Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2008 Maliyetciler Buraya

arkadaşlar haftasonu imtihana girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

Allah emeklerinizi zayi etmesin,

boşa giden zamana atmasın.

Puanın maliyetine katılan emeklerden eylesin.

müteakip sınavlara amorti ettirmesin.

Fire oranlarınız sıfır olsun inşallah.

standart sapmalarınız sıfır olsun planlı dağıtımlarınız farksız çıksın inşallah.

ya da olumlu farklı çıksın:)

Maliyetleriniz düşük Brüt karınız iadesiz ve indirimsiz yüksek çıksın.

sınavınız tek safhalı olsun:) emekleriniz fifolu olsun Allahııım.

Tüüü tüü tüüü

başarılar:)

herkese başarılar diliyorum
standart ve safha -dağıtım ve birleşik maliyet-sipariş ve kapsamına göre maliyet ( tam -değişken -asal vs.)soru gruplarından birini bekliyorum.
bilginize ;D

:) başkada konu kalmamış zaten...yarınki sınavda standartlar ve işçilikler favorim beraber gelmese bile biri gelecek..

stajyer35 ' Alıntı:
:) başkada konu kalmamış zaten...yarınki sınavda standartlar ve işçilikler favorim beraber gelmese bile biri gelecek..

Kesinlikle bende katılıyorum bu dediklerine. Standart gelebilir ama matematikselde gelebilir üst üste sorar bu adamlar

yok sormazlar hiç bidönem arka arkaya aynı tip soru sormamışlar şu ana kadar...tabi yıllık dönemler hariç...

stajyer35 ' Alıntı:
yok sormazlar hiç bidönem arka arkaya aynı tip soru sormamışlar şu ana kadar...tabi yıllık dönemler hariç...

Olurmu yaaa 3 kez matematiksel arka arkaya gelmiş. Bunu bilgilendirme toplantısında söylediler.

gülümse1907 ' Alıntı:
stajyer35 ' Alıntı:

Olurmu yaaa 3 kez matematiksel arka arkaya gelmiş. Bunu bilgilendirme toplantısında söylediler.

Pardon evre gelmiş arka arkaya. Yanlış hatırladım birden.

yıllık dönemlerde gelmiş olabilir arka arkaya ama ben son 5 yılın sınav sorularında böyle bişeye rastlamadım..evreyide rastlamadım ama evre her yılın temmuz ayında çıkmış mesela benim bahsettiğim bu

stajyer35 ' Alıntı:
yıllık dönemlerde gelmiş olabilir arka arkaya ama ben son 5 yılın sınav sorularında böyle bişeye rastlamadım..evreyide rastlamadım ama evre her yılın temmuz ayında çıkmış mesela benim bahsettiğim bu

Hım olabilir arkadaşım doğrudur. Ben hocanın yalancısıyım. Açıkcası ben bi istatistik yapmadım.

işçilik çıkarsa duman oluruz valla.ben çıkacağını pek düşünmüyorum.
fifo yada lifo çıkarsa bomba olur ama ;D
yaz sıcağında kursa git.tatile çıkma .emek harca ...vs.umarım 2 tane adam gibi soru sorarlar ve bu işkence biter yoksa biz biteceğiz bu gidişle....

Ynt: Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

arkadaşlar konuştuğum herkes maliyet muhasebesinden çok umutlu..kasım sınavında 7B sorarak ters köşe yaptılar,martta 3 bilinmeyenli sordular tesmer 2 aday mensuplar 0 sonucu yaşandı... şimdide yapılabilecek ayarda sorular..anlamıyorum ben bu kurumu..sanırım önce yığılma yaratıyor,sonrada temizlemeye çalışıyorlar..Tuhaf doğrusu..

onurcan ' Alıntı:
....sanırım önce yığılma yaratıyor,sonrada temizlemeye çalışıyorlar..Tuhaf doğrusu..

Sanırım ruhsat almaya hak kazanacakları belli bir sayıda tutmaya çalışıyorlar. Ancak yöntemin bu olması sıkıntı verici.

1517, bir şey diyecem, kusuratlar o kadar önemli mi yaw :) :) :)

arkadaşlar , inşallah her şey gönlümüzce olur.

emek kadar değerli bir şey var mı?!!!

Maliyet kolaydı ama, dalgınlığım sonucu duman oldum yazık oldu , ortalarda benim YL hocamın adı geçiyo maliyet için komisyonda diye ben asistanların ağzından alırım baklayı... Ama olmasınıda istemem en ufacık hatada bırakıyordu okulda. ???

iyi geceler bağımsız denetçi. ben maliyetten 2. sorunun hepsini yaptım doğru. fakat şu tutar sağlamasını unutmuşum. çok puan kırar mı sence. 50 almam yetiyor.

mare_nostrum inşallah geçersin kardeşim bilmemki ??? muhakkak yapmadıysan mantıken kırmalılar ne olabilirki en fazla c şıkkının yarısını bile kırsa 50 olur.

sağolasın denetçi kardeş:) 1. sorudan da a şıkkını yaptım. dediğin gibi 50 verirler umarım. iyi geceler size.

Çok iyi arkadaşım tebrikler 1.sorununda a şıkkı 15 puandı . Tabi herkez gibi senden enerjiye yüklenen TAHMİNİ gideri 730 atmamışsındır inşallah... ;D TAHMİNİ Gider = YANSITMA Hesabı

ben o soruyu maliyet giderleri karşılığına attım ama emin değilim. zamanın varsa 1. sorudaki a şıkkının kayıtlarını yazabilir misin?

BağımsızDenetçi ' Alıntı:
Çok iyi arkadaşım tebrikler 1.sorununda a şıkkı 15 puandı . Tabi herkez gibi senden enerjiye yüklenen TAHMİNİ gideri 730 atmamışsındır inşallah... ;D TAHMİNİ Gider = YANSITMA Hesabı
[/quosee]

sevgili denetçiii:)
benim bildiğim kadarı ile ve büyükmirzanın kitabından da kontrol ettim. tahmini gider olduğu zaman karşı bacağında gider tahakkukları ya da maliyet giderleri karşılığı (373) hesap çalışıyor. muhasebe bilgime dayanarak söylüyorum. yansıtma hesapları cari işlemlerde kayıt alan hesaplar diildir. o sebeple ben derim ki 730 olacaktı evet ama tahakkuk edecekti. fikirlerinizi paylaşırmısınız ltf.