Ortalama Maaş Hakkında Fikrinizi Belirtebilir misiniz ? Beklentim Ne Olmalı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dsanlav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim muhasebe mesleğiyle uzaktan yakından bir bağım-ilgim yok,
ancak konu alınabilecek ücret olduğunda,
çalışan ücreti alır-o ücreti de bir işveren verir.
4-5 hatta 10.000 tl aylık ücretlerden bahseden sevgili arkadaşlar;
kendileri işveren olduğunda yanında çalışacak , kendilerinde olduğunu belirttikleri özelliklerde biri için biçtikleri ücret ne olur çok merak ettim.
Kaç babayiğit, ofisine giren o özelliklerde birine 5.000tl aylık ücret öder, ödemeyi düşünür??

Benim muhasebe mesleğiyle uzaktan yakından bir bağım-ilgim yok,
ancak konu alınabilecek ücret olduğunda,
çalışan ücreti alır-o ücreti de bir işveren verir.
4-5 hatta 10.000 tl aylık ücretlerden bahseden sevgili arkadaşlar;
kendileri işveren olduğunda yanında çalışacak , kendilerinde olduğunu belirttikleri özelliklerde biri için biçtikleri ücret ne olur çok merak ettim.
Kaç babayiğit, ofisine giren o özelliklerde birine 5.000tl aylık ücret öder, ödemeyi düşünür??

Valla doğru. Sabah sabah güldürdünüz beni sn Keremcem.

bu ücret karmaşası hepimizin sorunu, işveren maksimum iş ister , ama ücrete gelince en cimri muhasebe poziyonuna davranır,
parayı koruyan mevki olmamıza rağmen , para kazandırmayan poziyondayız, onlar için,
bir ajansta , finans - muhasebe -genel muhasebe sorumluluklarını üstelenip üzerine müdür ünvanı ile çalışıyorum , aldığım ücret piyasa genelinde normal ,
ancak satış pazarlama ya gelen arkadaşlara bakıyorum, özellikle 2 aydır işbaşvurusuna gelenlere , aman Allahım :mad: o ne 8-10 bin tl+ prim diyorlar ,üzerine şirket arabası , geliş gidiş saatlaerinde özgür olmask vs,,,, ya ben bu meleği bırakıp satış yapacağım , yav bu ne biraz çevre yap , o çevreyi kullan ister sat ister satma en az 5,000 tl. cebine koy 10,000 tl. ye kadar yolu var, yakıt -araba ve yemek şirketten , oh ne alaaa mis, biz de bütün sıkıntılı işleri halledelim, vs, verdiğimiz her beyannameden kurtuldukları cezaları hesaplasalar , yada biizm yaptığımız görüşmeler sayesinde hiçbir sıkıntılı finans işine karışmadan , etliye sütlüye karışmadan , nasıl olsa pis işlerini yaptıracakalrı birileri var diye rahat çalıştıklarını düşünsele bizde o kadar hak ederiz,
ama bana açıkça , onlar para kazandırıyor, siz bunu idare edersiniz diye de söylüyor patronum.....
smmm yim, ama burada ymm kontolünde olduğu için , kullanmıyorum belgemi, 16 yıldır bu mesleği yapıyorum ama ingilizcem yok ,belgemi de 2 yıl olmak üzere alalı ,,,herkes tutturabildiğine fiyat söylüyor , şu kesin ki ,biz daha çok hakediyoruz,

Bağımlı meslek mensupları için en kritik konu YMM kontrolü. Bu saçma sapan uygulama kaldırılmadığı müddetçe Bağımlı SMMM'lerin ön muhasebeciden farkı kalmıyor. Pek çok şirket bırakın meslek mensubu çalıştırmayı YMM'nin bulduğu muhasebe elemanı çalıştırıyor. YMM şirketleri muhasebe hizmeti de veriyorlar. Büro da işletiyorlar. Bunların hepsi adaletsizlik. Piyasayı bilmeden atıp tutan arkadaşlar forma sadece yazmak için yazıyorlar. Onların meslek mensubu olup olmadıkları, gerçekten bahsini ettikleri maaşları alıp almadıkları bile belli değil.

