Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

heerdeem ' Alıntı:
özbilek hocam sonuç fikrine katılıyorum, katılmak istiyorum, sonuçta bizim yöntemde gene maliyet kitaplarından gelme, atmasyon değil.

yalnız özbilek yanlış hatırlamıyorsam elfin'le beraber dillendirdiğiniz 11 rakkamı bu büyükmirzanın yönteminde de olmuyor sanırım.

orda yanlış hesapmadıysam db 1,869
dönem 9,923
ortalama ise bizlerle aynı olarak 10,478 çıkıyor.

30. sayfanın başında verdiğim çözüm yolunu soruya uyarladınız mı?

herdem kardeş 11 rakamını gerçekten anlamadın ne demek istediğini anlamadım
sonuçta bende sınavda ort.maliyeti 10,478 buldum sonuçta tutar sağlamasını yaklaşık buldum sonuç aynı

heerdeem kardeş 30.sayfadaki kitaptan çekmiş olduğun resime göre bizim yaptığımız doğru o zaman sadece d.b.ve dönem ortalama maliyeti bulmamışım ortalama birim maliyet kitaba göre 10.478 çıkıyor değilmi ???

ozbilek kardeşim aynen öyle
ortalama birim maliyet doğru.küsüratları saymazsak.
db eşdeğer birim maliyet ve dönem eşdeğer birim maliyet eksik yani.

özür, 16 yazacaktım

büyükmirzanın yönetmini uyguladığımda db 1,869 dönem 9,923 ortalama ise 10,478 çıkıyor kanımca:)

merhaba ben kamil büyükmirzanın kitabındaki gibi cevapladım yalnız 11 değil dbeşdeğer birim maliyeti 16 buldum dönemin eşdeğer birim maliyetini 9,925 buldum. ortalama eşdeğer maliyeti 10,478 buldum a ve c şıkkı sizin yaptığınıla aynı zaten.

gerekli dikkat ve özeni gösterseydim 100 alırdım çok güzel di sorular ama dikkat ve özeni göstermedim 100 alınacak bi sınavdı değilmi arkadaşlar

ozbilek ' Alıntı:
gerekli dikkat ve özeni gösterseydim 100 alırdım çok güzel di sorular ama dikkat ve özeni göstermedim 100 alınacak bi sınavdı değilmi arkadaşlar
geçmen için kaç lazım üstad

üstad 2.girişim 3 dersten girdim 3 dersin toplamı 168 olursa ortalamam 60 olacak .soruyu görünce heyecanlandım ortalama maliyete göre çözünü gördüm başladım çözmeye şıklarda neler istediğe bakmadım bile yani benimki dikkat ve özen göstermemk soruları iyi okumammakben 2 soruyuda yaptım kayıtlarda 1-2 hatalarım var onuda dikkat özensizlikten yapmamışım 100 alınacak bir maliyet muhasebesi sorularıyda fırsatı kaçıkdık :-[

ozbilek ' Alıntı:
üstad 2.girişim 3 dersten girdim 3 dersin toplamı 168 olursa ortalamam 60 olacak .soruyu görünce heyecanlandım ortalama maliyete göre çözünü gördüm başladım çözmeye şıklarda neler istediğe bakmadım bile yani benimki dikkat ve özen göstermemk soruları iyi okumammakben 2 soruyuda yaptım kayıtlarda 1-2 hatalarım var onuda dikkat özensizlikten yapmamışım 100 alınacak bir maliyet muhasebesi sorularıyda fırsatı kaçıkdık :-[
üstadım korkma en az 50 alırsın maliyetten ne görseler puan veriyorlar maliyette ben bunu gördüm. mart sınavında 1 soruyu hiç yapmadım 2.soruda soruyu aynen geçip cevapda resmen saçmaladım alakasız şeylerdi ama uğraşmış oldum. 30 geldi bence komisyon konuşulanlar gibi insafsız değil. ayrıca emek eden karşılığını alıyor.sınavların geç açıklanmasının nedenide komisyonun ağır çalışması değil bana göre. nedeni tek dersi veya ortalama sorunu olanların emeklerinin boşa gitmemesi için tekrar değerlendiriyorlar ve 5-10 puanın hesabını yapmıyorlar ne gerekiyorsa veriyorlar

inşallah öyledir ben marttakinde satışların maliyeti tablosunu yaptım 30 verdiler matematiksel dağıtım sorusunu kademeli çözmeye çalıştım ;D belki puan verler dedim ama 30 aldım tobu tobu 1.soruda eksiklikler vardı ama 30 verdiler sanada iyi vermişler 30 hiç yapmadığın halde bay insafsız değillermiş ;D ;D

elfin ' Alıntı:
merhaba ben kamil büyükmirzanın kitabındaki gibi cevapladım yalnız 11 değil dbeşdeğer birim maliyeti 16 buldum dönemin eşdeğer birim maliyetini 9,925 buldum. ortalama eşdeğer maliyeti 10,478 buldum a ve c şıkkı sizin yaptığınıla aynı zaten.

elfin, 30 sayfada verdiğim büyükmirzanın çözümünü uyarladın mı soruya, sanki farklı çıkıyor :(

Kasım sınavında ilk soruda sadece formülü yazdım. Teorikmi ne varya. Ve 2.soruya hiçbişey yazmadım. 10 puan verdiler:)
Umut katılıyorum sana.

uyarladım aynı çıkıyor heerddem. kamil hocanın çözdüğü gibi benim çözümüm. rakamlar aynı olsa benim kağıdım diyebilirim :)

umarımmm geçerim yaaaa.... gözümde okadar büyüdü ki şu maliyet.....3. girişim ve tek ders.....bidaha çalışamam gibi geliyorrrr ....ilk soruyu yapıp ikinci sorununda miktar dengesi ile eşdeğer birim maliyetlerini bulan maliyetten kurtulur gibi geliyor bana .....ama ben öyle olmasını istediğim içindir belkide ....offf 50 yetiyor bana ....ne olur versinlerrrr tek duam tek isteğimmmmm....

Arkadaşlar Prof.Dr.Nalan Akdoğan -Maliyet Muhasebesi Uygulamaları Kitabı Sayfa 475 Ortalama Maliyet çözümü Efsane hocanın çözümü ile aynı. Dönem Başı Yarı Mamul ve Dönemin Birim Maliyeti şeklinde çözüm yapmış.

Eşdeğer Ürün miktarı nedir? Miktar hareketlerini Tamamlama derecesi ile ifade etmiyormuyuz.Dönemde üretime alınan 1.300 adet Eşdeğer olarak DİMM %0 DiG %0 GÜG % 0 miktar olarak adet 1.300 eşdeğer olması gerekmiyor mu?Çıkarma suretiyle cevaplama şeklinde DİMM için 1.300 DİG için 1.300 GÜG için 1.350 bulunmuş.Mantıken hepsinin 1.300 olaması gerekmiyor mu.Ben mi takılıyorum.Aksini düşünen arkadaşlar cevabınızı bekliyorum

nasıl çözmüş nalan akdoğan biraz açıklarmısın

Balbal ' Alıntı:
Eşdeğer Ürün miktarı nedir? Miktar hareketlerini Tamamlama derecesi ile ifade etmiyormuyuz.Dönemde üretime alınan 1.300 adet Eşdeğer olarak DİMM %0 DiG %0 GÜG % 0 miktar olarak adet 1.300 eşdeğer olması gerekmiyor mu?Çıkarma suretiyle cevaplama şeklinde DİMM için 1.300 DİG için 1.300 GÜG için 1.350 bulunmuş.Mantıken hepsinin 1.300 olaması gerekmiyor mu.Ben mi takılıyorum.Aksini düşünen arkadaşlar cevabınızı bekliyorum
1300 , 1300 , 1350 çıkması gerekiyor formül şöyle (tamamlanan+d.sonu stok)-d.başı stok bu formülü dimm ,di,güg için uygularsan dönemde tamamlananı 1300,1300,1350 bulursun

FÜSUN ' Alıntı:
Ben 1500 1450 1450 buldum...
yazdıkların toplam ortalama eşdeğer birimler ve ben dönemin eşdeğer birimlerini yazmıştım.