirsiniz herkes sınava girmeli kıdem konusu akıldan çıkmalıdır diye ancak SPK lisansımı da boşuna almadım elbette hakkımı - hakkımızı savunacağım öyle yazıklar olsun demekle olmuyor yanıldığınız nokta biz hakkımızı arıyoruz ve bu biraz ön plana çıkmış durumda yoksa tüm SMMM ve YMM ler sınava girmeli tekrar söylüyorum ben muafım (kanuni hakkım var)"

Yani bunu pek anlayamadım. Diyorsunuz ki YMM 15 yıl kıdemli smm havagazı onlar sınava girsin ayrıcalık olmasın. Ancak bana gelince ben zaten muafım kanuni hakkım var. :)
O kanuni hak hangi kanundan geliyor. YMM ve 15 yıl kıdemli smm lerden farkı ne?

Bir kere kimse kimsenin hakkını savunmuyor ben sınava girmem Kanuni hakkım var eee ama diğer herkes girsin ne güzel memleket bana gelince muafiyet hakkım var diğer bütün meslekdaşlara gelince yok onlar girsin onların hakkı yok :)
Hiç aklınız alıyormu YMM ler bu taslak tam yayınlandığında boşmu duracak mahkeme yoluna gitmeyeceklermi bu adamlar SPK nın 200 TL ye düzenlediği test usulü sınava elindeki müşteri portföyünümü bırakacaklar yani o kadar YMM aptalmı size gelince sınav yok eğitim parası yok onlara gelince 5000 TL + sınav olacak elinde maliye bakanlığının gücünü tutan YMM ler eski hesap uzmanları gelir kontrolörleri,heleki milletvekilleri, bürokratlar alın biz yiyemiyoruz SPK lisanslılarmı yesin diyecek.
Muafiyet muafiyeti doğurur bu iş hep böyle olmuştur kamu gözetimi YMM lere muafiyet vermediğinde adamlar boşmu duracak hangi kanuna göre kimin hakkı varmış deyip itiraz yoluna gitmeyeceklermi dava açmayacakmı bu adamlar kanunları yalayıp yutmuş adamlar boş adamlar değiller ellerindeki güç kimsede yok ama işte anlayana ne diyeyim.
Bugün hayal kuranlar yarın öteki gün piyasa YMM lerin, bizdense fahiş miktarda yıllık harç istiyorlar, yok denetim yapacak firma bulamıyoruz, v.b. denildiğinde bugün kanuni hakkınız varya işte o gün bir bakacaksınız arkanızda kimseyi bulamayacaksınız

Sayıştaydan sınavsız alan 70lik .... ymm amcam ellerini ovuşturuyor

Benim çevrem var Denetim Şirketi kuracağım diye

TFRS/ UFRS kelimelerini tam ifade edemiyor

ADemir meslektaşım bunlara yorım nedir söyle?

Sayıştaydan sınavsız alan 70lik .... ymm amcam ellerini ovuşturuyor

Benim çevrem var Denetim Şirketi kuracağım diye

TFRS/ UFRS kelimelerini tam ifade edemiyor

ADemir meslektaşım bunlara yorım nedir söyle?

yanlız hakaret etmeden

gayet basit şahin meslekdaş..o amcamıda 15 yıllık amcamıda spk belgesi alan amcamıda sınava sokmak.bak ne güzel çözüm..adalete hakka hukuka uygun..

Ama YMModalarının kesin tavrı var muafiyet olmazsa Türmobun parçalanmasını bile göze aldılar

Anayasa Mahkemesi AİHM dahil her yere gidecekler

Siz burada sade meslektaşla yazışmak kolay

Devletin her bir tarafında olan YMM zihniyetine önce kabul ettir

Aemir eğer bunu yapılamazsa bütün söylediklerin havada kalır bunu unutma

Aemir eğer cesaretin varsa Ankara YMMO telefonu var Başkanla bir görüş ondan sonra buarada görüş bildir

Şahin kardeş cesaretin varsa ne demek onu anlamadım.ya siz kavga etmek için mi görüş bildiriyorsunuz Allah alkına? Ya bu meslek bu kadar mı ayaklar altında.Piyasada biliyodukda demek değişen bir şey yok.Yani bir ymm odası başanıyla kouşmak için kişilğimizi rencide etmende hiç bir beis yok şahin kardeş..helal olsun ne diyim.Anlaşılan medeni cesaret çok zor birşeymiş.. öyle gözüküyor.

