Ruhsat almak gerekli mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayyuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ruhsat almak gerekli mi

stajyerzade ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:
TFT senin ilk sayfalarda verdiğin gerekli belgeler hala güncel mi şimdi ben yarın başvurmak istiyorum kredim çıktı 2000 lira fotoğraflar temiz kağıdı ile odaya gitsem olur mu eskiden bağkur gün dökümü kontrolü vs istemiyorlar mıydı ben yine karıştırdım mı

çalışmıyorsan ssk kaydı olmadığına dair yazı istiyorlar.BÖYLECE,oda kayıt ücretinin yarısını ödersin.iyice karıştırdın .Çalışıyorsan gerek yok. Bağkur gün dökümü değil ssk gün dökümü isteniyordu.

oda kayıt ücretinin yarısını ödemek gibi birşey sözkonusu değil arkadaşlar, aradım sordum ben, şimdi siz fiilen çalışıyorsunuz dediler, genelgedeki gruba siz girmiyorsunuz sizi kapsamıyor dediler, isterseniz bir de siz odalarınıza sorun verdikleri cevabı burada paylaşın, lütfen ezbere konuşmayalım...

ayyuk ' Alıntı:
TFT senin ilk sayfalarda verdiğin gerekli belgeler hala güncel mi şimdi ben yarın başvurmak istiyorum kredim çıktı 2000 lira fotoğraflar temiz kağıdı ile odaya gitsem olur mu eskiden bağkur gün dökümü kontrolü vs istemiyorlar mıydı ben yine karıştırdım mı

ben siteden aldım o bilgileri ayyuk.. siz de ulaşabilirsiniz ismmmo'nun sitesinden.. ben de yarın yapıcam başvurumu ruhsat 1.330 TL, oda kayıt 580 TL'ymiş demin konuştum telefonda ismmmo ile..
peki hemen bize geçici bir belge verecekler değil mi ruhsat çıkana kadar kullanmak için.. yarın alabilir miyiz acaba tüh ya sormayı unuttum :-[

ilk sayfada yazılanlar okunmuyor.bu kadar basit bir konuda bile tekrar tekrar aynı sorular soruluyor
daha açık nasıl ifade edilebilir ,
1 kamuda çalışıyorsanız oda kayıt ücretinin yarısını ödüyorsunuz
2 çalışmıyorsanız ya da muhasebe dışı bir iş yapıyorsanız oda kayıt ücretinin yarısını ödüyorsunuz

dilekçeyle birlikte durumunuzu ispatlayan evraklarla odanıza başvuruyorsunuz.dilekçe örnekleri istanbul odasının sitesinde var.

sm³ ' Alıntı:
stajyerzade ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:

çalışmıyorsan ssk kaydı olmadığına dair yazı istiyorlar.BÖYLECE,oda kayıt ücretinin yarısını ödersin.iyice karıştırdın .Çalışıyorsan gerek yok. Bağkur gün dökümü değil ssk gün dökümü isteniyordu.

oda kayıt ücretinin yarısını ödemek gibi birşey sözkonusu değil arkadaşlar, aradım sordum ben, şimdi siz fiilen çalışıyorsunuz dediler, genelgedeki gruba siz girmiyorsunuz sizi kapsamıyor dediler, isterseniz bir de siz odalarınıza sorun verdikleri cevabı burada paylaşın, lütfen ezbere konuşmayalım...

daha önce yaşadığım deneyimden ve oda saymanlığı ile yapılan telefon görüşmesinden yola çıkarak söylüyorum:

eğer muhasebe mesleğiyle alakasız bir iş yapıyorsanız benim gibi oda ücretinin yarısını ödeme durumunuz var.. ben bildiğim kadarıyla söylüyorum teyit etmeniz elbette ki menfaatinizedir..

