Sizce Kamu Borçlarına AF Getirilmeli mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Anket

Niye Evet, niye Hayır, düşüncelerinizi de yazabilirsiniz isterseniz.!

Teşekkürler.
Kolay gelsin.

Ynt: Sizce Kamu Borçlarına AF Getirilmeli mi?

evet son bir defa af getirilmelidir ama daha sonra vergi oranları sgk prim oranları makul duzeye indirilmelidir çünkü piyasaların bu zor durumuda kimse borcunu ödemiyor

Evet af getirilmeli ,şu anda bir çok kişi ve kurum zor durumda, fakat getirilecek olan affın ihtiyaçları gerçek anlamda karşılayacak içerikte olması ve af dan yararlanacak olanların iyi tespit edilmesi lazım.

evet getirilmeli, zaten denetimde büyük eksiklerin olduğu, herkesin kendince bir beyanda bulunduğu ortamda, dürüst bir şekilde vergisini sgk.sını tahakkuk ettirmiş fakat ödeyememiş olanlara kolaylık sağlamamak, vergi kaydı bile olmayanları teşvik demektir.

Ben affa her zaman karşıyım. Af edersen ödeyeni enayi yerine koyarsın. Tasitlendirme, ödeme kolaylığı vb gibi tedbirler olabilir.
Ancak ben sildim borcunu seni ödüllendirdim dersen kimse vergi ödemez enayimiyim ben der.

Af değilde; yüksek prim oranlarını düşürmeyi, kayıt dışılığı önlemeye çalışsalar herhalde bu aflara gerek kalmaz.

Af olmamalı, kamu benim olan bir parayı benim adıma af edemez,belki ödemeyenler ödeseydi, hastaneler böyle olmayacaktı, okullar, ibadethaneler kısacası kamuya ait olan herşey belki daha iyi olacaktı.

Şu an için ödeme kolaylığı olabilir kanısındayım.

Bence Türk asıllı firmaları teşvikler getirilmeli ,kolaylıklar sağlanmalı ülkemizde şuan bunların tam tersi olmakta yabancı kaynaklı sermayeli şirketler yerli firmaları öldürüyor.Bir süre sonra da herşeyi ile bağımlı kalacağız üreten bir ülke ve tarım ülkesi olan bir ülkede sanayicilerimiz desteklenmeli kalkınmaları içinde hertürlü kolaylıkları göstermeli diye düşünüyorum.

Ticaret kafası ve cesareti olan kişi sayısı ülkemiz açısından çok az sadece parası olan sektöre girebiliyor.Hep düşünüpde hayata geçirmektem korkutulan insanlarımız vergisi,sigortasıydı,belediyesiydi vb insanlarımız sadece azıcık aşım dertsiz başım diye dünyalarını küçültüyorlar.Tel örgüler arasın da da bu kadar olur.Sadece af söz konusu olamaz.

Hangi açıdan düşünürsek düşünelim, taraflardan bazıları için iyi, bazıları için ise kötü.
Devletin Vergi oranlarını,prim oranlarını vb ni düşürmek hiçbir zaman işine gelmez. Neden gelir kapısını kapatsın ki? Bu yüklerin en ağır kısmını hep çalışan ve küçük işletmeler çeker.

Evet Af getirilsin diyemiyorum, rızkından kesip günü gününe ödeyene tabi ki haksızlık olur doğru.
Nasılsa af gelir düşüncesiyle ödemeye gücü olduğu halde ödemelerini yapmayanlara da gün doğmasını istemiyoruz. Çünkü bu sürekli tekrarlayan bir süreç olduğunda, neden şimdi ödeyeyim, nasılsa af gelir zihniyeti oluşuyor.

Hayır getirilmesin de diyemem, en yakınlarımızda dahil, ne kadar zor durumda olanları da görüyor ve biliyoruz. Zaten ucu ucuna kazanıp, geciken tahsilatlar, birçok sıkıntılı süreç içerisinde borçlarını ödeyememiş, azımsanamayacak bir grupta var. Primini ödeyemiyor, birikiyor, faiziyle biriktikçe hiç ödeyemiyor, emeklilik yapılan düzenlemelerle zaten hayal olmuş, borçlar birikmiş, sosyal bir devletin olmazsa olmazı olan sağlıktanda faydalanamıyor, ailesinide faydalandıramıyor.
Eminim ki çoğu kişinin yazacak birçok şeyi vardır şuan ki düzen hakkında. Hangi tarafından tutarsanız elinizde kalıyor.
Bize gerekli olan GEÇİCİ ÇÖZÜMLER değil !! Eğer öyle ise, biz daha çok bu konuları tartışır dururuz. Şimdi bir af gelir, 2-3 yıl sonrasına kalmaz yine af gelsin mi diye konuşuyor oluruz. Ya da af gelmezse, ne zaman gelecek? Gelmesi şart oldu diyor olabiliriz..
Bence önce kalıcı ve uzun soluklu çözümleri uygulamaya geçirip, ki bir çoğu yazılmış, teşvikler, oranlarda ki düşmeler, kayıt dışıya çözüm vs vs. sonrasında son seferlik bir af getirilebilir. Yeni bir yapıdan önce, temeli temizlemek için.

