Ortalama Maaş Hakkında Fikrinizi Belirtebilir misiniz ? Beklentim Ne Olmalı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dsanlav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir muhasebe müdürnün bu işleri yapmasına gerek var mı ki???
Alt kadro ne iş yapar o zaman?

Müdür demek yönetici demek.Üstündeki sorumlulukları ast personellerine delege ederek yurutecek demek.Burdaki mesele işi yapmak değil işin yapılmasını yönetmek ve devamlılığını sağlamaktır.Eğer bir müdür hala oturup fatura keserse,fatura organizasyonunu yaparsa,beyanname hazırlarsa vb. astların yapacağı işleri yaparsa bu adamın yönetici olarak ne saygınlığı kalır.Fatura kesilir imza yetkisiyle faturayı imzalar,yönlendiren yönlendirir.Müdür dediğin yönetsel rapor hazırlar.Mizanın tutturulması dediğin şey en fazla şef düzeyinde yapılacak iştir.Müdür kar-zarar durumuna bakar fiili bütçe raporlarına bakar.Söyleyeceği şudur.Bu bütçe kaleminde aşım var.Gerekli açıklamaları yapın.İlgilisine yönlendirir.Oturup dosya dosya evrak aramaz.Ve bence gerçekten müdürse akıllı bir telefon varlığında şezlong üzerinden bile iş bitirebilir.:alkış:

Müdür demek yönetici demek.Üstündeki sorumlulukları ast personellerine delege ederek yurutecek demek.Burdaki mesele işi yapmak değil işin yapılmasını yönetmek ve devamlılığını sağlamaktır.Eğer bir müdür hala oturup fatura keserse,fatura organizasyonunu yaparsa,beyanname hazırlarsa vb. astların yapacağı işleri yaparsa bu adamın yönetici olarak ne saygınlığı kalır.Fatura kesilir imza yetkisiyle faturayı imzalar,yönlendiren yönlendirir.Müdür dediğin yönetsel rapor hazırlar.Mizanın tutturulması dediğin şey en fazla şef düzeyinde yapılacak iştir.Müdür kar-zarar durumuna bakar fiili bütçe raporlarına bakar.Söyleyeceği şudur.Bu bütçe kaleminde aşım var.Gerekli açıklamaları yapın.İlgilisine yönlendirir.Oturup dosya dosya evrak aramaz.Ve bence gerçekten müdürse akıllı bir telefon varlığında şezlong üzerinden bile iş bitirebilir.:alkış:

Elbette bu o kadar açık ve net .
Ancak bunun yanında müdür sorumluluk alır, müdür birimde koordinasyonu sağlar, iş bölümü yapar, müdür birimde en verimli nasıl çalışılabilir , iş akışı nasıl olmalıdır,Müdür elemenaını üst makamlara karşı savunmalıdır. Müdür elemanın parasal ve özlük haklarını patrona üst müdürlere dayatmalıdır. vb.. daha çok yazılır. Müdür her zaman elemanın yaptığı hatayı üstlenebilmeli. Aradan sıyrılmaya çalışıp suçu elemena atmamalıdır. Eh bunlar sonucunda da biraz farklı maaşı olsun her halde.Daha yazayım mı yeterli mi?

Kurumlar/işletmeler de olduğu gibi yöneticilerin görev yaptığı birimlerin/bölümlerin de, entegre vizyon ve misyonu olmalı,yöneticiler kurumların/işletmelerin ana hedeflere ulaşması amacına yönelik yönetsel faaliyetlerde bulunurlar.

Maaş olayı tamamen kişinin kendi bilgi, beceri, vizyon, duruş ve kendini düzgün anlatabilme yeteneği ile yaşadığı şehrin sektör ortalamalarına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Yaşadığınız yeri bilmiyorum ama şu niteliklere göre beklentiniz 1.400 TL olabilir. Zaten şirket sizi çalıştırmayı ve siz de orada çalışmayı ciddi şekilde düşünürseniz ortada buluşursunuz. Hakkınız 1.250 TL + AGİ' den aşağı olmaz gibi. Ama bu olay tamamen görecelidir. Saygılar,

Sayın forum üyeleri,
Muhasebe büroları hariç (muhasebe bürolarında genelde hak edilen verilmiyor) şirkette muhasebe tutan eleman olarak çalışan birinin en az 2000 TL maaş alması gerekir günümüz şartlarına göre.Bir kişinin aylık bütçesini düşünsenize;
(kira + yol+ yemek+ev ihtiyaçları+kendi ihtiyaçları vs. ) bunlar zorunlu ihtiyaçlardır.
herkesin hak ettiği maaşı almasını dileriz !!!

Devletin bir kurulunun belirlediği asgari ücret hala 1000Tl nin altındayken,
aynı devletin istatistik kurumu 2013 yılı için yoksulluk sınırını 6000kusur TL olarak açıklamışken,
hak edilen maaş , işverenin bu işin hakkı ancak bu kadardır mantığıyla belirlenirken........

Polyannacılığa devam sn.izmirmuhasebe. Umut fakirin ekmeğidir

merhabalar ben izmirde ön muhasebe olarak 15 yıldır farklı 3 firmada çalıştım.Hatta 15.senemi şu ankiçalışmakta olduğum firmada doldurdum.Sadece beyanname hazırlamıyorum bu arada ticaret lisesi mezunuyum lisansım yok kısa yoldan meslek hayatına stajımı yaptığım firmada başladım ve devamlılığını sürdürdüm.ön muhasebe olarak fatura alış-satış,çek-senet-kasa-banka-dekont-ba bs formları cari hesaplar ekstralar-firmalar arası yazışmalar-sözleşmeler-finansman -personel maaşları-büro temizliği-çay kahve servisive patronumun eşinin kredi kart ödemeleri kızının okul taksitlerine kadar takip etmekteyim.bunun üstüne 4 aydır maaşım 200 tl aşağı çekildi şu anda 1500 tl maaş alıyorum ve bunun içinden 200 tl yol parası ödüyorum .Benim ne kadar maaş almam gerekiyor.Patronuma göre piyasa içerisinde yüksek maaş alıyormuşum.iş arayışı içine girdim.bilgilendirmenizi rica ediyorum.

patronlar hep aynı çakallığı yaparlar vicdansız herif birde maaşı düşürüyor sende 15 senedir yükselememişsin kendini bir sorgula cesur ol korkma kendini ağırdan sat iş ara ezzik durma borcum avr taksitim var kriz var deme patrona kendini belli etme bir duruşun olsun değerini biil ağır takıl kendini sömürttürme işçisin haklısın ofisboy olma derhal ayrıl oradan

İşverence"piyasa içersinde yüksek maaş alıyor olmanız"durumu ne haklı nede gecerli bir nedendir.
Bu duruma kızıp sakın istifa etmeyiniz.
İşcinin rızası/anlaşma dışında,işcinin ücreti düşürülemez,bu durum m.22 kapsamında çalışma koşullarında işci aleyhine esaslı değişiklik ve m.24 kapsamında haklı fesih nedenidir.
Yinede ayrılmak isterseniz, bir avukatta yardım alarak, tazminatlarınızı alacak şekilde ayrılmanızı öneririm.