Sigortadan Alınacak Doğum Parası

Ynt: Sigortadan Alınacak Doğum Parası

Bodroda görünen sigorta primine göre mi yoksa asgari ücret üzerindenmi bu para ödeniyor.? 2000 üzerinden görünen bir ssk bu miktar üzerinden mi alır.? doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay..yani toplam 4 ay 2000 liranın 2/3 nümü alır?

1. iki ay değil 8+8 16 hafta yani 112 gün.
2. sgk bildirilen prim matrahınıza göre hesaplanır.

Merhaba ben işten yeni ayrıldım(fakat iş yerinden tam olarak ilişiğim kesilmedi) ve iş yerindende on günlük bi iş görememezlik raporu aldım 1 eylülde bitiyo.sigortamda ogün sonlandırılacak.Ayrıca 22 haftalık gebeyim.Doğum parasını hakedebilmem için sigortam sonlandırılmadan ne yapmam gerek?Sigortada prim günüm son üç yılda daha önceside var 600 günü geçiyo yani işsizlik maaşıda hakediyorum.Bu konuda benide bilgilendirirseniz sevinirim.

Sayın Selvinaz

Sorunuzdan anladığım üzere kendi isteğinizle çıkmış olacaksınız.Zaten analık iş görmezlik (doğum parası) alabilmeniz için 32.Haftada istirahat raporu açtırmanız ve açtırdığınız gün SGK lı olarak çalışıyor olmanız gerekiyor.Bu şartlar ile geriye dönük 90 günlük analık priminiz yatmışsa bu ödenekten faydalanabilirsiniz.

İşsizlik maaşına gelince onuda hakedebilmeniz için kendi rızanız dışında işveren tarafından çıkartılırsanız
yani kendi isteğinizle işten ayrıldığınız için bu ödenektende yararlanmanız mümkün değil.

İyi çalışmalar...

Analık İş görmezlik (Doğum Parası) Hesaplama
PEK (Brüt Maaş) ile o dönemin çalışılan günsayılarına bakılarak hesap ediliyor.

Temmuz-900 TL-30 GÜN
Ağustos-900 TL-30 GÜN
Eylül -900 TL-30 GÜN
------------------------
2.700 TL-90 GÜN

2.700 / 90 = 30 TL GÜNLÜK

Günlük kazançın 2/3 kadar hesaplanıyor.

30 TL. 2/3= 20 TL. Günlük olarak verilecek ödenek

8 hafta + 8 Hafta = (56+56) =112 GÜN YAPAR

112*20 = 2.240 TL. ödenek verilir (damga vergisi kesintisi yapılır.)

sigortalı olarak çalışmaktayım.doğum iznine çıkmama rağmen izine çıktığıma dair bir rapor almamıştık.doktor ise önceki tarihe göre rapor veremiyeceğini söyledi.dün itibariylede doğum yaptım.ama hala sigortam devam etmekte.doğduktan sonrası için rapor alsak acaba doğum yardımı işgöremezlik olarak adlandırılan sekiz hafta öncesi ve sonrası için para yardımı alabilirmiyiz.lütfen yardımcı olursanız çok seviniriz.teşekkürler

sigortalı olarak çalışmaktayım.doğum iznine çıkmama rağmen izine çıktığıma dair bir rapor almamıştık.doktor ise önceki tarihe göre rapor veremiyeceğini söyledi.dün itibariylede doğum yaptım.ama hala sigortam devam etmekte.doğum sonrasına rapor alsak acaba doğum yardımı işgöremezlik olarak adlandırılan sekiz hafta öncesi ve sonrası için para yardımı alabilirmiyiz.lütfen yardımcı olursanız çok seviniriz.teşekkürler

Rapor alınmadan bu para alınamaz. Parayı alsanız dahi işv. tam ay priminizi yatırdığı için alacağınız parayı ona vermeniz gerekir.

T U R K O ' Alıntı:
Rapor alınmadan bu para alınamaz. Parayı alsanız dahi işv. tam ay priminizi yatırdığı için alacağınız parayı ona vermeniz gerekir
Böyle bir zorunluluk nerede belirtiliyor sn.TURKO?

Rapor alınmadan bu para alınamaz. Parayı alsanız dahi işv. tam ay priminizi yatırdığı için alacağınız parayı ona vermeniz gerekir.

patronum para istemiyorum.alabilrsen al dedi.doktorum geriye dönük rapor vermelimi.ne yapmam gerekiyor geç kaldım.geçmişe ait nasıl rapor alacam.lütfen yardımcı olun

T U R K O ' Alıntı:
patronum para istemiyorum.alabilrsen al dedi.doktorum geriye dönük rapor vermelimi.ne yapmam gerekiyor geç kaldım.geçmişe ait nasıl rapor alacam.lütfen yardımcı olun

cancannn ' Alıntı:

Doktorunuz geçmişe ait rapor VERMEMELİ.
Geçmişe ait rapor düzenlenmesi mümkün değildir.

keremcem ' Alıntı:
cancannn ' Alıntı:

teşekkür ederim.son bir sorum.peki doğum yaptığı günün ertesi günü bayram girdi.bayramdan sonra önümüzdeki günler iş görememezlik raporu alırsak bugünler için para alabilirmiyiz.

cancannn ' Alıntı:
keremcem ' Alıntı:
cancannn ' Alıntı:

teşekkür ederim.son bir sorum.peki doğum yaptığı günün ertesi günü bayram girdi.bayramdan sonra önümüzdeki günler iş görememezlik raporu alırsak bugünler için para alabilirmiyiz.

keremcem kardeş soruya bi cevap verirmisin yaaa

Raporlu olduğunuz günler için elbette işgöremezlik ödeneğinizi alırsınız.

Merhaba,

kısmet olursa 20 kasımda doğum iznine ayrılacağım son 3 hafta kala ya kadar çalışarak. fakat kurban bayramı da iznimin içine giriyor. resmi tatil olduğu için bayram tatili süresi kadar doğum iznimin bitişinde bu tatili kullanma hakkım varmıdır? yoksa bayram tatili doğum iznimde olduğu için doğum izni olarak mı sayılacaktır?

Doğum izni içinde sayılır.

çok merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum.çalıştığım iş yerinde yaklaşık 1 yıldır sigortalı olarak çalısmaktayım. daha önceki iş yerlerimdede 2 yıl sigortalı çalışmıstım.doğum parası alabilmek için 32. haftadan sonra 8+8 hafta doktor raporu alındığında dogum parası alınacagı yazılıyor.. bu 16 haftalık raporun tamamı dogumdan once kullanılabılırmı? yani 24. haftada kullanabilirmiyim? isten cıkmayı dusunuyorum bu yuzden tum raporu dogumdan once kullanmak ıstıyorum. dogum parası ve dıger yasal odeneklerı almama engel olurmu? yanıtlayan arkadaslara tesekkur ederım.

Merhaba
32 haftalık hamileyim.Doktorumdan 37.haftaya kadar çalışabilir raporumu aldım ve şirketimin muhasebesine verdim.
1) Ssk ya gidip kendim bizzat başvurmam gerektiği söylendi.Bunu ne zaman yapmalıyım? 2)SSK nın ödeyeceği tutar en son ödenen brüt maaş üzerinden mi hesaplanıyor?Örneğin; ekim 693 tl,kasım 1000 tl.
Ödeme tutarı 1000tl nın 2/3 ü kadarmıdır?
Teşekkürler