sizde o zaman arz talep kanununa uyunda aranan bir müşavir danışman bilge olun da klasik düzeltmeli yanlış yamalak beyanname gönderip devlete ve mükellefe her konuda yüksenen tahsilat peşinde fiyat kırarak defter kapma yarışını bırakında adınıza yakışan şekilde müşavir yani danışman olun at binenin kılıç kuşananın madem yabancı diliniz var ona göre kendinize değer biçin duruşunuz olsun yoksa bende size sayarım burda sokakdan gelip hiç bir işte tutunamamış insanların nasıl smmm olduğunu mesele o değil fark oluşturma da artınızı ortaya koymada dik durmada eğilmeme de siz kendinizi nasıl görürseniz karşınızdkide sizi ıo şekilde görür

arkadaşım beni tanıyormusun,ne iş yaptığımı ne tarz müşterilere hitap ettiğimi ,ve nasıl beyanname verdiğimi,işimi tammı eksikmi yaptığımı nerden biliyorsun.klavyeden yazıp hakaret etmenin,beni töhmet altında bırakma hakkını sana kim veriyor?burdan moderatörleri lütfen göreve davet ediyorum.
bu forum hakaret etme yeri değil,bilgi paylaşma yeri.

maaş konusu şehirden şehire kesinlikle değişiyor.
Ankarada bir firmada çalışıyorum. yönetim raporlaması yapıyorum. stajım yıl sonunda bitiyor.
maaşım 2000+prim. ortalama 2.500 civarı oluyor. kardan pay veriyorlar.
sağlam bir yönetim danışmanlık firmasında çalışan tanıdığım smmm istanbulda grup firmasının başına geçmesi için 17.500 tl maaş + araç teklifinde bulundular kabul etmedi. :)
çünkü kendisi daha fazla kazanıyor.
şehirlerarası farklılıkları göz önüne almak lazım.
konuyu açan arkadaşın bürodaki tüm işleri tam olarak öğrendiğini varsayarsak ankara gibi biyerde hakkı 1.500 - 2.000 TL arası bir ücrettir. ucu açıktır.

Arkadaşlar konu üzerinden biraz zaman geçmiş ama söylemeden edemicem .
bu işler biraz da nasip kısmet belki çok şaşıracaksınız ama kdv muhtasar bilmeyen hatta gider hesapları neden borç çalışır gelir hesapları neden alacak çalışır
bunları dahi bilmeyip bursa piyasında 2300 tl civarında maaş alanlar var bu maaş istanbul da 3-3,5 bin tlye denk gelir hemen hemen
ama işi bilirseniz pazarlığınız kuvvetli olur ve gerçekten kalifiye eleman arayan adamda istediğiniz rakamları size verir (abartmamak kaydıyle tabi).

ben çok daha enteresan bişey söyliyim.. aslında bu tür konulara bulaşmama taraftarıyım çünkü söyledikçe ve bunları okudukça insan gerçekten sinirleri geriliyor.

neredeyse 2-3 günde bir, işle ilgili altından kalkamadığı şeylerde beni arayan bir arkadaşım var, kendisi ile staj döneminden beridir tanışıyorum, Şuanda büyük bir fabrikada muhasebe müdürlüğü yapıyor ve abartısız söylüyorum 6.500 TL maaş alıyor.. Ancak gelgelelim kar dağıtımı yapamıyor, şubeler arası fatura organizasyonunu yapamıyor, e-faturaya geçtiler uygulamayı yapamıyor, kapanışlar da mizanı tutturamıyor, kurumlar vergisi beyannamesini zar zor bir arkadaşı yardımıyla yapıyor ama adam 6500 TL maaş alıyor ve piyasada muhasebe müdürü.. Ve bu saydığım yapamadığı çoğu işide telefonla bana soruyor.. ben insaniyetlik adına tabiki geri çevirmiyorum ilgilenmeye çalışıyorum, ancak ben tahsilat problemi yaşarken, böyle insanların bu tür paralara kavuşmasını anlam veremiyorum. Ben emeğimin karşılığını piyasadan alamazken, bu şahıs hiçbişiy yapmadan 6500 TL alıyor. Yani nasıl oluyor bu bende anlamıyorum, bende bunu sizlerle paylaşmak istedim.. dediğim gibi pek bu tür konulara cevap yazmak taraftarında değilim ama piyasanın içi böyle insanlarla dolu.. İnanamıyorum cidden

Selin Hanım yaklaşık 10 yıldır şirketlerde çalışıyorum.Gördüğüm muhasebe müdürleri hep aynı çeşit ve hep aynı oranda maaş alıyorlar.