öncelikle hayır

eğer gelecekse de ödeyenlerin paralarını iade etmeleri şartıyla

vergi ve prim borcunu ödeyebilmek için arabasını evini satanların veya bankadan kredi çekerek ödeyenlerin sayısı az değil

yani vergi borcu yok mali milançosunua baktığınızda durumuda iyi görülüyor ama mükellef belki hayat boyu kazandığı son 5 yılda harcamış, af gelsin diyenlerin umrunda değil.

Af Derken aslında şöyle bir algı oluşuyor bizde, Bütün borçlarını senin taksitlendiririm. Matrah arttırımına gidersin stoklarını gerçek düzeyine çıkarırsın.

Af sözcüğünün Türkiye Vergi Sistemindeki yeri bu bence.

Aslında af ödemeyenin bütün borçlarının silinmesi yada faizlerinin silinmesi şeklinde algılanmalı diye düşünüyorum.

Fakat şunu yaparsa hükümen iyi para toplar; " S T O K A F F I" - "M A T R A H A R T T I R I M I" Eminim tüm muhasebeci üstad lar büyüklerim küçüklerim, hepsi bunu bekliyordur :)

nguroy ' Alıntı:
Ben affa her zaman karşıyım. Af edersen ödeyeni enayi yerine koyarsın. Tasitlendirme, ödeme kolaylığı vb gibi tedbirler olabilir.
Ancak ben sildim borcunu seni ödüllendirdim dersen kimse vergi ödemez enayimiyim ben der.

bencede...
ödeme yapanları da düşünmek lazım...

ewet af getirilmeli wergi oranları orta düzeye indirilmelidir...

Lütfen Türkçe yazım kurallarına dikkat edin. (ADMIN)

kamu borçlarına af getirilmeli,hatta faiz ve cezaları bir seferlikte olsa silip borç asıllarını mükelleflerin ödeyebilecegi taksitler halinde alıp,mükelleflere kolaylık saglanmalıdır.
her şeyde açılım,toplumsal barış sözleri sarf ediliyorken , en azından mükelleflerle devletide barıştırmak lazım.Kuşkusuz ekonomik kriz herkesimi etkiledi ama en cok biz gibi küçük esnafları dar boğaza soktu bir seferlikte olsa cezalar ve faizler sıfırlansa ve milleti rahat ettirseler hem çok büyük bir taktir toplarlar hemde cok ama çok sevaba girerler.Zaten önemli olan vergiyi toplamak degilmi,eger amaç vergiyi toplamak ise böyle yapılmalı.Eger amaç mükellefi cezalandırmak ise zaten memuruda mükellefin üzerine baskı ile gidiyor,taşıtları haciz ediliyor,evlerindeki ve işyerlerindeki eşyaları haciz ediliyor ... Eger mükelleflerin hatası resmi olarak çalışmak ise yoklukta ödeyemediği vergileri gayri resmi çalışanların vergilerinide resmi çalışanlara yüklemek ise eyvallah biraz daha vergileri artırın olsun bitsin.Zaten ödeyemediklerimiz vergilere yenileri eklenir,En sonunda sırtımızdaki ceketide veririz o da yetmez ise bu dar boğazda canımız veririz.
Hep 3 cocuk 4 cocuk diyorlar birde onları gecindirecek paraları nasıl kaznacagımızı söyleselerde bizde bilsek zaten % 60-70 vergi veriyoruz dolaylıda olsa her şeyde vergi var.
Bırakında şu faiz ve cezaları silin milletle esnaflada barışın en azından bir seferlik......

ggokhan.gokhan ' Alıntı:
Fakat şunu yaparsa hükümen iyi para toplar; " S T O K A F F I" - "M A T R A H A R T T I R I M I" Eminim tüm muhasebeci üstad lar büyüklerim küçüklerim, hepsi bunu bekliyordur :)

Stok affı nasıl uygulanmalıdır

GETİLMELİ ÇÜNKÜ PİYASALAR KÖTÜ

Not: Başlık açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz.

evet , af getirilmeli, ayrıca oranlar ve cezalarda indirime gidilmeli. özellikle ba-bs ve sgk cezaları çok ağır.