personel maaş programı

Türmob eğitimleri hk.

Ynt: Türmob eğitimleri hk.

Arkadaslar
Mesela İstanbul odası ben 100 saatte denetçi sertifikası veriyorum, kocaeli odası ise 50 saatte veriyorum diyebilir mı ?

Denetim eğitimi 78 saat tüm Türkiye 'de verilecek .Bunun 36 saati uzaktan eğitim şeklinde veriliyor. Geriye kalan kısmı yüzyüzedir.İzmir odası bunun harici bir eğitimi meslektaşlar talep ederse verebileceklerini belirtti.Fakat EK eğitimin ücretli olacağını söylediler.Konya odası 50 saat denetim yaparım derse,Türmob bunu onaylar mı? Sanırım böyle birşey yapsalar bile Türmob saati belli olduğuna göre Türmobdan onay alamazlar diye düşünüyorum
saygılar,

Eğitimler standart olarak Türmob tarafından belirlendi..O yüzden odaların kendilerine göre değişiklik yapabileceğini düşünmüyorum..İyi Akşamlar..

Şu anda habertürkte TEKETEKTE fatih altaylının konuğu;
Şükrü kızılot ve istanbul üniversitesinden hukuk prof'u erdoğan moroğlu yeni türk ticaret kanunu ve denetim konusu konuşuluyor.
Saygılar,

ilgililere soru sormak isteyenler için ;
[email protected]

şükrü kızılot'un teketek'teki konuşmasından bir parça :

"Masum türker geçenlerde beni aradı. Denetimin yalnızca A.Ş'lere uygulanacağını ve ltd. lerin denetime tabi olmayacağını söyledi"

Şükrü kızılot yalan söylemiyorsa Masum Türkerin bu iddiasının dayanağı ne olabilir?

Erdoğan Moroğlu Denetimin bu şekilde uygulanamayacağını ve bir kesime(o kesim biz oluyoruz) geçim kapısı oluşturacağı eleştirisini getirmiştir.İşlem denetçisine gerek olmadığını söylemiştir.Ayrıca denetim uygulamasının ve koşullarının gevşetilmesi gerektiğini belirtmiştir.
Şükrü kızılotta denetçinin daha önce okur yazar bile olmasına gerek olmadığını belirtip şirketlere getirilen mali yükün türmobla konuşarak geçiçi bir dönem için denetçilerin düşük ücret alarak giderilebileceğini söylemiştir.

Ayrıca yasanın kendilerine göre sakıncalı gördükleri belli bir bölümünün değiştirilmesi gerektiği her iki konuşmacı da belirtmiştir.

şükrü kızılot ;limited şirketler için yasada denetim olduğunu fakat masum türkerin limited şirketlere denetim getirilmediğini kendisine söylediğini ifade etmiştir.
haftaya teketeke ticaret kanunu yazan ünal tekinalp konuk olacak .
saygılar
not : sanırım ,erdoğan moroğlu kamu gözetim kurumunun kurulduğunu henüz bilmiyor (Denetçilerin denetimini nasıl olacak ,kendi meslek örgütlerimi denetleyecek demiştir.)

mrpizmir ' Alıntı:
Denetim eğitimi 78 saat tüm Türkiye 'de verilecek .Bunun 36 saati uzaktan eğitim şeklinde veriliyor. Geriye kalan kısmı yüzyüzedir.İzmir odası bunun harici bir eğitimi meslektaşlar talep ederse verebileceklerini belirtti.Fakat EK eğitimin ücretli olacağını söylediler.Konya odası 50 saat denetim yaparım derse,Türmob bunu onaylar mı? Sanırım böyle birşey yapsalar bile Türmob saati belli olduğuna göre Türmobdan onay alamazlar diye düşünüyorum
saygılar,

Türmob neyi onaylayacak ? onaylamazsa ne olur ki eğitime katılmak mecburimi?

zgrintegral ' Alıntı:

"Masum türker geçenlerde beni aradı. Denetimin yalnızca A.Ş'lere uygulanacağını ve ltd. lerin denetime tabi olmayacağını söyledi"

Şükrü kızılot yalan söylemiyorsa Masum Türkerin bu iddiasının dayanağı ne olabilir?

Şükrü Kızılot konuşmasının devamında ilgili maddeyi okuyup 'ltd.şti.lerinde denetime tabi

olduğunun net bir şekilde ifade edildiğini' de söylemiştir

mrc ' Alıntı:
zgrintegral ' Alıntı:

Şükrü Kızılot konuşmasının devamında ilgili maddeyi okuyup 'ltd.şti.lerinde denetime tabi

olduğunun net bir şekilde ifade edildiğini' de söylemiştir

Sayın mrc,

Evet bu konu kanunda zaten çok açık bir şekilde ifade edilmiş, şükrü kızılot da bunu söyledi. benim anlayamadığım nokta, yıllarca meslek örgütümüzün başkanlığını yapan Masum Türker'in neye dayanarak Ltd Şti lerin denetime tabi tutulmayacağını söylemesi. Ya hepimizin bildiğinden farklı birşey biliyor - ki bu bilginin kanunun üzerinde olması lazım - , yada hiçbirşeyden haberi yok..

