Ortalama Maaş Hakkında Fikrinizi Belirtebilir misiniz ? Beklentim Ne Olmalı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dsanlav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Smmm ofisinden ayrılıp şirkete geçme aşamasındayım.2 yıllık deneyim . ofis içi tek çalışan olmamadan dolayı ofisin her türlü idaresini yapabilmem vs. Kısacası ofis işinin ağırlıgı %70 bende.
6 aya kadar lisans mezunu olup sonrasında smmm stajımıda başlatma düşüncem var.

iş görüşmelerinde maaş beklentim ne olmalı .. görüş ve önerilerinizi söylerseniz sevinirim üstadlar..

Teşekkürler .. İyi çalışmalar.

deneyimine göre çok fazla ücret vermezler ama bu iki yılda ne öğrendin önemli olan o
kdv muhtasar geç.verg.kurumlar, biliomusun
personel bilgin ne
iş kanunu hak.ne kadar bilgin var
gelir tablosu bialnço yapabilionmu
kar zarar hesaplayabiliyomusun
maliyet muhasebesi süreçlerini bilirmisin
ve büro ile şirket arasında çok fark var onu söylemeden edemicem

beyannameler ssk ve evrak işlemlerine hakimim.. ama maliyet muhasebesinde falan pek bir bilgim yok.kanunu orta derecede takip ediyorum diyebilirim. geliştirmem gereken çok şey oldugunun farkındayım.
fazla ücret ? biraz beklentiye göre değişir aslında.yani lise mezunu fatura kesip ön muhasebe yapan insanlar bile 1.5 Tl maaş alıyor.çok az kısmen insana göre değişebilir.
tabi bu durumun tam terside var.bilgisini sunamayan (pazarlayamayan) insanların smmm belgesiyle aynı fiyata çalıştıgını bile okudum burada.

EVET aslında birazda dediğin gibi bilgini pazarlamak enaz bilmek kadar önemli
ama azami tavsiyem bir yere gir maaşta çok uçma çünkü yaşın da genç anladığım kadarıyla
gir bir yere sağlam öğren işini ondan sonra rakamda kıran kırana pazarlık yaparsın.
sadece tavsiyedir..

teşekkür ederim. dediğinizin tersini savunmak gibi olmasın ama gördüğüm kadarıyla belli bi dereceye gelen kadar özel sektörde belgenin pek bi önemi kalmamış.sağlam başlamak için SMMM ofisinden başladım işe.bu açıda yararı büyük tabi.
fikirlerinizi dikkate alıcam tekrardan teşekkürler

teşekkür ederim. dediğinizin tersini savunmak gibi olmasın ama gördüğüm kadarıyla belli bi dereceye gelen kadar özel sektörde belgenin pek bi önemi kalmamış.sağlam başlamak için SMMM ofisinden başladım işe.bu açıda yararı büyük tabi.
fikirlerinizi dikkate alıcam tekrardan teşekkürler

Uzun yıllar özel sektörde çalışıyorum,
belirttiğiniz şartlarda size verecekleri en fazla asgeri ücret olur.

bilgiyi ve kendini pazarlayabilmek burada devreye giriyor sanırım. eksiklerim oldugunun tabiki farkındayım ancak şunu unutmayın biz tuvalet temizleyip çay demleyip paramızı bu şekilde kazanmıyoruz. niyetim bahsettiğim meslekleri kötülemek değil kesinlikle ama o işlerle geçimini sağlayan insanlar bile asgari ücret alıyorlar zaten.
ama haklısınız bilgi derecesi ne olursa olsun işveren kendini mahkum hissettiren daha doğrusu kendini işçi değil köle vasıfına koyduranlar daha az ücretede çalışabilirler..
belki yarın bende asgari ücrete çalışabilirim gücenmem ama kendi yaptıgım işi nimetten sayıyorum görüntüsü vermeden şeklimi ortaya koyarım.

Kendini köle yerine koymak koydurtmak bence biraz büyük konuşmuşsun.O şartlarda çalışmak zorunda kalan insanlar var.Çünkü aile geçindirmek zorundalar.
Bu meslekte smmm lik belgesi artık bir lisans diploması niteliğinde olmazsa olmaz.Beyanname yapmak,skk işlemlerini yürütmek çaycı dediğin bu konuda eğitim almamış insanlara bile 2 yıl değil 6 ayda öğretilebilir.

Bu nedenle sen kendini asgari ücrete şimdiden hazırla

Kendini köle yerine koymak koydurtmak bence biraz büyük konuşmuşsun.O şartlarda çalışmak zorunda kalan insanlar var.Çünkü aile geçindirmek zorundalar.
Bu meslekte smmm lik belgesi artık bir lisans diploması niteliğinde olmazsa olmaz.Beyanname yapmak,skk işlemlerini yürütmek çaycı dediğin bu konuda eğitim almamış insanlara bile 2 yıl değil 6 ayda öğretilebilir.

lisans mezunu 2 yıl deneyimi var hiç sanmıyorum asgari ücretle çalışacağını anlattığı kadarı ile işide biliyor çok yanlış düşünceniz çaycı nerde yapıyormuş bu işlemleri ?? gelsin bizede yapsın , sizin düşüncenizi gören gider çaycı olur okulda okumaz emekte harcamaz o zaman:confused: , şirkette çalışıyorum 2.000 TL + yemek + servis alıyorum belgemde yok smm stajeriyim
tahminimce işverensiniz bu yorumu yaptığınıza göre ama allahtan tüm işverenler sizin gibi değil

Siz ne kadar bilgilsiniz ve özel sektör bilginiz kaç yıl ki bu kadar net konuştunuz?

bu gün belgem yok yarın belgem var .. bilgi aynı bilgi gökten inme belge ile birşey değişmez.. belge tabiki önemli ancak tek başına hiç birşey değil.
çaycı konusunda ise. meslektaşmıyız bilmiyorum ama eğer meslektaş isek bir açıdan üzülür bir açıdan sevinirim..
1.si sizin gibi düşünen meslektaşlarla yarışta hep bir adım önde olucağımdır.
2.si üzüntü duydugum nokta; eğer benden tecrübeli iseniz bu mesleğin bu kadar itibar kaybetmesinin sizin gibi düşünen meslektaşlar sayesinde oldugu kanısındayım.

şimdi bi çaycı eğitmeye başlayıp yerimi ona bırakabilirim o zaman?
bir idealiniz inancınız yolunda ısrarla yürüyeceğiniz bir düşünce yoksa çaycılık bile yapmanız mümkün değildir.hiç bi mesleği küçümseme amacında değilim.

bu mesleğin icraa edilmesi kişiye göre değişir diplomalı tembeller olduğu gibi diplomasız dahilerde var ve bu meslekte dünyanın kitabını okumama çok büyük firmalarda çok büyük tecrübeler edinmeme rağmen hala zır cahil kro patronların tecrübelerinden faydalanıyorum bazen öyle bir bilanço gelir tablosu kur farkı hesaplıyorlar ki kanunları öyle bir takip ediyorlar ki aklın hayalin durur ve çevremde çok fazla sayıda hiç bir iş bulamayıp en son çare muhasebeci olan ve bu meslekte ilerleyen dolu herkes doktor olamaz mühendis olamaz bir sanat erbabı olamaz ama toplama çarpmayı bilen kafaya koyarsa ki örneği dünya kadar çoktur en iyi muhasebeci olabilir sokaklar muhasebe kursu kaynıyor memlekette ama kimse yanlış anlamasın muhasebeci farklıdır mali müşavir danışman başka bu mesleği ileriye götürmek için herkes elinden geleni yapmalı ama birbirini suçlayıp kalbini kırmadan

asgari ücret diyen arkadaşlar yüzünden zaten bu mesleğin ücret seviyeleri yerlerde yaa.konu açan arkadaş hepten bilgisiz bir insan değil.
büyük kurumsal firmalarda olamasa bile en azından -ki onun da olmaması için bir sebep yok- bir şirkette çalışıp 1.500 ve üzeri alabilmen muhtemel.
sonuçta ücret düzeyleri her firmanın yapısına göre değişiyor.kimisi var iyi bir firma gibi görünse de çalıştırdığı işçilerine karşı çok cimri.kimi de bunun tam tersi.

