Ruhsat almak gerekli mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayyuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ruhsat almak gerekli mi

Bilirkişilikte 3 yıllık Tecrübe nedir.

Tarih Gönderen Soru
(Üye) Soru : MERHABA, BİLİRKİŞİLİK MÜRACATLARI İLE İLGİLİ ŞART OLARAK MÜRACAT EDİLEN BÖLÜMLE İLGİLİ 3 YIL DENEYİM ARANMAKTA. BEN SMMM BELGESİNİ 2009 YILINDA ALMAYA HAK KAZANDIM. KRİTER OLARAK BU SÜRE SMMM BELGESİ ALINDIKTAN SORAKİ TARİHİ Mİ KAPSIYOR. YOKSA DAHA ÖNCEKİ ÇALIŞMA VE DENEYİMLERİM 3 YILIN HESABINDA ESAS ALINIYORMU? MÜRACAT ETME HAKKIM VARMIDIR? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDER, ÇALIŞMALARINIZDA KOLAYLIKLAR DİLERİM.

Cevap : Sayın , Bilirkişilik müracatınızda 3 yıllık deneyimlilik hesabı SMMM ruhsatı aldığınız tarihten itibaren başlar. Sizin sürenizin hesabını ruhsat tarihinden itibaren hesaplayınız. Danışma Birimi

(Üye) Soru : MERHABA, HAZİRAN 2009 DÖNEMİNDE SMMM ÜNVANINI ALMAYA HAK KAZANDIM VE ÜYELİK İŞLEMLERİNİ YAPTIRDIM. BÜRO AÇMADAN, PART TİME OLARAK FİRMALARA MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETİ VERMEM MÜMKÜN OLABİLİR Mİ?(İLGİLİ BELGELERİN KONTROLÜ BEYANNAME GÖNDERME DANIŞMANLIK VS. ) BÜRO AÇMADAN VERGİ DAİRESİNDEN ŞİFRE ALMAK SURETİYLE BEYANNAME GÖNDERME HAKKIM OLUR MU? BANA BU KONUDA YOL GÖSTERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM. İYİ ÇALIŞMALAR.

Cevap : Sayın 3568 Sayılı Meslek Mevzuatımıza göre meslek mensuplarımız serbest olarak çalışmaya karar verirlerse, öncelikle vergi dairesine serbest meslek mükellefiyeti tesis ettirirler daha sonra Odamıza müracat ederek Çalışanlar Listesine kaydını yaptırmak suretiyle serbest çalışmaya başlarlar. Yukarıdaki işlemler dışında faaliyet göstermeniz halinde disiplin suçu işlersiniz. Danışma Birimi

(Üye) Soru : SMMM ruhsatına sahibim,bir bağımsız denetim şirketinde ssk lı olarak çalışıyorum aynı zamanda bir büro açmak istiyorum,bunun için bir engel varmıdır,varsa cezai yaptırımı nedir?

Cevap : Sayın , Mesleki faaliyetini gelir vergisi mükellefi olarak sürdürecek SM ve SMMM'ler aynı zamanda ücretli olarak çalışamazlar. Bu durumun tespiti halinde meslekten kısa süreli men cezası, tekerrürü halinde meslekten temelli men cezası verilir. Danışma Birimi

tembell ' Alıntı:
odadan temin edebiliyokmuşuz
ben haftaya cuma gidicem :D
dün finanscıya söledim
rakam söle kuzum hemen ödeyelim benim prensesim mali müşavir olmuş dedi :P
patrona söledim hallederiz dedi
ek iş kovalıcam o yüzden alcam ruhsatı bakcam bi çaresine
bilirkişilik için ugrascam bi tanıdık hakim tanıdıgım var diyodu bakalım

aman bilirkişiliği iyice araştırın sonra pişman olmayın..

(Üye) Soru : özel bir şirkette muhasebe müdürü olarak çalışmaktayım... 1)lise vb.öğrencilere ücretli ders vermek istesem meslek mevzuatı açısından durumum nasıl olur.(ders verebilirmiyim) 2)bu husus için ilan verebilirmiyim... saygılarımla...

