SPK Lisanslılar hakkımızı birlikte koruyalım

Ynt: SPK Lisanslılar hakkımızı birlikte koruyalım

Prestij31, Mavi efe ve Sabri Orta meslektaşlarımızın telefonla konuştuklarını biliyorum. Sabri bey burada bizimle paylaştı. Diğer arkadaşlar da buradaki bilgilerden farklı bir bilgi olduğunu sanmıyorum

sahincolak71 ' Alıntı:
Arkadaşlar hep aynı bence arkadaşlar mesaj atmasın Daha önce atmayan arkadaşları yönlendirelim. Ben şahsen kendim 1 kere attım. 1 kişinin 100 mesaj atmasının anlamı yok.
Bunun dışında Deeper Blue, Prestij31, Mavi efe ve Önder68 arkadaşlar siz gerekli yerlerle telefonla konuşup iletişim sağladınız mı? Telefonda etkili olur diye düşünüyorum

Arkadaşlar
ben Cuma gününden beri her gün faks ve mail atmaya devam ediyorum. 1 mesajla 100 mesaj arasında dağlar kadar fark var. Bizler bu konunun takipcisi olmazsak eğer bizi her an saf dışı edebilirler. Nasıl mı ? Çok basit Denetime tabi şirketlerin belirlenmesi yetkisi Bakanlar Kuruluna bırakılde ve bakanlar Kurulu da bu işi 2012 yıl sonuna kadar belirleyecek. Kamu gözetim kurumuda spk lisanslı denetçilerin muafiyetlerini yıl sonuna bırakırsa bizler denetim faalyetininin dışında kalabiliriz. Üzerimize düşeni hergün yapma taraftarıyım. Herkese selamlar

Önder68 ' Alıntı:
.............
Bir de şunu söylemek isterim Mesleğimiz gereği farklı gruplarla karşılaştım Fakat bu başlıktaki spk lisanslı arkadaşlar kadar samimi ve içten bir topluluk görmedim. Bu da zannederim tüm arkadaşlarımızın emek vermenin haklılığını yaşıyor olmalarıdır diye düşünüyorum
Saygılar

Arkadaşlar;
Dışardan bakıldığı zaman bugün itibari ile mesleğimiz kendi içinde çeşitli gruplara ayrıldı diyebiliriz.Ymmler, 10 yıllık Smmmler, 10 yıllık olmayan smmmler, smler, özel sınavla gelen smmmler, genç smmmler vs.vs?Bize de Spklı smmmler diyorlar?
Bunun tek nedeni bizi yönetenlerdir. Adaletsiz davranmakta, hak yemekte üstlerine yoktur, birilerine unvan, makam vs vermekte üstlerine yok...Bundan dolayı da insanlar haklarını farklı platformda arıyorlar.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki;
Biz bir sınav ile emek vererek bu Spk belgelerini aldık, ancak sadece bu sınav ile bu belge ile de denetim yapılabileceğine inanmıyorum. Herkesin uzun bir süreç gerektiren ciddi bir eğitimden ve sınavdan geçirilmesi gerektiğini düşünmekteyim.
Ancak Ymm? lere, 10 yıllık Smmmlere sınavsız muafiyet peşkeşlerinin tanındığı bir yerde Spk belgeli olanlara hayli hayli bir muafiyet tanınması gerekiyor.
Ya kimseye muafiyet tanınmadan herkese sınav şartı getirilsin; ya da birilerine muafiyetler tanınacak ise bizlerin sınavına girerek aldığımız Spk belgelerinin de en ön sıraya konması gerekiyor diye düşünüyorum.
Bu nedenden dolayı da hakkımızı sonuna kadar gerekli kurumlar nezdinde aramalıyız.

İyi günler.

gitarist34 ' Alıntı:
Önder bey size katılıyorum, ben de şunları eklemek isterim,

SPK grubundaki kişiler mümkün olduğunca gerçekçi ve kendilerinden emin olan kişilere benziyor ve kendini hep ileriye doğru geliştirmek isteyen bir kesim.

Ayrıca herkes sınavdan veya başka şeylerden korkusu yok tam aksine üzerine doğru gidiyorlar.

Yani tam da mesleğimizin gereklilikleri gibi .....

Bu da çok artı bir durum ...

Katılıyorum fakat sınavdan korkmuyoruz derken var olan haklarımızı korumalıyız
En az YMMler kadar denetimde hakkımız var diye düşünüyorum

Arkadaşlar bu öğleden sonra TBMM'de bir değişiklik olmazsa KGK tam yetkili olarak bu işi düzenleyecek demektir.

