Sigortadan Alınacak Doğum Parası

Ynt: Sigortadan Alınacak Doğum Parası

slm ben fidan.. 23 haftalık hamileyim.. 07.06.2010 tarihinde sigortam başladı.. ama daha öncede 5 yıllık sigortam vardı.. doğum raporu parası alabilmem için 90 günü doldurmam gerekiyor mu???
aldığımız maaşa göre mi bu para veriliyor??
şimdiden teşekkürler..
:) ::)

Merhaba doğum parası alınmasının şartı doğumdan önce 90 gün prim ödemesi olmalıdır.

Mrb

bir işçimiz bir tane doğum raporu getirdi raporda 26/07/2010 tarihine kadar istirahatlidir yazıyor fakat şu tarihde iş başı yapar diye bir ibare yazmamış ben bunu sgk internetten ne şekilde bidirmem gerekiyor. siğortalı 7 aylı hamile doğum iznine nasıl ayırmam gerekiyor bildirim yapmam gereken yerler ve sorumluluklarım nelerdir teşekkür ederim

Merhaba
Benim sorum doğum izninde iken alacağımız ücret ssk ya yatan primlerimizin kaç ayının ortalaması alınarak hesaplanmaktadır
Zira Çoğu Arkadaşımızın ki gibi asgari ücretten primim ödenmektedir .Hamilelik sürecindeyim İşverenimle görüşüp primimin gerçek miktardan yatırılmasını rica edeceğim .Böyle bir istekte bulunmam işyerime yüksek prim ödeme dışında bir yükümlülük getirirmi? yada siz ne tavsiye edersiniz
Saygılar

son 3 ay ortalaması sanıyorum.
işverene yüksek prim haricinde bir yükümlülüğü olmayacaktır.
bunu istemek hakkınız
kesinlikle isteyiniz..

Merhabalar
Arkadaşlar ben 28 haftalık hamileyim.32 Haftamda apor alıp işyerime vericem.

1. Doğum parası ve raporlu iken aldığımız iş görmezlik ödeneği aynı şeymidir.Yani hem doğum parası hm iş görmezlik ödeneğimi alıyoruz.
2. Süt parası doğum yaptıktan kaç gün sonra alınabiliyor.Tutarı hakkında bilginiz varmı?
3. Birde iş görmezlik ödeneğini toplu almak istiyorum alabilmek için doğum izninden hemen sonra işe başlamış gibi ssk primlerimin ödenmeye başlanması şartı aranıyormu?Çünkü doğum iznimden sonra 4 ay ücretsiz izin kullanmak istiyorum.Bu izni kullanmam ödeneği almamla ilgili bi sıkıntı yaratırmı?

Şimdiden teşekkür ederim.

-DOĞUM PARASI VE doğum işgöremezlik aynı şey brüt aylığınızın 2/3 ü kadar 16 hafta alırsınız
-Çocuk sağ doğduktan sonra çocuğun nüfus cüzdanı ile başvurulup alınabilinir çocuğun doğmasından sonra herhangi bir zaman olabilir en son 70 tl idi
-Hayır işe başlamanızla doğum parasının alakası yoktur ister işe başlayın ister başlamayın 16 haftalık tutarı alırsınız

merhaba arkadaşlar

şuanda çoğul gebelik yaşıyorum ve çalışıyorum..ama benim için zor olmaya başladı ve işimden ayrılmak istiyorum.
işten ayrıldıktan sonra eşimin işyerinden primlerim yatıcak ama kısa bi süre..

size sorum, doğum parası ve emzirme parası alabilmek için geriye dönük ihtiyaç duyulan 120 gün,aynı işverenden mi olmak zorunda,yoksa bir yıl içindeki farklı işverenlerden toplam 120 gün olsa olur mu?

eğer farklı işverenler oluyorsa,kendimi daha fazla zorlamayıp,hemen işten ayrılmak istiyorum

merhaba arkadaşlar, personelimden biri hamile ve patronumuz onu ağustos sonu işine son verecek, hamile arkadaş şöyle diyor. raporumu alayım, rapor tarihinden sonra beni işten çıkarın diyor doğum parası almak için. şimdi bu durumda tamam dersek arkadaşın raporlu olduğu süre içinde ssk primleri ödenmiyor diye biliyorum. doğrumudur?

Teşekkürler

oba_cigdem ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar

şuanda çoğul gebelik yaşıyorum ve çalışıyorum..ama benim için zor olmaya başladı ve işimden ayrılmak istiyorum.
işten ayrıldıktan sonra eşimin işyerinden primlerim yatıcak ama kısa bi süre..

size sorum, doğum parası ve emzirme parası alabilmek için geriye dönük ihtiyaç duyulan 120 gün,aynı işverenden mi olmak zorunda,yoksa bir yıl içindeki farklı işverenlerden toplam 120 gün olsa olur mu?

eğer farklı işverenler oluyorsa,kendimi daha fazla zorlamayıp,hemen işten ayrılmak istiyorum

işyerinin aynı olmasının hiç bir önemi yoktur.

soruları ve cevapları okudum. benim sormak istediğim sonrasıyla ilgigi. doğum raporu bitince evrakları verdik doğum parasını aldık. işyerimiz tam göstermişse ve raporlu olduğumuz süre boyunca maaşımızı almaya devam etmişsek doğum parasını alınca işyerimize teslim etmemiz gerekiyor. bunun bir süresi varmı? şu kadar zaman içinde verilmeli şeklinde bir kural varmı? çalıştığım yerin muhasebesi 1 yıl diyor ama kanunun yazılı olduğu bir belge gösteremiyor. gerçekte nedir? ve yasadaki yeri ne?

