Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

stajyer2007 ' Alıntı:
Arkadaşlar sınav sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz peki inşallah kazanırsak içinizde direk işe başlayacak ve hayallerini gerçekleştirecekler varmı mesala ben sınavı kazanırsam işsiz kalıcam şuan çalıştığım büro bana bişey kazandırmıyor o yüzden ayrılıcam iş bakıcam bu süre içinde işsiz kalabilirim baya riskli sıkıntılı günler geçirecek gibiyim ama inşallah herşey iyi olur Allah yardım eder

Şimdilik sakın bunları düşünme,Sen eğer kendini orda iyi yetiştirdiğine inanıyorsan çok güzel kapılar açılacak.Kendine güven gerisi inan geliyor.Göreceksin bak ;)

stajyer 2007 benim hayallrım suya dustu cunku kalacagım garantıledıgım dersler var arada
hee tek sınavda geçseydım ne olurdu (staj başlatmada da ılk gırıste 85 almıstım ama şimdi imkansız gıbı)

walla bir protokol ile bir anda 15-20 müşerim olucaktı ;D benımde anlaştıgınm firmalar vardı ortaklık burosu

ama bu hayalim suya düştü o protokol de başkası kapacak....

bu arada smden smmm olanlar ymm olabiliyor..ancak sureyı smmm de gecen olarak alırlar dıye dusunuyorum.... okadarda degıl...

yeterlilik ' Alıntı:
Arkadaşlar söylediklerinizin tamamının arkasındayım ancak başka başlık,sırf bu tartışmalar yüzünden kapandı.Burda bu tartışmaya devam edilmemesini rica ediyorum. Niçin diye soracak olursanız 200.sayfaya geldiğimizde sınavlar açıklanacak :D

sevmek lazım sevilmek lazım savaşa ne hacet yani:) saygılar

arkadaşlar bence bu sm lerin smmm ye geçiş mevzusunu kapatalım bu bize bir yarar sağlamaz boşverin gitsin. biz kendimiz kendimize ne yapabiliriz ona bakalım. ben HUKUK ve VEGRGİ HUKUKU dersinden girmiştim hukuktan 4 soruyu da cevapladım ondan rahatlıkla geçerim herhalde ancak vergi hukuku sallantıda acaba tek ders oludu için biraz insiyatif gösterirler mi ?

@rk ' Alıntı:
arkadaşlar bence bu sm lerin smmm ye geçiş mevzusunu kapatalım bu bize bir yarar sağlamaz boşverin gitsin. biz kendimiz kendimize ne yapabiliriz ona bakalım. ben HUKUK ve VEGRGİ HUKUKU dersinden girmiştim hukuktan 4 soruyu da cevapladım ondan rahatlıkla geçerim herhalde ancak vergi hukuku sallantıda acaba tek ders oludu için biraz insiyatif gösterirler mi ?

neler yaptın ? (Vergi)

vallah her soruyu yarım yamalak cevapladım bana göre bir 60 gelir ancak önemli olan komisyonun vereceği nottur

ya arkadaslar ben patlıyorum bu sınav sonucları açıklanana kadar sıkıntıdan ölücez artık yaa
sınava gırmekten daha stresli bekleyişş

Arkadaşlar acaba bu sınava kaç kişi girmiştir. Bilen var mı?

kaç kişi girdiğini bilmem ama ben ankarada girdim fazla kalabalık değildi marta göre azdı.bilmiyorum belkide bana öyle gelmiştir.

arkadaşlar bence güçlü olmamız gerekiyor ve herşeye kendimizi hazırlamalıyız.ama inanın en kötüsünü düşünmek dahi insanı bitirmeye yetiyor.ama malesef yapılacak hiçbir şey kalmıyor tekrar kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Acaba 5000 kişi var mıdır?

