Arkadaşlar yazılanları okuduğumda meslek mensupları olarak mesleki teşekkülümüze ne kadar öfkeli ve güvensiz olduğumuzu görüyorum - ki ben de bu duyguları sonuna kadar paylaşıyorum -
Eğer yeni kurulan kurum gerçekten kuruluş amacına hizmet edecekse,
- genel başkanı yıllarca aktif siyaset yapmış,bu da yetmezmiş gibi genel başkanken aynı zamanda bir siyasi partinin lideri olmuş (ki bu durumun dünyada bir örneğinin daha olduğunu düşünmüyorum )
- üyelerini yıllardır aidat, dosya ücreti, sınav ücreti, mühür parası vs yasal yolarla sömümüş, karşılığında ise mesleki gelişim ve kalite adına negatif bir performans sergilemiş,
- bir taraftan mesleğe girişleri çin seddi gibi engellerle donatırken öbür taraftan kendi zümresine muz cumhuriyeti özel smmm sınavı! ile belge dağıtmış
- denetim işinin bu mesleğin geleceğinde önemli rol oynayacağını benim altı yaşındaki yeğenimden sonra farketmiş ve çıkardığı tebliği yüzüne gözüne bırakarak, sadece kendisini değil, kendisine bağlı binlerce meslek mensubunu da rezil etmiş!
bir türmob'a kesinlikle itibar etmemeli ve bu alanın yeni tanımlanan bir alan olduğunun bilinciyle, cesur kararlar verebilmelidir. cesur kararlar diyorum, çünkü ymm ve diğer eski ve nüfuzlu smmm'lerin kamu gözetim kurumuna kendi çıkarlarını koruyacak kararlar alması yönünde lobi yaptıklarına adım kadar eminim.
Bu nedenle de kamu gözetim kurumunun türmobun yaptığı eğitimleri yasal olarak kabul etmesi telafisi mümkün olmayan hatalara neden oalcaktır. Hele ki eğitimlerde kanaat notu, devam vb konular da gündeme gelecekse ikinci izel smmm faciasını yaşarız ki, böyle bir durum gerçekleşirse ben mesleğime olan inancımı sorgulayacağım.
Ancak şu gerçeği de görmezden gelmemiz imkansız :
Teşkilat yapısını tamamlaması bile en az birkaç ayı bulacak olan kamu gözetim kurumunun -spk tecrübesi olan çok az sayıdaki meslektaşımızı bir kenara bırakırsak- denetim konusunda bilgisi ve tecrübesi olmayan onbeşbin civarında meslek mensubunu eğitip,sınava tabi tutup denetçi sıfatı vermesi için yalnızca bir yılı var.
Kurumun işi gerçekten çok zor. Zamanın da dar olduğunu düşünürsek, eğitici ve fiziksel kaynaklar konusunda Türmobla işbirliği yapması kaçınılmaz gibi görünüyor. Dua edelim de bu işbirliği sırasında ipler kurumun elinde olsun, türmobun sadece kaynakları kullanılsın. Yoksa sevgili yöneticilerimiz bu işe el atma fırsatı bulurlarsa, olabilecek saçmalıkları tahmin etmek için iskambil falı bile açarız
BU tepkiye bayıldım.Çok güzel yazmışsınız.Tebrikler..
Bu ülkede sendika başkanı ve aynı zamanda sosyal güvenlik bakanı olarak görev yapan da vardı.avrupa hariç kimse sesini çıkarmamıştı.

Turmob başkanlarının geçmişine baktığınızda aslında bir meslek örgütü olmayıp siyasi arena olduğunu göreceksiniz.
O mevkiye şimdiye kadar mesleği icra eden oturmadı.Zaten bu saatten sonra da oturacağını hiç sanmıyorum.Büyük bir olasılıkla tasfiye edilecektir.
Yeni birliğimiz KGMSDK olacaktır.

Ama orada da bir meslektaş ne yazık ki YOK?
Olmayacak ta