uyumsoft

Türmob eğitimleri hk.

logo isbasi
Ynt: Turmob eğitimleri

İstanbul oda başkanı derslere devamı" üye kimlik kartının okutulmasıyla takip edecekleri "söyledi.Ayrıca önceden derslere katılmak için "kartvizitinizi "araya koymayın ,dedi.İzmir odası sitesinde neden üye kayıtlarını almaya başlamadı?

Benim asıl anlamadığımsa şu,

Türmob yazısında defalarca kere eğitim organizasyonu bu siteden yapılacak. Siz salonları vb bildirin şeklinde açıklama yapmasına rağmen

bizim odalar neden eğitim talebi topluyorlar.

şimdi ben gidip bir de türmobdan başvuracağım bakalım ne olacak durumlar.

Dünden itibaren izmir odası da başvuruları almaya başladı. Oda aidat borcu olanlar başvuramıyor.

mrpizmir ' Alıntı:
Dünden itibaren izmir odası da başvuruları almaya başladı. Oda aidat borcu olanlar başvuramıyor.

eğitimlere ücretsiz süsü verildi, şimdide buna istinaden aidat toplayacaklar anlaşılan..
ya kardeşim sen bana bunu göstermeye, öğretmeye mecbursun.. ister aidat borcum olsun ister olmasın, onu bir şekilde bende alacaksın zaten..
ama eğitimler ücretsiz denilmesinin altında yatan maliyeti, aidatlara yansıtmalarını İzmir odasına hiç yakıştıramadım..
ne demek yani bu eğitimlerin maliyetini karşılamak adına... türmob açıklama yapıyor eğitimler ücretsizdir diye..

Sadece izmir odası değil İstanbul odasıda aynı şartla başvuru kabul ediyor.
Bir de ne kadar doğru bilemiyorum tabi ama eğitimler içinde 500-600TL gibi
bir rakamın alınabileceğini duymaya başladım bazı arkadaşlarımdan..

Eğitimler ücretsizdir ibaresini, göstermelik gibi karşımıza koymamalılar.

Değerli Üyelerimiz,

TÜRMOB Eğitim Projesi doğrultusunda Odamız tarafından düzenlenecek TTK ile KOBİ-TFRS ve DENETİM eğitim başvuruları İzmir SMMM Odası internet sitesi http://izsmmmo.org.tr üzerinden elektronik olarak alınmaya başlanmıştır.
Başvurular;
· TTK
· KOBİ-TFRS
· DENETİM
Olmak üzere her 3 eğitim için de ayrı ayrı başvurular aynı anda alınmaktadır. Eğitimler TTK ile KOBİ-TFRS, daha sonra Denetim şeklinde sıra ile yapılacaktır. Bir eğitim bitmeden diğer eğitim başlamayacaktır.
EĞİTİM PROGRAMI
Eğitim Süreleri,
TTK ile KOBİ/TFRS=48
DENETİM=78 Saat
Eğitim Günleri: Cuma ?Cumartesi-Pazar
Eğitim Saatleri: 09:30?18:00
Eğitim Yerleri: Daha sonra duyurulacaktır.

Eğitim tarihleri ve yerleri, başvurular alındıktan sonra ayrıca ilan edilecektir.
Bazı sınıflarda yeterli başvuru olmaması durumunda ise en yakın eğitim birimine yönlendirileceksiniz.
Eğitimlere devam zorunluluğu vardır.

TÜRMOB?un talimatı gereğince eğitimlere katılabilmek için aidat borcunuzun olmaması gerekmektedir. Yapılacak eğitimlerin maliyetinin çok yüksek olacağı ve odamız tarafından karşılanacağı için üyelerimizin aidat borçlarını zamanında ödemeleri ile mümkün olabilecektir.
Bu nedenle; Eğitim yapılacak salonlarımıza borcu olmayan ve eğitim portalımıza başvuranlar alınacaktır.
Hazirun buna göre oluşturulacak ve hazirunda ismi olmayanlar kesinlikle eğitime alınmayacaktır.
DENETİM eğitimlerine katılabilmek için, SMMM ruhsatına sahip olmak ve TTK, KOBİ-TFRS eğitimlerini tamamlamış olmak zorunludur. Bu nedenle DENETİM eğitimine başvuracak adayların aynı zamanda TTK ve KOBİ-TFRS eğitimlerine de başvuru yapması gerekmektedir.
İzsmmmo WEB sitesinden başvuru yapabilmek için İZSMMMO INTERNET ŞUBESİ nde kullandığınız şifrenizi kullanmanız gerekmektedir.
Başvuru ise;
Eğitimlerde kimlik kontrolü yapılacağından kimlik ya da kimlik yerine geçecek bir belgenin katılımcının mutlaka yanında bulundurması gerekmektedir.
BAŞVURU İÇİN: http://www.izsmmmo.org.tr/Formlar/basvuru.ASP?formno=68&ftip=2
DUYURULAR
Tüm süreçler ile ilgili duyurular web sitemizde yer alacak ve e-posta/sms ile bilgilendirme yapılacaktır. Bu nedenle başvuru sırasında tüm iletişim bilgilerinizin güncelliğini kontrol etmeniz gerekmektedir.
Eğitim sürecinde Yönetim olarak siz değerli üyelerimizin her zaman yanında olacağımızı özellikle belirtmek isteriz. Genel bilgilendirme toplantılarında da belirttiğimiz üzere hep birlikte bu süreci başarı ile tamamlayacağınıza inancımız sonsuzdur.
Bu vesile ile 2012 yılı hepimize başarı ve mutluluk getirmesi dileğiyle İzsmmmo Kurulları adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Feyzullah TOPÇU
BAŞKAN

EYLÜLDURU ' Alıntı:
Sadece izmir odası değil İstanbul odasıda aynı şartla başvuru kabul ediyor.
Bir de ne kadar doğru bilemiyorum tabi ama eğitimler içinde 500-600TL gibi
bir rakamın alınabileceğini duymaya başladım bazı arkadaşlarımdan..

ahhh şu söylentiler yok mu :)

en azından istanbul için şunu söyleyebilirim "eğitimler kesinlikle ücretsiz olacak".
ötesi yok bunun yani başkan da defalarca dile getirdi. lütfen başka söylentilere itibar etmeyiniz.

Ücret konusu daha kayıt başında alınırdı. eğitime girmeden önde ''pardon borcunuz 500 TL'' diyeceklerini bende sanmıyorum.

Bu eğitimler sürekli yenileneceği için aidat borcu yüzünden kayıt olamayanlar diğer eğitimlere başvurabilir.

Ankara,

Sayı : 30.12.2011 *
Konu : TTK, KOBİ-TFRS ve Denetim Eğitimlerinde katılım bedeli,

Y.M.M. VE S.M.M.M. ODASI BAŞKANLIKLARI?NA

?Yeni Türk Ticaret Kanunu?, ?KOBİ-TFRS? ve ?Denetim, Denetim Standartları ve Uygulamaları? alanlarında yürütülecek eğitim faaliyetleri için meslek mensuplarımızın katılım talepleri alınmaya başlanacaktır.

Eğitim faaliyetlerine katılacak olan meslek mensuplarımızdan, eğitimin özelliği nedeniyle ?katılım bedeli? alınmaması temel ilke olarak kabul edilmiştir. Bu çerçevede, eğitime katılacak olan meslek mensuplarımız TÜRMOB?a ?eğitim katılım bedeli? ödemeyecektir.

Eğitimleri gerçekleştirmek üzere, TÜRMOB tarafından görevlendirilecek eğiticilerin ?ulaşım, konaklama, iaşe ve ders ücretlerinin? Odalarımız tarafından karşılanacağı hususu gözetilerek, bu giderlerin Odalarımız tarafından karşılanabilmesini sağlamak üzere; uygun gören Odalarımız yalnızca ?Denetim, Denetim Standartları ve Uygulamaları? alanı için ders saat bedeli 5 TL.?yi geçmemek üzere maliyetlere katılım payı tahsil edebileceklerdir.

Türk Ticaret Kanunu ve KOBİ-TFRS alanları için meslek mensuplarından eğitim katılım bedeli alınmayacaktır.

Saygılarımla,

Ymm. Nail SANLI
Genel Başkan

"uygun gören Odalarımız"

78x5=390 tl ücret alacaklar+oda aidatları tahsilatı...

kcoskun82 ' Alıntı:
Ankara,

Eğitim faaliyetlerine katılacak olan meslek mensuplarımızdan, eğitimin özelliği nedeniyle ?katılım bedeli? alınmaması temel ilke olarak kabul edilmiştir. Bu çerçevede, eğitime katılacak olan meslek mensuplarımız TÜRMOB?a ?eğitim katılım bedeli? ödemeyecektir.

Eğitimleri gerçekleştirmek üzere, TÜRMOB tarafından görevlendirilecek eğiticilerin ?ulaşım, konaklama, iaşe ve ders ücretlerinin? Odalarımız tarafından karşılanacağı hususu gözetilerek, bu giderlerin Odalarımız tarafından karşılanabilmesini sağlamak üzere; uygun gören Odalarımız yalnızca ?Denetim, Denetim Standartları ve Uygulamaları? alanı için ders saat bedeli 5 TL.?yi geçmemek üzere maliyetlere katılım payı tahsil edebileceklerdir.

doğrusu şaşırmadım..Türmob hiçbir konuda net bi duruş sergilemediği için bundan sonra ne olacak sorusu oluştu kafamda hep..hep bi güvensizlik, hep bi belirsizlik..bundandır yani sağdan soldan aldığımız duyumlara itimat etmemiz..maalesef.. :(

valla oda, Türmobun "eğitimler ücretsizdir" diye ilan ettiği ama ücretsizdir kelimesini bizim gözümüzü boyamak için kullandığı bu eğitimler için; ücret talep ederse ben kaydımı sildiririm.. Katılmam bu sözde eğitimlere.. Evde kendim hallederim birşekilde.
Odanın eğitimine ihtiyacım yok,
denetim yapmayıveririm..
ama ufrs, revizyon konularında kendimi geliştiririm.

24/11/2011 63. Başkanlar Kurulu Toplantısından;
Sy Nail Sanlı'nın konuşmasından;
Eğitime katılacak her meslek mensubuna bir Denetim Çantası verilecek. İçinde denetim el kitabı, denetim yazılım programı, risk analiz uygulama el kitabı, işlem denetçiliği uygulama el kitabı, TFRS uygulama el kitabı, Türkiye denetim standartları kitabı, bağımsız denetim ders notları, bağımsız denetim eğitim slaytları ve bağımsız denetim uygulama dosyası bulunacaktır.
Tüm bunları verirlerse cüzi bir katılım payı istenmesi de normal olmalıdır.

normal olması için aidat ödemiyor olmamız gerekir.biz bunların parasını zaten her sene ödüyoruz.

benim anlamadığım izmir odası ,ankara odası ve istanbul odası başvuları kendi alıyor .ama turmobun eğitim sitesinde kayıdı açtım bu odalar gözükmüyor.