TFT ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:

ben siteden aldım o bilgileri ayyuk.. siz de ulaşabilirsiniz ismmmo'nun sitesinden.. ben de yarın yapıcam başvurumu ruhsat 1.330 TL, oda kayıt 580 TL'ymiş demin konuştum telefonda ismmmo ile..
peki hemen bize geçici bir belge verecekler değil mi ruhsat çıkana kadar kullanmak için.. yarın alabilir miyiz acaba tüh ya sormayı unuttum :-[

büro açmak isteyenler için
geçici belgeyi hemen veriyorlar. çalışanlar listesine de kayıt olacaksınız kaşe talep formuda doldurun.

stajyerzade ' Alıntı:
TFT ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:

büro açmak isteyenler için
geçici belgeyi hemen veriyorlar. çalışanlar listesine de kayıt olacaksınız kaşe talep formuda doldurun.

teşekkür ederim cevabınız için.. ben büro açmak ve çalışanlar kütüğüne kayıt olmak istemiyorum sadece geçici olarak belgeyi almak istiyorum umarım mümkündür.. yarın öğreneceğiz bakalım..

peki birşey sorucam arkadaşlar, çalışmadığımızı belgeledik diyelim, ve giriş aidatının yarısını ödedik, peki bunun bir süresi var mı ? ne kadar süre çalışmamam gerekiyor, veya giriş aidatını ödedikten bir ay sonra faaliyete başlasam bi sakıncası olur mu ? diğer yarısını da benden isterler mi ?

sm³ ' Alıntı:
peki birşey sorucam arkadaşlar, çalışmadığımızı belgeledik diyelim, ve giriş aidatının yarısını ödedik, peki bunun bir süresi var mı ? ne kadar süre çalışmamam gerekiyor, veya giriş aidatını ödedikten bir ay sonra faaliyete başlasam bi sakıncası olur mu ? diğer yarısını da benden isterler mi ?

merhaba,
Aidatı ödediğiniz yıl içinde işe girdiğinizde herhangi bir ücret talepleri yok. Ancak indirimli ödediğiniz yıl içinde çalışmaya başlarsan tüm yıl YMM süresinden sayılmıyorBabamın sağlık sorunlarından dolayı bende çalışmaya ara vermiştim.İnşallah tekrar işe döneceğim.
2 yıldır indirimli ödedim böyle uygulama olduğunu bu sene öğrendim.Odadan Didem Hanımı ararsanız yardımcı oluyor.

icinar ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:

merhaba,
Aidatı ödediğiniz yıl içinde işe girdiğinizde herhangi bir ücret talepleri yok. Ancak indirimli ödediğiniz yıl içinde çalışmaya başlarsan tüm yıl YMM süresinden sayılmıyorBabamın sağlık sorunlarından dolayı bende çalışmaya ara vermiştim.İnşallah tekrar işe döneceğim.
2 yıldır indirimli ödedim böyle uygulama olduğunu bu sene öğrendim.Odadan Didem Hanımı ararsanız yardımcı oluyor.
ilk önce geçmiş olsun
çalışmadığın için aidatı tam olarak yatırsaydın bile ymm süresi işlemiyecekti. Kamuda çalışanlara bir hak verilmiş gibi görülse de indirimli olarak aidatlarını ödeyenler yeminli mali müşavirlik sınavına girme hakkından vazgeçmiş oluyorlar.dava konusu olacaktır.

ben bugün başvurdum hatta online işlemlerde smmm yazıyor ismmmo odasının sitesinde

1330 ve 580 çektiler 6 taksit yaptırdım işbankasına orda 2 form doldurdum artı istenen belgeler falan ne diyim umarım değer bunca şeye

ayyuk ' Alıntı:
ben bugün başvurdum hatta online işlemlerde smmm yazıyor ismmmo odasının sitesinde

1330 ve 580 çektiler 6 taksit yaptırdım işbankasına orda 2 form doldurdum artı istenen belgeler falan ne diyim umarım değer bunca şeye
Hayırlı olsun. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.

ayyuk ' Alıntı:

tamam 1330 da mutabıkız benim anlamadığım istanbul 580 alırken denizli odası neden 1534 lira daha istiyo ???

ayrıntısı da şu 660 oda kayıt, 624 diğer gelir, 250 aidat, bu nedir yaaa , resmen soygun >:(

sm³ ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:

tamam 1330 da mutabıkız benim anlamadığım istanbul 580 alırken denizli odası neden 1534 lira daha istiyo ???

ayrıntısı da şu 660 oda kayıt, 624 diğer gelir, 250 aidat, bu nedir yaaa , resmen soygun >:(
İsmmmo üye sayısı fazla belki ondan düşük olabilir. Çok fazla bir rakam anadolu için.

