Staja Hazırlık Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Staja Hazırlık Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

Merhaba arkadaşlar, staja başlama sınavı ile ilgili Tesmer'in 150-Ytl gibi uçuk bir fiyata sattığı cd interaktif egitim seti var. Bu egitim setini daha önce kullanan arkadaşlarımız varmı?? Ne derce faydalı olur bilemiyorum. Faydasının olacagına inansam alacam da 150 Ytl de az degil doğrusu.. Şimdiden teşekkürler..

merhaba ben 4 yıllık ünv.mezunuyum staj başlama sınavına direk girebiliyormuyum bu konuda yeteri kadar bilgiye sahip değilim. sınav için çok zor diyorlar kursa gitmeyi düşünüyorum hangisi iyidir bilmiyorum bursada bildiğiniz bir kurs varmı. cevapsız bırakmazsanız çok sevinirim.

Her bölümü bitiren tabiki sınava alınmıyor, kısaca idari bilim mezunları diyebiliriz, eğer bu bölümlerden mezunsanız tabiki staja başlama sınavına girebilirsiniz ancak size tavsiyem bulunduğunuz ildeki TESMER şubesine gidip, giriş için gerekli evraklar ve maliyet hakkında bilgi edinin.

cevap için çok teşekkür ederim.ben işletme mezunuyum bir arkadaş deneyimli olman gerkiyor demişti o zaman deneyime gerek yok çünkü daha yeni mezunumir çalışmışlığım yok yani. maliyet olarak yüksek bir sınav. ve zor bir sınav kurs ve azimli çalışma ile kazanabileceğimi umuyorum. bana önerebileceğiniz kurs ve kaynak varmı. sınavı kazanamazsam diğer sınava girdiğimde aynı maliyetleri o sınav içinde yapmam gerekiyormu. açtırdığım dosya ile kaç defa girebiliyorum

Sanırım deneyim daha çok mecleğin icrasında gerekli, sınav için teorik bilginin yararlı olacağı inancındayım, kaynak olarak genel üzerinden birleşilen kaynak İslam Çankayadır ki sitenin kitap satış bölümünde mevcut. Sınava giriş sayısı hatırladığım kadarıyla dört olması lazım ancak www.tesmer.org de bulabileceğiniz stajyer el kitabı ile merak ettiğiniz konuları öğrenebilirsiniz.

serbulent ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, staja başlama sınavı ile ilgili Tesmer'in 150-Ytl gibi uçuk bir fiyata sattığı cd interaktif egitim seti var. Bu egitim setini daha önce kullanan arkadaşlarımız varmı?? Ne derce faydalı olur bilemiyorum. Faydasının olacagına inansam alacam da 150 Ytl de az degil doğrusu.. Şimdiden teşekkürler..

Evet staja başlama hazırlık seti en yararlı kaynak.CD yi çalışmak çok zor ve faydasız,ancak deneme sınavlarını çokça tekrar edersen faydasını göreceksin.Tavsiyem CD yi alman ve tekrar tekrar soru çözmen.........

Kolay gelsin

ugurustunel ' Alıntı:
not sistemi hakkında söyleyebileceklerim şunlardır. sınavda çan eğrisi var. yani soruların değeri sınavdan sonra belli oluyor ve en az doğru yapılan soru en değerli soru , en çok doğru yapılan soru ise en değersiz soru olarak değerlendirilip puanlanmaktadır.

Peki yanlış cevapların, doğru cevapları götürme durumu var mı¿

Eğer son dönemde değişiklik yok ise , yanlış cevaplar doğru cevapları götürmüyor, esas olan doğru yanıt sayınızın sınava giren adaylar arasındaki yeri.

Ogün Güneş ' Alıntı:
Eğer son dönemde değişiklik yok ise , yanlış cevaplar doğru cevapları götürmüyor, esas olan doğru yanıt sayınızın sınava giren adaylar arasındaki yeri.

Ogün hocam, çok net ve ince bir cevap vermişsin!

Aklına sağlık.

saygıyla

Arkadaşlar staja başlamaya ben yaklaşık 2 sene önce girdim ve
gözünüzün korktuğu kadar yok.

