Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

sınav sonuçlarını para karşılığnda öğrenseydik sanırım çoktaaaan açıklanmıştı.aman diyim.duymasınlar ::)

ordeal28 ' Alıntı:
pardon anladım biz 200 verdik onu

50 - 200 - 400 bunlar uçuk rakamlar. Ve biranda vermek zorunda olduğun paralar.
Ne diyim bir gün inş biz değiştiririz sistemi .

benim stajer 2 arkadaşı net biliyorum.hep sağdan soldan borç bularak verdiler paraları.ankaradaki ............ nasıl yiycek bu paraları

(Forum kurallarına uyunuz. Hakaret içerikli mesaj yazmayınız...)

ordeal28 ' Alıntı:
benim stajer 2 arkadaşı net biliyorum.hep sağdan soldan borç bularak verdiler paraları.ankaradaki ........ nasıl yiycek bu paraları

Ruhsatı alıncaya kadar yaptığım ve yapacağım tüm masrafları fiş ft ne varsa biriktiriyorum. Ruhsat alınca arkasına zımbalayıp öyle asacağım duvara.

direk büro açmayı düşünen var mı?

bende düşünüyorum ama şu sınavı bi kazansaydım.

geçenlerde benim bir bayan arkadaşta büro açtı.bakıyorum son dönemlerde smmm bayan ve hatta bürosu olan smmm bayan çoğaldı.yalnız bayan arkadaş heryere rahatlıkla girip çıkamamaktan şikayetçiydi.o biraz mükelleflerini etkiliyormuş.

Ben düşünmüyorum. Şu an 5 yıldır bir şirkette çalışıyorum. Burdan çıkıp daha kapsamlı kariyerime daha fazla olanak sağlayan bir şirkete girmek istiyorum. Durmadan iş başvurusu yapıyorum anacak henüz ses yok :( İngilizcemide bu meslekle pekiştirmek zorunda olduğuma inanıyorum. Büro ile şirketi çok farklı dallar olarak görüyorum. Hiç büroda çalışmadım sanki branşım değil gibi. Keşke imkanım olsada gidip en azından tatillerimde birşeyler öğrenebilsem. Benim gözümde muhabesebe 2 ye ayrılıyor yani.

ya arkadaşlar ben yıne t.dağ odasıyla görüştüm.2.sınavlara başvuru ne zaman yaparız diye. ikinci kez girenler 9 kasıma kadar dediler.sonuçlar açıklanmadan başvuruyu yapamayız zaten dedim.bana sonuçların belli olduğunu bu hafta içinde beklediklerini söylediler. isterseniz sizlerde arayıp sorabilirsiniz.

Tamamen yuvarlak rakamlarla İstanbulda SMMM olmaya başlamak çıtır SMMM ler :D

Ruhsat 2500 TL

Büro tuttun 15 M' 400 TL
Aylık Elektrik Su 100TL
Bağ-Kur 300 TL
PC Çok Amaçlı Yazıcı Mobilya aldın aylık en az Taksit 400 TL 10 AY
Program aldın benim kullandığım 300 * 6 ay

Ayda 1500 Sabit gider minimum Ruhsatı saymadan

çok iyimser düşünelim büroyu açtınız mükellefler kapınızda kuyruğa girdi 11 i ile anlaştınız :D

150 TL den 8 işletmeniz
300 TL den 2 Bilançonuz
500 TL den 1 şirketiniz olduğunu düşünün tam oda rakamlarını hatırlamıyorum ama bu civardadır piyasa en iyi ihtimal aylık geliriniz 2300 TL olacak yani ayda 800 TL kazanacaksınız ama hemen sevinmeyin bu mükelleflerin yarısı ücreti 6 ayda bir % 25 i tam zamanında % 25 i yılda bir ödeme yapar yani büro açmak isteyenler yeterliliği kazanırsam bende dahilim bu guruba en az 2 yıl daha ya sabır çekecez her şeye rağmen ben seviyorum bu mesleği :D

dediğin sayıda mükellefin varsa kesinlikle gir bu işe.1-2 yıl ya sabır deneceği garanti

ordeal28 ' Alıntı:
dediğin sayıda mükellefin varsa kesinlikle gir bu işe.1-2 yıl ya sabır deneceği garanti

çok iyimser düşünelim büroyu açtınız mükellefler kapınızda kuyruğa girdi 11 i ile anlaştınız :D

11 i ile anlaşma kısmı tamamda
kuyruğa girme olayı yatmadı kafama:)))

arkadaşlar açıkcası meslek güzel ama .....

yurt dışında yapılacak tek meslek muhasebeyken
türkiyede yapılmayacak tek meslek muhasebe

iki seçenekvar önünde smmm olduğunda
1- kurumsal bir firmada muhasebe ( avantajlar: maaş günün belli, sistemi kurarsan giriş çıkış saati belli gibi, para gelmedi sıkıntısı yok. dezavantajları: işçisin, üzerinde sürekli patron baskısı, sürekli bağımlı olarak mesai saatleri içinde işyerinde durmak zorundasın, smmm olarak meslekte körelip firma bazında kendini geliştiriyorsun)

2- büro ( az önce arkadaşın yazdığı gibi en az 15 mükellef şart )
avantajları: kendi işin, az olsun öz olsun kendi işinden olsun, evin gibi sıcak bi işyerin, kendini geliştirip piyasada tutunur güzel hizmet sunarsan güzel bir iş, ödemelerde aksamazsa güzel bi gelecek
dezavantajları: insanlarla uğraşmak zor, para toplamak ondanda zor, muhasebecisin her işimi sen yaparsın görüşü, erken yaşlılık geç emeklilik vs.vs.vs. kısacası erken ölüm:))