hakid ' Alıntı:
Sm ve Smmm süreci

SM SMMM

- Doğum tarihi 01.01.1980 01.01.1980
- 01.01.1998 Lise Biter 01.01.1998 Lise Biter
- 02.01.1998 Sm stajını başlatır 02.01.1998 ünversiteye başlar
- 02.01.2004 tarihinde sm olur ve bürosunu açar 02.01.2004 smmm olarak bürosunu açar
ve büroda çalıştığı için 60 mükellefi vardır ve 1 mükellefi vardır.
- 01.01.2005 60 mükellefe sahiptir ve yıllardır çalışıyordur. Çevresi olmadığı için hala 1 mükellefi vardır
-01.01.2010 smmm geçiş olur ve tecrübesi de vardır mükellefide. 2010 smmm dir ama tecrübesi ve mesleki
parasıda vardır mükellefide bilgisi yetersiz olduğu için hala mükellef yok
bu meslekte hakkaniyete önem veren bir kişiyim 2 yıl staj yapıp eşin dostun yanında para almadan kursa gidip stajı bitince işten çıkıp evde sabah akşam ders çalışıp sınavı geçen ama bi kdv beyanını tam yapamayan bırak onu kendi meslek defterini bile tutmayı bilmeyen kendi hesabını tutamayan mali müşavirler var son zamanlarda bu meslek kpss yi kazanamadım bankada filan da iş bulamadım mali müşavir olum diyenler mesleği yaptılar .belgeyi alıncada umduğunu bulamayıncada yıkılanlar var bu iş devlet işi değildir aldın ünvanı al sana para değil esnaflıktır yukardaki örnekte biri 12 yıl mesleğe alın terini verecek öteki fakülteden mezun olacak iş bulamadım mali müşavir olum zihniyetile mali müsavir olacak sonra sikayet edecek hani bunda hakkaniyet insanlar bu meslekte ektiklerini biçerler ekmeden emek vermeden bu meslekte para kazanamazsınız 2 yıl stajdan önce muhasebe bürosunun önünden geçmeyenler burada şikayet etmesin kimse zorla mali müşavir ol demedi onlara bu işe yıllardır emek verenlere muhasebe ofisinin tozunu yutanlara gecenin bilmem kaçına kadar iş yetiştirmeye çalışanlara selam olsun hepsi emeklerinin ektiklerinin karşılığını bol bol alsın hakkaniyet varsa bu meslektede kimsede onlara laf söyleyemez sadece bürıyo açınca kendi defterimi kimseye danışmadan tutabileceğimi diye sorun kendinize bunun cevabı hak edip etmediğinizin cevabıdır yoksa geçici vergi dönemlerinde yıllık bilanco dönemlerinde koşarsınız abi ya su hesabı kapatalım diye milletin peşinden

tabiki doğru söylüyorsun. Bilgisayar parçalarını bir araya getirenlerde bilgisayar mühendisi olmalı. Bizim mutfaktaki ahçıda mutfağın tozunu aldığı için gıda mühendisi olmalı. Oto tamircisi de otomotiv mühendisi olmalı.

sm ile smmm arasında belirgin bir fark göremedim,aynı işleri yapıyorlar.uluslararası standartlara uymak için bütün muhasebecilerin smmm olması gerekiyor,sm ler smmm olunca gene bir fark olmayacak ,bence bu tartışmayı kapatsak iyi olur, biliyorsunuz arkadaşlar vergi ve ssk cezaları ağır işimizi iyi öğrenip bu cezalardan koruyalım müşterilerimizi,müşteriler sm yada smmm ayrımı yapmıyorlar herkes kendince işini iyi yapacağına inandığına gidiyor,ceza yedirenden ayrılıyor.bence unvandan çok bilgi ve ''yabancı dille'' ön plana çıklımalı arzu ettiğimiz müşteri ve para bizi bulur diye düşünüyorum
şafak 1 olsa ne güzel olur

hakid ' Alıntı:
tabiki doğru söylüyorsun. Bilgisayar parçalarını bir araya getirenlerde bilgisayar mühendisi olmalı. Bizim mutfaktaki ahçıda mutfağın tozunu aldığı için gıda mühendisi olmalı. Oto tamircisi de otomotiv mühendisi olmalı.
demogoji yapma ne söylediğimi sende biliyosun bunu anlayacak kapasitede olduğuna inanıyorum kendinden kaynaklanan eksikliği başkası suçlayıp bunu kapatmaya çalışma ne kadar köfte o kadar ekmektir kendine güvenen kendini mesleki anlamda tamamen donatan kişiler kendi işine bakar ama eksikliği olanlar onu bunu bahane eder.ben burda mesleğe emek verenlerin hakkını yedirtmem çünkü ben mali müşavir olmak için yolun ta başında bu yola çıktım düne kadar meslekle ilgisi olmayan kişilerin burda atıp tutmasına izin vermem önce emek ver bilgi ver bundan para kazan sonra varsa konuşacağın konuş ama emek vermeden emek verenlerin bu mesleğe en başından gönül verenler hakkında hitamda yersiz suçlamada bulunursan benim gibisi çıkar ne verdinki bu mesleğe ne biliyorsun ki der burdaki mesele kendine olan güvensizliğin bunun sebebide mesleki anlamda kendini yetiştirmemen çözümüde emek ve zaman onun için bu yönde yoğunlaş

