fonradar

Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

merhaba arkadaşlar mart sınavına itiraz edipte sonucu değişen varmı? aranızda.

Noldu yahu ne halt ettik de yasaklandık :)

Bi yanlışlık oldu galiba sorun diil.

Moderatör ark.lar böle şaka yapmayın alınıyorum....:)

İtiraz sonucumu gördüm ama not değişmemiş.

Denetimde yevmiye kaydı çıkma olasılığı nedir sizce ? Geçmiş yıllara baktığımda çok eskilerde sormuşlar.

Valla böyle bir soruya şu şartlarda cevap vermek zor. Tek cümleyle açıklayayım ;

"HER AN HERŞEY ÇIKABİLİR" ;)

daha önce sınava giren arkadaşlar sınava girerken yanımızda neler bulunmalı cevaplar için boş kağıtları kendilerimi veriyorlar yoksa bizmi alıyoruz. sınav yerine yakın otel varmı cevaplarınız için teşekkürler. Bi de denetime çalışanlar nasıl hazırlanıyorsunuz.

stajyer2007 ' Alıntı:
daha önce sınava giren arkadaşlar sınava girerken yanımızda neler bulunmalı cevaplar için boş kağıtları kendilerimi veriyorlar yoksa bizmi alıyoruz. sınav yerine yakın otel varmı cevaplarınız için teşekkürler. Bi de denetime çalışanlar nasıl hazırlanıyorsunuz.

merhaba sınava girerken tükenmez kalem,kurşun kalem,silgi bulundurmanız yeterli. cevap kağıtlarını dağıtıyorlar. gerekirse ek kağıt istiyebiliyorsunuz. adınız soyadınız kimlik no kısmını tükenmez kalemle yanıtları da kurşun kalemle yazarsanız iyi olur. ama her hangi bir mecburiyet yok sadece silmek istediğinizde kurşun kalemle yazdıysanız daha iyi olur. sınav istanbul ankara ve izmirde oluyor sanırım. ankarada girecekseniz otel konusunda sorun olmaz. bence bu istanbul ve izmir içinde geçerlidir. genelde merkezlerde oluyor sınavlar. denetime gelince de piyasada dolaşan bir kaç kitap var. ömer duman tesmer yayınları, ersin güredin var. ama denetime daha hiç başlamadyısanız ve temmuzda girecekseniz ömer dumanı tavsiye ederim. anlaması daha kolay. umarım yardımcı olabilmişimdir başarılar sınavlarınızda.

mare_nostrum ' Alıntı:
stajyer2007 ' Alıntı:

merhaba sınava girerken tükenmez kalem,kurşun kalem,silgi bulundurmanız yeterli. cevap kağıtlarını dağıtıyorlar. gerekirse ek kağıt istiyebiliyorsunuz. adınız soyadınız kimlik no kısmını tükenmez kalemle yanıtları da kurşun kalemle yazarsanız iyi olur. ama her hangi bir mecburiyet yok sadece silmek istediğinizde kurşun kalemle yazdıysanız daha iyi olur. sınav istanbul ankara ve izmirde oluyor sanırım. ankarada girecekseniz otel konusunda sorun olmaz. bence bu istanbul ve izmir içinde geçerlidir. genelde merkezlerde oluyor sınavlar. denetime gelince de piyasada dolaşan bir kaç kitap var. ömer duman tesmer yayınları, ersin güredin var. ama denetime daha hiç başlamadyısanız ve temmuzda girecekseniz ömer dumanı tavsiye ederim. anlaması daha kolay. umarım yardımcı olabilmişimdir başarılar sınavlarınızda.
çok teşekkürler

Merhaba arkadaşlar temmuz sınavına girecek olan tüm smmm adaylarına başarılar diliyorum ben de Mali Müşavir oldum dersleri verdikten sonra konuşmak biraz daha kolay oluyor ama gerçekleri de söylemek lazım doğrusu insan 7 derse çalıştığı zaman nasıl çalışacağını bilmiyor ne çıkar ne sorarlar bu gelir bu gelmez sonuçta hangisinin çıkıp çıkmayacağını o an bilmiyorsun ama gerçek olan bir şey var çalıştığın derse bunların hepsi de önemli konuyu kavramak lazım düşüncesiyle çalışmak lazım geçmiş yıllara baktığımız zaman bir önceki sınav sorusu tekrar soruluyordu ama şimdi biraz zor çünkü 2008 mart döneminden sonra ezberden çok uygulamaya dönük sorular sorulmaya başlandı sözel dersler iyi bir ezber istiyor ama sayısal desleri iyi olan insanların çoğu sözel derslerden şikayetçi konuyu fazla uzatmak istemiyorum kısaca benim size tavsiyem düzenli bir çalışma ile başaracağınıza inanıyorum kaynak konusunda biraz bilgi vermek istiyorum finansal muhasebe için çıkmış sınav sorularına mutlaka bakın kaynak olarak Ercan Beyazıtlı kitabı yeterli yevmiye maddelerinde mantık hatasını kesinlikle affetmiyorlar sıralamaya çok önem veriyorlar şöyle ki önce açılış sonra varsa dönem karının geçmiş yıl karına aktarılması kaydı ve varsa reeskont kaydı ve sonrasında yevmiye maddelerinden başlayın vergi mevzatı için kazım yılmaz ın kitabını mutlaka alın çünkü uygulama örneklerini o kitabta bulmak mümkün meslek hukuku için meslek kanunu kitabı, maliyet muhasebesi için yurdakul çaldağ ın kitabı , hukuk için Arif Kocaman, Denetim için ömer Duman ın kitabı yeterli olabilir olmayabilirde çünkü bazen farklı sorular geliyor ama geçmiş yıl sorularından bir soru da mutlaka geliyor Analiz dersi için çıkmış sınav sorularının yorumlarına mutlaka bakın formülleri mutlaka bilin ayrıca yorum yaparken yorumlarınıza kesinlik katmayın çünkü olabilir deyin... sınavdan önce ankara odasının yeterlilik kursuna katıldım faydasını gördüm sizlere başarılar dilerim