Selin Hanım yaklaşık 10 yıldır şirketlerde çalışıyorum.Gördüğüm muhasebe müdürleri hep aynı çeşit ve hep aynı oranda maaş alıyorlar.

Nasıl yani? Bütün muhasebe müdürleri hem yetersiz, hem bilgisiz, hemde yüksek maaş mı alıyor?
Bu biraz ölçüsüz yorum oldu galiba.

Sayın neslihan,
hep öyle müdürlerle çalıştığınız için şansınız yokmuş diyelim.
şirketlerde bir kaç çeşit müdür var. Birincisi alt kadrosu iyi olup onlar sayesinde işi götürenler.
bu çalşımaları kendi başarısı gibi yönetime kabul ettiren ve kendini satmayı becerebilenler.
ikincisi memur müdürler var her işi kendisi yapmaya çalışanlar ve hiç bir işe yetişemeyen müdürler.
yönetim tarafından çalışkan ve titiz olarak değerlendirilir ama gerekli ücret ve saygınlığı görmez.
üçüncüsü işini iyi bilen müdürler vardır. bunlar o şirketde muhasebe sistemini kurar, bilgiye en kısa yoldan
ulaşır kırtasiyeyi azaltır. çalışanlarına işini öğretir, onların işini yapmaz, kontol eder. zamanın çoğunu araştırma vb işler
için ayırır.yani sistem kurar.müşavirlik yapar.Nasıl bir müdür olacağınızı bir çok faktör belirler. Kişilik en önemli etkendir.
her şeyi biliyorsunuzdur ama yöneticilik yönünüz zayıftır başarısız olursunuz az ücrete razı gelirsiniz. bilginiz azdır yöneticiliğ ve insan idare etmeyi
iyi bilirsiniz, işi bilmeyen yöneticilerle çaılışırsanız iyi ücretler alırsınız(işi bilen yöneticiler eninde sonunda gerçeği görecektir).hem işinizi bilip hemde gerekli bilgi ve tercübeye sahip,
birde buna uygun bir şirketde çalışırsanız hem ücret hemde ego olarak tatmin olusunuz.

Sayın neslihan,
hep öyle müdürlerle çalıştığınız için şansınız yokmuş diyelim.
şirketlerde bir kaç çeşit müdür var. Birincisi alt kadrosu iyi olup onlar sayesinde işi götürenler.
bu çalşımaları kendi başarısı gibi yönetime kabul ettiren ve kendini satmayı becerebilenler.
ikincisi memur müdürler var her işi kendisi yapmaya çalışanlar ve hiç bir işe yetişemeyen müdürler.
yönetim tarafından çalışkan ve titiz olarak değerlendirilir ama gerekli ücret ve saygınlığı görmez.
üçüncüsü işini iyi bilen müdürler vardır. bunlar o şirketde muhasebe sistemini kurar, bilgiye en kısa yoldan
ulaşır kırtasiyeyi azaltır. çalışanlarına işini öğretir, onların işini yapmaz, kontol eder. zamanın çoğunu araştırma vb işler
için ayırır.yani sistem kurar.müşavirlik yapar.Nasıl bir müdür olacağınızı bir çok faktör belirler. Kişilik en önemli etkendir.
her şeyi biliyorsunuzdur ama yöneticilik yönünüz zayıftır başarısız olursunuz az ücrete razı gelirsiniz. bilginiz azdır yöneticiliğ ve insan idare etmeyi
iyi bilirsiniz, işi bilmeyen yöneticilerle çaılışırsanız iyi ücretler alırsınız(işi bilen yöneticiler eninde sonunda gerçeği görecektir).hem işinizi bilip hemde gerekli bilgi ve tercübeye sahip,
birde buna uygun bir şirketde çalışırsanız hem ücret hemde ego olarak tatmin olusunuz.