Tesmerin CD si çok detaylı
hiç bilmeyenler için faldalı ancak
bilenler için sıkıcı olabilir

daha önceki senelerin sorularını çözerek katılın derim

Ahmet GÜNDÜZ
SMMM

Muhasebe ile ilgili biraz bilginiz varsa ve konuları okurken hangi konualrdan soru geldiğini sizlere bildiren bir kaynak istiyorsanız kamil özyanız ın kitabını almanızı tavsiye ederim. özellikle uyarılarla dolu ben de tavsiye üzerine aldım ama çok güzel hazırlanmış bir kaynak olduğunu söyleyebilrim

google den sm smmm staja başlama yazarsanız bulabilirsiniz

doğru yanlşı götürmüyor ancak en az 80 net yapmak gerekiyr sınavı garantilemek için
gün geçtikçe net sayıları yükseliyor. allah yartdımcımız olsun

Ben şu an İ.Ü iktisat 2. sınıfta öğrenci, aynı üniversitenin döner sermaye tahakkuk depatmanında memurum. Benim sormak istediğim okul bittikten sonra staja başlama sınavını kazanmam halinde bulunduğum kadroda staj yapıp yapamayacağım. Konu hakkında hiçbibilgim yok sitede gezindim bulamadım. cevaplarsanız sevinirim

Denetim ekonomi ve maliye ve muhasebe standartları
Bunlar gizli starlar
üzerinde daha yoğun durursanız kesinlikle faydasını görürsünüz
Tavsiyem
Deha eğitim kurumlarının kitapları
Gerçekten faydasını göreceksiniz.Sorular oldukça özgün ve zor.
Kitap düşünen arkadaşlara tavsiyem budur,birde İslam Çankaya gerçekten detaylı ve bol sorulu kitap hazırlamış
Değerlendirin derim
Tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim

eminmeric ' Alıntı:
Ben şu an İ.Ü iktisat 2. sınıfta öğrenci, aynı üniversitenin döner sermaye tahakkuk depatmanında memurum. Benim sormak istediğim okul bittikten sonra staja başlama sınavını kazanmam halinde bulunduğum kadroda staj yapıp yapamayacağım. Konu hakkında hiçbibilgim yok sitede gezindim bulamadım. cevaplarsanız sevinirim

mrb bildiğim kadarıyla çalıştığınız kurumda staj yapamazsınız. smmm, ymm,veya muhasebesi bilanço usulüne göre yapılan işletmelerde yapılması gerekiyor. Tam bilgi için 3568 nolu kanunu incelemelisiniz.

mrb ben 21.06.2008 tarihinde sm staja başlama sınavına gireceğim. kitap veya cd olarak neler almam gerekli yardımcı olursanız çok sevinirim.

tavsiye

Link vermek forum kurallarına aykırıdır.

bu sitede staja başlama sınavı ile ilgili konu özetleri ve deneme teslerini bulabilrsiniz...

mrb bildiğim kadarıyla çalıştığınız kurumda staj yapamazsınız. smmm, ymm,veya muhasebesi bilanço usulüne göre yapılan işletmelerde yapılması gerekiyor. Tam bilgi için 3568 nolu kanunu incelemelisiniz.
teşekkür ederim...

Mehmet Bey, çalışmalarınızdan ötürü kutlarım ancak; sitemizin kuralları gereği reklam mahiyetinde link vermek yasak. Bu nedenle verdiğiniz linki pasif hale getiriyorum.

arkadaşlar ders çalışırken bence şu sisitemi uygulamalısınız.. mesela akşam 20:00-21:00 arası maliyet 15 dk.mola 21:15- 22:00 arası yine maliyet, 22:15-23:00 arası vergi vs vs gibi çalışırsanız sınavda daha verimli olursunuz.. hatta sınavdaki sıralamaya göre bu sistemi geliştirirseniz çok daha verimli olur arkadaşlar...

bol soru çözün arkadaşlar,

soru çözmenizinn ve yanlışlarınızı farketmenizin çok faydası olacaktır ...