Merhabalar.
Satıştan iade gelen malın faturasını kullandığım programın satıştan iade modulünden girdiğimde sanki o malı iade almamışım da
yeni bir mal almışım gibi stok modülüne işlediğini farketttim.
Satış fiyatından giriş yapmakta.
Yıl sonunda envanter yapılırken
Mal iadesinin ana parası 621'den 153'e virman yapılarak stokları düzelteceğim
lakin
aslında malın satış günündeki maliyetinden stoklara giriş yapmam gerekmez mi?
Bunu nasıl yaparım?
Yaparsam aradaki farkı ne yapcağım Çünkü gelen fatura ile maliyet arasında fark var.
Sizde bilirsiniz ki YMM'e yıl sonlarında devreden giren çıkan bütün malların olduğu bir tablo veriyoruz
Benim programımda bu stok modülünde Kar zarar analizi olarak geçiyor.
Yıl sonunda mizan üstünden bulduğum karla bu kar zararın bire bir tutması gerekiyor.Lakin
malı maliyetten girersem o zaman'da kar tutmuyor.
İşin içinden çıkamadım.
Yardımlarınıcı rica ediyorum.Kullandığım programın ismini vermem sanırım sakıncalı ama 3 harfli ismi var dersem sanırım herkez anlar.
Şimdiden teşekkürler
Satıştan iade gelen malın faturasını kullandığım programın satıştan iade modulünden girdiğimde sanki o malı iade almamışım da
yeni bir mal almışım gibi stok modülüne işlediğini farketttim.
Satış fiyatından giriş yapmakta.
Yıl sonunda envanter yapılırken
Mal iadesinin ana parası 621'den 153'e virman yapılarak stokları düzelteceğim
lakin
aslında malın satış günündeki maliyetinden stoklara giriş yapmam gerekmez mi?
Bunu nasıl yaparım?
Yaparsam aradaki farkı ne yapcağım Çünkü gelen fatura ile maliyet arasında fark var.
Sizde bilirsiniz ki YMM'e yıl sonlarında devreden giren çıkan bütün malların olduğu bir tablo veriyoruz
Benim programımda bu stok modülünde Kar zarar analizi olarak geçiyor.
Yıl sonunda mizan üstünden bulduğum karla bu kar zararın bire bir tutması gerekiyor.Lakin
malı maliyetten girersem o zaman'da kar tutmuyor.
İşin içinden çıkamadım.
Yardımlarınıcı rica ediyorum.Kullandığım programın ismini vermem sanırım sakıncalı ama 3 harfli ismi var dersem sanırım herkez anlar.
Şimdiden teşekkürler
Son düzenleme: