Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
Sevgili Arkadaşlar, Meslektaşlarım.
Benim adım önemli değil

Şükür SMMM olduk da; isim misim değişmedi; İnşallah değerlendireceğiz şartları da, şu an savaştan çıkmış gibiyim, sizinde aynı rahatlıkla devam etmenizi dilerim...
Bir konuda Öneri yada tavsiye vermeyi kanımca uygun görüyorum.
Meslek Olgunlaşmayı beraberinde getiriyor. Sizin kağıtlarınızı okuyan üstatlar bu işi aşmış. Artık unutmayın ki, mesleki bilginin yanında, esnaf adaleti, hakkaniyeti, duygusunu da taşımanız gerekiyor, bizlere anlatılan sosyal sorumluluk alanlarında da kelime hazineniz olması gerekiyor.
örn: Size Sosyal sorumluluk kavramını sormuşlarsa; Tanımı anlattıktan sonra; " Komple bi sorumluluk anlayışından, hukukundan, vergi adaletinden de bahsetmelisiniz..."
Çoğu arkadaşların, ilk etapta hiç beklemedikleri notları aldığı görülmüştür. Çünkü, Muhtemelen kağıtları okuyan Üstatlarda, bu ruhen olgunlaşmış, adamlaşmış, esnaflaşmış, esnafla aynı dil ve duygu birliğini yakalayabilir izlenimi doğuyor... Bunu şahsen kendim de de gördüm....
Denetim konusunda mesela, buna kendi bilgi ve düşüncelerinizi, normal bildiğinizi de ekleyin..sonucunu görürsünüz...