Sizce Kamu Borçlarına AF Getirilmeli mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Sizce Kamu Borçlarına AF Getirilmeli mi?

af çok zor durumda olanlara getirilmeli. Bunun ayrımı iyi yapılmalı.
Yoksa zenginin, kodamanın jeepiyle arabasıyla dolaşırken bunlara af uygulanmamalı.. Bunlara kat ve kat ceza uygulanmalı ve cebri-icra yoluyla da alınmalı..

ZİNDAN ' Alıntı:
Anket

Niye Evet, niye Hayır, düşüncelerinizi de yazabilirsiniz isterseniz.!

hayır getirilmemeli buguner kadar getirildide ne oldu

Teşekkürler.
Kolay gelsin.

Aşağı yukarı aynı zamanda ve aynı şartlarda işe başlamış olduğum bir yakınımla kendimi kıyasladığımda,

onun bir evi var ama SSK, Bağkur ve vergi borcu var. Benim bir evim yok ama kamuya hiç borcum yok. Şimdi o bir ev kazandı kamu borcunu ödemeyerek, bense borçsuz yaşamayı...

Şimdide af olmasını bekliyor dört gözle.

Valla Allah göstermesin ama borcun altından kalkamayıp evini satanlarıda çok gördük.

zengin, kodaman vatandaşın milyonlarca vergi borcu var, bunun yanında adamın yatı, katı var, arabası, parası var. Ama vergi borcu varken adam bi patlatıyor bir bina satın alıyor. Sonra onu 2 yıl boyunca aktifinde kayıt edip satıyor bide istisnadan yararlanıyor. Bunlarada göz açtırmamak lazım.

Ama darda kalmış, vergi borcu yüzünden elindeki avucundakini satan sade vatandaş için habire sırtına biniyor devlet.
Diğerine niye dokunamıyor, işin içinde para varda ondan, bir yemeğe çıkılır vergi dairesi müdürü ile yada gelir uzmanı ile köprü altından sular akar bunlara göz yumulur. Diğer vatandaş güçsüzdür, çaresizdir sırtına binersem fazla gıkı çıkmaz der devlet. Maliye içindeki adamları da ilk önce ayıklaması lazım. Sonrada bu gayrimenkul satış kazanç istisnası gibi istisnaları bu çıkar doğrultusunda uygulatmaması gerekir. Af kapsamından ziyade bu tür ayrımları yapabilmesi gerekiyor Devletin. Adamın kurum vergi borcu varken kalkıpta altına araba, bina gibi taşınır taşınmaz menkuller almasına müsade edilmemeli.

Yoksa af çok soyut bir kavram. Herkes içine girer. Herkes yararlanır.

getirilmelidir. pek çok insan kendinden kaynaklanmayan sebeplerin sonucu olarak devlete borçlu ve bu borç hem maddi hem moral olarak insanların dengesini bozuyor.
devletin alacaklılarına ayırt etmeden bir şans daha tanıması belki kısa vadede maddi anlamda devletin kesesine birşey katmayacak ama pek çok insan üzerinde yapacağı moral etkisiyle uzun vadede etkili olacakır. borç yüzünden verimli üretim veya yatırım yapamayan kişilere yeni bir fırsat daha doğmuş olacaktır. her borçlu olanı uyanık diye sınıflandırmak doğru değildir.

Bocunu, nasıl olsa birgün af cıkar düşüncesi ile keyfi olarak ödemeyen ile, ödeme güçlüğü içinde olup ödemeyen ayrımı yapılabilirse af gelmeli. Borcunu keyfi ödemeyene daha fazla faiz hesaplanır ise dengeler korunabilir, yoksa, her şeyden fadakarlık edip,borcunu ödeyene haksızlık edilir. Bu hep böyle ola geldi ve borcunu ödeyen mükellef kendini enayi gibi hissetti ve vergiden, primden kacma yollarını aradı ve buldu.

hayır nedeni borçlarını zamanınıda ödeyenleri cezalandırmak tır da ondan ancak şöyle olabilir:zamanında ödeme yapanlardanda mahsuplaşma veya iade olursa olur.

Af getirilmemeli.Şuana kadar biriken borçlara faiz de işletilmemeli.Dondurulmalı.Yani tefe tüfeye endekslemeli.Taksitlendermeye sokulmalı.
Sonra devlet çıkıp demeli ki; ey millet bugune kadar olan borçlarınızı bu şekilde dondurdum.
Bugünden sonra vergi oranlarını da şukadara indirdim ve şu ayarlamaları yaptım. Sigorta primlerini de şu oranlara indirdim ki, daha yüksek ücret aldığınız halde primleriniz asgariden yatmasın diye.İnsanca yaşayasınız diye.Gelir dağılımını da adaletle yapmaya yönelik uygulamalar geliştiriyorum.
Amaaa,,,
Artık ben de denetim mekanizmamı öyle bir işleteceğim ki, bundan sonra sigortasız işçi çalıştırma,vergi kaçırma gibi durumları tespit edersem, çok daha ağır cezalar uygulayacağım ve belki şimdiki durumunu aratacağım.Ayağınız denk alın.
Birde sigortasını ve vergisini düzenli ödeyenlere indirim , tebrik gibi onları teşvik edici eylemlerde bulunacağım.