Selam arkadaşlar,

Temmuz Sınava 3-5 gün önce çalışmaya başlayan ve elinde kitap namına kaynak bulunmayan birisi olarak internetten bulduğum tüm notları, geçmiş senelerin sorularını elimden geldiğince düzenledim, tasnif ettim. Çalışmaya hazır hale getirdim. Sizlerle de paylaşmak istedim. İçeriği hakkında linkin altında bilgi veriyorum. Teşekkür mesajı atmak sizin insiyatifinizde ama içinizden bir Allah razı olsun demeniz yeterlidir benim için.

Herkese başarılar dilerim. İnşallah herkes emeklerinin karşılığını alır.

Not: Bu sitede paylaşılan notlardan da yararlandım çalışmamda. Bu bağlamda hazerfan ve Tımarlı nick li arkadaşlara da teşekkürü borç bilirim.

link: http://netload.in/datei1SFsYEvqFJ.htm

İçeriği:

1- Ders Notları klasorunde 7 dersin klasorlere bolunmus ders notları var. Faydalı olabilecekleri bırakmaya, gereksizleri silmeye çalıştım.
2- Geçmiş Yıl Notları - Derslere Göre klasorunde önceki senelerde sorulan soruları derslere göre tasnif ettim, kimi derslerde 1997 den itibaren sorular var.
3- Geçmiş Yıl Notları - Dönemlere Göre klasorunde önceki senelerde sorulan soruları dönemlere göre tasnif ettim. 2008-2009 sorularını Tesmer'in sitesinden aldım. Son 2-3 senenin soruları cevapları ile birlikte yer alıyor.
4- Güncel Makaleler klasöründe transfer fiyatlandırması, vergi vb konulardaki Tesmer'in veya diğer şirketlerin makaleleri yer alıyor.
5- Muhasebe Programları ve Tablo Duzenleme de çeşitli program setupları ile excel formları yer alıyor.

yeterlilik ' Alıntı:
Denetimde yevmiye kaydı çıkma olasılığı nedir sizce ? Geçmiş yıllara baktığımda çok eskilerde sormuşlar.

Mart 2009 sınavında sormuşlardı...

arkadaşlar kısa zaman kaldı çalışın durmayın gününüzü iyi değerlendirin hepsine bakın konuların çıkmaz demeyin çünkü bunların işi belli olmuyo ummadığın yerden soru çıkıyo

Evet Merdiven,galiba soruyu yanlış yazdım.Tekrar sorma ihtimallerini sormak istemiştim.İlk girmek çok kötü bir şeymiş,hangisine çalışacağımı bilmiyorum diğerine geçerken sanki bir önceki ders silinmiş gibi.Devamlı tekrar ederek çalışın diyeceksiniz ama demekle de olmuyor :( Denetim çok çok zorluyor.

Arkadaşlar tek dersim vergi hukuku ve 20 gün kadar bir süre kaldı hiç bir şey bilmiyorum. 6 derse çalışırken bu kadar zorlanmadım. Vergi çalışması zor bir ders anlasanızda kitap cümlesi istiyorlar sınavda dolayısıyla ezber yapmanız gerekiyor. Vergiyle ilgili çıkabilecek soru ve ya elinde özet olan arkadaşlar bana mail atabilirlerse çok sevinecem. [email protected] şimdiden teşekkür ediyorum paylaşımlarınız için herkese kolay gelsin...

gözünüzü korkutmayın arkadaşlar.gözünüzü karartıp çalışın.haftalarca aylarca ders çalışmak gerekmiyor.iyi bir uygulayıcı iseniz.bir kere çalışın sağlam çalışın.sınavda herşey aklınıza geliyor.kağıtları okuyanlar çokda kıt not veren adamlar değiller.cümleleri birebir yazmanız gerekmiyor.kasım/2008 zor bir sınavdı 4 tane,mart/2009 kolay bir sınavdı 3 tane temizledim.bitti.olumlu yazıları okuyun olumsuzları geçin forumda.başarılar.

DİLEK ÇALIKOĞLU ' Alıntı:
arzuk ' Alıntı:
Yani parayı da beş hazirana kadar yatırabiliyoruz. Teşekkür ederim Dilek Hanım.

pardon 15 haziran yazıcaktım
tabi parayıda o vakte kadar yatırman gerek tesmerin sitesinde sınav programı varya orda yazıyo

Sınav başvurusu için son tarih 15 haziran.
Sınav ücretini son gün 15 haziranda yatırırsak sisteme daha sonra (işbankası 1gün oyakbank 3gün) aktarılacağından sınav başvurusu yapamayacak mıyız,nasıl olmaktadır.

Eğer müsaitseniz yarını son gün kabul edip yatırın.pazartesi son gün ama olurda bir şekilde yanlışlık olursa bir gün sonra görme imkanınız olacak.sıkıntıya girersiniz.

Yani istisna olarak, son gün için, sisteme aynı gün mü aktarılmaktadır, başvuru yapabilmemiz için.

arkadaşlar az kaldı çalışmak çok zor sıcak ne yapacaz

spk sınavlarına hazırlanan varmı
arkadaşlar
kaynak
ne önerirsinizbilgisi olan varmı sınav zormu