Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaCkHaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

ama avcılarda smmm kursu temmuz döneminde açılmamıştı.smmm bakırköy ve mecidiyeköy şubelerinde vardı.

Elinde Yusuf hoca tarzı maliyet ve finansal soruları olan arkadaşlar var ise yardım rica ederim.

sizin kararınız ama bence çalışacak kaynak olduktan sonra kursa ihtiyaç yok, heleki murata ...

biri bana rüya olduğunu söylese ya bu kadar kötü sonuç almış olamam!

arkadaşlar bende 3 dersden girmiştim vergi maliyet muhasebe vergiden geçtim muhasebden geçme umudum vardı yine kaldım 35 puanla şaka gibi notlar umduğun notların altında alıyorsun aralığa kaldı 2 ders muhasebe ve maliyet marttan beri bu iki dersi veremedim

finansal muhasebedeb bir tane geçene rastlamadım daha

bravo gerçekten,o arkadaşı bulup notlarını paylaşmasını rica etmek lazım

gün bitti çoktan,herkez uykulara daldı gitti,kargaşa,gürültü kendini sukünete bıraktı.

yarın iyi bir gün,yeni bir gün

Günaydın arkadaşlar.Korktuğum benim de başıma geldi.Denetimden kalmışım.Hukuk ve Meslek Hukukundan tam beklediğim notlar gelmiş gibi ama denetim beklediğimden 20-30 puan az malesef.
Denetimden geçen arkadaşlar hangi kaynaktan faydalandıklarını yazarlarsa çok sevinirim.Bende biran önce edinmek istiyorum.
Tek ders denetim kaldı aralığa.

serkanK ' Alıntı:
arkadaşlar benim sadece denetim kalmıştı ilk sınavdan 28 aldım bu sınavdan tam beklediğim gibi 82 alarak SMMM oldum.
size denetim konusunda şunu söyleyeyim adamın notu kıt değil adamın amacı kendikitabını sattırmak ve kendi kitabındaki cevapları görmek. Mesela 2.sorudaki denetim tekniklerini çoğu kaynak 9 tane olarak gösterirken kendi kitabında 10 tane diğer kaynaklar Analitik inceleme derken kendi kitabında karşılaştırma ve oranlar olarak vermiş ayrıca ilgili hesaplar arasında ilişki kurmak tekniği çoğu kaynakta yok ama kendi kitabında var. 3.soruda bağımsız ile iç denetçi farkına eminim herkes bişeyler yazdı ama adam kendi kitanbında bir sayfada T çizer gibi farkları yazmış ve cevap olarak onları istemiş. Benim şahsi görüşüm adamlar verilen cevapların kendi kitabından olduğunu anladığı anda notlarını tam veriyor farklı kaynaktan cevap verildiğini anlayncada ya bırakıyor yada kıt not vererek gidin kitabımı alın mesajı veriyor. Ben 3 soruyada Hasan Türedinin kitabından cevap verdim. Deneti proğramında 9 taneden 7 tane yazdım denetim tekniklerinin 10 tanesinide hasan türediye göre cevapladım bağımsz ve içdenetçinin karşılaştırmasnada onun şablonuna göre tam olmasada bayağı bi yazdım ve 80 falan alırım dediğim dersten 82 aldım. denetim dersinden kalan arkadaşlar benim tavsiyem Hasan Türedinin kitabını bir şeklide temin edin çünkü cevapları o kitaptan istiyor. Hepiize başarılar.

Bende sizin gibi düşünüyorum.Benim denetim programının yararlarından 7sini yazdım.içdenetçi ile bağımsız denetçiyi de t şeklinde yaptım.(içimden o şekilde yapmak geldi hoş görünsün diye)
denetim tekniklerine parantez içinde destekleyici denetim kanıtları deyınce ben onları yazdım.denetim tekniklerinide 10tanesinide biliyordum yazdım sildim.Yani oradan puan alamadım sanırım.2 sorudan 50 alma ihtimailim yüksek gibi...
soruların cevapları yayınlanınca daha net konuşuruz ama arkadaşın dediklerine katılıyorum.bende birçok kaynaktan çalıştım ama en son hocanın notlarından çalıştım...şükür...

Peki Hasan Türedi'nin kitabını nerden bulabiliriz arkadaşlar?

s3m ' Alıntı:
sibelbursa ' Alıntı:
mrb arkadaşlar denetim dersi ile ilgili yorumlarınız nedir beklediğiniz notları aldınızmı ben 80-90 beklerken 32 almışım
Ben Denetimden 100 lük kağıt verdim.Gerçekten!Üstelik konunun tamamen özünü yazdım,kağıt düzenim iyiydi,Sınav sonrası yayınlanan cevaplarla benim yanıtımı karşılaştırdım.Hadi dedim 100 kimseye vermezler,o yüzden 80-90 gelir.vee 50 geldi!!!!!İnanamadım!

Denetimden 75-80 beklerken 52 geldi.Gerçekten çok kıt. :-X

ilk girişte 7 de 5 yaptım,maliyet :30 finansal:24 kaldım.. şimdi kadıköyde hangi kursa gitsem diye düşünüyorum,muratta maliyet muhasebesi için özlem hn varmıs fikri olan varmı..

arkadaşlar ben maliyetten geçmeyi beklerken yine kaldım inanamıyorum bu bir rüya mı deliriyorum son bir hakkım kaldı ne yapacağım o kadar çok çalışmıştım ki daha ne yapmalıyım neden olmuyor bir türlü

Arkadaşlar finansal muhasebe soruları yusuf sürmen e ait, peki maliyet soruları da mı kendisine ait? şayet öyleyse sürmen tarzı soruları nereden temin edebiliriz? bilgisi olan var mı?