Önder bey şu anda bağımsız denetimi en çok hak eden grup spk belgelilerdir. Zaten resmi devlet kuruluşundan bu belgeyi almışlardır. Bu yüzden sınavı zaten vermişizdir.

Sınav konusunda eğer bundan sonra gerekli olursa anlamında söylemek istemiştim, meslek adına yapılacak sınavları kastetmiştim ama net olarak yazamadım

Saygılarımla

Baska forumlarda da sordum ama bana katılan olmadı , burda da paylaşmak isterim ;

Maddeye eklenen dördüncü fıkra ile bu maddede değişiklik öngören Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle 3568 sayılı Kanuna göre, yeminli mali müşavir olabilmek için en az on yıl serbest muhasebeci mali müşavir olarak çalışılması ve 1) İleri Düzeyde Finansal Muhasebe, 2) Finansal Yönetim, 3) Yönetim Muhasebesi, 4) Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku, 5)Revizyon, 6) Vergi Tekniği, 7) Gelir Üzerinden Alınan Vergiler, 8) Harcama ve Servet Üzerinden Alınan Vergiler, 9) Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı ile 10) Sermaye Piyasası Mevzuatı konularından oluşan sınavdan başarılı olunması gerekmektedir. Bu sınavlarda başarılı olan ve denetim konusunda da uzmanlık sahibi olan yeminli mali müşavirler ile denetim elemanlarının bağımsız denetçi olarak tekrar sınava girmelerine gerek olmadığından verilecek eğitim sonrasında bu kişilerin Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunca yetkilendirilmeleri sağlanmaya çalışılmıştır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle geçiş döneminde maddede sayılanların eğitime tabi tutulmak suretiyle yetkilendirilmeleri, geçiş dönemi sonrasında ise yetkilendirmenin sınavla yapılmasının sağlanması amaçlanmıştır.

Ben şu sekilde anlıyorum;Bu sınavlarda başarılı olan...... diyor.Yani sınavsız YMM olanların bu maddeden faydalanamayacağını dusunebilir miyiz???

gitarist34 ' Alıntı:
Önder bey size katılıyorum, ben de şunları eklemek isterim,

SPK grubundaki kişiler mümkün olduğunca gerçekçi ve kendilerinden emin olan kişilere benziyor ve kendini hep ileriye doğru geliştirmek isteyen bir kesim.

Ayrıca herkes sınavdan veya başka şeylerden korkusu yok tam aksine üzerine doğru gidiyorlar.

Yani tam da mesleğimizin gereklilikleri gibi .....

Bu da çok artı bir durum ...

Daha önceki yazılarımda, süreç şu andaki mevcut duruma gelmemişken (sanki mâlum olmuş gibi) "SPK lisansım olmasına rağmen yine de herkes için sınavla yetkilendirme olsun" diye yazmıştım. Keşke bugünkü duruma gelmeseydik...

Ama bu saatten sonra bir ayrım yapıldıysa, SPK lisanslıların da haklarını gözetmeleri gayet tabi ki haktır.

Merhabalar,

Arkadaşlar biz e-mailleri, faksları ilgili her yere gönderdik. Eminim birçok kimse de göndermiştir.

Acaba SPK lisanslılar arasında KGK ile direkt temas kurabilecek üstadlar, ağabeyler var mıdır ? Onlar da şu anda

ki durumu sözlü ve yüz yüze bir temas ile aktarsalar daha isabetli olmaz mı ? Zira hepimiz biliyoruz ki SPK' da

hali hazırda denetim yapan ve camiada hatırı sayılır bürokrasi de tanınır üstadlarımız var bunlara ulaşma

şansımız olabilir mi ?

Saygılarımla,

ibrahimseckiner ' Alıntı:
sahincolak71 ' Alıntı:
Arkadaşlar hep aynı bence arkadaşlar mesaj atmasın Daha önce atmayan arkadaşları yönlendirelim. Ben şahsen kendim 1 kere attım. 1 kişinin 100 mesaj atmasının anlamı yok.
Bunun dışında Deeper Blue, Prestij31, Mavi efe ve Önder68 arkadaşlar siz gerekli yerlerle telefonla konuşup iletişim sağladınız mı? Telefonda etkili olur diye düşünüyorum

Arkadaşlar
ben Cuma gününden beri her gün faks ve mail atmaya devam ediyorum. 1 mesajla 100 mesaj arasında dağlar kadar fark var. Bizler bu konunun takipcisi olmazsak eğer bizi her an saf dışı edebilirler. Nasıl mı ? Çok basit Denetime tabi şirketlerin belirlenmesi yetkisi Bakanlar Kuruluna bırakılde ve bakanlar Kurulu da bu işi 2012 yıl sonuna kadar belirleyecek. Kamu gözetim kurumuda spk lisanslı denetçilerin muafiyetlerini yıl sonuna bırakırsa bizler denetim faalyetininin dışında kalabiliriz. Üzerimize düşeni hergün yapma taraftarıyım. Herkese selamlar

