uyumsoft

Türmob eğitimleri hk.

logo isbasi
Ynt: Turmob eğitimleri

arkadaşlar ben ankara odasını aradım, benim yerime kaydımı yaptılar telefonda.

ama nasıl emin olucam , nerden kontrol edebilirim bunu ?

NESCAFE ' Alıntı:
Bu eğitimlerin sonunda bir sınava tabi tutuluyor muyuz acaba?

sınava tabi tutulmuyorsunuz. Kanaat notu var .Hocaların kısa sürede eğittiği(!) eğitmenler size derse devam ve dersteki katılımınıza göre puan verecekler.

Bugün itibariyle yaklaşık 12 bin kişi istanbul odasından başvurmuş . Diğer odalardan 7600 kişi ,izmir odasından 1150 kişi başvurmuş .15 'ine kadar bu sayı 30 bin kişiyi bulacaktır.

Eğitim süreci şubat ayı başında başlayacak .Tabi bir bölümü stajyerlerin çok sevdiği (!) euse tarzı uzaktan eğiitm şeklinde olacaktır.Bu da 36 saat civarıdır. Geriye kalan süre hocaların kısa sürede (!) eğittiği eğitmenler tarafından gerçekleşecek.Kanaat notu alacaksınız.

Uzaktan eğitim şeklinde olan eğitimde ders sonunda sınav var. Ama ona sınav denmez.tıklama programı varmı diye yakında bu forumda yazılar çıkar...

E-use olarak eğitimin verileceğini inanın duymadım. zira bölgelere ayırıp eğitim için insanları dönemlere ayırmazlardı diye düşünüyorum.

arkadaşlar cvp veren olmadı soruma pardon ama .. hiçmi bilginiz yok bu konuda , yoksa başvuruyu yapınca bir rahatlama çöktüde , gerisini boşladınız mı?

deeper_blue ' Alıntı:
E-use olarak eğitimin verileceğini inanın duymadım. zira bölgelere ayırıp eğitim için insanları dönemlere ayırmazlardı diye düşünüyorum.

Ttk ve kobi TFRS yüzyüze denetimin ise 36 saat video + sınav , akabinde uygulama (bir ayda olmasada 6 ayda eğitilen, cogu stajerzade gibi gecmis bilgi ve birikiminide ortaya koyup arttıran) meslek mensupları tarafından size verilecek.

jm ' Alıntı:
arkadaşlar cvp veren olmadı soruma pardon ama .. hiçmi bilginiz yok bu konuda , yoksa başvuruyu yapınca bir rahatlama çöktüde , gerisini boşladınız mı?

:) sisteme verdiğiniz adresten üye olunuz cep telinize gelen mesajla giriş yapın başvurunuzu görürsünüz muhtemelen...
biz üye olup kişisel bilgilerimizi doldurduk başvurumuzu kendimiz yaptık...
siz telden yaptırdım diyorsunuz netten başvuru tc ve ruhsat no üzerinden yapılıyor ; görürsünüz diye umut ediyorum başvurunuzu...

odayı aradım şifreye mesjaa gerek yok telden yaptırmışsınız dediler tekrar

çok naziksin teşekkür ederim.

deeper_blue ' Alıntı:

Planlamaları yeniden gözden geçirdiler. Yaklaşık 10 bin kişi için planlama yapmışlardı.Talep fazla olunca yaklaşık 30 bin kişiye 36 saat uzaktan eğitim metoduyla denetim eğitimi verecekler.Geri kalan yüzyüze olacaktır.Tamamını uzaktan eğitimle verseler kısa sürede eğitilen (!)eğitmenlere de gerek olmazdı.Bu metodla denetim eğitimi olur mu?
Yaptık Oldu (!)

Ynt: Türmob eğitimleri hk.

stajyerzade ' Alıntı:
NESCAFE ' Alıntı:
Bu eğitimlerin sonunda bir sınava tabi tutuluyor muyuz acaba?

sınava tabi tutulmuyorsunuz. Kanaat notu var .Hocaların kısa sürede eğittiği(!) eğitmenler size derse devam ve dersteki katılımınıza göre puan verecekler.

İstanbul odasına kayıtlı üyeler için diyelim ki eğitim kurtuluşta verilecek.Eğitim verilecek salonun insan kapasitesinin ne kadar büyük olduğunu bilen bilir.TTk 7 saat kobi/Tfrs 14 saat eğitim verilecek.Sizin aklınız alıyor mu eğitimcinin herkese kanaat notu vermesinin ??Hayal ettiğiniz şeyleri yada kulaktan dolma bilgileri lütfen paylaşmayınız.Diyelim birisi TTK hakkında genel bilgiye sahip,ancak eğitime sadece sertifika için katılmış sessizce dinlemiş gitmiş.O zaman böyle kişilere de uslu durduğu için tam not verilsin !!!

