fonradar

Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Şu son haftada geçsede kurtulsak kafam karmakarışık ders çalışmayı hiç canım istemiyor sıkıldım artık allah yardımını esirgemez inşallah

ANKARA ODAYA BAĞLI DEĞERLİ ARKADAŞLAR ODANIN YAPACAĞI TEMMUZ YETERLİLİK SINAVI İLE İLGİLİ SEMİNER BİLGİLERİNİ PAYLAŞIRSANIZ MEMMUN OLURUZ...

denetimden ömer duman a çalıştım ama mart denetim soruları bi kitap çalışıp geçilebilecek zorlukta sorular değildi.özet notlara da çalışsam olurmuş..2 tanesi muhasebe 2 tanesi denetim sorusuydu.denetimin mantığını anlamakla birlikte ezberlemek gerek başka yolu yok

arkadaşalar merhaba haftaya sınavdan sadece denetime gireceğim diğer dersleri kasım ve martta verdim.. spk tebliğini okuyan var mı??? soru gelme ihtimali nedir sizce??

ismmmo nun bilgilendirme toplantısında denetimle ilgili bölümü göremedim o konuda bilgi vermeyecekler mi acaba??

arkadaşlar haftaya bende Vergi hukuku ve Hukuk dersinden girecem sorular nasıl olacak bilmiyoruz inş çalışmamız yeterli olur. Vergi hukukundan Nurettin BİLİCİ den çalıştım HUKUK dersinden de Arif KOCAMAN dan çalıştım. artık bu hafta yapılacak bir şey var mı?

walla arkadaslar 7 derten %70 lik bir başarı kafidir..
aslında hiç belli olmaz cumartesi nasıl başlarsa öyle gider..
sabah oturumu berbat olursa uyku sersemi ve heyecandan;ö.sonra idare eder bir tempo;ertesi gün finansal muhasebe de beyinimizdeki tüm fosforları harcayıp, analiz ve/veya maliyetten çakozlama ihtimalimizde var!
tüm bu olasılıklara sınav atmosfer'ini hiç katmıyorum
bu durumda bu oran %50 bir başarıya kadar düşer derim :)
istatistik dersi olsaymış kesin geçermişim ben yaws :D

mikibey kardeşim senin durumunu bilemem ama benim son hakkım vergi ve hukuk inan stresini anlıyorum. bende aynı dertten muzdaribim
başarılı olamayan smmm adayı için sm olma yolununda kapatıldığı bu süreçte 2 yıl beklemek gerçekten adaletli bir durum olmadığı inancındayım sanıyorum ki hal böyle olunca smmm sınavlarınında biraz yumuşak olması gerektiğine inanılarak mart 2009 da (girmediğim ve çok pişman olduğum) ipi gevşettiler benim sorduğum hoca kasım 2008 de çok kastılar mart 2009 da çok gevşettiler heral de şimdi ortayı bulacaklar dedi. ne kadar doğru bilemem ama benimde inancım bu doğrultuda

ARKADAŞLAR ANKARA ODA SITAJYERİ VARMI ARANIZDA VAR İSE ANKARA ODANIN YAPACAĞI TEMMUZ YETERLİLİK SINAVI İLE İLGİLİ BİLGİLERİ PAYLAŞA BİLİRMİSİNİZ.

TARİH: 1 Temmuz 2009

EĞİTİM YERİ: İSMMMO Hizmet ve Kültür Binası

PROGRAM Saat : 09:30 -13:00
Konu : Muhasebe Uygulamaları (Finansal Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Finansal Tablolar Analizi)
Eğitmen : Arş. Gör.Oğuzhan BAHADIR / Galatasaray Ün. Öğretim Üyesi

Saat : 13:00 - 13:30 ARA
Saat : 13:30 -15:30
Konu : Hukuk (Temel Hukuk ve Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku)

Eğitmen : Yrd.Doç.Dr. Ali DURAL / Galatasaray Ün. Öğretim Üyesi

Saat : 15:30-18:00
Konu : Vergi Mevzuatı Uygulamaları
Eğitmen : Prof.Dr. S. Ateş OKTAR / İstanbul Ün. Öğretim Üyesi

