Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

yeterlilik ' Alıntı:
arkadaşlar bu Temel hukuktan 40 aldım hiç beklemiyordum.İtiraz sonuç verir mi yaa ?

itiraz et tabiki dene şansını belki okuyan kötü gününde okumuştur belli olmaz

iste bak sadece 2.sorudan almışsın dehada birinci soru 32,25 buluyo birim maliyeti. oysa birim maliyet 31 olacaktı. yanlış olan deha. bunu hep yapıyo gibi geliyo bana staj başlatmada da aynıydı.

hakid ' Alıntı:
motie ' Alıntı:
Arkadaşlar Maliyet Muhasebesi dersinden benim gibi hayal kırıklığına uğrayanınız var mı acaba? İlk soruyu tam yaptım Deha' nın yayınladığı cevapla birebir aynı ikinci soruyuda birinci dağıtıma kadar yaptım ve sonuç olarak 25 almışım Allah' ım neydi günahım ben nerde yanlış yaptım aklım almıyor itiraz edeceğim...

Maliyet 1 ve 2 sorum dehanın cevaplaruyla birebir aynıydı. Çözümü ve cevaplarına kuruşlarına kadar aynı ve 60 aldım. Denetimden de fazla 50 alırım diyordum 64 almışım. sonuç olarak kazandım bitti şükürler olsun.

ordeal28 ' Alıntı:
MALİYETTEN 60 PUANLIK SORUYU TAM YAPMIŞTIM.40 PUANLIK TA YARINDI.
50 GELDİ

arkadaşlar sınavdan çıktık meşhur deha hocası soruyu çözüyordu söyledim yanlış diye 1. soru. millet dalga geçiyordu. sonuç: maliyet muhasebesi: 100.

birinci sorudaki dişç.gid. GÜG arasında sayıldığından kapasiteye isabet eden kısım alınmalıydı. neticede dişç de olsa GÜG de sayılmıştı. soruda. Birim maliyeti 31-TL bulanlar 100 aldı benim gibi.

demek ki neymiş mantık değil, formül geçerliymiş komisyonda.
Finansal muhasebe: 82
maliyet: 100
denetim: 76
hukuk : 50
vergi: 80
fin. tablo analiz: 60
meslek huk: 50
staj: 99

sonuç : 7/7.

umarım herkes istediğini almıştır.

Gulsevdam ,ben mersindeyim.büroda staj yapan arkadaşıma 2800 civarı rakam talebinde bulunmuşlar,şirkette yapana da 4500 tl.
peki benim bunu dava etme itiraz etme gibi bi şansım yok mu..bu ücretlerin dayanağı nedir arkadaşlar..araba fiyatı haaa!!!

gulsevdam ' Alıntı:
efemert304 ' Alıntı:
Arkadaşlar size bi soru..
ben 7/7 yapanlardanım.Stajımı şirkette yaptım.
Şöyle bir ayrım var mı?
büroda staj yapanlar 2500-3000 tl ödeyerek ruhsat alıyorlarmış
şirkette yapanlar 4500-5000 tl ödeyerek ruhsat alıyorlarmış.
bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?

ayrım yok büroymuş şirketmiş, ilden ile değişir...
sivasta, izmitte 4 bin civarı...
istanbulda 2.000 tl.

tamamen odanızın insafına ve büyüklüğüne bağlı...
türmobun aldığı para standarttır zaten...

bu vesileyle tüm arkadaşları tebrik ederim...

notlar hiçte bol değilmiş bu arada 200.sayfayada yazdım ya

herkese geçmiş olsun muradımıza erdik sonuçları da gördük bundan sonra bakalım ne yapacağız ruhsat için para kazanacağız :)

maliyet diğer donemlerden cok farklı..bu sınavın kabusu malıyet olmus...hocaya hurmetler

kesinlikle bol filan değil yada biz faydalanamadık.Beklediğimin aynısı geldi.1 Tane de ekstrası

Bu arada komisyonu tebrik ediyorum 52 günde açıkladılar helal olsun

aynen bende de öyle oldu 100 kağıt verdim diye çıktım sonradan baktım çoğunluk 1. soru için aynı şeyi söylüyo ben dedim sanırım 60 alıcam ama benimde 100 geldi.