Saygılar

Habertür?ün internet sitesine az önce düşen bir haber:
11 Ocak 2012 Çarşamba, 11:15:08

TTK'ya ayar yolda

Yeni Türk Ticaret Kanunu 1 Temmuz 2012?de yürürlüğe girmeden önce kamuoyundan ve iş dünyasından gelen öneriler doğrultusunda kapsamlı değişikliğe uğrayacak
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Habertürk?ün, yürürlüğe girmesi durumunda uygulanacak ceza maddelerinin ve diğer bazı hükümlerinin ortaya çıkaracağı sakıncalara dikkat çektiği Türk Ticaret Kanunu?nda (TTK) kapsamlı bir değişiklik yapılacağını söyledi.

Canikli, yasa geçen yıl ocak ayında çıkartılmasına rağmen yürürlük tarihini 1 Temmuz 2012 olarak belirlediklerine dikkat çekerek, özellikle bu süreyi bıraktıklarını söyledi. Yasayla sistemin tamamen değiştirildiğini vurgulayan Canikli, uygulamada ortaya çıkabilecek muhtelif eksiklik ve aksaklıkların bu süre içerisinde toplumda tartışılmasını amaçladıklarını dile getirdi. İş dünyasından, sivil toplum örgütlerinden, yargıdan ve vatandaşlardan yasaya ilişkin çeşitli görüş ve eleştirilerin kendilerine gelmeye başladığını ifade eden Canikli, haklı, makul taleplerin dikkate alınarak kapsamlı bir değişiklik yapılacağını belirtti.
Bu tür konularda genellikle son anda talepler geldiğine dikkat çeken Canikli, o nedenle tasarı için acele etmeyip talepleri toplamaya devam edeceklerini, ama yasanın yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2012 tarihinden önce de değişiklik yapacaklarını vurguladı.

Haberin linki http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/704921-ttkya-ayar-yolda

'Türmob neyi onaylayacak ? onaylamazsa ne olur ki eğitime katılmak mecburimi?'

Anlayamayanlar için tekrar etmek gerekirse,

Türmob tüm eğitim sürecini onaylayacaktır. Yani eğitime katılanlara türmob sertifikası verip vermeyeceğini karar verecektir.

'Onaylamazsa ne olur ki?'

Katıldığınız eğitim geçersiz olacak . Tekrar baştan katılmak zorunda kalacaksınız.

Katılmak mecburi mi?

ttk ve kobi tfrs eğitimlerine katılmak mecburidir.

Başka bir soruyu da ben sorayım (mecbur tutabilir mi?)
Evet .Yeni meslek kanununda türmoba bu yetki verilmiştir.Sürekli eğitimlere tüm meslek mensubunu katılmayı zorunlu tutabilir.Yaptırımları yeni meslek kanunundan okuyabilirsiniz.

Sanırım ticaret kanununda işadamlarının ve bazı çevrelerin baskısıyla değişikliğe gidilecektir.Denetim kısmındakideğişiklerin nasıl olacağının sonucunu beklemek gerekir.

saygılar,

Her kafadan bir sesin çıktığa ne yazık ki tanık oluyoruz.
Turmob 2010 yılının son aylarında yayınladığı tebliğ hatasına yeniden düşmüştür.

KGMDSK'nun amaçları bölümünün;
f) Bağımsız denetim yapacak meslek mensuplarına yönelik sınav, yetkilendirme ve tescil yapmak, disiplin ve soruşturma işlemlerini yürütmek, sürekli eğitim standartları ile mesleki etik kurallarını belirlemek, bunlara yönelik olarak kalite güvence sistemini oluşturmak ve bu alanlardaki eksikliklerin düzeltilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak.

Olarak belirlendiği halde TURMOB'un bu eğitimleri verebilme yetkilendirmesi bu kurul tarafından mı verilmiştir.?
KGMDSk'nun bu eğitime olan bakış açısı nedir?

Bu maddenin incelenmesi durumunda eğitimlerin kurul tarafından belirlenileceği yazıyor.KGMSDK'nun Turmob'un bu uygulamasına cevap vermesi gerekmiyor mu?

Yeni TTK, aceleye getirilmiş bir kanun değil.Üzerinde ciddi yılların çalışması olduğunu hatırlatalım. Masum Türker'in böyle bir duyum aktarması da ilginç.Bunu kamuya açıklama görevini Şükrü Kızılot'a mı vermiş?