Denetim yok, çok üzerine duruyoruz ya bir aksilik mutlaka olacak

arkadaşlar benim nacizane fikrim; bu sınavın en az mart kadar kolay olacağını düşünüyorum hatta kasımında...nedenine gelince ,komisyon stratejik olarak sınavdaki soru zorluğunu birden düşürüyor neden?düşünceme göre sebep olarak bu sene aralarında ilkokul mezunlarının da bulunduğu şu sm den smmm ye geçiş sınavı...biz lisans mezunu insanlar bu kadar zor sorularla savaşalım,onlar ise bizim girdiğimiz yeterlilik sınavının onda biri zorluğunda olan bir sınava girsinler belgeyi de hemen alsınlar...bu konuda şu anda zaten yeterince konuşuluyor..herkes yorumunu yapıyor..bence bu konuda fazla tepki toplamamak için komisyon bu seneki soruları biraz yumuşatacak diye düşünüyorum.tabi dediğim gibi bu benim fikrim.. ;)

Bilgilendirme toplantılarına katılabilecek durumda olanların mutlaka bu toplanılardan faydalanacağını düşünüyorum. Katılamayacak olanlar için ise katılımcıların burada gözlemlerini paylaşması herkes için faydalı olacaktır.Anlatımcıların açıkça olmasa da üzerinde durdukları konuların tüyo olarak değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim.Ayrıntılı olmasa da sınavdan bir kaç gün önce yapılacak genel bir tekrarın faydasını geçen sınavda ben gördüm bu açıdan şiddetle katılımı tekrar tavsiye ediyorum.

Arkadaşlar az önce istanbul odasının bilgilendirme seminerine baktım da rezervasyon yaptırmamız gerektiğini ve rezervasyonlarının dolduğunu söylüyorlar. Ben bu toplantıya Edirne'den katılacaktım. İstanbul odasına telefon ile ulaşmaya çalıştım ancak bugün hafta sonu olması nedeniyle ulaşamadım. Sizce İstanbula gitsem bu toplantıya katılabilirmiyim? Bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplamanızı rica ediyorum.

arkadaşlar, bilgilendirme toplantısına katılan varmı .bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.benimde 3 dersim kaldı.bazan moralim iyi oluyor belki kolay sorarlar diye düşünüyorum bazande asla kendimi ikna edemiyor çok stres yapıyorum kasım sınavını gördükten sonra ne sorulacağını gerçekten kestirmek zor.ayrıca sevgili mikibey gerçekten çalışma tarzınız farklı önemli olan ne tür çalışılırsa çalışılsın verim alabilmektir.

arkadaşlar bilgilendirme toplantısının bende faydalı olacagına inanıyorum kesinlikele katılın derim.
ayrca sınavın zorluk derecesine gelicek olursak komisyonda kasım sınavında adayların döküldüğünü ve mart sınavında da başarı düzeyinin çok arttığının farkında dolayısıyla orta yolu bulacaklardır
ancak bana kalırsa 1 yada 2 dersden ters köşle yapıcaklardır..
denetim gibi bir dersi bilgilendirme toplantısına koymama sebebi program sıkıkntısı yada vs saçma bir sebebi olmaz
kesin başka bir gerekçesi vardır.
insanın aklına ya zor gecicek ya da kolay olucak gibi şeyler geliyor ama hocalara danışmak gerek...

Arkadaşlar asmmmo da bilgilendirme toplantısına katılacak varmı aramızda. eğer varsa bize yardımcı olsunlar lütfen. sınavda herkese başarılar

mikibey ' Alıntı:
iyi geceler arkadaşlar.
Gecenin bu saatinde ders çalışıyorum, henüz başladım çalışmaya. Kafayı bozmuş olduğum denetim dersi için kendimce bir çalışma yöntemi deniyorum. Büyük bir kartona (Hani okullarda elişi çalışmalarında kullanırdık) konu özetlerini çıkarıyorum. sonra bu kartonu evde en çok baktığım yere asıyorum. Mesele hep balkonda oturduğum için balkonun parmaklıklarına yapıştırdım. istemesem bile gözümün öndünde oluyor okumak zorunda kalıyorum. diğer geçtiğim dersler içinde bunu yapmıştım. Aşağıdaki linkte örneği var. ne hallere düştük, iş bir taraftan ders diğer taraftan. işe uykusuz gittiğimde kimse bu insan ders çalışmış diyip anlayışla karşılamıyor.

arkadaşım inşallah denetimden geçersin benimde en korktuğum ders denetim allah yardımcımız olsun