Sigortadan Alınacak Doğum Parası

Ynt: Sigortadan Alınacak Doğum Parası

pekı bır sorum daha var.dogum raporuyla,işe baslama tarıhlı belge aynı seymı.Ben dogum raporumu muhasebeme teslım etsem onlar halledemıyorlarmı sıgortadan?persembe gunu dogumum var.sıgorta parası ıcın hastaneden baska hangı belgelerı ıstemem lazım.eksıksız yazarsanız cok tesekkur ederım..

mrblar.
2010 yılı içerisinde toplam 108 günlük prim ödemem mevcut. 18/06/2010 tarihi itibariyle isten ayrıldım.(sözleşmem bittiği için). ve şuan için 29 haftalık hamileyim . Doğum yardımından yararlanabilmem için sskya baglı olarak çalışmam yeterlimidir. Ne kadar süre çalışmam gereklidir. Ayrıca doğum parası almak için hamileliğin hangi haftalarında başvurmam gerekli. Yardımcı olursanız sevınırım. bide dısardan isteğe baglı yatırsam siğortamı doğum yardımı alabilirmiyim

bana doğum parası clıstığım yerden maas olarak yattı.ardından sgk yatırdı.bende bu prayı calıstıgım yere geri yatırcagım ancak sgkdn yatan par benım aldığımdan daha fazla hepsını gri yaırmam gerekiyor mu.cok acil.kımse ne yapılması gerektığını bılmıyor.

Siz aldığınız ücreti geri verin fazlası sizde kalacak ( Bizim işyeri bu şekilde yapıyor)

İyi günler benim birkaç sorum olacak.15/07/2010 tarihinde işe başladım ve halen çalışmaktayım 26/10/2010 tarihinde 32. gebelik haftasına giriyorum.ve 32. gebelik haftasında 120 günlük primim dolmamış oluyor bu nedenle sağlık durumum elverirse 37. haftamda izine ayrılmak istiyorum.şimdi benim 32. haftamda bir işlem yapmam gerekiyormu.ve izine ayrıldığım tarihten öncesindemi 120 güne bakılacak yoksa 32. haftadan öncemi 120 gün olması gerekiyor.cevaplarsanız çok sevinirim....

Doğumdan önce 90 günlük prim ödenmiş olması gerekiyor doğum parası alabilmek için

Ayrıca hamileliğinizin 37.haftasına kadar çalışmak istiyorsanız bunun için doktorunuzdan çalışmanızın sakıncası olmadığına dair çalışabilir kağıdı almalısınız. Ancak bu şekilde işinize devam edebilirsiniz

yani benim anladığım 32. haftada sadece doktorumdan çalışabilir raporu almak ve bunu ssk ya vermek.37.haftada da izin evraklarını alıp ssk ya verdiğimde bir sorun oluşmayacak...

37. haftaya kadar çalışabilir kağıdını sgk ye değil işverene vermeniz yeterli

arkadaşlar benim 1 ekim tarihinde sigortaya girişim yapıldı ocak ayının son haftasında doğum yapabilirim şimdi ben bu doğum parasından yararlana biliyormuyum biri 120 gün diyor biri 90 gün diyor aklım çok karıştı aslında sgk ya en son gittiğimde 90 gün olduğu söylenmişti ama sürekli değişen maddeler yüzünden tam emin değilim lütfen beni bilgilendirin

Yanlış yere soru soruyorsam özür dilerim.

Eşim 13.07.2010 tarihinde işe girdi ve 17.11.2010 tarihinde iş aktini sona erdirecekler.
Şu anda 7 haftalık hamile, formda okuduğum kadarıyla son bir yıl içinde 120 gün sigorta şart; gün sorunu yok demektir. Benim öğrenmek istediğim şey ise;

1- Son bir yıl içinde 120 gün sigortası olduğu halde doğumdan önce çıkarılan kişinin durumu ne olur.

2- Eşimin çıkış tarihinden sonra (17.11.2010) iş bulabilirim fakat ayda 15 gün çalışacağı işler. Doğal olarak çalıştığı gün kadar sigorta bildiriliyor, bazen bu ayda 5 günde olabilirmiş, böyle bir duru karşısında ödenek alma hakkımız varmı?