KGMDSK hala tasfiye edilen TMSK'nun resmi web sayfasını kullanıyor ise birşeyler yanlış gidiyor.

Bulanık suya herkes oltalarını uzattı.
Rast gele ne diyelim.

saygılarımla,

Asıl plan denetçilere verilecek ücret bahane edilerek yeni türk ticaret kanununda denetimle ilgili kısmın gevşetilmesidir.
Sadece anonim şirketler için denetim gerekir.Diğer şirketler ve kobiler için buna gerek yoktur,denmektedir.Denetimi dar bir alana bırakma hedefi vardır. Zaten o alanda uluslararası denetim şirketlerinin elindedir.Ticaret kanunu eleştirisini vergici bir prof'un yapması yerine ticaret hukuku prof'ları yapmalıdır.
Saygılar

1.ETAP TTK VE KOBİ TFRS EĞİTİM PROGRAMI

Tarih.: 13-14-15 OCAK 2012
Tarih.: 20-21-22 OCAK 2012
Saat..: 09:30-18:00

Bölge......................: MENEMEN-ALİAĞA-FOÇA
Yer.........................: ALİAĞA I. PETKİM SİTESİ TOP. SALONU
TTK Eğitmeni...........: YÜKSEL BİLEK
KOBİ TFRS Eğitmeni.: MURAT KÖSEOĞLU
KOBİ TFRS Eğitmeni.: FIRAT GÜLCEZ

Bölge......................: ÖDEMİŞ-KİRAZ-BEYDAĞ-BAYINDIR
Yer.........................: ÖDEMİŞ BELEDİYE KÜLTÜR EVİ
TTK Eğitmeni...........: HAYAL HAN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: HAKAN KILIÇ
KOBİ TFRS Eğitmeni.: BEHİYE KARGINER

Bölge......................: TORBALI-TİRE-SELÇUK
Yer.........................: TORBALI TİCARET ODASI
TTK Eğitmeni...........: HAYAL HAN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ALİ İHSAN ESMEROĞLU
KOBİ TFRS Eğitmeni.: NAGİHAN ULU

Bölge......................: ÇEŞME-URLA-KARABURUN-SEFERİHİSAR
Yer.........................: ÇEŞME BELEDİYE TOPLANTI SALONU
TTK Eğitmeni...........: ATİLA ÖZEL
KOBİ TFRS Eğitmeni.: CAHİDE BECEREN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: NECMİYE ULUCAAĞAÇ

Bölge......................: MENDERES-GÜMÜLDÜR-ÖZDERE
Yer.........................: MENDERES BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ
TTK Eğitmeni...........: AHMET RIDVAN TULUNAY
KOBİ TFRS Eğitmeni.: SEYFİ YILDAN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: BİRGÜL AKÇA

Bölge......................: KEMALPAŞA
Yer.........................: BELEDİYE TOPLANTI SALONU
TTK Eğitmeni...........: ŞERİF YILDIZ
KOBİ TFRS Eğitmeni.: MEHMET GÜVEN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: EBRU YILMAZ

Bölge......................: BERGAMA-KINIK-DİKİLİ
Yer.........................: BERGAMA BEL. HALUK ELBE TOP. SALONU
TTK Eğitmeni...........: NECİBE UZUNOĞLU
KOBİ TFRS Eğitmeni.: KAZIM ÇOŞKUN KESKİNER
KOBİ TFRS Eğitmeni.: LATİFE KAYA

Bölge......................: BALÇOVA-NARLIDERE-GÜZELBAHÇE
Yer.........................: NARLIDERE A.K.M. MECLİS SALONU
TTK Eğitmeni...........: ATİLA ÖZEL
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ESRA ŞENGÜL
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ERGÜL GÜLBENT

Bölge......................: GAZİEMİR-KARABAĞLAR
Yer.........................: SARMAŞIK DÜĞÜN SALONU
TTK Eğitmeni...........: AYŞE İSTEK
KOBİ TFRS Eğitmeni.: HARUN REŞİT TOKCAN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ADEM ÇOMAKLI

Bölge......................: ÇAMDİBİ-ALTINDAĞ
Yer.........................: BORNOVA BELEDİYESİ BELGEM DERSHANESİ
TTK Eğitmeni...........: AYDIN ÖZDEMİR
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ASLI TENGİZ
KOBİ TFRS Eğitmeni.: GAMZE DOSTSEVER

Bölge......................: YENİŞEHİR
Yer.........................: İZSMMMO-ASIM BEZİRCİ SALONU
TTK Eğitmeni...........: AYDIN ÖZDEMİR
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ALİ SARAÇ
KOBİ TFRS Eğitmeni.: RİCAL ALACA