Birgün olur ümidiyle...

HAYIR

İNSANLARI BORÇLANDIRMAYA YÖNLENDİRİYOR

NASILSA AF GELİR DEĞİL

SORUMLULUKLARIMIZI BİLİP DİSİPLİNLİ OLMAYI ÖĞRENELİM ARTIK

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Af sadece ceza ve faizlerde indirimdir. Ana para af edilmez. Kısacası af çıkması halinde borcunu önceden ödeyenlerin hakkı yenilmiş olmaz. Tamtersi yılan hikayesine dönmüş kamu alacakları tahsil edilir.

Dengizik ' Alıntı:
Af sadece ceza ve faizlerde indirimdir. Ana para af edilmez. Kısacası af çıkması halinde borcunu önceden ödeyenlerin hakkı yenilmiş olmaz. Tamtersi yılan hikayesine dönmüş kamu alacakları tahsil edilir.

Nasıl yani??* ???

Paranın maliyeti yok mu? Bankadan kredi kullandığınız zaman faizlerini af mı ediyorlar.

Ayrıca destiyi kıranla düzgün götüren aynımıdır?

Bence seçime tabi tutulmalı.Eğer bir kuruluş kendi lüks yaşamı ve israf sonucu borçlanmış,borçlar içindeki toplam kamu yararına hizmeti belli oranları geçmiyorsa niye afedelim.Bizim vergimiz ile birikmiş borcu ancak çalışarak ve yeni kaynaklar yaratarak kapatmak mümkündür.kaynaklar yeterli gelmiyorsa o zaman af akla gelebilir.

af mutlaka olmalı ancak iyi niyet gösrebilenlere... adam yıllardır çalışıyor istihdam oluştutuyor ama bir türlü ödemelere yetişemiyorsa olur. ve bunun tesbit edilmesi hiçte zor değil....

yoksa amme borçlarını ödemeyip kendisine bir nevi finansman oluşturup sonra tecilmiş afmış, uzlaşmaymış deyip amme alacağından; ödeyeceği parayı bir kaç kez kazanmış işin erbabı tüccarın ayıklanması lazım . denilebilir ki neticede oda bir finansman mantığı ve oda istihdam oda gsmh ya bir artı değer oluşturuyor..ok ... sorun yok ama .bence bu tarz tesbit edildiğinde hem amme borcu tahsil edilsin hem de o finansman kaynağından(!) devlet garibanın hakkı olan karını alsın...
işin mevzuta uygunluğu kısmını da ilini öpeceğimiz ustadlara havale ederiz.

kesinlikle evet...çünkü bu piyasa şartlarında zaten mükellefler şu anki vergisel zorunluluklarını yerine getirmekte zorlanıyor....ikincisi kamu alacaklarını zaten alamamaktadır böyle faizlerin af edilmesi gibi bir af gelirse tahsili imkansız olan alacakların bile tahsil imkanı ortaya çıkar kimse devlete borçlu kalmak istemez....üçüncüsü zaten geçmişte uygulanan yüksek oranlı faizler insanların boynunu bükmüştür....kamuda bu faizleri yok ederek zamanında yaptığı tefecilik gibi gözüken mantığı silmiş olur....

5 yıldır vergisini ödemeyenle son 1 yıldır ödeyemeyeni aynı kefeye koyarsanız bunun sonunu getiremezsiniz.Dikkat ederseniz "ödeyemeyen" dedim.çünkü ödememek ile ödeyememek farklı şeylerdir.Bir af veya yapılanma yapılacaksa bu bana göre herkese eşit uygulanmamalı.Mükellefin geçmişi,faaliyet sektörü,devlete vergisel faydası tüm bunlar gözönüne alınmalı.

twolf ' Alıntı:
5 yıldır vergisini ödemeyenle son 1 yıldır ödeyemeyeni aynı kefeye koyarsanız bunun sonunu getiremezsiniz.Dikkat ederseniz "ödeyemeyen" dedim.çünkü ödememek ile ödeyememek farklı şeylerdir.Bir af veya yapılanma yapılacaksa bu bana göre herkese eşit uygulanmamalı.Mükellefin geçmişi,faaliyet sektörü,devlete vergisel faydası tüm bunlar gözönüne alınmalı.

Katılıyorum. Tabi en mantıklı olan budur. Ancak nasıl? uygulaması çok zor.

Yine de genel anlamda ödeme kolaylığı yapmak lazım. Düşük faizle 36 ay 48 ayda ödeme olanağı sağlanmalı.

Ancak ana parada azaltma yoluna gidilmemelidir.

vergi borcu varken kalkıpta, yatlar, katlar, arabalar aldı mı? bunlara kolaylık sağlanmamalı

stajyer35 ' Alıntı:
vergi borcu varken kalkıpta, yatlar, katlar, arabalar aldı mı? bunlara kolaylık sağlanmamalı

Bu,birazda "nereden buldun" yasası ile alakalı.Biliyorsunuz bu uygulama bir süre askıya alındı. Artık devlet para gelsinde nasıl gelirse gelsinin peşinde..

Daha önce "SERVET BEYANI " vardı. Meslekte biraz eski olanlar bilirler.
Fakat bu mükellefin hiç bir zaman işine gelmedi. Sonunda kaldırdılar. ???