Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

abi ben inceledim.tamam b şıkkında bizlerin yaptığı db birim maliyet ve dönem birim maliyet yanlış
ama ortalama birim maliyet doğru.bu durumda ordan 8-9 puan gelir bence
diğerleri zaten kamil hocayla aynı.
sen niye üzülüyorsunki gülümse.abi senin ilk soruda doğru.

1517 ' Alıntı:
abi ben inceledim.tamam b şıkkında bizlerin yaptığı db birim maliyet ve dönem birim maliyet yanlış
ama ortalama birim maliyet doğru.bu durumda ordan 8-9 puan gelir bence
diğerleri zaten kamil hocayla aynı.
sen niye üzülüyorsunki gülümse.abi senin ilk soruda doğru.

Ya abilerim ablalarım kafayı yicem şimdi:)
Millete not verirken gül gibi notumdan oldum ya:)
Yok ya ben geçiyorum.
80 ile geçeceğime 50 ile geçeyim:) Tamam tamam sustum:)

bu arada efsane hocayla benim kasım /2007 cevabımda aynıydı ;D ;D teorik kapasiteye göre çözmüştü .elimizdeki o cevap kağıdıyla 2 gün maymun gibi sevinmiştik ;D ;D
sonra bi baktık ki oooo atı alan üsküdarı geçmiş.zaten sınavdan çıktıktan sonra sevinen iki kişi vardı .arkadaşımla ben .bi baktım başka kimse sevinmiyor .ortada bi yanlışlık olmasın dedim :)sevinmeyenler normal kapasiteye göre çözenlermiş ;D
dikkat çektim sadece ;D

1517 ' Alıntı:
bu arada efsane hocayla benim kasım /2007 cevabımda aynıydı ;D ;D teorik kapasiteye göre çözmüştü .elimizdeki o cevap kağıdıyla 2 gün maymun gibi sevinmiştik ;D ;D
sonra bi baktık ki oooo atı alan üsküdarı geçmiş.zaten sınavdan çıktıktan sonra sevinen iki kişi vardı .arkadaşımla ben .bi baktım başka kimse sevinmiyor .ortada bi yanlışlık olmasın dedim :)sevinmeyenler normal kapasiteye göre çözenlermiş ;D
dikkat çektim sadece ;D

Ya yürü git yaa...

gülümse bana verdiğin notu unutma ona göre 50-55 demiştin.karışmasın sonra .lütfen .vazgeçersen ayıp olur valla :(

arkadaşlarrrrrr sıralama önemliyse ordan puan gelmez.....b şıkkını yapmayıp c şıkkına geçmek olmaz .... ne bileyim ya onlar sağlamayı da db dönemin ve ds olarak istiyor sanırım.... biz se ortalama maliyete göre tamamlanan ve dönemsonunu alıp yaptık..... hayırlısı .....

şimdi iyi haberi veriyorum gülümse
bu sınavda murat la efsane hocamızın cevapları aynı :)
dikkatini çekerim.
ayrıca sınava giren arkadaşların %90 nı bizim gibi çözmüştür.
rahat ol kardeşim .moralide bozma.

1517 ' Alıntı:
şimdi iyi haberi veriyorum gülümse
bu sınavda murat la efsane hocamızın cevapları aynı :)
dikkatini çekerim.
ayrıca sınava giren arkadaşların %90 nı bizim gibi çözmüştür.
rahat ol kardeşim .moralide bozma.

Aman neyse yaa hakkımızda hayırlısı olsun. 4 kez giren bozmuyo moralini ben niye bozayım:)

arkadaşlar artık bence geçmişi bir kenara bırakın emin olunki kime kaç puan geleceği hiç belli olmuyor 30 beklerken 60 geliyor 60 beklerken 30 geliyor. bu 3 sınav dönemi ile sınanmıştır tarafımdan. çok ümitlenmeyin veya çok ümitsizliğe kapılmayın bişeyler karalayan 50 alır göreceksiniz bu sınavda

valla murat ve efsane hocanın çözümleri birbirlerine benziyor sonuçta 60 puanlık sorudan 10 ve üzerinde verirlerse iyi bize ve ya sınav açıklandığında herşey ortyaya çıkacak çözümü koyacaklar ve bizde çözümü göreceğiz ve kim haklıysa göreceğiz ve 3 cevaptan birininki doğru çıkarsa o doğru çıkanın prejtijide manyak derece artacak.inşallah bizim yaptıklarımızıda doğru verirler benim anlamadığım şey şu herkes aşağı yukarı tutar sağlamasında yaklaşıkta olsa 15.450 yi tutturmaya çalışmış yani matematikte 1 sorunun 2-3 değişik biçimde çözümü olıuyor sonuç aynıysa gidiş yoluna birşey diyemezler gibime geliyor birde adamlar gibi noktası virgülüne göremi biden cevap istiyorlar ki bu çok saçma sonuç olarak herkes yapmış ve doğru sonuca yaklaşmış matematikte farklı çözümlerle aynı sonuca ulaşabiliyorsun sonuçtada maliyet muh.sonuç aynıysa gidiş yolu önemli değil sonuçta gerçektede maliyetleri yaparken sonuçlar önemli değilmi ???
ben çalıştığım firma üratim işletmesi ve ve bulduğumuz sonuçları muhasbelleştiriyoruz o bakımdan bir sorunun 2-3 farklı çözümü olacaktır elbette sonuç aynıysa çözüş tekniği farklılık gösterecektir elbet içimizi rahat tutun gececeğiz bu dersen ;D

özbilek hocam sonuç fikrine katılıyorum, katılmak istiyorum, sonuçta bizim yöntemde gene maliyet kitaplarından gelme, atmasyon değil.

yalnız özbilek yanlış hatırlamıyorsam elfin'le beraber dillendirdiğiniz 11 rakkamı bu büyükmirzanın yönteminde de olmuyor sanırım.

orda yanlış hesapmadıysam db 1,869
dönem 9,923
ortalama ise bizlerle aynı olarak 10,478 çıkıyor.

30. sayfanın başında verdiğim çözüm yolunu soruya uyarladınız mı?

mart taki punlamaya göre birçok arkadaşımız beklediğinin üzerinde puan aldı.
temmuz sınavında da aynı puanlamanın olması tek dileğim.

arkadaşlar daha öncede söylemiştim
büyükmirzanın kitabına göre yapılcak
(ancak bşka mantıklarlada çözülebilir)
önemli olan aynı mantıgı kurmak
bununla ilgili tesmer maliyetçisi levent hocada teyit aldım
bilginize ..inş hepimiz geçeriz

arkadaşlar efsane hoca
kımdır?
gorevını nerde yapıyor unıversıtede mı

efsane hoca
istanbulda "fakültem" isminde SMMM,AÖF,vb kurslar düzenleyen bir dersande
yönemtici ve hoca , maliyet konusunda uzman
bu işi iyi bilyor
asıl adı yüceay KANDOĞMUŞ

Adam şehir efsanesimidir nedir?Direkt kestaneyi çağrıştırıyor bana ;)