İSMMMO başkanı toplantı ve seminerlerde sınava karşı olduklarını ancak denetim eğitimleri sırasında vakaa çalışmalarının detaylı yapılacağını bu çalışmayı yapabilen (kavrayabilen) meslek mensuplarına başarılı olarak değerlendireceklerini belirtmişti.

Sanırım Stajyerzade arkadaşımızın belirtmek istediği ''Kanaat notu'' hadisesi buradan gelmekte.

Sevgilerimle,

Kanaat notu var. Derse katılım ve derse devama göre verilecek. Uygulanır uygulanmaz o ayrı mesele...Hayal değil gerçek.Eğitimlerde kanaat notu alınca anlarsın.
Kamu gözetim kurumu yetkilendirme için sınav şartı getirir ve de türmob eğitimlerine katılmayı şart koşmazsa türmob eğitimlerine katılmayı gerek görmüyorum...

Eğitimlere katılıp katılmama konusunda stajyerzade arkadaşımız gibi düşünmeye başladım.En azından kamu gözetim muhasebe ve denetim standartları kurumunun yakında açıklayacağı eğitim ve sınavla ilgili duyurusunu bekleyeceğim.Umarım muafiyetsiz herkese sınav ve eğitim şartı getirirler.

Arkadaşlar yazılanları okuduğumda meslek mensupları olarak mesleki teşekkülümüze ne kadar öfkeli ve güvensiz olduğumuzu görüyorum - ki ben de bu duyguları sonuna kadar paylaşıyorum -

Eğer yeni kurulan kurum gerçekten kuruluş amacına hizmet edecekse,

- genel başkanı yıllarca aktif siyaset yapmış,bu da yetmezmiş gibi genel başkanken aynı zamanda bir siyasi partinin lideri olmuş (ki bu durumun dünyada bir örneğinin daha olduğunu düşünmüyorum )
- üyelerini yıllardır aidat, dosya ücreti, sınav ücreti, mühür parası vs yasal yolarla sömümüş, karşılığında ise mesleki gelişim ve kalite adına negatif bir performans sergilemiş,
- bir taraftan mesleğe girişleri çin seddi gibi engellerle donatırken öbür taraftan kendi zümresine muz cumhuriyeti özel smmm sınavı! ile belge dağıtmış
- denetim işinin bu mesleğin geleceğinde önemli rol oynayacağını benim altı yaşındaki yeğenimden sonra farketmiş ve çıkardığı tebliği yüzüne gözüne bırakarak, sadece kendisini değil, kendisine bağlı binlerce meslek mensubunu da rezil etmiş!

bir türmob'a kesinlikle itibar etmemeli ve bu alanın yeni tanımlanan bir alan olduğunun bilinciyle, cesur kararlar verebilmelidir. cesur kararlar diyorum, çünkü ymm ve diğer eski ve nüfuzlu smmm'lerin kamu gözetim kurumuna kendi çıkarlarını koruyacak kararlar alması yönünde lobi yaptıklarına adım kadar eminim.

Bu nedenle de kamu gözetim kurumunun türmobun yaptığı eğitimleri yasal olarak kabul etmesi telafisi mümkün olmayan hatalara neden oalcaktır. Hele ki eğitimlerde kanaat notu, devam vb konular da gündeme gelecekse ikinci izel smmm faciasını yaşarız ki, böyle bir durum gerçekleşirse ben mesleğime olan inancımı sorgulayacağım.

Ancak şu gerçeği de görmezden gelmemiz imkansız :

Teşkilat yapısını tamamlaması bile en az birkaç ayı bulacak olan kamu gözetim kurumunun -spk tecrübesi olan çok az sayıdaki meslektaşımızı bir kenara bırakırsak- denetim konusunda bilgisi ve tecrübesi olmayan onbeşbin civarında meslek mensubunu eğitip,sınava tabi tutup denetçi sıfatı vermesi için yalnızca bir yılı var.
Kurumun işi gerçekten çok zor. Zamanın da dar olduğunu düşünürsek, eğitici ve fiziksel kaynaklar konusunda Türmobla işbirliği yapması kaçınılmaz gibi görünüyor. Dua edelim de bu işbirliği sırasında ipler kurumun elinde olsun, türmobun sadece kaynakları kullanılsın. Yoksa sevgili yöneticilerimiz bu işe el atma fırsatı bulurlarsa, olabilecek saçmalıkları tahmin etmek için iskambil falı bile açarız :)

zgrintegral tespitleriniz çok doğru, aynı şeyleri bende defaatle yazdım...bu sefer türmob a meydan kalmayacaktır, derhal yargı yoluna başvuracağız, biz bu konuda hem hukuki olarak hemde bu yoldaki maddi giderler olarak gönüllüyüz, türmob un akla ziyan uygulamaları mağdur olduk.... özel smmm sınavı için dava açan arakadaşlarlada konuşmuştuk, ancak danıştay davayı süre yönünden reddetmişti, bu sefer bu hataya düşmeyeceğiz..

