Temmuz 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı İçin Toplu İtiraz Metinleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeyna78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Temmuz 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı İçin Toplu İtiraz Metinleri

dün arastan diye bi provokatör vardı, o da aynı şeyleri söylüyodu, o da mı hocanın asistanı ???

birine bişi mi oldu herkes sus pus:)

saatten haberiniz yok heralde saat 6 oldu milletin mesai bitti

Bende ortaya bir komplo teorisi atıyorum facedeki savun kurnaz diye yazan vatandaş bence bu siteden birisi.

Yazı burada hocadan cevap geldikten sonra yazıldı ben bunu bilir bunu söylerim içimizde resmen provakatörler var, sınavdan kalan çoğunluktan zevk alanlar var , bugün yoğunluktan bakamadım 20 sayfa konu dönmüş ancak 1 arpa boyu ilernenememiş başlığı açan bile dayanamayıp sinirlenip gitmiş, şurda ilk defa ciddi bir şey yapılacakken olay bir anda abuk subuk ifadelerle gırdıra vurulmuş ancak bu gırgıra vurulma olayı bile burda gerçekleşecek hareketi engellemek için bence kasti yapılmış bir harekettir.

Ben bu hareketi yapanların eteklerindeki taşları şöyle insanca dökmesini istiyorum, orayı burayı karıştıracağınıza efendi gibi arkadaş çoğunluk kaldı kimse SMMM olmasın piyasa bana kalsın, müşteriler kapımda yığılsın gibi düşünceleri varsa hiç ortalık karıştırmalarına gerek yok dürüstçe efendi gibi düşüncelerini ifade etsinler.

Ben şunuda ifade edeyim benim şuan belgem yok ancak kapımda 3 tane LTD var bunlar yabancı kendi ailemdende 2 LTD daha var adamlar istersen belgeyi sana biz bulalım defterimizi sen tut parayı başkası yemesin diyorlar ancak ben başkalarına belge kiralamayı şerefsizlik diye tabir ettiğimden bu işi yapmıyorum, meslekte kalite nedir mükellefle hoş sohbet nasıl edilir insan nasıl bağlanır, imkansız olmayacak bir iş nasıl koparılır
örnekmi istiyorsunuz: En son yaptığım işi söyleyeyim inşaat ruhsatı ve kat mülkiyeti olmayan bir binada işyerine geçici değil bakın sürekli ruhsat aldım şirketimi aynı anda hem her yıl belediyeye dürtülmekten kurtardım hemde piyasada daha iyi yerlere gelebilmesi için gerekli belgeleri almasını sağladım bunu yapacak 1 tane adam gösterin bana elini öperim , muhasebecilik sadece defter tutmakmıdır devlet memuru gibi tık tık tık pc ye kayıt yapıp al bu vergin bu kdv buda muhtasar öde demekmidir bırakın yahu isterseniz T.C. de tek SMMM siz olun adamlar yurt dışından SMMM ithal eder genede defterini size vermezlerrrrrrrrr.

hakkımızı almak için bile birlik oluşturamamamız ne kadar üzücü

herkes ben ruhsatımı bi şekilde alayımda kalanlar nolursa olsun durumunda
ben kendi adıma gereken mailleri gönderdim
en azından elimden geleni yapmamnın huzuru var içimde

işte size idealist bir insan profili

süpersin ;)

Ne demiş Ahmed Arif..

Öyle yıkma kendini
Öyle mahsun öyle garip..
nerde olursan ol
içerde dışarda derste sırada
yürü üstüne üstüne tükür yüzüne celladın
fırsatçının, fesatçının, hayının
dayan kitap ile dayan iş ile
tırnak ile diş ile.. umut ile sevda ile düş ile..

dayan..

rüsva etme beni.. gör nasıl yeniden yaratılırım
namuslu genç ellerinle
kızların oğulların var gelecekte
her biri vazgeçilmez cihan parçası
kaç bin yıllık hasretimin goncası

gözlerinden gözlerinden öperim.
bir umudun sende

anlıyor musun?

Arkadaşlar

Yeterlilik sınavlarındaki sınava girme hakkının 7'ye çıkarılması ve / veya sınavlardan başarısız olanların 2 yıllık bekleme süresinin kaldırılması veya azaltılmasına yönelik bir dilekçe hazırladık.

Bu dilekçeyi [email protected] adresine mail atarak istemenizi rica ediyoruz.

dilekçeyle birlikte size fax numaramızı da göndereceğiz.

meslek mensubu olarak bizi destekleyeceğinizi umuyor teşekkür ediyoruz.

imza çalışmamız bugün başlamış olup ilk gün 30 imza toplanmıştır.

saygılarımızla

Arkadaş güzel taleplerin var sonuna kadar katılıyorum lakin şahsen faydası olacağını sanmıyorum..Bizler şuan aday meslek mensubuyuz, bizler başkanın elinden belgeyi alana kadar onlar için bir hiçiz..Bu dilekçeleri meslek mensupları vermeli odanın içinde görev alan meslektaşlarımız vermeli ki dikkat çeksin..Bizleri bırak odayı, 3 kuruşluk Oda çalışanları bile adam yerine koymazken Oda yönetimi bizi kaale alırmı sence..Ben naçizane derim ki
Mart ayındaki Finansal Muhasebe şokunu UNUTMAYIN, bu staj döneminde yaşadıklarımızı UNUTMAYIN, Bizden öncekiler gibi forumlarda onu yapalım bunu yapalım deyipte (Söz meclisten dışarı) sonra başkanın elinden ruhsatı aldıktan sonra her şeyi unutan arkadaşlarımızdan olmayalım..Kısaca eğer kulis oluşturacaksak bunu biz dış kapının mandalları değil İçerden birileriyle oluşturmamız gerekmektedir. Ruhsatlarınızı aldıktan sonra kenarıya çekilmeyelim oda görevlerinde yer alalım en azından şu mart sınavında bizim 8 ay geç ruhsat almamıza neden olanlardan hesap sormamız için İçerde olmamız ve söz sahibi olmamız lazımdır..Bizim tek yapacağımız çalışmak çalışmak ve çalışmaktır..Söz sahibi olduğumuzda da hesap zamanı gelecektir..YETERLİ UNUTMAYALIM..

Ben bir şekilde mümkün olduğu kadar çok imza toplayıp başvuracağım.

gerekirse 150 kere daha başvururum.

dikkate aldırana kadar uğraşacağım.

bakalım bir şey yapabiliyor muyuz? görelim..

arkadaşlar itiraz metni olarak ne gönderiyorsunuz ?
örnek yazarsanız bende göndereceğim
aralıkta 4. girişim olucak bnm de
finansal ve maliyet mağduruyum :(((

İlgililerin Dikkatine;

Bizler SMMM Adaylarıyız ve Temmuz 2010 Yeterlilik sınavı mağdurlarıyız.

Kendimize ciddi anlamda bir muhatap bulamadığımız için, Genel Sorunlarımızı toplu şekilde bu e-posta yoluyla siz değerli ilgililere iletmeyi uygun gördük.

Başta Milletvekillerimiz, Birlik ve Oda Başkanları olmak üzere, tüm ilgililerin bizlere kulak vermesini ve artık sesimizi duymasını istiyoruz.

Öncelikle SMMM olabilmek için konulmuş özel şartlar, diğer mesleklerin mensuplarına bakıldığında oldukça ağır gelmektedir. 4 yıllık fakülte mezunu olmamızın yanı sıra bizlerden staj sınavına başvurmak için Bin TL lerle ifade edilen dosya ücreti talep edilmekte, staja başlama sınavında başarılı olmamız, 2 yıl ( yeni yasa ile 3 yıl) staj yapmamız, verilen CD?leri bitirmemiz (CD ler için ayrı ücret talep edilmekte) ve staj sonunda da 7 dersten sınava girmemiz istenmektedir. Hangi mesleğin mensubu olmak için bu şartlar aranmaktadır?
Bizler de mesleğimizi icra ediyoruz. Hatta çok daha ağır şartlar altında, stajer muamelesine tabi tutularak, asgari ücretlerde çalıştırılıyoruz, hatta stajımızı yapacak ve tamamlayacak yer bulamıyoruz. Bağlı bulunduğumuz odaların stajer örgütlenmesi bile mevcut değil.
Niteliklerimizi bir tek sınavda göstermemiz bekleniyor. Bu sınavın komisyon üyeleri YÖK, Birlik ve Maliye Bakanlığını temsil ediyor. Niçin YÖK? Biz fakültelerimizi bitirip diploma sahibi olduk, sizce öğrenci miyiz? Uygulama alanında komisyon üyeleri olması gerekmez mi? Komisyon üyelerinin keyfi uygulamalarına tabii tutulurken neden Birliğimiz ve odalarımız bizim yanımızda, haklarımızı korumuyor? YÖK ten seçilen komisyon üyelerinin bizleri öğrencileri gibi görüp sanki sınıfta bırakırcasına soru hazırlamalarına niçin göz yumuluyor? YÖK karar alıp SMMM ile ilgili bölümler açsa ve Aday SMMM ler yetiştirse, şu anki sınav sisteminden çok daha iyi sonuçlar vermez mi? Bu bölümlerden mezun olmayanlar için de YÖK temsilcileri dışındaki temsilcilerden oluşan komisyon üyeleri tarafından hazırlanan sınavlara tabi olamaz mıyız? Değişen Komisyon üyelerinin ismini bilmemekle birlikte, en azından değişmiş olduğunu ve farklı kaynaklara yönelmemiz gerektiğini neden ifade etmekten kaçınıyorsunuz?
Bizlere staja başlarken zorunlu kıldıkları staja başlama sınavından sonra verilen CD ler, güncel olmamakla birlikte, yapılmış olmak için yapılan CD niteliğindeler. Madem ki bizleri yeterlilik sınavlarına hazırlamak için bu CD leri zorunlu kılıyorsunuz, niçin sınavda CD lerin kapsamı dışında soru hazırlanmasına müsaade ediyorsunuz? Başı sonu olmayan, ucu bucağı belirsiz müfredat ile bizlerin yeterlilik sınavını vermesini bekliyorsunuz. Türmob kaynak ve müfredat sıkıntımızı gidermek için her yıl ya da belirli aralıklarla kaynaklar yayımlasa ve bizler de o kaynaklardan sınavlara hazırlansak daha adil bir staj ve sınav dönemi geçirmiş olmaz mıyız?
Sınav soruları bizlere ulaşmadan önce Birliğimiz ve Odalarımızdan temsilcilerin kontrol etmesi gerekmez mi? Gelişi güzel hazırlanmış soru ve düzensiz soru kağıtları, elle düzeltme ve karalamaların yapılmış olması, yanıltıcı ve ne anlam ifade ettiği belli olmayan sorular, sadece iki soru sorulup birini yapanın geçemeyeceği puan sistemi ve 2 günde bizlerin 7 dersi vermemizi istemeniz sizce adil bir meslek süreci midir? Yarım saat ara ile hayatımızın sınavlarını vermemizi bizlerden nasıl beklediniz?
Bizler bunca zorluklara karşı hala SMMM olmak isterken Özel SMMM sınavlarıyla lise ve hatta daha düşük mezuniyet seviyesi olan adayların bir sınavla SMMM olması vicdan sızlatmaz mı? SM leri neden bizlerle aynı sınavlara tabii tutmuyorsunuz? Onlar bizler gibi aynı ruhsatı almayacaklar mı? Eğitim seviyeleri düşük diye mi daha basit sınavlara tabi tutuluyorlar? Eğer öyleyse bizler neden sınava tabiyiz? Yıllarca eğitim-öğrenim görüp diplomalar almaya hak kazandık. Mesleğimizi severek yapmaya çalışan, nitelikli SMMM olmak için elinden geleni yapmaya çalışan Aday Meslek Mensuplarıyız ve meslekte kaliteden ödün vermeyeceğiz.
Bizlerden aranan bu şartlar, yıllar önce lise, orta okul hatta ilk okul mezunu SM?lerden neden istenmiyor? Unvanlarını kaldırıp onlara özel sınav yapmak Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı değil midir? Bu staj ve sınav sisteminde Adaleti görebiliyor musunuz?

