Tabeladan Müşteri Gelir mi ???

maniac_lord

Katkı Sunan Üye
Üyelik
10 Ocak 2010
Mesajlar
227
Konum
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Büro açmayı düşünüyorum. Birkaç ay kendimi idare ettirecek param var. 2 tanede müşterim olacak. İyi bir yerde büro açsam tabeladan da müşteri gelir mi acaba ?

Teşekkürler...
 
sakın açma o bürüyo, bu şartlarda asla bu şekil yapma bu işi, sen ne yaptığını sanıyorsun ,hayal aleminde mi yaşıyorsun ,kendine gel git adam akıllı bir yerlerde çalış fiyatını ona göre belirle, çalıştığın yerle sözleşme yap dıaşrıdan gelen smmm gibi olsun sonra defter bul araştır evde ,home ofisde tutarsın öyle büro açacam bilgisayar koltuk alacam perde takacam masam olacak dersen iflas edersin altından kalkamazsın 1960 lar da yaşamıyoruz ne tabelası dalga mı geçiyorsun bak dostum sana tıpkı bir baba şefkatiyle yaklaşıp büyüğün olarak uyarıyorum yol yakınken dön hayalperestlik yaşın çoktan geçti sonra pişmaniye olma oya başarın levent kırcaya dediği gibi o tabelayı kafana geçirirler ne koydun lan kafana diye sorarlar tevbe et çabuk
 
sn.maniac_lord un iletisine mesleki açıdan cevap verecek yetkinliğe haiz değilim.(alanım İ.K)

("tövbe et çabuk":)sn.tanca nın böylesi(düşündürücü,yönlendirici,bilgilendirici,kendi bilgi ve tecrübesine dayalı tavsiye niteliğindeki)fikirleri yanında (katılırız yada katılmayız) açık sözlülüğüne ve doğrudan neticeye varması beni gülümsetiyor:))

büro açılmayacaksa "akıllı bir yerde çalış" derken tabi ki haklılık payı yok değil,kurumsal işletmelerde çalışmak elbette farklı olur,tercih sn.ilgilinin dir.
 
...yol yakınken dön hayalperestlik yaşın çoktan geçti sonra pişmaniye olma...[/QUOTE' Alıntı:
Sn Tanca meslektaşımızın yaşını nerden anladınız?

Belki de tam risk alması gereken yaştadır.
 
Son düzenleme:
varsa kısmette gelir hintten yemenden yoksa kısmette ne gelir elden,dostum risk alınması gereken durumda biz size gereken her türlü desteği veriririz netekim vermişizdir de lakin ki,gel gör ki hayat acımasız ve acı tecrübelerle doludur.Bazı destek verdiğimiz arkadaşlar tıpkı apollo12 gibi adeta fezaya fırladılar çok büyük yerlerde çalışıp uçaktan hiç inmiyorlar ayakları yerden kesilmiş durumda,maamafih bazı söz dinlemeyen arkadaşlarda ya amuda kalkmış durumda ya da ters takla atmış durumda işte bu sebepten dolayı tecbübe edileni yeniden tecrübe etmek çok da akıl karı olmasa gerek.Sizin durumunuzda herkesin başında kavak yelleri eser vakti zamanın da bizde de esti.Eğer köprü yapabilecek kadar bir ara olsaydı köprüyü kurardık size lakin bu yolun sonu uçurum sizden daha güçlü ve kuvvetliler teker teker uçurumdan yuvarlandılar parçaları bile kalmadı pek çoğunun,şimdi beni duy beni dinle seni son kez uyarıyor bu macerandan vazgeçmeni temenni ediyorum uyup uymamak senin ali cenaplığına kalmıştır vesselam
 