zgrintegral ' Alıntı:
Arkadaşlar yazılanları okuduğumda meslek mensupları olarak mesleki teşekkülümüze ne kadar öfkeli ve güvensiz olduğumuzu görüyorum - ki ben de bu duyguları sonuna kadar paylaşıyorum -

Eğer yeni kurulan kurum gerçekten kuruluş amacına hizmet edecekse,

- genel başkanı yıllarca aktif siyaset yapmış,bu da yetmezmiş gibi genel başkanken aynı zamanda bir siyasi partinin lideri olmuş (ki bu durumun dünyada bir örneğinin daha olduğunu düşünmüyorum )
- üyelerini yıllardır aidat, dosya ücreti, sınav ücreti, mühür parası vs yasal yolarla sömümüş, karşılığında ise mesleki gelişim ve kalite adına negatif bir performans sergilemiş,
- bir taraftan mesleğe girişleri çin seddi gibi engellerle donatırken öbür taraftan kendi zümresine muz cumhuriyeti özel smmm sınavı! ile belge dağıtmış
- denetim işinin bu mesleğin geleceğinde önemli rol oynayacağını benim altı yaşındaki yeğenimden sonra farketmiş ve çıkardığı tebliği yüzüne gözüne bırakarak, sadece kendisini değil, kendisine bağlı binlerce meslek mensubunu da rezil etmiş!

bir türmob'a kesinlikle itibar etmemeli ve bu alanın yeni tanımlanan bir alan olduğunun bilinciyle, cesur kararlar verebilmelidir. cesur kararlar diyorum, çünkü ymm ve diğer eski ve nüfuzlu smmm'lerin kamu gözetim kurumuna kendi çıkarlarını koruyacak kararlar alması yönünde lobi yaptıklarına adım kadar eminim.

Bu nedenle de kamu gözetim kurumunun türmobun yaptığı eğitimleri yasal olarak kabul etmesi telafisi mümkün olmayan hatalara neden oalcaktır. Hele ki eğitimlerde kanaat notu, devam vb konular da gündeme gelecekse ikinci izel smmm faciasını yaşarız ki, böyle bir durum gerçekleşirse ben mesleğime olan inancımı sorgulayacağım.

Ancak şu gerçeği de görmezden gelmemiz imkansız :

Teşkilat yapısını tamamlaması bile en az birkaç ayı bulacak olan kamu gözetim kurumunun -spk tecrübesi olan çok az sayıdaki meslektaşımızı bir kenara bırakırsak- denetim konusunda bilgisi ve tecrübesi olmayan onbeşbin civarında meslek mensubunu eğitip,sınava tabi tutup denetçi sıfatı vermesi için yalnızca bir yılı var.
Kurumun işi gerçekten çok zor. Zamanın da dar olduğunu düşünürsek, eğitici ve fiziksel kaynaklar konusunda Türmobla işbirliği yapması kaçınılmaz gibi görünüyor. Dua edelim de bu işbirliği sırasında ipler kurumun elinde olsun, türmobun sadece kaynakları kullanılsın. Yoksa sevgili yöneticilerimiz bu işe el atma fırsatı bulurlarsa, olabilecek saçmalıkları tahmin etmek için iskambil falı bile açarız :)

BU tepkiye bayıldım.Çok güzel yazmışsınız.Tebrikler..
Bu ülkede sendika başkanı ve aynı zamanda sosyal güvenlik bakanı olarak görev yapan da vardı.avrupa hariç kimse sesini çıkarmamıştı. :)
Turmob başkanlarının geçmişine baktığınızda aslında bir meslek örgütü olmayıp siyasi arena olduğunu göreceksiniz.
O mevkiye şimdiye kadar mesleği icra eden oturmadı.Zaten bu saatten sonra da oturacağını hiç sanmıyorum.Büyük bir olasılıkla tasfiye edilecektir.
Yeni birliğimiz KGMSDK olacaktır. :)
Ama orada da bir meslektaş ne yazık ki YOK?
Olmayacak ta

