Sigortadan Alınacak Doğum Parası

Ynt: Sigortadan Alınacak Doğum Parası

merhaba ben bir şey danışmak istiyorum sözleşmeli öğretmenim ve 32. haftamda doğum iznine ayrıldım. ancak hala maaşımı alıyorum. doğum sonrası doğum parasını talep edebilir miyim? yoksa sadece süt parası mı alabilirim?bilgilendirirseniz çok sevinirim. teşekkürler

istirahat bitiminizde istirahat paranız ile 70 TL olan süt parasını SGK dan alabilirsiniz.

sayın parlak1980 cevabınız bana sanırım çok teşekkür ediyorum.

peki yıl aşımı önemlimi yani benim ssk 9 senelik var ama şimdi 2010 yılındayız ya yani 2010da 120 gün doldurmakmı gerekiyo yoksa yıl aşımıyla alakası yokmu?

Doğumdan önceki 1 yıllık sürede 120 gün gereklidir.

Merhaba
benim sigortam 2 aylık hamile iken başladı
32. haftamda izne ayrıldım (08.12.2009)
22 OCAK 2010 da(38.haftada) doğum yaptım
2 ay sonra işe başladım doğum paramı alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim
başvurudan ne kadar sonra parayı alabiliyorum birde yaklaşık olarak ne kadar alacağımsigorta primi m 693 tl den ödeniyor
cevaplarsanız sevinirim

esra hanım işvereninizin sizi doğum izni sırasında istirahatli göstermesi lazımdı bilmiyorum gösterdimi.
2-işvereniniz işveren vizite kağıdı ve çalışamazlık girişini internetten işveren ekranından doldurması gerekiyor.ondan sonra yanınınıza izinli olduğunuz raporunuzu( iş göremezlik belgesi ) kimliğinizi alın ( yaklaşık bir yıldır böyle bir işlem yapmadım evrakların değişeceğini zannetmem ama teyit etmenizde yarar var sigortayı arayabilirsiniz.)

alacağınız ücret : brüt ücret/30 =693/30=23,10

23,10*izinli gün sayısı =a

a*2/3
yani 2 ile çarpıp 3e bölün

birde doğumdan önce iki ay önce işe başladım demişsiniz onun öncesinde geriye dönük kaç gününüz var

brüt ücretiniz şu an 729 dur muhtemelen.693 geçen seneki asgari ücret

hakankrl ' Alıntı:
Doğumdan önceki 1 yıllık sürede 120 gün gereklidir.

**Doğum parası alabilmek için doğumdan önceki 1 yıl içinde 90 gün prim ödenmesi yeterli.
**Emzirme yardımı alabilmek için ise doğumdan önce 120 gün prim ödenmiş olması gerekiyor.

ben birşey daha sormak istiyorum.
şimdi benim sigortam asgari ücret üzerinden ödeniyor. ama ben farklı (daha yüksek) maaş alıyorum. sigortadan asgari ücret üzerinden hesaplanan doğum parasını alıcam tamam. peki arada kalan farkı işveren bana verecek mi yani böyle bi zorunluluğu var mı?

İşverenin asıl zorunlu olduğu konu sigortanızı gerçek ücretiniz üzerinden göstermesidir. Aradaki farkı da vermeyecektir büyük ihtimalle..

yassmin ' Alıntı:
ben birşey daha sormak istiyorum.
şimdi benim sigortam asgari ücret üzerinden ödeniyor. ama ben farklı (daha yüksek) maaş alıyorum. sigortadan asgari ücret üzerinden hesaplanan doğum parasını alıcam tamam. peki arada kalan farkı işveren bana verecek mi yani böyle bi zorunluluğu var mı?

isterseniz verebilir çünkü maaşınızı gerçek göstermesi gerektiğini yaptığının yanlış olduğunu kesinlikle biliyordur. siz siortanızı asgariden göstermesini kabul ediyor ve ilgili yerlere şikayette bulunmuyor ve işvereninizin başına iş açmıyorsanız, işverenizde farkı ödemeyi kabul eder diye düşünüyorum.

genelde kabul ediyorlar ve ödüyolar en azındn benim çevremde işler böyle yürüyor ;)

MERHABA,
benim eşim askeri ordu mensubu. ben de 2010 hazıranda doğum yapacağım. bizim doğum parası süt parası çocuk parası vs. gibi haklarımız varmı? varsa ne kadar ve ne zaman alırız? teşekkürler şimdiden

mrb
ben şuan 2 aylık hamileyim ama 21.haftamda iiş göremezlik raporu alıp şten ayrılmayı düşünüyorum işyeri ssk yatırır mı bilmiyorum yatmazsa dogum parası alabilir miyim ?

Rapor başlangıcından sonra ayrılırsan alırsın
yani doğuma 8 hafta önce raporu alıp hemen ertesi gün ayrılabilirsiniz
ama rapor başladıktan sonra bekleyin rapor bitsin sonra ayrılırsınız zaten izin başlamış oluyor

ssk nın yatıp yatmaması önemli diil mi yani raporu aldıktan sonra

SLM BENİM BİR SORUM OLACAKTI. EŞİM 2 AY ÖNCE DOĞUM YAPTI. BEN DOĞUM YARDIMI ALMAK İÇİN SSK YA GİTTİĞİMDE BENDEN DOĞUM RAPORUNUN ASLINI İSTEDİLER ASLINI DA NUFÜS MÜDÜRLÜĞÜNE VERMİŞTİM NUFÜS CÜZDANI ÇIKARABİLMEK İÇİN. DURUMU ANLATTIM SSK DAKİLERE AMA İLLA ASLINI GETİRECEKSİN DİYORLAR NE YAPMAM GEREKİR BU DURUMDA BANA BİRAZ BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz.

ssk'dan doğum parasını alabilmek için illa ssk anlaşmalı bi hastane de mi doğum yapmak gerekiyo? ssk ile anlaşması olmayan özel bi hastanenin raporu kabul edilmiyo mu??