Ben birinci tür müdürlerle karşılaşmış ama 3.tür olmaya çalışan biriyim.Yorumunuz nokta atışı konumunda gayet güzel bir özet

Selam arkadaşlar ; Açıkögretim işletme mezunuyum . Yaklaşık 4 yıldır smmm ofisinde çalıştım . Daha çok mükelleflerin işleri için
Resmi kurumlarda geçirdim zamanın büyük kısmını aynı zamandada muhasebe ile ilgili diğer işlemleri de yürüteniliyordum az da olsa . Şimdi askerliğimi yaptım eski iş yerinde işe başlMk için görüşme yapıcAm , kasımda da stajımı başlatmayı düşünüyorum.Sizce ücret beklentim ne olmalı ? Şimdiden ilgi ve alakanız işin teşekkürlerr ...

sizde o zaman arz talep kanununa uyunda aranan bir müşavir danışman bilge olun da klasik düzeltmeli yanlış yamalak beyanname gönderip devlete ve mükellefe her konuda yüksenen tahsilat peşinde fiyat kırarak defter kapma yarışını bırakında adınıza yakışan şekilde müşavir yani danışman olun at binenin kılıç kuşananın madem yabancı diliniz var ona göre kendinize değer biçin duruşunuz olsun yoksa bende size sayarım burda sokakdan gelip hiç bir işte tutunamamış insanların nasıl smmm olduğunu mesele o değil fark oluşturma da artınızı ortaya koymada dik durmada eğilmeme de siz kendinizi nasıl görürseniz karşınızdkide sizi ıo şekilde görür
tebrik ederek size tüm düşüncelerimi yansıttığınız için teşekkür ederim amaç mali müşavir olmak değil amaç çok yada az parak kazanmak değil amaç en iyisi olmak olmalı bence bu mesleği herkez yapabilri ancak herkez iyi yapamaz iyi yaptığınız göstermek sizi azlar arasında kılar ve arz talep kanunda az olan da değerlıdır. çok olanda okadar değersiz değildir aslında sadece insanların seçme alanı fazla olur değerssız olan malın kalıtesıne gore degısır durusu olan ınsanın herzaman değeri buyuktur.

Yazılan tüm yorumları okudum bazıları hakikaten haklı bu işi küçümsememek lazım(SMMM- Stajyer SMMM).Ayrıca gerçekten kendini pazarlamasını da bilinmeli karşı tarafa da iyi bir izlenip bırakmakta çok önemli.
Not:Şuan iyi bir otomotiv bayisinde asgari ücret+yemek+sigorta alarak çalışmaya başladım.Bu çalıştığım yere hiç bir yardım almadan girmeyi başardım.Bu hayat korkaklara ve pısırıklara göre değil!!! Korkmayın ve karşınızdakine bunu hissettirin. Rahat olun ve yüksekten konuşun ezilip büzülmeyin karşınızdaki sizi işe alacak olan kişi karşısında... :)

Eşimin çalıştığı yere ön muhasebe için eleman arıyordum.Adam üniversite mezunu değil açıköğretime halen devam ediyor.Dolayısıyla stajer felan değil.Askerliği halen tecilli,Çalıştığı işletmeden 1.100,00 net aldığını eğer bunun daha üzerinde verirsem çalışabileceğini söyledi.Mevcut çalıştığım yerde de muhtelif işler için asgari ücretle davet edilip gelmeyen lise mezunları gördüm.Ki ben akdeniz bölgesinde yaşıyorum.İstanbul vb büyükşehir kadar zor şartlarda yaşamıyoruz

Bu nedenle ben yukarıdaki yoruma bir anlam veremedim.asgari ücretle işe başlamış.Ve bu hayat pısırıklara korkaklara göre değil demiş.Yüksekten konuşun ezilip büzülmeyin asgari ücret alın.:(Muhammed arkadaşım bence sen ezilmişsin

smmm stajerlerine asgari ücreti yakıştıramıyorum bende :( ama onlarda tabiki mecburiyetten çalışıyordur (primlerini kendi ödeyenlere hiç değinmiyorum bile)
akdeniz bölgesinde stajımı tamamladım 2,000 net v.s. yan haklarım vardı ,aslında piyasamızı yüksek tutmak birazda bizim elimizde ama dediğim gibi şartlarda imkan vermeli ...