Aemir diyorumki görüşürsen kararlığını da görürsün kayga rencide vs değil fakat burada sıradan meslektaşlarla bu iş sonuçlanmaz sadece birbirimizi kırarız o kadar. Yöneticilerle bir görüş biza aktar sonra beraber tartışalım
Tabi onların tavırından sonra tartışılacak bir şey kalırsa
Sonuç YMMler geri adım atmıyor
O zaman burada sade meslaktaşa yüklenmenin anlamı ne Allahaşkına?

sevgili kardeşim ben ilk günden beri bu ilkeyi savunuyorum.Gerekli platformlarda halada savunuyorum.herkese muafiyetsiz sınav..yarınlarımız için..bu mesleğin geleceği olan gençler için..günü kurtarma peşinde olsam almışım muafiyetimi otururum bir köşeye.Ama günü birlik düşünceler insaoğlunu geleceğe taşımaz.İlkeler ve omurgalar üzerinden hak hukuku savunursanız yarın başınıza(mesleki anlamda) bir sorun gelince yanınızda meslekdaş bulabilseniz. Benim bütün derdim bu.Kendiniz için bu kadar yaygara kıyamet koparısanız,gelecekte yanınızda hiç kimseyi bulamayabilirsiniz.Bakın farkında değilsiniz ama meslek kamuoyunda siz spk lı meslekdaşlara karşı epeyce bir antipati oluşmuş vaziyette.Ben size bunu anlatmaya çalışıyorum.Gelin hep beraber tüm meslekdaşların hak ve hukukunu savunalım.Kazanamadık mı? Başımız dik,melekdaşlarımızla kol kola yürüyüşümüz bize baki kalır.

Tamam görüşünüzü söylediniz Biz de söyledik

Ben de diyorum ki YMMler muafiyet olmadan yanaşmayacaklar

Bir kesim muafiyet alırsa diğer kesimlerin de hakkı doğuyor

Zaten spkda devam eden süreç var sözleşmeler denetim sürüyor

O zaman tartışmanın bir anlamı yok

Kime neyi kabul ettirmeye çalışıyorsunuz?

şahin bey siz söylediniz biz de söyledik diyerek oldu bittiye getirmeye çalışmayın lütfen
sayın aemir birlikte hareket edelim diyor, birlik olunsa ymmm lerin bu ısrarı kırılabilir şuan cephe bölünmüş durumda.

Arkadaşlar,

kgk sitesinde görüş bildirimini bitirdikten sonra, tamamlanmış görüşlere tıkladığım zaman ilk sayfayı gösteriyor, diğer sayfalarda hata veriyor.

siz de de böyle birşey oluyor mu?

tekrar dan görüş mü bildirmem gerekiyor

a-ce ' Alıntı:
şahin bey siz söylediniz biz de söyledik diyerek oldu bittiye getirmeye çalışmayın lütfen
sayın aemir birlikte hareket edelim diyor, birlik olunsa ymmm lerin bu ısrarı kırılabilir şuan cephe bölünmüş durumda.

oldu bittiye getimeyip ne yapacağız sabaha kadar mı tartışalım?

herkesin fikri sabit

en başta da ymmlerin

Bu akşam ymm odaları başkanlar kurulu var

Fakat toplantıdan önce görüşmeler yapılıp geri adım atılmayacağı anlaşılıyor

Türmobun bile bu süreçte parçalanabilir

Bu durumda ne yapılabilir*

Sade meslektaşlar birbirimizi mi kıralım bu mu oldu bittiye getirmemek?

Bence tekrar deneyin Özgül35

Sayın emir benim mesleki bilgi ve kalitem sizi ilgilendirmez ama merak ediyorsanız cevap vereyim siz UFRS yi (uzay faaliyetleri resmi sitesi) sanarken bahsettiğim dönemler 2003 ben Saygıdeğer hocam Prof.Dr.Rüstem Hacırüstemoğlu ndan bu konuların eğitimini alıyordum. Yani biraz bilirim UFRS yi saldırgan uslubunuzu anlayamadım yakıştıramadım.

şahincolak71 arkadaşımız biraz önce bir konu açmıştım kilitlenmiş dediğim gibi muhafiyet tanınmadığında hani diyordunuz ya arkadaşlar gelin birlik olalım diye hiç samimi değilmiş değilmi kendinizle ne de çabuk çeliştiniz. hani bir süreç olmuştu çok iyi hatırlarsınız bir gece yarısı ymm lere muafiyet verildi odalar gelin birlikte hareket edelim mesaj mail faks gönderelim demişlerdi bizde buradan elimizden gelen gayrati gösterip ama SPK SMMM ayrımı yapmadan gösterip bir şeyleri değiştirmiştik. ama sonradan gördük ki değişen tek şey 10 yıllıklara muafiyet gelmesiydi. o zaman da demiştik ki bizi kullandılar. Kıdemlilere muhafiyet tanımak için bizleri harcadılar demiştik hatırlarsınız bunları değil mi .. Şimdi sizin yaptığınız çığırtkanlığın bundan farkı nedir ???

tamam bizler denetim yapmamış olabiliriz bizler denetim raporları yazmamış olabiliriz. ama bir doktor doktor oluncaya kadar sen bunları bunları yapacaksın bunları bunları yapmayacaksın demezler alanında uzmanlaşınca ya kadar eğitim alır. Şimdi sizler bizim almamı gereken eğitimleri almayı bile hak etmediğimizi söylüyorsunuz. sayın aemir dediği gibi bu gençler sizi hiçbir zaman unutmayacak..... EMİN OLUN....