fatihyy ' Alıntı:
ordeal28 ' Alıntı:
50 GELDİ

arkadaşlar sınavdan çıktık meşhur deha hocası soruyu çözüyordu söyledim yanlış diye 1. soru. millet dalga geçiyordu. sonuç: maliyet muhasebesi: 100.

birinci sorudaki dişç.gid. GÜG arasında sayıldığından kapasiteye isabet eden kısım alınmalıydı. neticede dişç de olsa GÜG de sayılmıştı. soruda. Birim maliyeti 31-TL bulanlar 100 aldı benim gibi.

allah bu vergi hocasınıda bu kağıtları okuyanıda bu soruları hazırlayanıda ıslah etsin mubarek günlerde anamızı ağlattılar ya nefret edyorum hepsindennnnnnnnnnnn

efemert304 ' Alıntı:
Arkadaşlar size bi soru..
ben 7/7 yapanlardanım.Stajımı şirkette yaptım.
Şöyle bir ayrım var mı?
büroda staj yapanlar 2500-3000 tl ödeyerek ruhsat alıyorlarmış
şirkette yapanlar 4500-5000 tl ödeyerek ruhsat alıyorlarmış.

bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?

Ben böyle bir ayrım olduğunu duymuştum. Ama nerden ve kimden (yetkili kişi anlamında) duyduğumu hatırlamıyorum. Ama şirkette yapanların stajı geriden (dosyanın açıldığı tarihten) başlarken büroda çalışanların ileriden (sınav tarihinden sonra belli dönemlerde başlayabiliyor. mayıs, eylül ve ocak) parasında bir farklılık varsa eğer ondan kaynaklanabilir diye düşünüyorum.

Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe (68)
Finansal Tablolar ve Analizi (60)
Maliyet Muhasebesi 60
Muhasebe Denetimi 64
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (50)
Hukuk (60)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (75)

Staj Tamamlama Notu 90
Toplam 527
Ortalama 65,88
Tebrikler Başarılı oldunuz

Maliyetten 100 beklerken 60 aldım.
Denetimden En fazla 50 beklerken 64 aldım.
Yorumsuz

3M_FS ' Alıntı:
aynen bende de öyle oldu 100 kağıt verdim diye çıktım sonradan baktım çoğunluk 1. soru için aynı şeyi söylüyo ben dedim sanırım 60 alıcam ama benimde 100 geldi.

fatihyy ' Alıntı:
ordeal28 ' Alıntı:
50 GELDİ

Durumu anladım arkadaşlar yani itiraz etmekte boşuna çünkü sizin aldığınız puanlar ortada Deha bu işi bilmiyor aptal herifler bende herkes diyorum ki Maliyet cepte en azından o garanti sonuçlar bi açıklandı ki hayal kırıklığı çok üzüldüm ama komisyonla ilgisi yok demek ki gerçekten sadece ikinci sorudan 25 aldım birinci sorunun hiç mi doğru bir yeri yoktu yaa off neyse önümüzdeki maçlara bakacağız artık ama ben yinede itiraz edeceğim umut fakirin ekmeği :)

vrgi beklerken gıcık bır hukuk dersıne kaldım..yok idari yargı yok dava turlerı.. ne işimize yarayacaksa...40 bekliyordum ve 40la kaldım. HOCANIN NOTLARI BOL DİYENLER NE YAZDIKLARINI BILMIYORLAR..

[
fatihyy sadece şu cümlene katılmıyorum

demek ki neymiş mantık değil, formül geçerliymiş komisyonda. ''

çünkü zaten mantıklı olan sabir direk işçilik diyorsa soru, akla direkt işçilikte fazla mesai olunca ve bu fazlalık grev veya üretim yavaşlatmasından kaynaklanıyosa ozaman 730 a alınırdı dig in fazla mesai kısmı ozaman 730 a lındığına göre sabittir dedim ve formüle kattım. çünkü hocam hep derdiki direkt işçilik ve direkt imm herzaman değişkendir. yanlış bilgi olmasın burda aralıkta çalışanlar için. 1. soruda böyle tufaya yatırmışlar sabit demeseydi orda formüle katılmazdı dig. burda tamamen mantık var. maliyet mantıkdır. sayı sonra gelir bence.