Cevap : Sayın Bağımlı çalışan meslek mensupları, bağımlı çalıştığı işverenden izin almak koşuluyla her türlü ticaretle iştigal edebilir. Bahsettiğiniz ders verme işi serbest meslek faaliyetini kapsadığından süreklilik arzetmesi halinde vergi dairesine kaydınızı yaptırıp yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz gerekir. Serbest meslek mükellefiyetini muhasebe meslek mensubu olarak değil, öğretmenlik olarak tesis ettirmeniz gerekir. Muhasebe mesleğine ilişkin ilan veremezsiniz. Ancak ders için ilan verebilirsiniz. Danışma Birimi

battibalikyangider ' Alıntı:
Başka bir konu

(Üye) Soru : sn.ilgili. ışıklı tabela asabilirmiyiz.Meslek mevzuatımız gereği bunun bir sakıncası varmıdır.

Cevap : Sayın **********, Mesleki tabelanın ışıklı veya ışıksız olması ayrımı yoktur. Ancak ışıklı tabela için daha fazla tabela vergisi ödersiniz. Danışma Birimi

ışıklı tabela mı ??? çok güldüm abi yaa :D :D :D

ne tür bir işletme işletiyon kardeşim, hiç mi mesleğinin bi vakarı ağırlığı yok :D :D :D

ya sm³ hocam gülmekten ölücem aklıma birşey getirdin kendi kendime gülüp gülüp duruyorum.

Şimdi SMMM ışıklı tabelayı takmış içeri yeni mükellef geliyor üstat diyor ben bir şirket açıcam SMMM gel kardeşim diyor açarız şirketi sen merak etme, sen bir viski iç bende sana bu yola nasıl düştüm bir hayat hikayemi anlatayım stajerede oğlum kap ordan bir fiski hey Allahım tövbe tövbeeee

stonhand ' Alıntı:
ahhh ulen ahhhh ruhsatlar alınmış bilirkişi olsakmı olmasakdamı saklasak yaktın beni imansız maliyetçi yaktınnn :'( :'( :'(

İşin şakasıda bilirkişilikte güzel para var bende bu işten ciddi para alanları duydum ancak çok sağlam çevre lazım yoksa 3 yıl falan gerçekten hikaye memlekette ne adamlar bilip bilmeden bilirkişilik yapıyor oyyy anem oyyyyyy. Hle bir YMM biliyorum adam her ay bilmemkaçtane dosya alıyor paslıyor bunları gariban elemanlara bunlaran az biraz çorba parası bırakıyor aslan payı gene YMM ye adamlar orayı bile parsellemiş beaaa
bende gözümle gördüğüm için yazdım ya üstadım.
5 yılım bilirkişilerle geçti
hele hele son 3 yılım artı kayyumlarla geçti :'(

ilk kayyumumuz atandı (denetim kayyumu yönetim değil)
adam zannettimi kendini şirket yöneticisi siz benden habersiz çay bile alamazsınız. ben bu mesleğin en üst kademesindeyim (manyak herifin karşısında bizim ymm oturuyo kendisi smmm) aman allahım ne günlerdi :D

istanbul smmm odasına soru soranlar belki bu forumda adlarının olmasını istemeyebilirler.Buraya kopyalayan arkadaş gerekli hassasiyeti göstermemiş ama forum da da bir düzeltme yapılmamış.
nickle yazıp, gerçek adları olanların sorularını alaya alanlar da gerçek adlarıyla yazmalılardı.

kimseden gizlimiz saklımız yok, çok merak eden varsa adımı soyadımı özelden yazabilirim.

Adını ve soyadını özele yazmanın hiçbir önemi yok ki .Adın ve soyadın beni ilgilendirmiyor.Mantelite önemli. Forumdan haberi bile olmayan smmmlerin, İstanbul smmm odasına sordukları soruları adlarıyla birlikte buraya kopyalandıktan sonra soruların alaya alınması ve en önemlisi de forum da sordukları soruların alaya alındığından haberleri olmaması.ilginç gerçekten,hatalı bir davranış olmuş denileceğine neler yazılıyor...

farkettiyseniz hatalı olduğunun farkına varıp isimleri sildik, ayrıca sizden özel olarak nolur kusura bakmayın hatalıyız affedin bizi dememizi beklemeyin,

sizin bu avukatça ve çok bilmiş tavırlarınızı ben bir de highpower diye bi forum üyesinde gördüm, akrabalık var mı?

hazır avukatlığını yapıyosunuz isterseniz kendilerine ulaşıp haber verebilirsiniz,

lütfen ''sen'' diye hitap ederek seviyenizi düşürmeyin, sizinle tanışmıyoruz herhangi bi samimiyetimiz yok bu laubalilik nerden geliyo anlamış değilim...

stonhand ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
Eeee biz senin her yazdığınla alay ediyoruz. Özellikle AÖF ile ilgili söylediklerine katılmıştım ama gülmekten :P Milleti tahrik etme, Türkçeyi düzgün kullan, hanım ol, edebinle yaz ki aynı şekilde muamele göresin.

