Ortalama Maaş Hakkında Fikrinizi Belirtebilir misiniz ? Beklentim Ne Olmalı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dsanlav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu ücret farklarının pısırık olup olmamakla alakası yok ki." ben " im diyen herkes ortaya muhasebe uzmanı olarak atlıyor, ortalıkta işverenlerce
seçilip etinden ,sütünden...bilimum her şeyinden istifade edilecek pek çok insan var.hal böyleyken neden fazla ücret ödesinler ki?

ayrıca açık öğretim mezunlarını, büroda yetişenleri de hor görmemek gerekir.nice kurumsal firmalarda yer alan adamlar gördüm ki elle tutulur hiç bir işe
yaramıyorlar.sadece iyi laf yaptıklarını sanan bir takım insanlar var .bu nedenledir ki kimsenin akıbeti belli olmaz.bizi bir ruhsat da ne vezir eder ne de rezil eder.
ortaya konan emek ancak mütevazi bir kişilikle yerimizi belirler.

mesele açıköğretim yada örgün öğretim değil kendine güveneceksin pazarlığa yüksek fiyattan başlayacaksın aranan kalifiye müşavir olacaksın iş bilenin kılıç kuşananın çok yönlü olduğunu göstereceksin 3000-3500 tl den az almazken dış ticaretciler siz her işi yapan smmm iseniz helede yılllardır buranın müdaimi ve yöneticisi ngroy isenin kendi değerinizi bilip cesur olup yüksek maaşla iş aramanız gerekmektedir:Rekabet olabilir herkes muhasebeci olabilir ama herkes sizin gibi olmayabilir neden korkuyorsunuz onlar az fiyat çeksin sizde yüksek fiyat çekin piyasa dengelensin ben en alttan geldim buralara destek olduğum sözümü tutanlar en az 3000 tl maaşa çalışıyor ama yıllardır söz geçerimediğim korkaklar sa 1200 tl ye hala eleman sizin kendi kişiliğinizde biter herşey bu kadar kötü değil piyasa da kriz varmış şuymuş buymuş iş de var ihtiyaç da ne zaman ki gece 24:00 da beyanname gönderme muhasebesinden zavgeçip lider yönetici müşavir yani gerçek bir danışman olursunuz işte o zaman işvereniniz size güvenir ve kendinizi iyi pazarlarsanız iyi maaş alırsınız hep olumsuz düşünürseniz olumsuz olur bu bahsedilen fiyatlar asgaridir minumumdur piyadaki pek çok ustabaşının şöförün maaşıdır neden kendinizi hor görüyorsunuz ki

Espiriyi anlamadınız galiba.

Kimse kimseye bu vahşi kapitalizm ortamında durup dururken hak ettiğinden fazla ücret vermez.
Malesef bizim meslek hem örgün hem de, açık öğretimde yaygınlaştığı için arz talep dengeleri bozuldu.
Bir ara bankalar da krize girdi. İşssiz kalan bankacılarda piyasaya muhasebeci olarak girdi.

ben sizi gayet iyi anlıyorum bakın size bir örnek vereyim şoförle işyerine geldim bende muhasebeciydim dedi kapıda güvenliğe selam verdim bende muhasebeciydim dedi sekretere vardır bende muhasebeciydim dedi patrona çıktım sen yokken ben vardım ben yapıyordum banka kasa işlerini muhasebeciydim dedi ama hiç bir kanundan yönetmelikden analizden uygulamadan anladıkları yok bunla para alıp vermeyi muhasebe zannedenler ne yazık ki jeoloji jeofizik gibi bizim beğenmediğimiz üniversiteye girerken burun kıvırttığımız boş da gezen mühendislerin odası bile asgari ücret belirlemiş 2500 tl ama bizim oda vahşi kapitalist sistemin dönen çarklarının bir parçası olarak kendi cebini doldurup kıbrıs da antalya da kadeh tokuşturmakla meşguller adalet yok hak yok kurbanda bir çocukla tanıştım bildiğin ofisboy ortacı ne iş yapıyorsun abi diye sordu muhasebe deyince aaa meslekdaşmışız dedi işe bak sen ama herşey yavaşda olsa değişiyor anlayış mantalite ticaret kanunlar vb değişime ayak uydurup kendisini yetiştiren geliştiren ve pazarlayan ayakta kalır yani kısaca sloganımın kendini geliştir yetiştir pazarla olmalı

