Şahıs Firması Aylık Sabit Masrafları Hk

Arkadaşlar şahıs firmamı açalı henuz 1. ay oldu ve Eylul dönemi kuruluş masraflarıma ait faturaları muhasebeye daha yeni yolladım. Su anda 50 tl kira stopajı, 150 tl'ye yakın damga vergisi var. Bir de muhasebe ucreti var 100 TL. Toplamda 300 tl muhasebeye verdim. Her ay bu böyle olacakmış. Daha bunun KDV'si var, gelir vergisi var, bagkur ödemesi var. Şu an kara kara düşünmeye başladım. Aylık hiçbir iş yapmasam bagkur ve damga vergileriyle stopaj 750 TL. Dogru mu butun bunlar? Benim masraflarımı çıkarabilmem için aç gezip ölebilirsem eger en az 2000 TL+KDV iş yapmam gerekiyor. Zaten 1 ay içinde de açlıktan ölmüş oluyorum. Ölmezsem sürüneceğim ölürsem kurtulacağım sanırım olay bundan ibaretmiş işin içine girince anladım.

Herşeyden önce ticaret yapıyorsanız, gelirinizi ve giderinizi siz daha iyi bilir, ona göre de hareket edersiniz.
Ancak kazanmadığınız sürece gelir vergisi olmaz, kazanmıyorsanız genellikle kdvde çıkmaz. Damga vergileri herkesten alınır, kazansada kazanmasada.
Bağkur ve muhasebe ücretini vermek zorundasınız zaten. Birinde sağlıktan, emeklilikten yararlanmak için diğerinde de işlerinin yürümesi için.Stopaj, damga vergileri gibi vergi borçları da ödenecek.
Ama sana bir tavsiyem, vergilerini sen kendin yatır.
İşlerinizde Allah kolaylık versin :)

sayın üstada aynen katılıyorum...vergilerini ssk nı bağkuru nu kendin yatır..
"150 tl'ye yakın damga vergisi var. " ben bunu anlamadım...

Selamlar
Sayın shifisitert,arkadaşlara katılmakla beraber,sadece merak ettiğim birkaç hususu dile getireyim.
Siz,firmanızı açmadan evvel, bu maliyetleri bilmiyor muydunuz?Görüştüğünüz veya anlaştığınız meslke mensubu,firma açılışından önce nelerle karşılaşabileceğinizi önünüze listelemedi mi?Tahmini bir aylık maliyet çıkarmadınız mı? Bu bilinçle firmayı açmadınız mı? Yoksa bunlar size sonradan sürpriz mi oldu?
Merak ediyorum.
Saygılar

biraz konuyu hortlatmak gibi olucak ama vergilerimizi kendimizin yatırmasının mantığı nedir ne gibi bir avantaj söz konusu açıklarmısınız?

Zaten 1 ay içinde de açlıktan ölmüş oluyorum. Ölmezsem sürüneceğim ölürsem kurtulacağım sanırım olay bundan ibaretmiş işin içine girince anladım.

Sevgili dostum, ben muhasebeci değilim, bu işten bir çıkarım yok o yüzden samimi fikirlerimi söyleyeceğim.
Hala hayatta isen büyük ihtimalle çok engin tecrübeler edinmişsindir bu zamana kadar. Türkiye'de ticaret demek muhasebeci ve noter firmalarına yemlik olmak demektir. Noter hiçbir kalifiye iş yapmaz ama her şehirde vergi şampiyonları noterlerdir. Muhasebecilere gelinceeeee, ticarete parmağının ucu ile dokunmuş olan biri bile şimdi acı acı gülümsüyordur. Türkiye'de muhasebeci açık öğretim okunarak olunur. Toplumun en düşük zekalı insanlarıdır genelde. Yaptıkları iş ise beyin ameliyatı kadar zordur. Ameliyat olan kim tahmin et.
Türkiye'deki vergi oranları dünyada büyük ara en yüksek vergi oranlarıdır. Oranlar o kadar yüksektir ki Amerika, Fransa gibi yüksek vergisi olan ülkelerde insanlar şikayet ederken en yüksek vergi oranı bizde derler. Ya Türkiye denince biraz duraksar Türkiye gibi istisnalar hariç derler.
Benim yaptığım hesaplamaya göre 1000 TL para kazanabilirsen onun yaklaşık 700 TLsine devlet bir şekilde el koyuyor.
Kalan 300 TLyi muhasebeci vs. arkadaşlar paylaşıyor.
Bir ay boyunca günde 3 adet ekmek alabilmen için yaklaşık 3000 TL kazanman gerekiyor. Bunu da ekmeğe harcamaman ve ileride alacağın idari cezalar, gecikme cezaları gibi haberin olmayacak binbir türlü cezanın ödemesi için kenarda biriktirmen gerekiyor.
Ama işi bilmeyen moralini bozmasın sakın. Bütün bunlar helal kazanan, vergi ödeyen namuslulara uygulanan tarife.
Devlet ne yapmanızı istiyor onu anlayın ve sadece isteneni yapın sorun yaşamazsınız. Fatura kesmeyin, sağdan soldan sahte fatura bulun, faturalarızı yüksek kestirin, birinin adamı olun, sizin de adamınız olsun. Siz ona verin, o da size versin. Vermeye ve almaya alışın. Yani biraz yumuşayın yani. Erkeklik, namus, dürüstlük hele hele helal para falan bu devirde kanunen yasaktır.

.............. Türkiye'de muhasebeci açık öğretim okunarak olunur. Toplumun en düşük zekalı insanlarıdır genelde.[

Devlet ne yapmanızı istiyor onu anlayın ve sadece isteneni yapın sorun yaşamazsınız. Fatura kesmeyin, sağdan soldan sahte fatura bulun, faturalarızı yüksek kestirin, birinin adamı olun, sizin de adamınız olsun. Siz ona verin, o da size versin. Vermeye ve almaya alışın. Yani biraz yumuşayın yani. Erkeklik, namus, dürüstlük hele hele helal para falan bu devirde kanunen yasaktır

Bu cümlelerinizden dolayı sizi şiddetle kınıyorum. Aslında şu yazdıklarınıza yanıt bile yazmamam gerekirdi ama duramadım.Çok sayıda üyesi olan bir birliğin üyelerine sarfettiğiniz aşağılayıcı söze mi kızsam yoksa son cümlenizdeki (sanırım siz bu yöntemi uygulayanlardan ve kendi iç benliği ile problemi olanlardansınız ) kayıt dışılığı teşvik edici sözlerinize mi kızsam bilemedim.

Yazdıklarınızı bir kere daha düşünmenizi ya da kendinizle kıyaslamanızı öneririm.