Hocam hoş mükellefide yoktur ama Allah onun gelecekte olma gafletini gösterecek mükellefede sabır versin. vay tüccar sen az iş yapmışın kahrol tüccar al sana vergi, vergiyi ödeyemedin battınmı tüccar, kahrol tüccar ver benim paramı, vah vah tüccar parandamı yok ver kahrol tüccar ver bana malını, vah vah tüccar malındamı yok kahrol tüccar ver bana donunu ;D ;D ;D

Herkes ,kendi seviyesini yazdıkların da gösteriyor. İlave birşeyler söylemeye gerek yok. Bazı arkadaşlar en azından hatasını anlayıp düzeltme yoluna gidebiliyor.Fakat,Onların avukatlığına soyunanlarda ki hırsı da anlamış değilim.

Arkadaşlar smmm ve ymm kanundaki son düzenlemede şirketlerde imza yetkisiz çalışanların da 10 yıllık ymm olma şartı olan süreden sayılıp sayılmadığı hakkkında bilgisi yada fikri olan var mı ruhsatla şuan bir işim yok ama eğer ymm süresinden düşecekse alacagım şuan bi şirkette bordrolu normal eleman olarak muhasebe çalışıyorum

konuylailgigi bir makaleden alıntı...

- Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan bilanço esasında defter tutan özel kuruluşların muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin fiilen sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminden sorumlu bulunanların bu hizmetlerinde geçen süreleri ya da yeminli mali müşavirlik ve serbest muhasebeci mali müşavirlik şirketlerinde geçen hizmet süreleri (5786 sayılı kanundan önce, vergi inceleme yetkisi almış olanların kamu da geçen süreleri nazara alınmakta, özel sektörde geçen süreleri nazara alınmamaktaydı

baha(dir) ' Alıntı:
Arkadaşlar smmm ve ymm kanundaki son düzenlemede şirketlerde imza yetkisiz çalışanların da 10 yıllık ymm olma şartı olan süreden sayılıp sayılmadığı hakkkında bilgisi yada fikri olan var mı ruhsatla şuan bir işim yok ama eğer ymm süresinden düşecekse alacagım şuan bi şirkette bordrolu normal eleman olarak muhasebe çalışıyorum
Tanıdığım bir meslektaş odaya sormuştu. Kendiside bir firmada muhasebe müdürlüğü yapıyor(imza yetkili olarak değil). YMM sınavlarına katılabileceğini söylediler. Siz yinede YMM odasına sormanızda fayda var.

Soner KOCACI ' Alıntı:
baha(dir) ' Alıntı:
Tanıdığım bir meslektaş odaya sormuştu. Kendiside bir firmada muhasebe müdürlüğü yapıyor(imza yetkili olarak değil). YMM sınavlarına katılabileceğini söylediler. Siz yinede YMM odasına sormanızda fayda var.

İnş. öyleyse paraya kıyıp alıcaz ruhsatı tşk.

sonuç belgesi eline ulaşan oldu mu arkadaşlar?

TFT senin ilk sayfalarda verdiğin gerekli belgeler hala güncel mi şimdi ben yarın başvurmak istiyorum kredim çıktı 2000 lira fotoğraflar temiz kağıdı ile odaya gitsem olur mu eskiden bağkur gün dökümü kontrolü vs istemiyorlar mıydı ben yine karıştırdım mı

ayyuk ' Alıntı:
TFT senin ilk sayfalarda verdiğin gerekli belgeler hala güncel mi şimdi ben yarın başvurmak istiyorum kredim çıktı 2000 lira fotoğraflar temiz kağıdı ile odaya gitsem olur mu eskiden bağkur gün dökümü kontrolü vs istemiyorlar mıydı ben yine karıştırdım mı

çalışmıyorsan ssk kaydı olmadığına dair yazı istiyorlar.BÖYLECE,oda kayıt ücretinin yarısını ödersin.iyice karıştırdın .Çalışıyorsan gerek yok. Bağkur gün dökümü değil ssk gün dökümü isteniyordu.