M
mikibey
Ziyaretçi
Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
.
.
tülayy ' Alıntı:arkadaşlar iyi geceler, bence artık karamsarlığı bırakalım son haftaya giriyoruz sonradan pişman olmayalım.arkadaşlar safha maliyet yönteminde fifo ya göre eşdeğer ürün miktarını bulmamız gerektiğinde eğer soruda fire varsa eüm'ı nasıl oluyor yardımcı olursanız sevinirim.
ahududu ' Alıntı:arkadaslar 1. sınıf ve 2.sınıf tucar olmanın hadlerinde ve basit usul yaralanmanın kosullarındakı alıs satıs tuturlari ile ilgili hadlerden 2009 olanlarını mı dıkkate alacagız yaksa 2008 dekı hadlerımı
mikibey ben de kasımda ilk defa girmiştim sözel soruları görünce şok olmuştum. o dönemde sadece vergiden geçebildim ve sınava 1 ay kala açıkladıklarında denetimi elemek zorunda kalmıştım. sistemli çalışmak gerekli diye düşündüğümden girmemiştim. mart sorularını görünce 2. şoku yaşadımmikibey ' Alıntı:Belli bir süredir özellikle denetim sınavı olmak üzere önümüzdeki sınavın zorluk derecesi ne olur diye araştırıyorum. Bu konuda odaların vereceği cevaplar çok önemli. Forumda bu konuyu onlarca kez yazmama rağmen zahmet edipte kimse odalarından birilerine sormuyor. Eleştirim kursa gidenlere, odaları ile bağlantısı olanlara. Ben kursa gitmiyorum odadan tanıdığım da yok o nedenle direkt cevaplar alamıyorum. Özellikle istanbulda olanlar bir zahmet sorsunlar.erayae ' Alıntı:ismmmo nun bilgilendirme toplantısında denetimle ilgili bölümü göremedim o konuda bilgi vermeyecekler mi acaba??
Ben dayanamadım kendi odamıza gittim. Bilgi almaya çalıştım. Bir tane hoca buldum, iyi niyetli biriydi, tüm samimiyetiyle cevap verdi. Tesmer yönetimiyle ilişkimiz var, samimiyiz. Bizde önümüzdeki sınav ne zorlukta olur diye bilgi almak için sorular soruyoruz ama tüm samimiyetimize rağmen en ufak bilgi vermiyorlar dedi." Tatmin etmeyen bir cevap.
Aslında geçende böyleydi, ama sınav öncesinde tesmer başkanı bir odada bilgilendirme toplantısına katıldığında bende ordaydım. Sınavın kolay olacağını çaktırmıştı net olarak ifade etmesede. Ama tabiki kasım sınavı gibi ancak muhasebicilere düşman olanların sorabileceği bir sınavdan sonra hiç kimse bu kadar basit olacağını düşünmemişti. İnanın çok kişi o lanet ve muhasebeci adaylarına ihanet kasım sınavından dolayı sırf korkusundan, geçemem diye mart sınavına girmedi. Sonradanda soruların basitliğini gördüklerinde kafalarını taşlara vurdular. Yazık o insanlara. Kasım sınavından kalanlarada yazık. Böyle bir adaletsizlik olamaz.
Neyse işte. Arkadaşlar bir beş dakkanızı ayırın zahmet edin. Hocalarınıza ve odada çalışanlara sorun. Niye zor geliyo size. Net bilgiler alma gibi umudumuz yok ama herkes birşeyler sorsa, genel bütünü yorumladığımızda, aldığımız cevapları birleştirdiğimizde ortaya somut birşeyler çıkıyor. Zahmet edinde sorun.
Niye bu kadar önemli diyenler olabilir. Ama bakın odada bilgilendirme toplantısında tesmer başkanına bir arkadaşımız, kaç seferdir vergi dersinden kaldığını ve ne tür sorular sorulabileceğini sordu. Tesmer başkanı bilmem falan dedi. Ama arkadaşımız, lütfen, nolur diyerek baskıcı bir ricada bulundu. Sonra başkan dediki yaptığınız işyemlerden, gündemdeki konulardan olabilir. Biz mesela sınav öncesi bu ne olur diye düşündük, tabiki kira dedik. Mart ayındaydık. Sınavda kira çıktı. (Ben salak gibi yanlış yapmıştım o soruyu ama geçtim sınırdan) Bu nedenle en ufak bir tüyo 25 puan demektir.
Tekrar rica ediyorum, beş dakkanızı ayırın oda ve yönetimlerden birilerine danışın. Bilmiyorum derlerse bile peki sizce, size göre nolur diyerek yorumlamasını sağlayın.
Sonra burada paylaşıp değerlendirelim.
mikibey ' Alıntı:valla yazık size. çok büyük haksızlık yapıldı size. nasıl ödenir bunun bedeli bilimiyom.
mikibey ' Alıntı:erayae ' Alıntı:mikibey ' Alıntı:valla yazık size. çok büyük haksızlık yapıldı size. nasıl ödenir bunun bedeli bilimiyom.
mart sınavına giren çoğu arkadaşımız 7/7 yapıp belgelerini alacaklar. biz hala sınava girmekteyiz vallahi yazık bizesizin demi tek denetim kaldı. çalışma tablonuzu gördüm zahmet vermişsiniz bayağı zahmetinizin karşılığını alırsınız inşallah ama açıkcası ben korkuyorum tebliğ den gelirse diye...
benim tek denetim var. bu tebliğe ben genel olarak baktım. çalışılcak birşey görmedim. çünki zaten ömer dumanın kitabının bağımsız denetim ile ilgili bölümünde tebliğden faklı şeyler yok. aslında tamda emin değilim. ama özellikle şuralara çalış derseniz orayada bakarım. asıl ben vergi denetimi ve 3568 e göre denetimden korkuyorum. onlarla birlikte karma karışık oluyor çünki tüm konular. hele geçmiş yıllarda tam emin değilim sanırım 2005 yılında sınavın biri tamamen 3568 e göre denetimden yapılmış.