Ynt: SPK Lisanslılar hakkımızı birlikte koruyalım
Önder68 ' Alıntı:
.............
Bir de şunu söylemek isterim Mesleğimiz gereği farklı gruplarla karşılaştım Fakat bu başlıktaki spk lisanslı arkadaşlar kadar samimi ve içten bir topluluk görmedim. Bu da zannederim tüm arkadaşlarımızın emek vermenin haklılığını yaşıyor olmalarıdır diye düşünüyorum
Saygılar
Arkadaşlar;
Dışardan bakıldığı zaman bugün itibari ile mesleğimiz kendi içinde çeşitli gruplara ayrıldı diyebiliriz.Ymmler, 10 yıllık Smmmler, 10 yıllık olmayan smmmler, smler, özel sınavla gelen smmmler, genç smmmler vs.vs?Bize de Spklı smmmler diyorlar?
Bunun tek nedeni bizi yönetenlerdir. Adaletsiz davranmakta, hak yemekte üstlerine yoktur, birilerine unvan, makam vs vermekte üstlerine yok...Bundan dolayı da insanlar haklarını farklı platformda arıyorlar.
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki;
Biz bir sınav ile emek vererek bu Spk belgelerini aldık, ancak sadece bu sınav ile bu belge ile de denetim yapılabileceğine inanmıyorum. Herkesin uzun bir süreç gerektiren ciddi bir eğitimden ve sınavdan geçirilmesi gerektiğini düşünmekteyim.
Ancak Ymm? lere, 10 yıllık Smmmlere sınavsız muafiyet peşkeşlerinin tanındığı bir yerde Spk belgeli olanlara hayli hayli bir muafiyet tanınması gerekiyor.
Ya kimseye muafiyet tanınmadan herkese sınav şartı getirilsin; ya da birilerine muafiyetler tanınacak ise bizlerin sınavına girerek aldığımız Spk belgelerinin de en ön sıraya konması gerekiyor diye düşünüyorum.
Bu nedenden dolayı da hakkımızı sonuna kadar gerekli kurumlar nezdinde aramalıyız.
İyi günler.