Ortalama Maaş Hakkında Fikrinizi Belirtebilir misiniz ? Beklentim Ne Olmalı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dsanlav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selam. Mesleği hafife alan arkadaşlara sesleniyorum şaka mısınız siz ? 1500 TL ye meslek mensubu bulan iş veren önce göbek atar, sonra? :)
Değerli meslektaşlarım biliyorsunuz muhasebe ihmale, hataya, şakaya gelmez aksi durumda işveren cezalardan başını kaldıramaz. Esasında çoktandır baş belası olan bu konuyu çözecek yetili adres odamız. Bağımlı çalışan, işini ciddiye alan , işini bilen meslektaşlarım için asgari ücret belirlemeleri lazım, bu asgari ücrette yaklaşık ruhsat maliyeti kadar olmalı.

İstanbul da oturan değerli meslektaşlarım, iş yüküne göre ücret değişir ancak lütfen en az iş yükü için en düşük ücret talebiniz 3000 TL olsun.

Hepinize bol kazançlar.

Bağımlı meslektaşınız TURGAY İNAN

Bu düşünce sistematiği doğru değil. Çünkü daha önce de defalarca söyledim. Bu işler arz talep meselesidir. Sektörlere göre ve iş arz edenle bu işi talep edenlerin pazarlık ve o andaki ihtiyaç durumlarına göre değişir.
Bunun dışında özel sektör için " muhasebeci ücretlerini odamız belirlesin" demek tamamen abesle iştigal olur. (yeni değimle boşa kürek çekmek) Madem piyasa ekonomisi var ve adı ÖZEL SEKTÖR o zaman tamamen piyasa kuralları işlemelidir.
Siz özel sektörde asgari ücreti belirlenen (örneğin avukatlar) pozisyonların bu fiyatla çalıştıklarını mı sanıyorsunuz?. Bu bir yanılsamadır.
Herşey ihtiyaç ve ihtiyacın giderilmesi ile ilgilidir.

Merhaba sayın Gürsoy. Size göre doğru değil, bana göre doğru, doğru olmasa düşüncelerimin uygulamada yanlış olduğunu çoktan fark ederdim. 1500 TL ye çalışan bir meslek mensubu size ne kadar doğru bilmiyorum ancak benim eksenimde doğru hiç bir tarafı yok.
Odamız ne için var? Meslek sorunlarını çözmek için, bu bir sorun değil mi? .Nasıl bir asgari ücret tarifesi varsa ( tabi tarifeye uymayanlar da var ) bağımlı çalışanlar içinde asgari ücret tarifesi olmalı. Artı ücret içinse pazarlık zaten yapılır.

Saygılar.

Asgari ücret tarifesi bağımlılar için oluşturulmamalı. Bu bağımlı çalışanlar için yapılabilecek en büyük kötülük olacaktır. İşverenin eline koz sunulacaktır.Tarifenin 3.000-5.000 TL belirleneceğini sanıyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz. Bunun en büyük ispatı bürolarda yapılan işler için belirlenen komik tarife. Bence bu tarife dahi kaldırılmalı.

Merhaba sayın Gürsoy. Size göre doğru değil, bana göre doğru, doğru olmasa düşüncelerimin uygulamada yanlış olduğunu çoktan fark ederdim. 1500 TL ye çalışan bir meslek mensubu size ne kadar doğru bilmiyorum ancak benim eksenimde doğru hiç bir tarafı yok.
Odamız ne için var? Meslek sorunlarını çözmek için, bu bir sorun değil mi? .Nasıl bir asgari ücret tarifesi varsa ( tabi tarifeye uymayanlar da var ) bağımlı çalışanlar içinde asgari ücret tarifesi olmalı. Artı ücret içinse pazarlık zaten yapılır.

Saygılar.

Kesinlikle işverene koz vermek olacaktır. Ben kaç tane firma biliyorum örneğin 1500 tl avukata asgari ücret ödüyor ama sadece o kadar makbuz alıyor. Ödenen para 300-500 gibi birşey.

Asgari ücret tarifesi bağımlılar için oluşturulmamalı. Bu bağımlı çalışanlar için yapılabilecek en büyük kötülük olacaktır. İşverenin eline koz sunulacaktır.Tarifenin 3.000-5.000 TL belirleneceğini sanıyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz. Bunun en büyük ispatı bürolarda yapılan işler için belirlenen komik tarife. Bence bu tarife dahi kaldırılmalı.

Keşke herkes tarifeyi harfiyen uygulasa.

Bekara karı boşaması kolay demişler atalarımız.

Sayın nguroy,yanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum.

Bildiğim kadarıyla yaşınız,bilginiz,tecrübeniz oldukça fazla. Bir SMMM'nin 1.500,00-2.500,00 aralığında çalışmasını nasıl onaylıyorsunuz kendi adıma çok şaşırıyorum doğrusu.

Herşey para değil,rahatlık,güven vs.. tamamda,bir müşavir eğer 1.500,00 TL ye çalışıyorsa bilgi yönünden sıfır bir kişidir.Deseniz ki bu yapılan sınavlar ve tecrübesiz arkadaşların piyasaya girmesi mesleği zedeledi anlarım.

Ama siz direk 5.000,00 TL alana bile çok zor alır diye yaklaşmanız beni şaşırtıyor.

Siz kendiniz olarak,bu kadar bilgiye,bu kadar tecrübeye bir yerde 5.000,00 TL'ye çalışır mısınız ??

Lütfen yanlış anlamayın.Sizi ben her yönden taktir eden biriyim.Ama bu SMMM'nin değeri hakkında hiçbir zaman sizinle uyuşamadık :)

Bürolarda yapılan işler için odanın belirlediği tarife geçerli mi sanıyorsunuz. Burda bulunan meslektaşlarım bunun doğru olmadığını benden çok daha iyi bilmektedirler.

sanırım bu konuda stajer vve yeterlilik hem fikir:) Bende aynen Nizam Gürsoy Beye çok büyük saygı besler ve kendisinden yıllarca faydalanıp teşekkür ederken mesleğin değerli konusunda bu kadar negatif olmasını asla ama asla hoş karşılamıyorum:Evet ülkemizin,piyas şarlarınının,meslekdaşların durumu ortada am bunu düzeltmek de biraz bizlerin elinde ben kendim bizzat test ettim denedim deneyim kazandım olayı canlı yaşadım.Sizin duruşunuz çok çok önemli.Sayın Nizam Gürsoy bu ülkede yüksek maaş alınabiliyorsa herkesin hedefi de o yüksek maaşa ulaşmak olmalı.Karamsarlıklı,pısırıklıkla böyle gelmiş böyle gider zihniyetiyle yürümez bu işler.Siz gençlerin önünü yolunu aydınlatın umut saçın ümitlendirin cesaretlendirin pısırık bir nesil istemiyoruz artık kendi hakkını arayan cesur atılgan hamle yapan bir nesil lazım bize.Peki siz bunun için ne yapıyorsunuz maalesef ki tam tersini.Siz gemisini kurtaran kaptan olabilirsiniz ama ben mu mürattabatın batmasına boğulmasına seyircide kalamam müsaade de edemem kusura baklamayın.Piyasaki fiyatlar arz taep kanununa göre belirlenir bir işyeri benim cv mi görüp utanmadan 1500 tl teklif edip masada oturanı gösterip bak o da senin gibi smmm üstelik karşı tarafdan geliyor derse bende restimi çekip başka yerde 3-4 bin tl ye çalışabiliyorsam bu işte bir terslik var demektir.Eskiden olsa kandırabilirlerdi belki ama herkes tepkisini koysa kendini ucuza kapattırmasa değerimiz bilinir.Yoksa kriz varmış mış,herkes muhasebeciymiş miş,kapıda bir dünya sırada bekleyen varmış mış,sizin istediğiniz fiyatlar dengeleri değiştirirmiş miş,kimse bu maaşı alamıyormuş muş,bu işi kaçırırsam geçim sıkıntısı yaşarmışım mış ,ülkenin durumu iyi değilmiş miş ...... bunlar eski siyah beyaz filmlerde de vardı unutmayın ki bütün kartlar patronun elinde değil yarısıda sizin elinizde blöfe blöfle karşılık verin gerekirse şaban gibi bende de 5 as ver demesini bilin.

