fonradar

Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

önümüzdeki smmm tamamlama sınavına girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
Allah yardımcınız olsun. :) özellikle son hakkı olan arkadaşlar, dualarım sizinle :)
emeklerinizin karşılığını alabilmeniz dileği ile...

Sınav yaklaştıkça sanki bütün bildiklerimi unutmuş gibiyim ,inşallah çok zorlamazlar arkadaşlar hepimizin Allah yardımcısı olsun.Bilgilendirme toplantılarına katılacak arkadaşlar duyumlarınızı bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

analizden tekrar oran analizi mi sorarlar acaba?bilanço veya g.tab.mukayeli tablolar tekniği ile analiz edip sonuçları yorumlatırlar mı ? yorum yapamıyorum ya tavsiyesi olan var mı?

Geçmiş sınav sorularında tesmerin yorumlarına bak derim ,gelir tablosu tamam da bilanço analizinin yorumları bi hayli uzun ve karmaşık , ama bir oran analizi bekliyorum mutlaka . Yalnız son dört sınavdır bilanço analizi sorulmamış umarım bu sınavda sorup ta bizi zorlamazlar

sayın glsmtm, oranların standartları var bu standartlara göre bulduğun sonucu yorumlarsın.kesinlikle kesin ifade kullanma, olabilirliğinden bahset. gereksiz ve uzun yorumlardan kaçın. mali tablo yorumlarını da bir önceki yıla öre oluşan rakamları mantıklı şekilde kısaca yorumlarsan bu iş olur. bunun için çözülmüş sorulardaki yorumları okuyarak kendini geliştirebilirsin
formülleri kesinlikle ezberlemelisin yoksa işin zor.
kolay gelsin.

arkadaşlar slm.benimde 3 ders kaldı maliyet ,analiz,denetim.nasıl yapacağımı bilmiyorum.bildiğim halde sınavda yapamadım ve bu dersler çok büyüyüor gözümde.umarım temmuz sınavında çok zor çıkmaz ama komisyonada hiç güvenmiyorum gerçekten bazen ters köşe yapıyorlar.

arkadaşlar, sm den smmm ye geçiş sınavları olacakmış galiba sm ler 5 dersten sınava tabi tutulacaklar maliyet ve analiz hariç diğer derslerden gireceklermiş. bu konuda bilgisi olan varmı.eğer böyle birşey varsa haksız bir durumun söz konusu olduğunu düşünüyorum.

ilkokul mezunu sm ler bile bu geçiş sınavına girmeye hak sahibiler.haksızlık var ama yapacak birşey yok.herkese başarılar.

arkadaslar borçlar ve ticaret hukugundan hangi konulara dikkat etmek gerekir ??? amaç 50 almak sadece...
birde geçen sınavda idari yargılama sormamışlar :-\
acaba bu sınavda çıkar mı? toplam 20 sayfalık bır kanun hiç değilse 25 puan garanti olur
hukukdan en az 50 almak için taktik geliştiren arkadaşlar var mı?.....
lütfen... önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. :( son 9 gün allahım yardım et.. :'(

bunnarın üzerine haklar ile ilgili ne varsa çalış 50 kesin derim
borçlardan sona erdiren haller irade ve beyan uyg.suzluk halleri

sağol BEN tavsiyene uyucam..
form'u kişiselleştirmek istemiyorum ama gercekten sıkı bir programım var ve öneri bekliyorum sizlerden...
tek sıkıntı yaşıyacagım ders hukuk.. basit ve pratik bir yöntem arıyorum daha başlamadım bu derse...
teşekkürler herkeze...

haklar,şirket türleri ,çek,police,bono, bunlardan soru bekliyorum
bu sınav mart gibi olacak arkaaşlar kasmayalım kendimizi
öle düşünüyorum çünkü temmuza girenlere haksızlık olur...

Merhabalar,

Vergi ile ilgili tavsiyesi olan var mı... Epeyce çalıştım ama daha kendimi yetersiz hissediyorum...

Hukukla ilgili tavsiyem de son 4-5 yılın çıkan sorularına bakın derim... Genelde aynı tarzda sorulmuş. Kasım-2008 sınavı hariç... Herkes başarılar...

04 TEMMUZ 2009 CUMARTESİ
Sınav SaatiSınav Süresi

I-Muhasebe Denetimi
09.00-10.30 1.5 saat

II-Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Meslek Hukuku
11.30-13.00 1.5 saat

III-Vergi Mevzuatı ve Uygulaması
14.30-16.00 1.5 saat

IV-Hukuk
17.00-18.30 1.5 saat

05 TEMMUZ 2009 PAZAR
Sınav Saati Sınav Süresi

V-Finansal Muhasebe
09.00-12.00 3 saat

VI-Finansal Tablolar ve Analizi
13.00-14.30 1.5 saat

VII-Maliyet Muhasebesi
15.30-17.00 1.5 saat

sıra hep bu şekilde oluyor.

bence olaya hiç sayısal sözel diye bakmayın.meslek hukuku ve hukuk hariç diğer 5 dersin başıda sonuda finansal muhasebe.başarılar.

Sevgili Arkadaşlar, Meslektaşlarım.
Benim adım önemli değil:) Şükür SMMM olduk da; isim misim değişmedi; İnşallah değerlendireceğiz şartları da, şu an savaştan çıkmış gibiyim, sizinde aynı rahatlıkla devam etmenizi dilerim...

Bir konuda Öneri yada tavsiye vermeyi kanımca uygun görüyorum.

Meslek Olgunlaşmayı beraberinde getiriyor. Sizin kağıtlarınızı okuyan üstatlar bu işi aşmış. Artık unutmayın ki, mesleki bilginin yanında, esnaf adaleti, hakkaniyeti, duygusunu da taşımanız gerekiyor, bizlere anlatılan sosyal sorumluluk alanlarında da kelime hazineniz olması gerekiyor.

örn: Size Sosyal sorumluluk kavramını sormuşlarsa; Tanımı anlattıktan sonra; " Komple bi sorumluluk anlayışından, hukukundan, vergi adaletinden de bahsetmelisiniz..."

Çoğu arkadaşların, ilk etapta hiç beklemedikleri notları aldığı görülmüştür. Çünkü, Muhtemelen kağıtları okuyan Üstatlarda, bu ruhen olgunlaşmış, adamlaşmış, esnaflaşmış, esnafla aynı dil ve duygu birliğini yakalayabilir izlenimi doğuyor... Bunu şahsen kendim de de gördüm....

Denetim konusunda mesela, buna kendi bilgi ve düşüncelerinizi, normal bildiğinizi de ekleyin..sonucunu görürsünüz...

ewet son haftaya girdik sayılır,son haftada tekrarlar çok önemli daha önce çalışmış olsan bile tekrar yapmazsan sınavda yazamıyosun örnek ben:)2.kez gireceğim temmuzda maliyet,analiz,meslek muhasebe kalan dersler herkese başarılar