bu durumda neyi ne kadar bildiğini, kendine güven çerçevesinde iyi bir şekilde dile getirmen gerekiyor.ben gelecek yıl muhtemelen iş değişikliği düşünüyorum.
smmm olmuş olacağım o zaman.olmakla iş bitmiyor, bir şeyler bildiğini ve hali hazırda öğrenmeye ve gelişime açık olduğunu bir şekilde dile getirmen şart.

asgari ücret diyen arkadaşlar yüzünden zaten bu mesleğin ücret seviyeleri yerlerde yaa.konu açan arkadaş hepten bilgisiz bir insan değil.
büyük kurumsal firmalarda olamasa bile en azından -ki onun da olmaması için bir sebep yok- bir şirkette çalışıp 1.500 ve üzeri alabilmen muhtemel.
sonuçta ücret düzeyleri her firmanın yapısına göre değişiyor.kimisi var iyi bir firma gibi görünse de çalıştırdığı işçilerine karşı çok cimri.kimi de bunun tam tersi.

bu durumda neyi ne kadar bildiğini, kendine güven çerçevesinde iyi bir şekilde dile getirmen gerekiyor.ben gelecek yıl muhtemelen iş değişikliği düşünüyorum.
smmm olmuş olacağım o zaman.olmakla iş bitmiyor, bir şeyler bildiğini ve hali hazırda öğrenmeye ve gelişime açık olduğunu bir şekilde dile getirmen şart.

Katılıyorum. Unutmayınız ki ehliyet arabayı kullanmaz. Her meslekte bu geçerlidir. Kendinizi ıspatlamanız gerek.

şartların bu kadar zor olduğu bir meslekte heves de kalmıyor insanın içinde öğrenmeye dair.bu yüzdendir ki kağnı hızına bile ulaşamadım ne yazık ki.
belki sınav biraz itekleyici bir unsur olur diye düşünüyorum ama burada okuduklarım ümit kırıcı gerçekten de.

3500 tl den az fiyat söylemeyin hep blöf yaparlar kanmayın ben diplomalarımı ve sertifikalarımı koysam hiç işe gelmesen bu fiyat eder zaten asgari birde değerli vaktimi verip işe geleceğim ederim budur deyin daima yüksek fiyat çekin

3500 tl den az fiyat söylemeyin hep blöf yaparlar kanmayın ben diplomalarımı ve sertifikalarımı koysam hiç işe gelmesen bu fiyat eder zaten asgari birde değerli vaktimi verip işe geleceğim ederim budur deyin daima yüksek fiyat çekin

Benim öyle birçok diplomam sertifikam falan var. Varsa öyle bir iş hazırım yani hemen gelirim.

önce bu kafayı değiştirin büyük düşünün ben800 tl den 20.000 tl ye kadar her çeşit maaşı gördüm ama açıköğretim mezunu muhasebe bürosunda yetişme kendine güvensiz pısırık birisiyseniz hiç bir yere gelemezsiniz bunlar hayal değil siz kendinize değer vermiyorsunuz başkasının vermesini nasıl beklersiniz ki

Varsa öyle bir iş hazırım yani hemen gelirim. demişsiniz çok da ayıp etmişsiniz bu mahalle ağzını bırakıp da bu fakir abinizi dinlerseniz yanlış yapmazsınız ben kendi gözlerimle gördüm zavallı paraya ihtiyacı olan işi bilen adama 1500 tl verdiler ama kendini iyi satan o kişi kadar işi bilmeyene 2500 verdiler sonra 3000 tl yaptılar maaşını, her zaman işveren edebiyat ve felsefe yapar sizde pısarsanız şikayet etmeyin ama bu mesleğe de zarar verip piyasayı düşürmeyin

Son düzenleme: