Ynt: Türmob Bağımsız Denetim merkezi kuruyor.!
benim anlatmak istediğim çözüm yoluna benzer bi şekilde çok ıyı acıklanmıs tesekkur ederız
baska cozum yolu zaten yok her kurum kende bunyesınde kendı borusunu otturecek fakat ıkı lısans sorunu bır şeklıde çozulmelı. ortak bı yola kavusmalıdır.
benim anlatmak istediğim çözüm yoluna benzer bi şekilde çok ıyı acıklanmıs tesekkur ederız
baska cozum yolu zaten yok her kurum kende bunyesınde kendı borusunu otturecek fakat ıkı lısans sorunu bır şeklıde çozulmelı. ortak bı yola kavusmalıdır.
smmmstaj ' Alıntı:forumda bazı mesajlar gormekteyım turmob'un yaptığı sınav kalıtesızdır dıye
tamamen bu tur davranıslar onyargıdan ıbarettır arkadaslar dusunmeden spk'nun yaptığı sınavı savunmakta
şimdi söyleceklerimde haksızmıyım arkadaslar
spk'nun sınavı kalıteli mi bence değil neden
spk'nun sınavını bır sınav oncesıne kadar anadolu unıversıtesı hazırlıyordu şimdi meb hazırlıyor
turmob'nın smmm staja başlama sınavını kım hazırlıyor anadolu unıversıtesı
bu ıkı sınavın arasındakı kalıte farkı nedır? sızce
bu yılım ılk spk sınavını meb yaptı
muhasebe standartları sınavında kac ıptal soru var 5 toplam soru sayısı kac 25 çok fazla ıptal
normal şartlarda 40 puan alması gereken bırısı 5 ıptal soruyla 60 aldı belkıde lısans almasını sağladı
bunlara ek olarak yanlısın dogruyu goturmedıgı sınavda şıkları sallayarak sınavı gecmek de cabası
kalıte bumudur.
kaldıkı sadece bır sınavla denetcıde olunmuyor sadece sınavı vermekle mali muşavirde olunmuyor.
ve bu sınavlarda da aynı benzer sorular donmekte yanı sadece smmm yeterlılık sınavlarında aynı sorular donmuyor.
ıkıncı olarak
uyesı oldugumuz turmob hakkında neden olumsuz eleştırılerde bulunuyoruz.
sonucta bu kurumun bırer uyesıyız ve bu kurumun aldığı kararlarda hepımızın oyu v.s. katkıları var
olumsuz gordugunuz yanları buradan yazarak cozulmez taşın altına elımızı koyarak yapıcı davranarak cozulur.
ucuncu olarak
sınav fıyatlarının cokluğu konusulmakta
fıyatların fazla olamsının tek sebebı var oda ne kadar kısı elersek kardıe mantığıdır ban gore.
meslek mensubu sayısı 80-90 bınlere gelmıs artı olarak herkes belge lısans almasından yakınılmıs bu fıyatlar yuksek olmasa emın olun bu sayı %25 arta cevremde dosya parası bulamayan ve masrafları karsılamaktan korkarak kpssyı tercıh eden cok kısı bulunmakta veya baska yolları.
spk turmob çekışmesınde ya uzlaşma olacaktır yada spk kendı kapsamındakı şirketlerın denetımı ıcın lisans dağıtacak turmob spk'nun kapsamında olamayan şirketler için lisans verecektır.
spk turmobun uzmanlık dueyını tanıyabılır turmob ıse sadece spknun lisansında a ve b grubunu tanıyabılır bunun yanında spk lısansı sahıplerıde uzmanlık ısterlerse c grubu sınavına katılabılırler. gıbı senaryo uydurdum cunku gorunus bunu gostermekte