Eh elbette öyle olmalı. Ben de onu söylüyorum zaten. Kendini yetitirip ıspatlamazsan sana kimse durup dururken güzel gözlerinin hatırı için hak ettiğinden fazlasını ödemez.

kendini küçük gören cesaretsiz ve pısırık maaşına razı olan pısırıklar da hak ettikleri yerde sürünmeye devam edecektir

bilgiyi ve kendini pazarlayabilmek burada devreye giriyor sanırım. eksiklerim oldugunun tabiki farkındayım ancak şunu unutmayın biz tuvalet temizleyip çay demleyip paramızı bu şekilde kazanmıyoruz. niyetim bahsettiğim meslekleri kötülemek değil kesinlikle ama o işlerle geçimini sağlayan insanlar bile asgari ücret alıyorlar zaten.
ama haklısınız bilgi derecesi ne olursa olsun işveren kendini mahkum hissettiren daha doğrusu kendini işçi değil köle vasıfına koyduranlar daha az ücretede çalışabilirler..
belki yarın bende asgari ücrete çalışabilirim gücenmem ama kendi yaptıgım işi nimetten sayıyorum görüntüsü vermeden şeklimi ortaya koyarım.
Aslında konu hangi konuda ne kadar tecrübeli olduğunuz veya ne kadar çok şeyi bildiğiniz değil,
iş başvurusunda bulunduğunuz işletmenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterliliktemisiniz??
vergi mevzuatını yalamış yutmuş olursunuz ama iş hukuku konusunda sıfır bilginiz varsa '' örneğin '' tüm o bildiklerinize rağmen lise mezunu, aynı işletmede yıllarca çalışmış olan bir personel sorumlusunun altında çalışmak durumunda kalabilirsiniz.

yani kısaca sloganımın kendini geliştir yetiştir pazarla olmalı
bence '' kendini geliştir yetiştir DOĞRU yerde DOĞRU ŞEKİLDE pazarla olmalı :) nacizane.

Amaç yüksek maaşla çalışmaksa, belediye temizlik işlerinde çalışan birinin şu anda aldığı maaş sizin 5 yıl sonra alacağınızdan daha yüksektir emin olun.

Muhasebe departman sorumlusu yada finans müdürü vasfıyla çalışan insanların 2500-3000tl yı anca görebildiği bir işletmede 3500tl ancak öğle tatilinde ( o da hakkıyla öğle tatili yapabilecek kadar şanslıysanız) yapacağınız şekerleme sırasında görürsünüz bence .
Doğru pazarlama ile hayalciliği karıştırmamak gerek.

çoğu müdür de maaşını işçiden sakalr en samimi olduğuna bile onlar da çok istemesin işvereni tahrik etmesin diye kendi maaşını düşük gösterir millete bazen elden açıkdan da alır bu tür numaraları yemeyin adam akıllı bir müdür 2500-3000 tl almaz bu maaşı alan zavallı pısırık kendine güveni olmayan devlet memuru zihniyetinde işten çıkıp iş arama cesareti olmayan insandır ülkemiz ve dış ticaret hacmimiz gelişiyor yatırımlar ithalat ihracat üretim kalifiye personele ihtiyaç avrupaya uyum politikaları her ne kadar beklenen düzeyde olamasa da olumlu gelişmeler var size az par teklif eden patrona işverene demek ki sizin insana ve işinize kkendinize verdiğiniz değer bu dersiniz olur biter iş görüşmesinde korkmayın konuşun biraz ve kendinizi basit ucuz görmeyin unumayın ki köşeleri kapmış olanların çoğu sizin kadar bilgili değil haspel kader smmm belgesi dağıtılırken almışlar sizin gibi bilgiye google amcadan ulaşmadan yükselmişler neyden ve kimden korkuyorsunuz

Muhasebe departman sorumlusu yada finans müdürü vasfıyla çalışan insanların 2500-3000tl yı anca görebildiği bir işletmede 3500tl ancak öğle tatilinde ( o da hakkıyla öğle tatili yapabilecek kadar şanslıysanız) yapacağınız şekerleme sırasında görürsünüz bence .
Doğru pazarlama ile hayalciliği karıştırmamak gerek.

Aynen katılıyorum Sn Keremcem,

Bizim Türkçemizde güzel bir deyim vardır. "Bekara karı boşamak kolaydır" diye. Üstelik siz bir İK uzmanı olarak bu konuda yorum yapabilecek en yetkin kişilerden birisiniz.

Genç arkadaşlara tavsiyem . Ne olur gaza gelmeyin. Sektörün gerçeklerini iyi anlayıp gelecek hakkında kararlarınızı verirken bir defa daha düşünün.

benim de genç arkadaşlara tavsiyem daima hedefi yüksek tutun ki hedefe ulaşamasanız da altlarda kalmazsınız mesela hedefi şampiyonluk olan hiç bir sıradan takım küme düşmez evet şampiyonda olmaz ama küme düşmez oysa hedefi kümede kalmak olan her takım küme düşmeye mahkumdur

Sn Tanca;

Elbette hedefi yüksek tutmak, amaçları olmak, bu amaçları yükseklere taşımak gerekir. Hırsı olmayanın başarısı da olmaz . Bu ayrı bir konudur.
Ancak buna karar verecek olan sadece kişinin kendidir. Yapabileceklerini hedeflerini doğru, gerçekçi, hesap adamı olduğumuz için de mutlak ve mutlak sayısal verilere dayanan , ayağı yere basan kararlar almak gerekir.
Sektörde ortalama ücretler bellidir. Sn Keremcem bu konuda içimizde konuşabilecek belki de en yetkin kişidir.
İstisnalar her zaman vardır. Ancak bizler bilimsel verilere somut hesaplara dayanarak karar vermek zorundayız.
Siz elbette yüksek hedefler , parlak amaçlar peşinde olabilirsiniz. Olmalısınız da. Bunu gerçekleştirmek için farklılıklar yaratmak zorundasınız. Örneğin 2. dil hatta 3, dil bilmek, finans, sermaye piyasası, diğer enstrumanlar hakkında çalışma yapmak vb. birçok konuda ek uzmanlıklar sonuçta ücretli çalışmayı düşünen meslektaşlara artı gelir sağlayacak, kariyerlerinde hızlı yükseliş sağlayacaktır.

Selamlar öncelikle;ben Mali Müşavir ünvanına sahibim,tarafıma otel muhasebeciliği teklif edildi,ben de 1750 TL ücret teklif ettim(aklımdaki rakam 2.000TL idi ancak bulunduğum şehir için iyi bir rakam ),çok kararsız kaldım,düşüncelerinize ihtiyacım var...saygılar.

Güzel kardeşim sevgili meslekdaşım adamı deli etmeyin pazardan mı aldın sen bu smmm belgesini BEN SANA daha güzel iş vereyip resepyonist olarak 1500 tl maaş en az aylık 1000 tl de bahşiş muhasebe atresi yok dert yok tasa yok salla başı al maaşı yaşınız kaç acaba bu kadar kendine güveni olmayan işverenlerin blöfünü yiyen görmedim onlar da size muhtaç beyefendi siz kendinizi nasıll görürseniz başkasıda öyle görür adama demeniz reken şu ben diplomamı koysam evde yatsaam bundan çok eder birde değerli vaktimi vereceğim size demeniz lazım size diyecek laf bualamıyorum hangi şehirdesiniz nasıl bir otel bilginiz nedir beklentiler nelerdir acaba ayrıca ne demek bulunduğum şehir için iyi herkes aynı numarayı yiyor aksine daha yüksek almanız lazım büyükşehirde değilsiniz hayatınız ufak yerde geçiyor bunun bir bedeli olmalı diyede düşünülebilir iş şehire göre değil ihtiyaca göre bilgiye göre olur yapmayın kardeşim bu mesleği sizin yüzünüzden fiyatlar kırılıyor piyasa da yazık yazık
çok yazık hadi kendinize ve bu mesleğe saygınız yok onu anladık da ailenize de mi hiç saygınız yok smmm olarak onların karşısına amelden çok çalışşıp ameleden az kazanarak mı çıkacaksınız birde kendinize mali müşavir diyeceksiz öylemi kendinizi bir gözden geçirin

