Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Evet Arkadaşlar geldik yolun sonuna. İlk kez sınava girecek olmamın verdiği heyecanla artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. 3 aydır sistemli bir şekilde çalışmış olmama rağmen güvenemiyorum kendime. Çünkü bu sınavda heran herşey olabilir.

Artık son bir hafta umarım bu son haftayı da iyi değerlendiririz. Ama kendimizi çokta üzmeyelim. Hayatta sınavdan önemli şeylerde var. Dünyanın sonu değil. Yeterki bildiklerimizi o gün sakin sakin kağıda aktarmak nasip olsun. Elbet bizler ya smmm olacağız ya smmm olacağız, ikinci bir alternatif yok :) Kendimi de sizide biraz rahatlatayım istedim.

Son haftayı iyi değerlendirmek üzere MUTLU KALIN.

arkadaşlar iyi geceler, bence artık karamsarlığı bırakalım son haftaya giriyoruz sonradan pişman olmayalım.arkadaşlar safha maliyet yönteminde fifo ya göre eşdeğer ürün miktarını bulmamız gerektiğinde eğer soruda fire varsa eüm'ı nasıl oluyor yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaslar 1. sınıf ve 2.sınıf tucar olmanın hadlerinde ve basit usul yaralanmanın kosullarındakı alıs satıs tuturlari ile ilgili hadlerden 2009 olanlarını mı dıkkate alacagız yaksa 2008 dekı hadlerımı

tülayy ' Alıntı:
arkadaşlar iyi geceler, bence artık karamsarlığı bırakalım son haftaya giriyoruz sonradan pişman olmayalım.arkadaşlar safha maliyet yönteminde fifo ya göre eşdeğer ürün miktarını bulmamız gerektiğinde eğer soruda fire varsa eüm'ı nasıl oluyor yardımcı olursanız sevinirim.

eşdeğer ürün miktarı hesaplanırken soruda bozuk mamullerin % kacının normal kabul edileceği verilir bu orana görede toplam bozuk mamul tutarına uygulanır.
eşdeğer ürün tablosunda bu bululan oran normal fire olarak yazılır toplam bozuk mamulden bu tutarı cıkarınca kalan urun adedı de anormal fire olarak yazılır sonucta hepsını toplam eşdeğer urun mıktarına yazıyoruz ama ayrm şart
daha sonra normal bozuk mamuller için dimm ve diş+güg birim maliyetlerı ayrı ayrı uygunanır
toplam mamul malıyetıne sadece normal fire maliyeti. fireli birim mamul malıyetı bulunur

ahududu ' Alıntı:
arkadaslar 1. sınıf ve 2.sınıf tucar olmanın hadlerinde ve basit usul yaralanmanın kosullarındakı alıs satıs tuturlari ile ilgili hadlerden 2009 olanlarını mı dıkkate alacagız yaksa 2008 dekı hadlerımı

valla ben vergide tuturları ezberlerken içinde bulundugumuz yılda kullanabileceğimiz ve evvelki yıl için hesaplamalar acısından dikkate aldım yani şimdi basıl usule tabı olmanın şartını tutupta 2008 yılındaki haddini nazara almak nekadar mantıklı olur.içinde bulunduğumuz yıldan soru sormazlarsa zaten tuturları kısaca
....kanunda ilgili fıkrada belirtilen tutarı aşmayanlar şeklinde de yazılabilir kanımca
he cok isteniyorsa () içinde hangi yıl için oldugu bu cümlenini sonuna eklenebilir. ;)

arkadaşlar şimdi dinlenme zamanı artık yeter bundan sonra bişe olmaz fazlaca çalışmak karıştırmaktır

mikibey ' Alıntı:
erayae ' Alıntı:
ismmmo nun bilgilendirme toplantısında denetimle ilgili bölümü göremedim o konuda bilgi vermeyecekler mi acaba??
Belli bir süredir özellikle denetim sınavı olmak üzere önümüzdeki sınavın zorluk derecesi ne olur diye araştırıyorum. Bu konuda odaların vereceği cevaplar çok önemli. Forumda bu konuyu onlarca kez yazmama rağmen zahmet edipte kimse odalarından birilerine sormuyor. Eleştirim kursa gidenlere, odaları ile bağlantısı olanlara. Ben kursa gitmiyorum odadan tanıdığım da yok o nedenle direkt cevaplar alamıyorum. Özellikle istanbulda olanlar bir zahmet sorsunlar.

Ben dayanamadım kendi odamıza gittim. Bilgi almaya çalıştım. Bir tane hoca buldum, iyi niyetli biriydi, tüm samimiyetiyle cevap verdi. Tesmer yönetimiyle ilişkimiz var, samimiyiz. Bizde önümüzdeki sınav ne zorlukta olur diye bilgi almak için sorular soruyoruz ama tüm samimiyetimize rağmen en ufak bilgi vermiyorlar dedi." Tatmin etmeyen bir cevap.

Aslında geçende böyleydi, ama sınav öncesinde tesmer başkanı bir odada bilgilendirme toplantısına katıldığında bende ordaydım. Sınavın kolay olacağını çaktırmıştı net olarak ifade etmesede. Ama tabiki kasım sınavı gibi ancak muhasebicilere düşman olanların sorabileceği bir sınavdan sonra hiç kimse bu kadar basit olacağını düşünmemişti. İnanın çok kişi o lanet ve muhasebeci adaylarına ihanet kasım sınavından dolayı sırf korkusundan, geçemem diye mart sınavına girmedi. Sonradanda soruların basitliğini gördüklerinde kafalarını taşlara vurdular. Yazık o insanlara. Kasım sınavından kalanlarada yazık. Böyle bir adaletsizlik olamaz.

Neyse işte. Arkadaşlar bir beş dakkanızı ayırın zahmet edin. Hocalarınıza ve odada çalışanlara sorun. Niye zor geliyo size. Net bilgiler alma gibi umudumuz yok ama herkes birşeyler sorsa, genel bütünü yorumladığımızda, aldığımız cevapları birleştirdiğimizde ortaya somut birşeyler çıkıyor. Zahmet edinde sorun.

Niye bu kadar önemli diyenler olabilir. Ama bakın odada bilgilendirme toplantısında tesmer başkanına bir arkadaşımız, kaç seferdir vergi dersinden kaldığını ve ne tür sorular sorulabileceğini sordu. Tesmer başkanı bilmem falan dedi. Ama arkadaşımız, lütfen, nolur diyerek baskıcı bir ricada bulundu. Sonra başkan dediki yaptığınız işyemlerden, gündemdeki konulardan olabilir. Biz mesela sınav öncesi bu ne olur diye düşündük, tabiki kira dedik. Mart ayındaydık. Sınavda kira çıktı. (Ben salak gibi yanlış yapmıştım o soruyu ama geçtim sınırdan) Bu nedenle en ufak bir tüyo 25 puan demektir.

Tekrar rica ediyorum, beş dakkanızı ayırın oda ve yönetimlerden birilerine danışın. Bilmiyorum derlerse bile peki sizce, size göre nolur diyerek yorumlamasını sağlayın.

Sonra burada paylaşıp değerlendirelim.
mikibey ben de kasımda ilk defa girmiştim sözel soruları görünce şok olmuştum. o dönemde sadece vergiden geçebildim ve sınava 1 ay kala açıkladıklarında denetimi elemek zorunda kalmıştım. sistemli çalışmak gerekli diye düşündüğümden girmemiştim. mart sorularını görünce 2. şoku yaşadım :) yapacak bişey yok temmuz sınavı bizi bekler...

sevgili ernesto,verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.son haftya girdik ve gerçekten zor bir dönem bugünler bitermi diye düşünüyorum.ankara ve istanbulda bulunan arkadaşlardan hala haber yok bilgilendirme toplantısına giden yokmu ya ???

mikibey ' Alıntı:
valla yazık size. çok büyük haksızlık yapıldı size. nasıl ödenir bunun bedeli bilimiyom.