Şimdiden teşekkür ederim

Sayın Yetkili;

Eşim 13.07.2010 tarihinde işe girdi ve 17.11.2010 tarihinde iş aktini sona erdirecekler.
Şu anda 7 haftalık hamile, formda okuduğum kadarıyla son bir yıl içinde 120 gün sigorta şart; gün sorunu yok demektir. Benim öğrenmek istediğim şey ise;

1- Son bir yıl içinde 120 gün sigortası olduğu halde doğumdan önce çıkarılan kişinin durumu ne olur.

2- Eşimin çıkış tarihinden sonra (17.11.2010) iş bulabilirim fakat ayda 15 gün çalışacağı işler. Doğal olarak çalıştığı gün kadar sigorta bildiriliyor, bazen bu ayda 5 günde olabilirmiş, böyle bir duru karşısında ödenek alma hakkımız varmı?

APAÇİ ' Alıntı:
-DOĞUM PARASI VE doğum işgöremezlik aynı şey brüt aylığınızın 2/3 ü kadar 16 hafta alırsınız
-Çocuk sağ doğduktan sonra çocuğun nüfus cüzdanı ile başvurulup alınabilinir çocuğun doğmasından sonra herhangi bir zaman olabilir en son 70 tl idi
-Hayır işe başlamanızla doğum parasının alakası yoktur ister işe başlayın ister başlamayın 16 haftalık tutarı alırsınız

Hocam, bir sorum olacak müsadenizle.

Temmuz 2010 net maaş: 800 Tl (30 Gün sigorta yattı)
Ağustos 2010 net maaş: 800 Tl (30 Gün sigorta yattı)
Eylül 2010 net maaş : 800 Tl (30 Gün sigorta yattı)
Eylül 2010 sonu itibariyle eşimin çıkışı verildi.

şuan günlüğü 50 Tl liraya Ekim ayı 5 gün -Kasım ayı 5 gün -Aralık ayı 5 gün çalışacak
son üç ayda aldığı net maaş 750 lira olacak.

Bu durumda doğum parası alabilirmiyiz. Alabiliyorsak eğer hesaplaması nasıl olacak?

herkeze selamlar bişey öğrenmek istiyorum doğum parasından yararlanmak için 120 günlükmü siğortalı olmak lazım 90 günlükmü

arkadaşlar doğum iznine ayrılan bir çalışanın sigortasını
yatırsam yinede sgk dan para alabilirmi.
alamaz ise şayet ilk ay yatırdım sonradan kessem sıkıntı olurmu.
birde ssk yı kesince ek10 veriliyormuş, bunun dışında başka bir kuruma
evrak vermeye gerek varmı
kolay gelsin

Primini yatırısanız sigortadan para alamaz.
Raporlu göstermeye başlayabilirsiniz.
EK10 haricinde ekine iş göremezlik belgesini eklerseniz yeterli (Ertesi ayın 23 ü kuruma verilmesi son gün)

Nisanlı çok tşk ederim,
birde son olarak sgk sitesinde geçici iş görmezlikle ilgili bölüme giriş
yapılıyormuş bana istirahat bittikten sonra 5 iş günü içinde doldurulmalı dendi
ama çalışan arkadaşın istirahat bitiş tarihi evrakta yazmıyor
ilk defa başıma geldiği için bilgim yok doğum izni olan 16 haftayı başlangıca ekleyip
bitişi bizmi belirliyoruz

Yok bitiş tarihini biz belirlemiyoruz, doğum sonrası tekrar iş göremezlik raporu alacak o zaman rapor bitiş ve işe başlama tarihi yazılı olacaktır.
Doğum iznine ayrılan personel parasını parça parça almak isterse 10 ar günlük olarak sisteme giriş yapıyorsunuz. Yok eğer toplu almak isterse doğum sonrası raporunun bitiş tarihinden itibaren 5 gün içerisinde sisteme giriyorsunuz ve parasını alıyor.