Eşimin çalıştığı yere ön muhasebe için eleman arıyordum.Adam üniversite mezunu değil açıköğretime halen devam ediyor.Dolayısıyla stajer felan değil.Askerliği halen tecilli,Çalıştığı işletmeden 1.100,00 net aldığını eğer bunun daha üzerinde verirsem çalışabileceğini söyledi.Mevcut çalıştığım yerde de muhtelif işler için asgari ücretle davet edilip gelmeyen lise mezunları gördüm.Ki ben akdeniz bölgesinde yaşıyorum.İstanbul vb büyükşehir kadar zor şartlarda yaşamıyoruz

Bu nedenle ben yukarıdaki yoruma bir anlam veremedim.asgari ücretle işe başlamış.Ve bu hayat pısırıklara korkaklara göre değil demiş.Yüksekten konuşun ezilip büzülmeyin asgari ücret alın.:(Muhammed arkadaşım bence sen ezilmişsin
Van gibi bir yerde veyahut Mersin gibi bir yerde hiç bir SMMM asgari ücret vermez verdi diyelim seni öyle çalıştırır ki sen keşke işe girmeseydim dersin. Vel hasılı kelam siz hiç boşuna beni veya biz stajerleri eleştirmeyin bize değer vermeyen smmmleri eleştirin ve bir çevrenize sorun 5 aylık ofis tecrübesi olan bir kişiye nasıl bir şekilde ofisine alırsın deyin ve sonrada gelip buraya yazın. Emin olun herkes sizin gibi emeğin hakkını vermiyor biz stajerler her işi yaparız ama hiç bir karşılığı olmaz. Ve yazdığımın arkasındayım eğer korkak ve pısırık olsaydım hiç bir ücret almadan sırf korkumdan(stajım yanar diye.) gider size bahsettiğim herhangi müşavirin yanında stajımı devam ettirirdim.

Son düzenleme:
ben çok daha enteresan bişey söyliyim.. aslında bu tür konulara bulaşmama taraftarıyım çünkü söyledikçe ve bunları okudukça insan gerçekten sinirleri geriliyor.

neredeyse 2-3 günde bir, işle ilgili altından kalkamadığı şeylerde beni arayan bir arkadaşım var, kendisi ile staj döneminden beridir tanışıyorum, Şuanda büyük bir fabrikada muhasebe müdürlüğü yapıyor ve abartısız söylüyorum 6.500 TL maaş alıyor.. Ancak gelgelelim kar dağıtımı yapamıyor, şubeler arası fatura organizasyonunu yapamıyor, e-faturaya geçtiler uygulamayı yapamıyor, kapanışlar da mizanı tutturamıyor, kurumlar vergisi beyannamesini zar zor bir arkadaşı yardımıyla yapıyor ama adam 6500 TL maaş alıyor ve piyasada muhasebe müdürü.. Ve bu saydığım yapamadığı çoğu işide telefonla bana soruyor.. ben insaniyetlik adına tabiki geri çevirmiyorum ilgilenmeye çalışıyorum, ancak ben tahsilat problemi yaşarken, böyle insanların bu tür paralara kavuşmasını anlam veremiyorum. Ben emeğimin karşılığını piyasadan alamazken, bu şahıs hiçbişiy yapmadan 6500 TL alıyor. Yani nasıl oluyor bu bende anlamıyorum, bende bunu sizlerle paylaşmak istedim.. dediğim gibi pek bu tür konulara cevap yazmak taraftarında değilim ama piyasanın içi böyle insanlarla dolu.. İnanamıyorum cidden
Bir muhasebe müdürnün bu işleri yapmasına gerek var mı ki???
Alt kadro ne iş yapar o zaman?