mart sınavına giren çoğu arkadaşımız 7/7 yapıp belgelerini alacaklar. biz hala sınava girmekteyiz vallahi yazık bize :) sizin demi tek denetim kaldı. çalışma tablonuzu gördüm zahmet vermişsiniz bayağı zahmetinizin karşılığını alırsınız inşallah ama açıkcası ben korkuyorum tebliğ den gelirse diye...

arkadaşlar h.sonu sınav için acizane tavsiyem , bir arkadaşımız çalışmayın artık yeter demiş. bence çok yanlış son ana kadar çalışın en önemlisi ,bir sonra sınavınız varsa kesinlikle çıktığınız sınavın tartışmasını yaparak zaman kaybetmeyin.1,5 saat az bir süre değil her dersten yanınızda özet notlar bulundurun, bunu yapmış ve çok faydasını görmüş biri olarak söylüyorum herkese kolay gelsin.

temmuz 2009 yeterlilik sınavına girecek arkadaşlar ankete katıldınız mı? Vergi ve denetim yine önde..

Tesmerin Temmuz Sınava giriş sayfası güncellenmemiş.sınava 10 günden az kaldı.Bilgisi olan var mı.

arkadaşlar sınavı artık 5 gün kaldı stres yapmanın anlamı yok inşallah bu defa bu işi bitireceğiz kendimize güvenmemiz lazım soruların orta şekerli olmasını bekliyorum. ayrınca ben iki dersten kaldım VERGİ HUKUKU ve HUKUK ... iki tahminde bulunmak istiyorum: Vergi Hukukundan kv mükelleflerini sorabilirler Hukukta ise Kambiyo senetlerinden soru bekliyorum....6. hiss

bu temmuz sınavı inş.mart gibi sorarlar .strese girdim .
son ana kadarda çalışın arkadaşlar bırakmayın ...

inanmıyorum yaa sınav listeleri hala açıklanmadı.. ???

mikibey ' Alıntı:
erayae ' Alıntı:
mikibey ' Alıntı:
valla yazık size. çok büyük haksızlık yapıldı size. nasıl ödenir bunun bedeli bilimiyom.

mart sınavına giren çoğu arkadaşımız 7/7 yapıp belgelerini alacaklar. biz hala sınava girmekteyiz vallahi yazık bize :) sizin demi tek denetim kaldı. çalışma tablonuzu gördüm zahmet vermişsiniz bayağı zahmetinizin karşılığını alırsınız inşallah ama açıkcası ben korkuyorum tebliğ den gelirse diye...

benim tek denetim var. bu tebliğe ben genel olarak baktım. çalışılcak birşey görmedim. çünki zaten ömer dumanın kitabının bağımsız denetim ile ilgili bölümünde tebliğden faklı şeyler yok. aslında tamda emin değilim. ama özellikle şuralara çalış derseniz orayada bakarım. asıl ben vergi denetimi ve 3568 e göre denetimden korkuyorum. onlarla birlikte karma karışık oluyor çünki tüm konular. hele geçmiş yıllarda tam emin değilim sanırım 2005 yılında sınavın biri tamamen 3568 e göre denetimden yapılmış.

2005 sınav sorularına kadar daha bakamadım ama en zor sınav kasım 2008 ve mart 2007 görünüyor mart 2007 de sırf tebliğ sormuşlar. kasım 2008 sınavında ise açılış bakiyeleri tebliğten geldi. temmuz-mart 2008 sorularında da tms den var mart 2009 temizleme sınavıydı temmuz 2009 yeterlilikte ne gelir kestirmek zor. Ama temizleme sınavı olmayacağı kesin..

MERHABA ARKADAŞLAR BEN MART DÖNEMİNDE GİRENLERDENİM SADECE 4 ÜNÜ VEREBİLDİM. DEHA YAYINLARINI OKULUN BAHÇESİNDE KİTAPÇIK HALİNDE SATIYORLARDI ORADAN EN AZ 3 YADA 4 TANE SORU YAKALAMIŞLARDI TAHMİN EDİYORUM BU DÖNEMDE DE OLABİLİR DEHA NIN KURSUNA GİDENLER VARSA DERS NOTLARINI YADA O KİTAPÇIKTAN GÖNDEREBİLİRLERMİ BAŞARILAR

Küçük harf yazın lütfen.