Sigortadan Alınacak Doğum Parası

Ynt: Sigortadan Alınacak Doğum Parası

merhaba
Benim sorum doğum iznine çıkınca benim üzerimde gözüken annemin sağlık hizmetlerinden yararlanmasında yani ilaçlarını almasında bi problem çıkar mı ? çünkü karşılamıyosa sigortamı devam ettirmem gerekiyo.... Şuan 30 haftalık hamileyim ona göre rapor alıcam cevap verirseniz sevinirim teşekkürler....

slm benim bir sorum olacaktı. eşim 2 ay önce doğum yaptı. ben doğum yardımı almak için ssk ya gittiğimde benden doğum raporunun aslını istediler aslını da nufüs müdürlüğüne vermiştim nufüs cüzdanı çıkarabilmek için. durumu anlattım ssk dakilere ama illa aslını getireceksin diyorlar ne yapmam gerekir bu durumda bana biraz bilgi verebilir misiniz? şimdiden teşekkürler

eğer işyerinize doğum raporunun fotokopisini verdiyseniz. fotokopiyi alıp, hastaneden aslı gibidir kaşesi vurdurabilirsiniz diye düşünüyorum.

yassmin ' Alıntı:
ssk'dan doğum parasını alabilmek için illa ssk anlaşmalı bi hastane de mi doğum yapmak gerekiyo? ssk ile anlaşması olmayan özel bi hastanenin raporu kabul edilmiyo mu??
??

sgk ile anlaşmalı olacak diye bir şart yok diye biliyorum

ben 4 aydır bir işyerinde devamlı çalısandım ve hamileyim.ben ssk girişimin hemen olmasını işe başlarken dile getirdim ve bana basladıgını söylediler.internette girişimi göremiyodum her ay baktıgımda bana sebep olarak senin ssk nı elden ödüyoruz onun için girişin görünmez deyip kandırdılar.bugünde işyerinden çıkısımı verdiler bende gidip şikayette bulunsam ne kadar haklı olurum bana ne olur cvp verirseniz sevinirim

arkadaslar bana yardımcı olursanız eger sevınırım :'( 18 haftalık hamıleyım çalısıyrm sskm 27 şubat 2010 da ıptal oldu yenıden 16 nısan 2010 da aktıflestı fakat baska bır sırketten gosterıldı dogum parası alabılme hakkına sahıpmıyım
ne kadar calısmam gerek??
cevaplarsanız cok mutlu olacagım kafam cok karıstı ınsallah alabılıyorumdur

Merhabalar,

Eşim 12 haftalık hamile. Dogumumuz Kasım sonuna tekabül ediyor. SSK lı olarak özel bir şirkette çalışmakta ve brüt maaşı 2000 civarı. Evlilik tarihimiz ekim 2009

Şimdi bu konuda bir kaç sorum var,

* Eşim evlilik nedeniyle Agustos sonu işten ayrılırsa kıdem tazminatı yanında doğum parası alma şansı olabilir mi?

* İşten ayrılmadan alacağı dogum parası ve izni doğa uygunmudur?

*İşten ayrıldıktan sonra 90 gunlük sağlık hizmetinde yararlanma döneminde doğum izni parasından yararlanabilir mi? veya Hastane masrafları açısından yararlanma hakkı nedir?

Saygılar
Acil cevabınızı bekliyorum

merhabalar. konuyu baştan sona okudum ama aradığım şeyi tam bulamadım. şunu sormak istiyorum,
1 - sigortalı olarak çalışmaktayım eşim bu ay içinde kısmet olursa doğum yapacak
2 - ocak şubat mart sigortalarım tam yattı, 27 nisanda işten ayrılıp aynı gün başka bir işyerinde çalışmaya başladım
3 - bu şartlarda benim sigortam üzerinden sgk dan doğum ve emzirme parası alınabilirmi
4 - eğer alınırsa bunun hesabı nasıl yapılır

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

merhaba ben sözleşmeli öğretmenim doğum yaptım evraklarımı tamamladım ve ssk ya verdim ancak şöyle bişey söylendi bana para yatacak ancak 75 tl. yi alın gerisini okula verin dendi parayı vermek zorunda mıyım yada başına böyle bişey gelen var mı okuldan mdürüm de herhangi bişey söylemedi parayı bize vereceksin diye fikri olan varsa bilgilendirebilir mi? çok çok teşekkürler

Merhaba aynı soruları cevaplamak zorunda kalıyorsunuz belki ama bende kendi durumumu anlatayım . 28 haftalık hamileyim ve dr um 2 temmuzda doğum iznine çıkarabileceğini söyledi. 7 aydır özel bi firmada çalışıyorum. kurumsal değil. sigortam yatıyor fakat maaşı elden alıyorum . asgari ücretten ödeniyor sigorta primi. 1 temmuzda dr a gittiğimde raporu alıcam nasıl bir yol izlemem gerekiyor. işyerime ne diyeceğim . onlar ne yapmalı ? ve sonrasında 16 haftalık süre bitince işten ayrılıcam. parayı alabilmek için ne zaman işten çıkarması gerekiyor. Bilgilendirirseniz sevinirim.

merhaba
33 haftalık hamileyim ve izne ayrıldım doktor raporu ile. aldığım maaş 700 tl
ssk dan alacağım doğum parası ne kadar olur .
aşağıdaki hesaplamalarım doğrumu
700 den 4 ay izinli olcam.
700 *4 = 2800
120 gün izinli olcağım için 2800/120=23,33 günlük tutar oluyor bunun da 2/3 ü 15,55 tl yapıyor
16 hafta da 112 gün yapıyor
112*15,55= 1741 yapıyor

bu hesaplamalarım doğrumudur.

yardımcı olursanız sevinirim.