sanırım bu konuda stajer vve yeterlilik hem fikir:) Bende aynen Nizam Gürsoy Beye çok büyük saygı besler ve kendisinden yıllarca faydalanıp teşekkür ederken mesleğin değerli konusunda bu kadar negatif olmasını asla ama asla hoş karşılamıyorum:Evet ülkemizin,piyasa şarlarınının,meslekdaşların durumu ortada ama bunu düzeltmek de biraz bizlerin elinde ben kendim bizzat test ettim denedim deneyim kazandım olayı canlı yaşadım.Sizin duruşunuz çok çok önemli.Sayın Nizam Gürsoy bu ülkede yüksek maaş alınabiliyorsa herkesin hedefi de o yüksek maaşa ulaşmak olmalı.Karamsarlıklı,pısırıklıkla böyle gelmiş böyle gider zihniyetiyle yürümez bu işler.Siz gençlerin önünü yolunu aydınlatın umut saçın ümitlendirin cesaretlendirin pısırık bir nesil istemiyoruz artık kendi hakkını arayan cesur atılgan hamle yapan bir nesil lazım bize.Peki siz bunun için ne yapıyorsunuz maalesef ki tam tersini.Siz gemisini kurtaran kaptan olabilirsiniz ama ben mu mürattabatın batmasına boğulmasına seyircide kalamam müsaade de edemem kusura baklamayın.Piyasaki fiyatlar arz taep kanununa göre belirlenir bir işyeri benim cv mi görüp utanmadan 1500 tl teklif edip masada oturanı gösterip bak o da senin gibi smmm üstelik karşı tarafdan geliyor derse bende restimi çekip başka yerde 3-4 bin tl ye çalışabiliyorsam bu işte bir terslik var demektir.Eskiden olsa kandırabilirlerdi belki ama herkes tepkisini koysa kendini ucuza kapattırmasa değerimiz bilinir.Yoksa kriz varmış mış,herkes muhasebeciymiş miş,kapıda bir dünya sırada bekleyen varmış mış,sizin istediğiniz fiyatlar dengeleri değiştirirmiş miş,kimse bu maaşı alamıyormuş muş,bu işi kaçırırsam geçim sıkıntısı yaşarmışım mış ,ülkenin durumu iyi değilmiş miş ...... bunlar eski siyah beyaz filmlerde de vardı unutmayın ki bütün kartlar patronun elinde değil yarısıda sizin elinizde blöfe blöfle karşılık verin gerekirse şaban gibi bende de 5 as ver demesini bilin...

Eh bu sözlere diyecek birşey yok tabi. kendinizi iyi pazarlıyabiliyorsanız sorunun büyük kısmı hal olmuştur zaten.

piyasa komedi dükkanına dönmüş.arkadaşlara bakıyorum da mesleği çok değerli sanıyorlar.bir mali müşavir olarak ben insanlara mali müşavirim demiyorum açıkcası.
çünkü meslek öyle insanların eline meze edilmiş ki mesleğimi bile insanlara söyleyemiyorum .
piyasada öyle anlatıldığı gibi yüksek maaş alan az.birde yabancı dil meselesi var.burda yorum yazan arkadaşların iyi derece yabancı dil bilmediklerini tahmin ediyorum.o yüzden 4 5 binler hayal bence.

sayın med cezir siz utanabilirsiniz bu meslekten etrafa korkarak söylemeyebilirsiniz de bu sizin tercihiniz evet burda yabancı dil bilen yok yabancı dil bilen mi 4-5 bin alıyor diyorsunuz çok da yanılıyorsunuz sizin yaşanız kadar adam sayarım size bu maşları alan zate yabancı dil bilse çok daha farklı pozisyonda olur merak etmeyin siz korktuktan pısırık durdukdan cesur ve dik duramadıkdan sonra daha çok kendinizi saklar ekmek yediğiniz meslekden utanırsınız maalesef sayın nguroy da insanlara umut aşılamak yerine nefsine yenik düşüp sırf kendisi gibi düşündüğünüz için size teşekkür yollamış çok da yanlış yapmış zira kendisi bu meslekte 8000 tl civarı maaş almış olduğunu söyleyen birisi olarak gemisini kurtaran kaptan olmanın rahatlığıyla hatalı bir fikir beyan etmiş bana göre arkadan gelenlere sizde allmak için şunları yapın dese anlarım ama öyle mesajar atıyorsunuz ki meslekdaşları soğutuyorsunuz ieet şöförü ne alıyor 3500 tl bazı maak şöferleri 3-8 bin tl abartısız mesi yaparak çok iyi alanlar var inanmayana maaş bordsoru yollarım mühendisler sizden maaş alınca para bende güç bende demeyin ama değerinizi bilin ayrıca unutmayın ki insanı yaşatan hayalleridir ve hayaller güzeldir ama onları gerçekleştirmek ise çok daha güzeldir.