BU tepkiye bayıldım.Çok güzel yazmışsınız.Tebrikler..
Bu ülkede sendika başkanı ve aynı zamanda sosyal güvenlik bakanı olarak görev yapan da vardı.avrupa hariç kimse sesini çıkarmamıştı. :)
Turmob başkanlarının geçmişine baktığınızda aslında bir meslek örgütü olmayıp siyasi arena olduğunu göreceksiniz.
O mevkiye şimdiye kadar mesleği icra eden oturmadı.Zaten bu saatten sonra da oturacağını hiç sanmıyorum.Büyük bir olasılıkla tasfiye edilecektir.
Yeni birliğimiz KGMSDK olacaktır. :)
Ama orada da bir meslektaş ne yazık ki YOK?
Olmayacak ta

Sayın gökhanuy,
Görüşlerinize tamamen katılıyorum, ancak ben KGMSDK ile ilgili ümidimizi korumamız gerektiğini düşünüyorum. Türmob işini iyi yapsaydı, böyle bir kuruma gerek kalmazdı veya kurum türmoba bağlanabilirdi. demekki birileri türmobun geldiği bu noktayı gördü ve bu işi çok kesin bir şekilde türmobun elinden aldı.

Yeni kurum, aslında yeni bir mesleğin sınırlarını belirleyecek, bu yönüyle bakıldığında kurum yönetiminde türmobun yalnızca bir üyeyle temsil edilmesi bence sevindirici bir gelişme :)

Bu arada TMSK nın sitesi iki gündür açılmıyor. tahminimce alan adı farklı yeni bir internet sitesi çok yakında yayına başlayacak ve merakla beklediğimiz konularla ilgili duyurulara ve açıklamalara yer verecek. (tamamen kişisel kanaatimdir) Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız varsa paylaşmalarını rica ediyorum.

Saygılarımla

[/quote]

1.ETAP TTK VE KOBİ TFRS EĞİTİM PROGRAMI (izmir)
YER SAAT EĞİTİM SALONU TTK - EĞİTİMCİ KOBİ TFRS - EĞİTİMCİ EKİBİ
ÖDEMİŞ-KİRAZ-BEYDAĞ-BAYINDIR

TARİH
13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012
09:30-18:00 ÖDEMİŞ BELEDİYE KÜLTÜR EVİ HAYAL HAN HAKAN KILIÇ BEHİYE KARGINER

TORBALI-TİRE-SELÇUK

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 TORBALI TİCARET ODASI HAYAL HAN ALİ İHSAN ESMEROĞLU NAGİHAN ULU

ÇEŞME-URLA-KARABURUN-SEFERİHİSAR

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 ÇEŞME BELEDİYE TOPLANTI SALONU ATİLA ÖZEL CAHİDE BECEREN NECMİYE ULUCAAĞAÇ

MENDERES-GÜMÜLDÜR-ÖZDERE

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ AHMET RIDVAN TULUNAY SEYFİ YILDAN BİRGÜL AKÇA

KEMALPAŞA

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 BELEDİYE TOPLANTI SALONU ŞERİF YILDIZ MEHMET GÜVEN EBRU YILMAZ

MENEMEN-ALİAĞA-FOÇA

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 ALİAĞA I. PETKİM SİTESİ TOP. SALONU YÜKSEL BİLEK MURAT KÖSEOĞLU FIRAT GÜLCEZ

BERGAMA-KINIK-DİKİLİ

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 BERGAMA BEL. HALUK ELBE TOP. SALONU NECİBE UZUNOĞLU KAZIM ÇOŞKUN KESKİNER LATİFE KAYA

BALÇOVA-NARLIDERE-GÜZELBAHÇE

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 NARLIDERE A.K.M. MECLİS SALONU ATİLA ÖZEL ESRA ŞENGÜL ERGÜL GÜLBENT

GAZİEMİR-KARABAĞLAR 13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 SARMAŞIK DÜĞÜN SALONU AYŞE İSTEK HARUN REŞİT TOKCAN ADEM ÇOMAKLI

ÇAMDİBİ-ALTINDAĞ

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 BORNOVA BELEDİYESİ BELGEM DERSHANESİ AYDIN ÖZDEMİR ASLI TENGİZ GAMZE DOSTSEVER

YENİŞEHİR

13-14-15 OCAK 2012 / 20-21-22 OCAK 2012 09:30-18:00 İZSMMMO-ASIM BEZİRCİ SALONU
AYDIN ÖZDEMİR ALİ SARAÇ RİCAL ALACA