Ortalık toz duman muafiyeti alan sessiz ancak muafiyet muafiyeti doğuracak YMM ler öyle yada böyle sınavsız bu belgeyi alacak şimdi kaç yıllık ymm SPK nın 100-200 TL civarına test usulü yaptığı sınavla verdiği belgeye müşterisinimi kaptıracak standart hep aynı taktik ilkin bir parmak balı sür sesleri kes sonra asıl amacına ulaş.
Zamanında burada bağımsız denetimde eski beyanatlara bakın bakalım şimdi taslaklarla muafiyet alıpda bu bizim hakkımız diyen arkadaşlar bakın bakalım eskiden neler yazmışlar, bizim meslekdaşlar bu zihniyette oldukça YMM ler bu piyasanın ekmeğini daha çokkkk yerde işte yapacak birşey yok bir parmak bala herşey feda bugün size verilen muafiyet şurda bir kaç gün sonra YMM lere verilecek piyasa zaten YMM lerde SPK lılar asıl ozaman bakalım kimi nasıl denetleyecek heleki Anadoluda olupda belge aldım diye bayram edenler kimi nasıl denetleyecek anadolunun büyük bir kısmı dönmüş basit usule vah bu memleketimin haline.
Benim mükelleflerden öyle 30-50 milyon cirolu olmadığından , 5000 TL civarıda bir eğitim ücreti veremeyeceğimden üstüne bu saatten sonra stajdı sepetti oydu buygu uğraşamayacağımdan ve en önemlisi bu işin bana cebimdeki parayı almaktan başka hiçbir katkısı olmayacağını adım gibi bildiğimden ben kendimce bağımsız denetimi kendi gündemimden kaldırıyorum kalan arkadaşlarada başarılar diliyorum.
Son olarak unutulmasınki bugünler unutulmayacak, bugün muafiyet aldım bu iş benim diye sevinenler yarın ters bir duruma düştüğünde müşteri bulupda şah kaza bir mahkemelik duruma düştüğünde yada Kamu gözetimi kendilerinden abuk subuk paralar talep edip belge iptaline gittiğinde sığınacak, dert yanacak yada haklarını savunacak meslekdaş aramasın çünkü bulamayacaklar.
Saygılarımla,