Aday Meslek Mensupları olarak ?Acınmayı değil, adil bir aday meslek süreci (staj-sınav) ve eşit şartlar talep ediyoruz. Ve bu taleplerimiz kısmen ya da tamamen gerçekleşinceye kadar da her yolu (yargı dahil) deneyeceğiz.

Bilgilerinize sunarız.

Adınız Soyadınız.

Özel SMMM sınavlarıyla lise ve hatta daha düşük mezuniyet seviyesi olan adayların bir sınavla SMMM olması vicdan sızlatmaz mı?
derken
ortaokula mı düştü smmm olmak..ne zaman oldu? eğer olduysa ben alırım o belgeyi yakarım odanın önünde...

arkadaşlar ben de yeterlilik sınavının yazılı olması gerektiğini düşünüyorum. staj süresi kısaltılmalı, hatta staj başlatma sınavı kaldırılmalı... bu hiç bir meslekte olmayan bir şey... aday adaylığı :(((

deryatufekci ' Alıntı:
arkadaşlar ben de yeterlilik sınavının yazılı olması gerektiğini düşünüyorum. staj süresi kısaltılmalı, hatta staj başlatma sınavı kaldırılmalı... bu hiç bir meslekte olmayan bir şey... aday adaylığı :(((

yeterlilik sınavı her zaman yazılıydı,sen hiç test usulü yeterlilik sınavı gördün mü?

sınav bence bilgiyi ölçmeye yönelik test olarak yapılabilir eğer amaç elemekse sonrasında adil bir mülakat veya yazılı sınav olabilir. asıl hata başlatma sınavında bence bu sınav dahada ağırlaştırmalı ve bu mesleğe gerçekten gönül vermiş bu mesleği ömür boyu yapmak isteyenler seçilmeli . belgeyi alayım ünvanım olsun o zaman belki iş bulurum diyen ya da duvara asmak için ruhsat isteyenler baştan elenmeli yolun sonuna gelmiş adaydan hınç alır gibi sınav yapılmaz o zaman

proaccount ' Alıntı:
Ne demiş Ahmed Arif..

Öyle yıkma kendini
Öyle mahsun öyle garip..
nerde olursan ol
içerde dışarda derste sırada
yürü üstüne üstüne tükür yüzüne celladın
fırsatçının, fesatçının, hayının
dayan kitap ile dayan iş ile
tırnak ile diş ile.. umut ile sevda ile düş ile..

dayan..

rüsva etme beni.. gör nasıl yeniden yaratılırım
namuslu genç ellerinle
kızların oğulların var gelecekte
her biri vazgeçilmez cihan parçası
kaç bin yıllık hasretimin goncası

gözlerinden gözlerinden öperim.
bir umudun sende

anlıyor musun?

Formu açıp AHMET ARİF DEN ŞİİR GÖRMEK,GÜNE,FORUMA BÖYLE BAŞLAMAK NE GÜZELL..
TEŞEKKÜRLER..

adam gibi eğitim versinler o zaman da staj notumuz ona göre verilsin...sınavı kazanıyorsun başlıyor staj dönemi..sonra bizimle ilgilenen var mı???-yok..
6 ay ingilizce ve bilgisayar kurslarında staj kısaltması maddesi var ama sorduğunuzda yarım yamalak cevaplar...
offff offff içim patlıcak sıkıntıdan...dert çok çözüm yok..

bu savun kurnaz soyadı gibi çokurnaz ve ukala yusuf hocanın fan duvarına yazmış facede herksede bu şahsı yerden yere vurdu ben dahl bizimle dalga geçiyor bilgimizle alay ediyor kendni çok blmiş sanan birsahıs

türmobbbbbbbbbb tesmerrrrrrrrrrrr sizler soğukkanlı bir katilsiniz :) ;) :D ;D >:( :( :o 8) ??? ::) :P :-[ :-X :-\ :-* :'( kafayı yedirteceksiniz bana bulacaaaamm oğlum siziiiiiii bulacaaaammm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...