Ynt: Sizce Kamu Borçlarına AF Getirilmeli mi?
Hangi açıdan düşünürsek düşünelim, taraflardan bazıları için iyi, bazıları için ise kötü.
Devletin Vergi oranlarını,prim oranlarını vb ni düşürmek hiçbir zaman işine gelmez. Neden gelir kapısını kapatsın ki? Bu yüklerin en ağır kısmını hep çalışan ve küçük işletmeler çeker.
Evet Af getirilsin diyemiyorum, rızkından kesip günü gününe ödeyene tabi ki haksızlık olur doğru.
Nasılsa af gelir düşüncesiyle ödemeye gücü olduğu halde ödemelerini yapmayanlara da gün doğmasını istemiyoruz. Çünkü bu sürekli tekrarlayan bir süreç olduğunda, neden şimdi ödeyeyim, nasılsa af gelir zihniyeti oluşuyor.
Hayır getirilmesin de diyemem, en yakınlarımızda dahil, ne kadar zor durumda olanları da görüyor ve biliyoruz. Zaten ucu ucuna kazanıp, geciken tahsilatlar, birçok sıkıntılı süreç içerisinde borçlarını ödeyememiş, azımsanamayacak bir grupta var. Primini ödeyemiyor, birikiyor, faiziyle biriktikçe hiç ödeyemiyor, emeklilik yapılan düzenlemelerle zaten hayal olmuş, borçlar birikmiş, sosyal bir devletin olmazsa olmazı olan sağlıktanda faydalanamıyor, ailesinide faydalandıramıyor.
Eminim ki çoğu kişinin yazacak birçok şeyi vardır şuan ki düzen hakkında. Hangi tarafından tutarsanız elinizde kalıyor.
Bize gerekli olan GEÇİCİ ÇÖZÜMLER değil !! Eğer öyle ise, biz daha çok bu konuları tartışır dururuz. Şimdi bir af gelir, 2-3 yıl sonrasına kalmaz yine af gelsin mi diye konuşuyor oluruz. Ya da af gelmezse, ne zaman gelecek? Gelmesi şart oldu diyor olabiliriz..
Bence önce kalıcı ve uzun soluklu çözümleri uygulamaya geçirip, ki bir çoğu yazılmış, teşvikler, oranlarda ki düşmeler, kayıt dışıya çözüm vs vs. sonrasında son seferlik bir af getirilebilir. Yeni bir yapıdan önce, temeli temizlemek için.