Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

merhaba arkadaşlar yarınki bilgilendirme toplantısında vergi ve genel hukukla ilgilide verilen bilgileri paylaşırsanız sevinirim.bizim katılma imkanımız maalesef yok.şimdiden herkese teşekkürler

denetimdeki makine montaj sorusu daha önce çıkmış bir soru. soruyu biraz değiştirip yine sormuşlar....

denetimde benim beklediğim ,tahmin ettiğim sorular
1- denetim teknikleri tanım ya da satışlar alacaklar üzerinde denetim teknikleri
2- iç kontrolden bir soru
3- denetimi tamamlamada beyan mektubu ya da bilanço tarihinden sonraki olaylar
4- bağımsız denetim uygunluk performans denetimi kıyaslamalar iç denetim farkı
5- önemlilik düzeyi ve denetim riskinin tebliğteki açıklamaları tarzında bir soru

Ben bu yeterlilik sınavlarının neden yazılı olarak yapıldığını anlayamıyorum. finansal muh. maliyet yazılı olarak yapılabilir ama diğer derslerin test usulu yapılması gerekir bence tus sınavı bile o kadar önemli bir sınav test usulu yapılırken böyle saçma birşeyi anlamış değilim. eğer adaletli bir sınav olacaksa o da test usulu olmalıdır. test olursa herkes kazanır diye düşünmeyin her desten 100 soru sorarlar geçme notu 70 olur. bu sistemden daha adaletli olur diye düşünüyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Bilgilndirme toplantısı Ankara'da 01 Temmuz'da (yarın) yapılacak. Katılmaya çalışacağım. Bilgileri paylaşırım. Benim kafamı karıştıran konu 2 yıl bekleme süresinden sonra yeniden sınava katılanların ders geçme notu 60'mıdır. Bilen var mı? Eğer öyle ise bu 2. kez katılanlara haksızlık değil mi... Ben o durumdayım ve meslek hukuku sınav yönetmeliği çalışırken gördüm. Bütün çalışma hevesim bitti... :'(

Herkese bol şans...

Arkadaşlar haberi olan var mı bilmiyorum ama sınav günü kapıda satılan dehanın kitaplarında her dersten en az 2 soru tutturuyorlarmış!!! Ben de ilk defa giriyorum sınava, ne derece doğrudur bilmiyorum ama denemekte fayda var derim. Deneyip onaylayan var mı bu durumu?

arkadaşlar tecrubesızlık başa bela. tesmerın sıtesınde kontrol listeleri açıklandı yalnız bu sınava girmek için herhangi bir giriş kartı fılan olacak mı. bunuda netten mı alıcazz. tesmerın sitesini takip etmekten baygınlık geldii. birde sınavda hesap planını onlar mı veriyor biz mi götürüyoruz. onların verdiğini duydum ama bı yanlışlık olmasınn. cevaplarınızı bekliyorumm.

listeyi oraya asmak yerine siteye koysalardıya
ne biliim o kadar insan yığılma olmazmı listelere bakarken

e.smmm.a arkadaşım sınava girerken o listeleri bakmak hangi sınıfta gireceğim demek bunların hepsi ayrı bir heyecan güzel oluyor. inşallah sınavları bitirdiğinizde bunlar güzel bir anı olarak kalacak, stres yapmadan o heyecanı yaşamanızı tavsiye ederim.

fen fakültesinde çok yığılma olmamıştı.
listeleri soyadı sıralamasına göre yapıyorlar.soyadı a-r arasında olanlar fen fakültesinde giriyorlar.s-z olanlar ise üzümcü'de.
son iki sınavdır bu şekildeydi.

Ark.lar slm.

İşlerim çok yoğun uzun zamandır giremedim.

İnşallah herşey yolundadır.

Herkese h.sonu yapılacak sınavlarda başarılar dilerim.