Doğum Parası ve İstenen Evraklar Hk.

Selamlar

Eşimin rapor başlangıç tarihi 13/03/2010 bitiş tarihi 24/06/2010 çalışır brüt maaşı 1.953,44 tl 120 prim günüde tamam affınıza sığınarak bir kaç sorum olacak
1-ne zaman sigortaya gitmemiz ve ne gibi belgelerle müracat etmemiz gerekiyor
2-bu işlemleri ben halledebiliyormuyum yoksa eşiminde ssk da olması gerekiyormu
3-ssg işleminden sonra ne kadar zamanda ptt kanalıyla ödeme gerçekleşir

centillboy ' Alıntı:
Selamlar

Eşimin rapor başlangıç tarihi 13/03/2010 bitiş tarihi 24/06/2010 çalışır brüt maaşı 1.953,44 tl 120 prim günüde tamam affınıza sığınarak bir kaç sorum olacak
1-ne zaman sigortaya gitmemiz ve ne gibi belgelerle müracat etmemiz gerekiyor
2-bu işlemleri ben halledebiliyormuyum yoksa eşiminde ssk da olması gerekiyormu
3-ssg işleminden sonra ne kadar zamanda ptt kanalıyla ödeme gerçekleşir

1-Doğumdan sonra 5 yıl içinde istediğin zaman gidebilirsin. doğum raporu ve çocuğun kimliği gerekiyor
2-Eşinizin gitmesine gerek yok
3-2-3 hafta sonra ödeme gerçekleşir

sanırım soruyu emzirme yardımı olarak algıladım...

en önemli soruyu sormayı unutmuşum alacağımız ücret nedir

Esim 7 aylik hamile ve gecen ay deneme amacli ise basladi ve bu hafta sigortasi baslatildi. Benimse sigortam yok. Doguma yaklasik 10 hafta var. Acaba bizim de dogum parasi almamiz mumkun mudur zira ihtiyac halindeyiz. Cok tesekkurler.

Merhaba;
Yaklaşık 3 senedir bir firmada SGK'lı olarak çalışıyorum.
14.06.2010 tarihinde hamileliğimin 32. haftasında SGK anlaşmalı özel hastahaneden 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. Bununla ilgili bazı sorularım var.
1- Bu raporun dışında 37. haftada (19.07.2010) ayrıca bir iş görmezlik raporu almam gerekir mi?
2- Doğum parası alabilmek için gerekli olan evreklar bildiğim kadarıyla
* İş Görmezlik Belgesi
*Nüfuz cüzdanı fotokopisi
*Doğum raporu aslı
*İzne ayrıldığım tarihten itibaren geriye doğru 120 gün pirim ödememe gün sayısı ve pirim ödeme halinin devam edip etmediğini gösterir vizite kağıdı. (Bu vizite kağıdı izne ayrıldığım tarihte mi düzenlenmiş olmalı? (19.07.2010)
3- SGK'ya evrakları ne zaman bildirmem gerekir. Doğumdan sonra belli bir gün geçmesi mi gerekir? Doğum öncesinde herhangi bir ön başvuru gerekir mi?
4- Doğumu SGK anlaşması olmayan özel bir hastahanede yapacağım. Herhangi bir sorun olur mu?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba;
Yaklaşık 3 senedir bir firmada SGK'lı olarak çalışıyorum.
14.06.2010 tarihinde hamileliğimin 32. haftasında SGK anlaşmalı özel hastahaneden 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. Bununla ilgili bazı sorularım var.
1- Bu raporun dışında 37. haftada (19.07.2010) ayrıca bir iş görmezlik raporu almam gerekir mi?
2- Doğum parası alabilmek için gerekli olan evreklar bildiğim kadarıyla
* İş Görmezlik Belgesi
*Nüfuz cüzdanı fotokopisi
*Doğum raporu aslı
*İzne ayrıldığım tarihten itibaren geriye doğru 120 gün pirim ödememe gün sayısı ve pirim ödeme halinin devam edip etmediğini gösterir vizite kağıdı. (Bu vizite kağıdı izne ayrıldığım tarihte mi düzenlenmiş olmalı? (19.07.2010)
3- SGK'ya evrakları ne zaman bildirmem gerekir. Doğumdan sonra belli bir gün geçmesi mi gerekir? Doğum öncesinde herhangi bir ön başvuru gerekir mi?
4- Doğumu SGK anlaşması olmayan özel bir hastahanede yapacağım. Herhangi bir sorun olur mu?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.