Dikkat et de bizim elimizin ulaştığı yere sizin hayalleriniz bile ulaşamaz demesin kimse size.Ben bu mesleği yapan smmm leri ayrı bir yere koyuyorum ve çok büyük değer veriyorum ama siz nasıl olurda kendinizi rezil edersiniz işte bende bunu anlamıyorum

Son düzenleme:
piyasa komedi dükkanına dönmüş.arkadaşlara bakıyorum da mesleği çok değerli sanıyorlar.bir mali müşavir olarak ben insanlara mali müşavirim demiyorum açıkcası.
çünkü meslek öyle insanların eline meze edilmiş ki mesleğimi bile insanlara söyleyemiyorum .
piyasada öyle anlatıldığı gibi yüksek maaş alan az.birde yabancı dil meselesi var.burda yorum yazan arkadaşların iyi derece yabancı dil bilmediklerini tahmin ediyorum.o yüzden 4 5 binler hayal bence.
Sn Medcezir, çok büyük emekler verilerek alınan bu mesleki unvanın nesinden utandığınızı anlamadım, siz böyle hakaret ederken Sn Nguroy'un yorumunuzu beğenmiş olmasını da hayretle karşılıyorum, birde yabancı dil olayı var; mali müşavirim ve 5 tane yabancı dil biliyorum, benim nazarımda SMMM ruhsatım bildiğim 5 tane dilin toplamından daha değerli. Lütfen bu güzel forumu ''Komedi Dükkanına'' çevirmeyelim.

Hayret edecek birşey yok. benim hayat tecrübem ve görüşüme yakın bir yorum yaptığı için beğendim. Düşünceme uygun geldi. Başka bir konuda ise beğenmeyebilirim. Bunlar da gayet olağan şeylerdir.
Siz 5 tane yabancı dili hakkıyla biliyorsanız ne diye müşavirlik peşinde koşuyorsunuz anlamadım. Bugün bir simültane tercüman günde 300-500 dolar para kazanıyor.
Siz smm olarak o kadar kazanabiliyorsanız sorun yok.

Ben de bu işlere şaşıyorum arkadaş millet kendini rezil rüsva etmek için yarışıyor adeta hayretki ne hayret yani başka bir meslek grubundan yoktur böyle bir şey biz sen değerlisin en az şunu almalısın onun içinde şunları yapmalısın diyoruz adam yok ben değersizim yerderdeyim alçak sürünmek benim kaderim meselğimden utanıyıorum patronun emir eriyim diyorsunuz güneşe çık diyoruz yok ben çamurda bulanacağım diyorsunuz bu potansiyel sizde var diyoruz yok canım beni benden daha mı iyi bileceksiniz ben de bir nane yok diyorsunuz Mevlana der ki; eğer sen dama çıktıysan merdiveni atma.Bizim nguyoy dama çıkmış ama merdiveni atıyor hemde merdivende birileri varken tırmanırken sayın med cezir ise maaesef bu mantıkla giderse ömür boyu cezir olacak hiç bir zaman med olamayacak hatta cezir olsa gene iyi Mersinin meşhur cezeryesi olacak afiyetle kendisini bir güzel başkalarına yedirecek.

Son düzenleme:
ben şimdi maaş ile alakalı değil ama hepinizin bilmesini istediğim çok güzel bir örnek vericem çevremdeki bir gelişme hakkında.

staja başlama sınavına hazırlanırken herşeyi bana soran karamsar ve ziraat fakültesi süt ürünlerinden mezun olan bir arkadaşım vardı, işletme defterini bile işlemesini bilmiyordu -bunu küçük görmek adına söylemedim zaten temeli yok ve ilerisini daha iyi anlamanız için- ve bana gelip soruyordu, ne nasıl yapılacak diye, bende yardım ediyordum ona. Şöyle yapılır böyle yapılır diye.

Günler geçti ruhsatlar alındı ve o şahısın şuanda 40 tane defteri var, bürosuna da gittim, kredi çekerek birde işyeri satın aldı ve aldığı işyerini kiraya verdi, velhasıl şuanda paşa paşa bu işi yapıyor, dün bana işi soran, muhasebe temeli bile olmayan bu adam; bugün meslekte bu kadar ileri gidebiliyorsa şapkayı önümüze alıp düşünmemiz lazım.

Geçen gün otobüste karşılaştım, benim yüzüme pişkin pişkin gülerek; dış ticaret şirketinin açılışını vermeye gidiyorum dedi. O gün benim yıldızlar kafamda çaktı, Onun o pişkin pişkin güldüğü gün.

ben şimdi maaş ile alakalı değil ama hepinizin bilmesini istediğim çok güzel bir örnek vericem çevremdeki bir gelişme hakkında.

staja başlama sınavına hazırlanırken herşeyi bana soran karamsar ve ziraat fakültesi süt ürünlerinden mezun olan bir arkadaşım vardı, işletme defterini bile işlemesini bilmiyordu -bunu küçük görmek adına söylemedim zaten temeli yok ve ilerisini daha iyi anlamanız için- ve bana gelip soruyordu, ne nasıl yapılacak diye, bende yardım ediyordum ona. Şöyle yapılır böyle yapılır diye.

Günler geçti ruhsatlar alındı ve o şahısın şuanda 40 tane defteri var, bürosuna da gittim, kredi çekerek birde işyeri satın aldı ve aldığı işyerini kiraya verdi, velhasıl şuanda paşa paşa bu işi yapıyor, dün bana işi soran, muhasebe temeli bile olmayan bu adam; bugün meslekte bu kadar ileri gidebiliyorsa şapkayı önümüze alıp düşünmemiz lazım.

Geçen gün otobüste karşılaştım, benim yüzüme pişkin pişkin gülerek; dış ticaret şirketinin açılışını vermeye gidiyorum dedi. O gün benim yıldızlar kafamda çaktı, Onun o pişkin pişkin güldüğü gün.

ziraat fakültesi mezunu nasıl aldı ruhsatı,ilgili üniversite mezununu almayan muhteşem odamız sayesinde aldıysa 3568 sayılı kanunda yazan fakültelerde lisansını tamamladı,belki sevmediği bölümdü zorla istemeden okudu,belki hayali muhasebeci olmaktı hırs yaptı,böyle çalışarak daha mutlu oldu,o sırıtması bak sen yapamadın ben seni geçtim bu bir yarış hadi sende çalışmalısın bakışıydı ....gibi...yorumlamak istedim kendi görüşlerim kimse katılmak zorunda değildir.

arkadaşlar niçin kızıyorsunuz anlamış değilim.ben kendi düşüncemi yazdım,katılıp katılmamak size kalmış,hakaret etmenize gerek yok.
Yukarıda arkadaş yazmış yok çok sığ düşünceliyim felan filan.Ayıp yaptığınız.Ben yurt dışında eğitim almış yabancı dil bilen ve şu anda bürosu olan mesleği
fiilen yapan meslektaşınızım.Yaşadıklarımı yazdım ben yukarıda.Her zamanda arkasındayım.İlkokul mezunu da bu işi yapıyorsa,öyle kasılıp afralara girmenin anlamı yok.
Sonuçta ayda 150 Tl veren sizi rehin alıyor.İstediği zaman arayabiliyor.İnsanlara yalandan yere bu meslek öyle bu meslek şöyle demenin anlamı yok.Elini sallasan istanbul da mali müşavir.Bir şeyden çok varsa o değersizdir.Arz Talep Kanunu açın okuyun. Piyasada biz kendimizi o konuma konumlandıramasak da değerimiz bu.
Ben yukarıda acı ama gerçek olan durum tesbitimizi yazdım.

sizde o zaman arz talep kanununa uyunda aranan bir müşavir danışman bilge olun da klasik düzeltmeli yanlış yamalak beyanname gönderip devlete ve mükellefe her konuda yüksenen tahsilat peşinde fiyat kırarak defter kapma yarışını bırakında adınıza yakışan şekilde müşavir yani danışman olun at binenin kılıç kuşananın madem yabancı diliniz var ona göre kendinize değer biçin duruşunuz olsun yoksa bende size sayarım burda sokakdan gelip hiç bir işte tutunamamış insanların nasıl smmm olduğunu mesele o değil fark oluşturma da artınızı ortaya koymada dik durmada eğilmeme de siz kendinizi nasıl görürseniz karşınızdkide sizi ıo şekilde görür