1. Eğitimlere Sadece Oda Üyelerimiz Katılacaktır.
2. Ttk Ve Kobi Tfrs Eğitimlerine Katılım Zorunludur
3. Eğitimler 09:30 ? 18:00 Saatleri Arasında Kesintisiz Yapılacaktır.
4. Eğitime Katılanlar Hazirun Listesini İmzalayacaklardır.
5. Eğitimler Ücretsizdir.

sn.mrpizmir, ben biraz daha düzelttim görünümü. Bilgi açısından.
Bu arada gaziemir bölgesi bana düşüyor. Yer konusunda gaziemirli meslektaşlarım varsa yer konusu tarif edebilir mi bana :) uydudan baktım ama tam anlamadım

mrpizmir ' Alıntı:
'Türmob neyi onaylayacak ? onaylamazsa ne olur ki eğitime katılmak mecburimi?'

Anlayamayanlar için tekrar etmek gerekirse,

Türmob tüm eğitim sürecini onaylayacaktır. Yani eğitime katılanlara türmob sertifikası verip vermeyeceğini karar verecektir.

'Onaylamazsa ne olur ki?'

Katıldığınız eğitim geçersiz olacak . Tekrar baştan katılmak zorunda kalacaksınız.

Katılmak mecburi mi?

ttk ve kobi tfrs eğitimlerine katılmak mecburidir.

Başka bir soruyu da ben sorayım (mecbur tutabilir mi?)
Evet .Yeni meslek kanununda türmoba bu yetki verilmiştir.Sürekli eğitimlere tüm meslek mensubunu katılmayı zorunlu tutabilir.Yaptırımları yeni meslek kanunundan okuyabilirsiniz.

Sanırım ticaret kanununda işadamlarının ve bazı çevrelerin baskısıyla değişikliğe gidilecektir.Denetim kısmındakideğişiklerin nasıl olacağının sonucunu beklemek gerekir.

saygılar,

sayın mrpizmir ;

elinde konuyla ilgili herhangi bir yetkisi olmayan bir kurumun bir takım konularda mecburiyet

koymaya çalışması sadece komik olur.varsın benim eğitimimi onaylamasın sertifikada vermesin

şu an için çok önemli görünmüyor ama size KGMDSK tarafından yayınlanan KHK ya göz atmanızı

tavsiye ederim.ben bu konuyla alakalı yeri kopyaladım.

KGMDSK amaçlar bölümü:

f) Bağımsız denetim yapacak meslek mensuplarına yönelik sınav, yetkilendirme ve tescil yapmak, disiplin ve soruşturma işlemlerini yürütmek, sürekli eğitim standartları ile mesleki etik kurallarını belirlemek, bunlara yönelik olarak kalite güvence sistemini oluşturmak ve bu alanlardaki eksikliklerin düzeltilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak.

Görüldüğü gibi bu maddede (hiçbiryerde geçmediği gibi) Türmob'un ismi geçmiyor.

sayın sevim ,
Şimdi görünüm daha iyi olmuş.Teşekkürler.
Eğitimlerde başarılar.Türkiye de ilk eğitim alan meslek mensupları İzmir den olacak .Denetim kısmı eşgüdümlü olarak tüm Türkiyede aynı sürede başlayacak.
Saygılar

Şu an için denetim eğitimlerine katılma zorunluluğu yoktur.Bireysel tercih olarak Ben,denetim eğitimine katılmam ,denilebilir.İstanbulda eğitimlere başvurusu sayısı 15.500 olmuştur.İzmir de bu sayı 2.000 e yaklaşıyor. Tercih meselesidir.Meslek mensuplarının bu eğitimlere katılmak için büyük bir talep gösterdiği de açıktır.
saygılar,

eğitimler 13-14-15 ocakta başlıyor.
Bir arkadaşım daha başvuru yapmamış,
Bana diyorki, "e daha 15 ine kadar başvuru süresi var niye 13-14-15 te başlıyor anlamadım" diyor.

Sevim Canyakmaz ' Alıntı:
eğitimler 13-14-15 ocakta başlıyor.
Bir arkadaşım daha başvuru yapmamış,
Bana diyorki, "e daha 15 ine kadar başvuru süresi var niye 13-14-15 te başlıyor anlamadım" diyor.

izmir odasını arasın belki onunda eğitimlere katılma şansı olabilir ...

Arkadaşlar
Herkes çok istekli bu denetim işine
sınavsız olsun diyende çok ağırlıklı
peki böyle olursa şuanki sistemden ne farkı olacak o zaman
Şunu asla unutmuyalım
Kanımca üst kurul bu işi TÜRMOBa asla bırakmıyacak ve sınavla denetçileri kendisine yakın müşavirlerden seçecektir.
Bu anlamda vaktimize yazık artık bence bu denetime kafa yormuyalım
Herkeste bunun böyle olacağını yakın bir zamanda görecektir.
Saygılarımla