merhaba.benımde cok acılen bır soruya cevap bulmam gerekıyor.yoksa kafayı yıcem bu dogum parasından :D
1-36 haftalıkken dogum oncesı ıznını kullanabılır dıye doktorumdan raporu aldım ve vızıte kagıdıyla beraber muhasebeme teslım ettım.onlar sanırım sıgortaya teslım edıcekler.bunu benımmmı yoksa muhasebemınmı yapması gerekıyor?
2-36 haftalıkken rapor alabılırım degılmı bır yanlıslık yok bu işte?
3-şimdi ben sigortaya daha para odeyecekmıyım?muhasebem odemıceksın dedı?Yanı kaç ay daha ben sıgortaya para öemıcem?
4-doğumum ise 39.haftada 2 eylul tarıhınde gerceklescek.ben o gun dogum yaparsam paramı ne zaman alabılırım?
5-tekrar muhasebeme çalışabılır raporunu ne zaman verıcem?Dogumdan kac hafta sonra?
Bu soruların cevabına o kadar cok ıhtıyacım varkı yanıt bulabılırsem içim freahlıcak.Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
Benımde bir sorum olacak ben çalışıyorum ama sigorta değil çalıştığım kurumun özel sandığı var.Ben bu durumda doğum yardımı alamazmıyım?Sandıktan öğrendiğim kadarıyla mayıs 2011de bızde ssk ya geçecekmişiz ama bu dönem benım doğum ıznınde olacağım donemı kapsıyor.Bu durumda ssk ya gectıkten sonra alma şansım oluyor mu bu parayı.
Eşim sigortalı olarak çalışıyor bu parayı onun üzerinden alma şansım var mı?
Eğer bu mümkünse eşimin analık sigorta prımı mı odemesı gerekıyor bunun tutarı ne kadardır?
Birde bu doğum yardımı çalışan kısı ızne ayrıldığında işverınınde maaşını alıyor olsa dahi devlet tarafından verılen bır para mı?
Bir soru dedım ama çok soru olmuş :)
Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

iyi günler benim sıkıntıma acil bi cvp lazım ...sigortalı çalışanım 25 haftalık hamileyim ve kuyruk sokumundaki sorun nedeniyle 10 gün bir 10 gün ve son olarakta 40 gün rapor verdi fizik tedavi uzmanı , çalışamıcak durumdayım ama dogum parasındanda olmak istemiyorum 30 agustosta 40 günlük raporum bitiyo ve fizik tedavicim ben daha fazla izin veremiyorum raporluksun çalışamazsın ama hastaneyi riske atamam diyo hamile oldugum içinde tedavide olamıyorum yani röntgen falan çekilemiyo,cok uzattım kısacası benim geriye kalan bi 5 haftam kalıyo sanırım,bunu yine fizik tedavicim veremiyomu yoksa başka hastaneden alabilirmiyim ,ayrıca dogum parası dogum yaptıktan ne kadar sonra yatıyo dogum öncesi 8 hafta dogum sonrası 8 hafta ve paranın yatması içinde en az 3 haftamı beklemem lazım...LÜTFEN ACİL CVP .... çarşambaya kadar fizikçime gitmek zorundayım.

Merhabalar
Benim bu hafta hamileliğimde 32.haftam yarın gidip rapor alıcam.
Aldığım raporu muhasebeye teslım edıcem.Sanırım bana bı ınternet cıktısıyla ssk gıtmemi isticekler.
SSK giderken başka hangi evrakları yanımda bulundurmam gerekiyo vizite kağıdı falan gerekiyomu.Bunla ilgili acill bilgi verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

istirahat parası ödemesi doğum gerçekleştikten sonra parça halinde yapılır. siz doğum öncesi aldığınız ister 8 hafta öncesi olsun ister 3 hafta öncesi olsun istirahat raporunu muhasebeye tesliğm ediyorsunuz. doğum gerçekleştikten sonra muhasebeyi doğum sonrası raporu teslim ediyorsunuz ve bu arada muhasebeciniz doğum öncesi raporu beyan ediyor. bu arada siz ayrıca ssk da ilgili servise gidip doğum raporunu teslim ediyorsunuz. muhasebecinin doğum öncesi raporu girmesinin ardından evrak eksiği yoksa 3-4 gün içinde ptt ye doğum öncesi istrahata denk gelen para yatıyor. geriye kalan para ise ister parça parça giriş yapılarak(muhasebeciye belirtmeniz lazım) yada doğum sonrası istirahatin sonunda ptt ye yatıyor.

sayın papi siz sadece doğum gerçekleştikten sonra istirahat raporunu muhasebeye doğum raporunuda ssk ya teslim edin ve 4-5 gün sonra ssk nın internet sitesinden paranızın yatıp yatmadığını takip edin.

sayın sandal eşiniz üzerinden sadece bir kereye mahsus 70 tl doğum yardımı alırsınız başka ödeme olmaz. özel bir sandığa bağlı olsanız bile sonuçta devlet sizden bir prim mutlaka alıyor ve buda size doğum izni ücreti hak kazandırır. ayrıca işverenden herhangi bir ödeme almanız söz konusu değil devlet ödeme yapıyor.