Zaman Gazetesi'nden Ahmet Yavuz'un haberine göre, "Tüzük çıkarma sürecinin zorluğu dikkate alınarak ikincil düzenlemenin yönetmelik olarak yapılması ve sürenin yıl sonuna kadar uzatılması hüküm altına alındı"

Yıl sonuna kadar süre tanınırsa yine aynı sıkıntıları yaşayabiliriz. (Umarım yaşamayız)
O zaman da SPK lisanslılardan şu kadar süresi olanları yetkilendiriyorum gibi bir durum ortaya çıkabilir (mi ?)

Değerli meslektaşlarım. Bizler SPK Bağımsız Denetim Lisansı sahibi SMMM.ler olarak her zaman bu sitede ve bu başlık altında ki formda iletişimimizin devamının sağlanmasında fayda olduğunu düşünüyorum. İkinci husus olarak KGK tarafından bilgilendirmeyi paylaşmak istiyorum. KGK ile yapılan telefon görüşmelerinde ( Tarık Bey ve Muharrem Bey ) SPK lisansı sahiplerinin bu haklarının değerlendirileceğini söylemişlerdir . Burada özellik arzeden hususları sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben telefon görüşmesinde özellikle Bağımsız Denetim şirketinde çalışmadığımı belirtmeme rağmen sadece SMMM olup olmadığını söyledi . Bunun anlamı bence Bağımsız Denetim tecrübesinin istenmeyeceği yönündedir. İkinci konu ise YMM.lere verilen eğitimin bizler için gerekli olmadığını söyledi. Bunun anlamıda bizim Bağımsız Denetim lisansını fazlası ile hakettiğimizin göstergesidir. (Eğitimlere katılmamızın bizler için faydalı olacağı muhakkaktır) Diğer formlarda Serdar Özkan Bey Meslektaşımızdan (KGK da yetkili Fatih bey ile telefon görüşmesi neticesinde aldığımız bilgi) öğrendiği bilgilere göre YTTK.da YMM lerin muafiyet alması konusu ile alakalı farklı düzenlemelerin olacağı bilindiğinden KGK .nun bilgilendirme yapamadığı TBMMM de yapılan görüşmelerin sonlanması neticesinde bunların yayınlanacağını belirtmişlerdir. Buraya kadar konuştuklarımız şifahi nitelikte olması nedeniyle umutlanalım .Ancak herhangibir hak gasbına uğramamak için Mücadeleye devam edilmesi gerektiğini tekrar belirtmek istiyorum. Saygılarımla

SMMM
SPK B.DENETÇİ LİSANSI SAHİBİ
SABRİ ORTA
TLF: 0552 333 82 52

Arkadaşlar

Haksızlığa uğradığını düşünen, Odaların ve Türmobun menfaatlerimizi korumadığını düşünen ve artık bizim de bişeyler yapmamız gerektiğine inanan tüm meslektaşlar olarak bir tanışma toplantısı yapmamızı öneriyorum.

Katılım olursa , iştirak edersek belirleyeceğimiz bir tarihte ve mekanda tanışalım derim ben.
Lütfen bu başlık altında tekrar tekrar şöyle haksızlığa uğradık , böyle yapıldı demeyelim.Bu konuda hemfikir olanlar sadece görüşelim mi görüşmeyelim mi ve görüşme şekli hakkında fikir beyan etsinler lütfen.

Arkadaşlar yukardaki forum başlığını mustafagulsen de açmış bulunuyorum.Sizerin de katılımınızı bekliyorum.İsterseniz siz de burda aynı çalışmayı ayrı olarak başlatın ve süreç içinde katılım olursa beraber organize olalım.