Son düzenleme:
Cevapladığınız için teşekkürler ancak cümleye YAHU deye başlamamanızı tercih ederdim,dışarda iş tecrübem az,otel konusunda ise hiç yok,görev olarak Mali Müşavirlik ruhsatımı kullanmayacağım,çeşitli alanda faaliyet gösteren bir şirkete ait olan küçük-orta büyüklükte bir otel,durum bu...

bilgiye ulaşmak çok kolay 7/24 hizmetinizdeyiz sor google amcaya cevaplasın sana ayrıca ne iş yaptığınız bir önemi yok smmm belgesini kullanmasanız bile bir duruşunuz olmalı makamınız mevkiniz olmalı kendinizi kabul ettirmelisiniz karşınızdakine yapacağınız işlerde bir farkınız olmalı madem çeşitli alanda faaliyet gösteriyor kendinizi ıspat edip işe sarılmanın tam zamanı hem smmm siniz hem de kedinizi dışlıyorsunuz neden bütün işe el atıp en yukarıya çıkmayı hedeflemiyorsunuz o şirketim smmm si vardır sorun bakalım aylık geliri maddi durumu nedir kendinizi çırak durumuna düşürmeyin alttan girip yükselme hayali de kurmayın çok yıpranırsınız

Son düzenleme:
Selamlar öncelikle;ben Mali Müşavir ünvanına sahibim,tarafıma otel muhasebeciliği teklif edildi,ben de 1750 TL ücret teklif ettim(aklımdaki rakam 2.000TL idi ancak bulunduğum şehir için iyi bir rakam ),çok kararsız kaldım,düşüncelerinize ihtiyacım var...saygılar.

mali müşavir belgesi olan biri için çok düşük staj yapmaktayım dediğiniz ücretin üstünü almaktayım yaşadığım yerde pek büyük sayılmaz

insanların kafasında şu var Anadoluda ufak bir şehirdeyim bu para bana yeter, bence yanlış siz sadece karın tokluğuna mı çalışıyorsunuz aksine daha çok istemeniz lazım ufak şehirde kalifiye kariyer sahibi birisini bulmak zor ona tatmimkar ücret vereceksiniz ki kaçmasın hem ayrıca bu laf çok klişeleştiği için bizde direk kabul ediyoruz doğuya giden devlet memuruna doktora askere ne kadar fazla maaş verdikleri ortada ben şantiyedeyken şantiyecilere çok yüksek maaş verirllerdi o şehirdeki uzman çavuş bile bizden çok maaş alırdı biz smmm olarak uzman çavuştan düşükmüyüz de kendimizi aşağıda görelim ayrıca bence büyükşehirde tek dert ev kirası kaldı ki tokiye uygun fiyatla girip oarda oturursan onun haricinde anadoludan pahalı sayılmaz aylık akbil doldur yeter markette pazarda çok pahalı değil herşey hesabını kitabını bilen için büyükşehir o kadar da dezavantajlı değil bu sebepten dolayı işverenlerin daima felsefe ve edebiyat yapıp sizi ucuz fiyata kapatmatmalarına asla müsamaha göstermeyiniz.Önder,lider,bilge,yönetici olunuz düşünüp projeler geliştirip işe 4 elle sarılınız ve ALLAH rızası için insanlığa hizmet için bunu yapınız kendinizide asla küçük görmeyiniz