Doğum izninde farklımıdır bilmiyorum açıkçası.Ama raporlu olanlarda böyle bir şey sözkonusu değil.İşveren elemanı raporlu olsa bile aylık maaşını ödeyebilir.Bu durumda primide yatar.Ama aynı zamanda işgöremezlik ödeneği de alır.NİSANLI ' Alıntı:Primini yatırısanız sigortadan para alamaz.
Raporlu göstermeye başlayabilirsiniz.
metyo ' Alıntı:Sayın NİSANLI;
Raporlu işçinin çalıştırılması değil.İşverenin atıfet kabilinden raporlu işçisine ücret ödemesi prime tabi.Dolayısıyla işçi işyerinde çalışmadan maaş alabilir.Buda prime tabidir.Sıkıntı yok.
Başıma geldiği için biliyorum.Rahatsızlığımdan ötürü 3 ay rapor aldım.İşverenim ben mağdur olmayayım diye maaşımı ödemeye devam etti.Ama ben işe gelmedim.
Rapor parasınıda aldım.Sgirtamda tam gösterildi.Demem oki işyerinde çalışılmadan sigortası tam gösterilse dahi işgöremezlik ödeneği alır.
sayın mzhr haklısınız.Onunla ilgili gereken hesaplamalar kayıtlar yapıldı zaten.mzhr ' Alıntı:Alınırda o işgöremezlik parasını işv vermeniz ve onunda defter kayıtlarında gelir göstermesi gerekir.
minastirith ' Alıntı:merhabalar benim şöyle bir sorum olacak eşim hamileliğinden önce sigortası muntazam yatan bir sigortalı idi fakat bazı sebeplerle mart 2010 da işinden ayrıldı mayıs 2010 da tekrar işe başladı. kanuni sürelerinde doğum iznine ayrıldı gerekli raporları aldı. eylül/2010 da doğum yaptı. raporunu tamamladı ocak/2011 de biz s.g.k ya başvurumuzu yaptık. fakat oradaki memur hamilelik esnasında giriş olduğu için teftiş olacak sizin doğum paranız teftişten sonra çıkacak ve bu paranın çıkması 3-4 ay sürer dendi. aynı durumda arkadaşımın da eşi de hamile iken giriş yaptı fakat onlar parayı aldılar. bu durumla ilgili fikri olan varsa yardımlarını rica ederim
forwhom ' Alıntı:minastirith ' Alıntı:merhabalar benim şöyle bir sorum olacak eşim hamileliğinden önce sigortası muntazam yatan bir sigortalı idi fakat bazı sebeplerle mart 2010 da işinden ayrıldı mayıs 2010 da tekrar işe başladı. kanuni sürelerinde doğum iznine ayrıldı gerekli raporları aldı. eylül/2010 da doğum yaptı. raporunu tamamladı ocak/2011 de biz s.g.k ya başvurumuzu yaptık. fakat oradaki memur hamilelik esnasında giriş olduğu için teftiş olacak sizin doğum paranız teftişten sonra çıkacak ve bu paranın çıkması 3-4 ay sürer dendi. aynı durumda arkadaşımın da eşi de hamile iken giriş yaptı fakat onlar parayı aldılar. bu durumla ilgili fikri olan varsa yardımlarını rica ederim
Normal şartlarda paranızı almanız lazım..
Doğumdan önceki 1 yıl içerisinde 90 gün primin olması yeterli..
Ama Memur 5-6 aylık hamile bir bayanın sadece 16 haftalık istirahat parasından faydalanmak için işe girişinin yapıldığını düşünmüştür muhtemelen..