Soner KOCACI ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:

Hayırlı olsun. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.

teşekkürler :) bu arada 1330 1480 falanmış sanırım geçen sene
bu dönem düşürmüşler odadaki bayan öyle dedi

ayyuk ' Alıntı:

hayırlı uğurlu olsun.. ben de bugün üye sicil kaydımı aldım.. Allah utandırmasın.. bu arada 6/b'lerin yapmaları gereken ödeme 1030 TL daha yüksek.. 6/b olup da başvuracak arkadaşların dikkatine...

arkadaşlar dün bana odadan mektup geldi.bu kadar erken gelmesine şaşırdım açıkcası.
değerli meslektaşım Elif ....aramıza hoşgeldiniz tebrik ederim falan
diye başlıyor.işte özü itibarıyle mesleğimize sahip çıklaım seminerlere eğitimlere katılalım gibi şeyler.
yahya arıkan imzalı.

TFT ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:

hayırlı uğurlu olsun.. ben de bugün üye sicil kaydımı aldım.. Allah utandırmasın.. bu arada 6/b'lerin yapmaları gereken ödeme 1030 TL daha yüksek.. 6/b olup da başvuracak arkadaşların dikkatine...

6/b nedir acaba arkadaşım ?

6/b sanırım meslek mensubundan staj notu olmayanlar imza yetkili olup staj yapanlar

stajdan sayılan süreler kapsamına giren hizmetleri ifa edenler 6/b kapsamında oluyor..

dün konuşmuştuk bununla ilgili ismmmo'nun sitesinde matbu bir form var orda şöyle yazıyor:

3568 sayılı yasaya,5786 sayılı kanunun 8. Maddesi ile eklenen fıkra uyarınca (Yürürlük 26.07.2008)

?Meslek Mensuplarından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile mesleği fiilen icra etmeyenler, Odaya giriş ücreti ve yıllık aidatlarını %50 indirimli olarak öderler? hükmü getirilmiştir.
1. Mesleki ruhsata haiz olup, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar ile meslek kütüğüne kayıtlı olup, mesleği fiilen icra etmeyenler (hiçbir mesleki faaliyette bulunmayanlar) Odaya kayıt (Giriş) ve Maktu (Yıllık) üye aidatlarını % 50 indirimli ödeyeceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile hiçbir mesleki faaliyette bulunmadığını beyan edenler, bu durumlarını belgelendirmek zorundadır. Aksi takdirde aidatlarını tam olarak öderler.
2. 26.07.2008 tarihinden önceki aidat tahakkukları için kanunun değişmeden önceki hükümleri uygulanacaktır.
3. İşletmelerde bağımlı olarak mesleki faaliyetlerini devam ettiren Meslek Mensupları ve Ruhsat almaya hak kazanıp üyelik kaydını yeni yaptıracak bağımlı çalışan Meslek Mensupları, Odaya giriş ve yıllık üye aidatlarının tamamını ödemek zorundadır.
4. TÜRMOB?un 2010/1 nolu genelgesi gereğince aidatlarını % 50 indirimli olarak ödeyenlerin, bu süreleri YMM sınavı için SMMM sürecinden sayılmayacaktır.

Yukardaki şartları taşıyanlar %50'sini ödemek için ismmmo'nun sitesinde matbu formların altında yer alan
% 50 İndirimli Aidat Ödeme Taahhütnamesi (.doc)
dosyasını inceleyebilirler..