Ben Sm ve Smmm arasındaki süreci anlattım. Sen ise benim kapasitem konusunda hakaret ediyorsun.Ayıp

mali müşavir olmada insanların önüne yeni engeller cıkarılırken denetim konusunda yeni engeller cıkarılırken neden ilkokul mezunlarının mali muşavir olmasında kolaylıklar saglama cabası içine girmektedir türmob kaliteli meslek mensubu çabaları bu kadar yogunken insanın durup düşünesi geliyor bu insanlar elbette kalitesiz insanlar değiller mutlaka staj için 3 yıl beklemek zorunda olan üniversite mezunları da onlar kadar kolaylıklara sahip olabiliyorlarmı sormak lazım türmoba neden bu ayrılık diye birine 3 yıl staj yapacan nasıl yaparsan ne şartlarda yaparsan yap derken digerine al bu senin ruhsatın demek bu kadar kolay mı? fırsat eşitliği nidaları atmak da türmob ..4 yıl okuldan sonra 3 yıl staj 1 yılda sınav falan derken 8 yılda mali müşavir belgesine sahip olunurken 1 günde bu kadar kolay olmamalı herhalde

arkadaşlar boşverin bunları şu son anlarda ne diye bir birimi rencide ediyoruz.

Nareddin hoca yeniden evlenmiştir eşi de ikinci evliliğini yapmaktadır hoca gibi aynı. Her akşam yatıyolar yatağa hocanın hanımı ''OOOOFFF ESKİ KOCAM OOOFFFF'' çeker dururmuş. bir böyle iki böyle. hoca iyice sinirlenmiş artık demiş ki: yahu sus be kadın. Bu yatağa senin eski kocanı benim de eski karımı getirirsek nasıl sığdıracağız. Yat uyu işte diye sinirlenerek söylenmiş.

bırakalım arkadaşlar sm yi smmm yi biz kendi işimize bakalım. Kendimizi daha fazla geliştirmeye bakalım bugün herşey güzel olacak diye bişey yok zor günlerde zor zamanlarda iş yapmaya çalışıyoruz. Şartlar zaten çetin bir de böyle ufak şeylerle kendimizi heder etmiyelim.

hakid ' Alıntı:
Ben Sm ve Smmm arasındaki süreci anlattım. Sen ise benim kapasitem konusunda hakaret ediyorsun.Ayıp
arkadaşım ben sana hakaret etmiyorum bu aklımdanda geçmedi genel anlamda bir konuyu tartışıyoruz burada eski kuşak muhasebeciler zaten yeni çıkan uygulamalara adepte olmayıp piyasadan çekiliyorlar ama benim kızdığım yeni kuşaklarda pek umut vermiyor bunun sebebide ülkedeki işsizlik durumu meslek iş bulamadım mali müşavir olum diyenlerle dolmaya başladı bunlar hem hayel kırıklığıla kendilerine hemde mesleğe zarar veriyor bu meslek o kadar ucuzmu hakkaniyetle bu mesleği yapanlara yapacak olanlara sözüm yok ama kendi kafasında şaç olmadan başkasına kel diyenlerde var (genel söyledim alınma) sonra bu adamlara bakıyorum adam daha kendi defterini tutamıyor şaka değil gerçek geçtim zor işleri adam daha geçici vergi yapamıyor peşinde dolaşıyor kardeşim sen çalıştınmı muhasebede diyorum adam çalıştım 2 yıl staj yaptım bir tanıdık vardı onun yanında siğortamıda kendim ödedim diyor getir götür işlerine baktım diyor sınavı nasıl kazandın diyorum 5 defa girdim 1 yıl kursa gittim oturdum evde çalıştım diyor şaka gibi bu adam mali müşavir olmuş sonra bu adam bide isyan ediyor meslekle ilgili pes diyorum yani bu tip insanlar çoğaldı benim kızgınlığım ondan yoksa şahsına yönelik bi sey demiyorum çünkü seni tanımıyorum belki bendende iyi muhasebecisindir onun için lafım sana değil alınma