Merhaba Arkadaşlar

SPK lisanslılar olarak seyrek de olsa Deeper Blue, Mavi efe, Şahincolak, Prestij31 İbrahim Seçkiner Meteserdar ve Kürşad arkadaşlarla şahsen ben görüşüyorum. İçinde bulunduğumuz süreçte gelişmeler hızlanınca ve Türmob ve odaların denetimde birliği sağlayamamaları nedeniyle hızlı hareket edip bir bildiri basın açıklaması bu konuyla yakından ilgilenen arkadaşlar olarak hızla düzenleyip forumda paylaştık Bu strateji ile de forumdaşlar ilgili yerlere gönderdiler Bu şekilde sonuç almaya çalıştık Kısmen de başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Bu şekilde süreci götürmeye gayret ettik Tabiki yüzyüze daha örgütsel çalışmaya ihtiyaç vardır. Türmob denetime sahip çıkamamamıştır. SPK küstürülmüş İstanbuldaki dernek ve 4 büyükler gelişmelerin dışında kalmış Şuanda etkili olanlar da popilzme teslim olmuş görünmektedirler. Bu yüzden bir boşluk vardır. Oda Dernek gibi örgütlenemesek bile bu konuda gönül veren arkadaşlar temsilciler seçilmeli en azından bu tür durumlarda harekete geçmeliyiz diyue düşünüyorum
Ancak şehir olarak çeşitrli şehirler mevcuttur nerede nasıl toplanılacaktır? Farklı şehirlerde olmamaızdan dolayı toplanma zordur Ancak İstanbul Ankara İzmir Adana Trabzon gibi noktalar belirlenebilir sonra 5-6 bölgenin temsilcileri Ankara yada İstanbulda toplanabilir Saygılar

Ben istanbulda yaşıyorum bu şekilde beraber organize olarak haraket etme noktasında benim yapacagım ne varsa ben hazırım

Dikkat .. KGK dan duyuru .....

GEÇİŞ DÖNEMİNDE YETKİLENDİRMEYE İLİŞKİN DUYURU

6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun geçici 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca yetkilendirilecek meslek mensuplarına ilişkin eğitim programı duyurusu

6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun geçici 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında Kurumumuzca öngörülen eğitim programına katılmayı talep edenler için eğitim programı düzenlenecektir. Program, yapılan protokol çerçevesinde Kurumumuz gözetiminde Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülecektir.

Eğitim programına katılmak isteyen meslek mensupları www.kgk.sakarya.edu.tr adresinden başvuruda bulunabilir ve eğitim programına ilişkin detaylı bilgiye ulaşabilirler.

Duyurulur.

sadece ymm ler diyor smmm 10 yıllık falan diye birşey yok

Arkadaşlar

YMMler akademisyenlerle çıkardıkları raporlarla görüşmelerle aylardır hatta TTK ilk yasalaştıktan beri yoğun çalışıyorlar Gelelim 10 yıllık smmlere YMMlere ayrıcalık tanınınca Türmob ve SMModaları bari 10 yıllık smmler de kapsama alınsın diye bastırdılar. Göstermelik eğitim çalışmalarını symazsak son 1 haftada çalışmaya başladılar.
Gelelim spk lisanslılara Önder beyin de dediği gibi SPK İstanbuldaki dernek 4 büyükler küstürüldükten sonra devre dışı kalınca SPK lisanslılar sahipsiz kaldı Ancak tabandan bizim hep beraber başlattığımız daha 30 Haziran 2012 Cuma günü başlattığımız girişimler sonucu KGKden gelen cevap SPK lisanlıların durumu değerlendirelecek ve Meclis Grup Başkan vekili Mehmet Akif Hamzaçebinin haksızlığınız giderilecektir söylemleri ile biraz rahatladık
10 yıl dışındaki smmmler zaten şu anda umutsuz vakaa
Demekki arkadaşlar lobi çalışması şart Çaba emek gerekiyor bir e-posta bir faks çok şey değiştiriyor
Aslında telefon kişisel iletişim yüzyüze çalışmalar yapmak gerekiyor Basına ulaşmak herkesin duymasını sağlamak gerekiyor Temsilcilerimizin olması gerekiyor Fakat buna da şükür diyoruz Sonuç olarak
SPK bağımsız denetim lisanslılar olarak bir yerlere sesimizi duyurduk haydi hayırlısı

Yanlış hesap Bağdattan döndü. Mesleğin parçalanması ve Denetim Standartlarına aykırı olarak bazı kesimlere imtiyaz sağlanması önlendi. Denetimde herkes eşitlendi.
Meslek camiamıza hayırlı olsun
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Görüşülmekte olan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Yapılmasına Dair Kanun Teklifine aşağıdaki maddenin eklenmesini arz ve teklif ederiz.

MADDE 58:13.01.2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun geçici 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır."

GEREKÇE: Bağımsız denetçi olarak yetkilendirileceklerin, Türk Ticaret Kanununun 400 ncü maddesinde öngörülen esasla ile 660 sayılı Kanun hükmünde kararname gereğince belirlenen esaslar ve verilen yetki çerçevesinde Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim standartları Kurulu tarafından belirlenmesi amaçlanmaktadır.

Önder bey çok iyi bir haber verdiniz teşekkürler. Gerçekten bu durum mesleğin ilerlemesine olumlu etkiler yapacaktır.