Saygılar... ;)

listelerin önünde yığılma olmuyor zaten bir dersten sınava gırınce ikinçı derste hangi sınıfa gıreceğin belli oluyor soyadına göre sınıflara yerleşiyorsunuz sıralarda numara yok istediğin sıraya oturuyorsun .kendinşizi kasmayın fazla arkadaşlar inş.bu sınavda mart gıbı olacak bugüngü bilgilendirme toplantısı önemli gidecek arkadaşlar tüyoları bekliyoruz.herkese başarılar.

gökçenimsi ' Alıntı:
Arkadaşlar haberi olan var mı bilmiyorum ama sınav günü kapıda satılan dehanın kitaplarında her dersten en az 2 soru tutturuyorlarmış!!! Ben de ilk defa giriyorum sınava, ne derece doğrudur bilmiyorum ama denemekte fayda var derim. Deneyip onaylayan var mı bu durumu?

Bende var o kitapçıklardan. Her ders için (sözel) 101 soru var. Sizce de tutturması muhtemel değil mi? Paylaşmak isterdim ama hangi birini? Ama ben yalnız kanuna, haksız rekabet ve reklam yönetmeliğine, Ç.U.E.H yönetmeliğe ve disiplin yön.e çok yüzeysel de stajın amacı birde etikten tehditlere ve önlemlere baktım. Sizede tavsiye ederim

arkadaslar dehanın o kıtapcıgı bende de var ona goz atıyordum simdi yardımcı gider yeri 3 tane olan ve hepsı bırbırınden pay alan ve pay veren seklınde duzenlenmıs matamatıksel dagıtım problemı var ben yurdakul hocanın kıtapından calıstım ve bu tarz soru yoktu yanı 2 yardımcı gıder yerı olan matamatıksel dagıtım problemlerı vardı ben bu 3 dagıtım denklemını bılmıyorum cıkma ıhtımalı varmıdır arkadaslar

ahududu arkadaşım 3 denklemli çıkma ihtimali yok, saçma bir soru oluyor. eğer çıkarsa diğer sorudan 40 alıp bu sorununda sadece formüllerini yazıp 10 puan almayı ümit edeceksin. yoksa gelecek sınavlara bakacaksın. İnşallah sormazlar.

helin didem meraba bugün olacak olan bilgilendirme toplantısından vergi ile bilgileri birde maliyet ile bilgileri paylaşırsan sevinirim

Herkese iyi çalışmalar...

İlk kez gireceğim yeterlilik sınavı ile ilgili 2 sorum olacak.

- Tesmer'in websitesindeki sınav kontrol listesinden adımı ve gireceğim sınavları kontrol ettim. Bunun dışında sınava giriş belgesi gibi bir belgeye ihtiyaç var mı?

- Forumdan okuduğum kadarıyla hesap makinesi ve cetvel alınması tavsiye edilmiş. Bunlar dışında sınava giderken yanımda bulunmasını önereceğiniz birşeyler var mı?

Bilgilendirme toplantılarından çıkacak yönlendirme ve ipuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Başarılar...

Sınavlara ilk kez girecek arkadaşlar:
her sınav öncesi koridorlarda soyad sırasına göre listeler olur, bakıp hangi sınıfta gireceğinizi öğrenin... başka bir giriş belgesine ihtiyacınız yok... salonda sınav esnasında dolaşan imza listesine imza atmayı unutmayın yalnızca...

hesap makinesini sadece sayısal dersler için yanınızda bulundurmayın, hukuk dersleri özellikle vergi içinde artık şart.
cetvel de iyi olur arkadaşların dediği gibi.

sınava yeni giren arkadaşlar;

yanınıza alacağınız şeyler
1-nüfus cüzdanı (olmazsa olmaz),
2-kurşun kalem uçluysu bol uç alın yazmaktan bitecektir, yada kalemtıraş,
3-silgi,
4-adını soyadını yazacak tükenmez kalem,
5- cetvel muhasebe için,
6- hesap makinesi sözel derslerde bile lazım olabiliyor,

sınava giriş belgesi verilmiyor. istanbuldaysan eğer marmara üniversitesine geldiğinde iki fakulteden birine gidiyorsun. o da soyadına göre ayrım oluyor. sabah erken gelirseniz çözmeniz daha kolay olur..