Son düzenleme:
Selamlar sayın Lord ( şu maniac kelimesine ısınamadım bir türlü :) ) kusura bakmayın.
Tabeladan da müşteri gelir de tabelaya güvenip büro açılmaz.Bizim iş öyle bir iş ki, dolaşırken " aa burada da pantolon varmış,gel bi bakalım" diyebileceğiniz bir işyeri değil.Örneğim kaba oldu kusura bakmayın ama aslında olay tam olarak ta bu.
Şimdi,yaşınızı tecrübenizi,çevre potansiyelinizi tabiki bilmiyoruz.Bu anlamda bahsettiğiniz risk alınır mı,açıkcası tereddütlüyüm.Ancak şundan eminim; hedeflere ulaşabilmek için biraz risk almak ve fedakarlık yapmak gerekiyor.Bu açıdan şahsen yinede şansınızı denemenizi tavsiye ediyorum.Birkaç ay kendinizi finanse edecek durumunuz varsa,bu risk alınır.Hatta aslında tamda vaktidir.Yılbaşı dönemi,meslek mensupları arasında defter değişimleri özellikle bu aylarda olur.Mesela bu düşüncenizi yıl ortasında paylaşsaydınız,bende büro açmanızı önermezdim.Yıl içinde defter değişimleri az olur,o zamanda tek alternatifiniz,yeni açılış gelmesi gibi görünüyor.Ancak yıl sonlarında dediğim gibi bu değişiklikler daha sık yaşandığı için bunu bir şans faktörü olarak değerlendirebilirsiniz.
Özetle şahsi görüşüm,buna benzer diğer başlıklarda da yazdığım gibi,finansal durumunuz idare edecek süre kadar bu riski göze alın ve büronuzu açın.En azından denedim dersiniz.Kaybınız çokta fazla olmaz.
Allah yardımcınız olsun..
 
Bu ay mükellef gelebilir, belli olmaz akılda kalıcı bir tabela ile neden olmasın
Tabi tabela şablonu var maalesef
 
Valla bence hiç bir önemi yok ancak kendinize soru sordurtmak istiyorsanız taktırın.Çünkü aklı başında sağlam titiz hiç bir mükellef aaa burda mali müşavirlik bürosu varmış içeri girelim de şuna defterimizi verelim demez.Ama mükellef belge düzenini,vergileri,ödemeleri sallamaz müşavirde defterini al git demişse öyle mükellef tipleri seni bulabilir.Benim 9 yıllık büromda ne içeride (dış cephede) nede bina içinde tabelam yok.Kafam rahat soru sormaya gelende yok :)) Çünkü bu iş çevre ve referans işidir,beraber staj yaptıgımız 2 arkadaşımında büroları var hemde tabelalı ama onların ikiside müşteri sayısından hiç memnun değiller.
 
Tabela değil de ofisin bulunduğu semt , tasarımı, kurumsal gözükmesinin ilk izlenim olarak farkı var bence
 
arkadaşım ne kurumsalı ne anlatıyorsun.yanar dönerli tabelan olsa ne yazar.
kurumsallıkmış gülerim valla.3 yıldır ofisim var ve bir tane mükellefim ofisime gelmedi.
ofisin artık hiç bir anlamı yok.
 
Maalesef tabela öyle çokta iştah kabartıcı bir etken değil. En önemli etken çevreniz. Ayrıca şunu da belirtmekte yarar var. Açıcaksanız ya şimdi açın ya da önümüzdeki seneye kadar bunu düşünmeyin. Şuan transfer dönemi. Memnun olmayan bir çok mükellef defterini alır ve başka meslek mensuplarına verir. Bence risk almaya değer. Açın derim ben. Seneye hiç değilse 1 yıldır ofisim var dersiniz gelenlere =) Eninde sonunda ilk bocalamayı yaşıcaz ;)
 
Bizim ofisin toplantı odasını kurumsal gözükmesi adına iç mimara yaptırdık. Müşteriler ve Müşteri adayları ile Toplantıları orada yapıyoruz, her anlamda olumlu etkisini görüyoruz.
 
Üst