uyumsoft

Türmob eğitimleri hk.

Ynt: Türmob eğitimleri hk.

Bu ay içinde kamu gözetim kurumu başkanıyla türmob başkanı ve büyük odaların başkanları görüşecekler.Kamu gözetim kurumu başkanına bu eğitimler anlatılacak ve de referans olması istenecek. Kamu gözetim kurumu başkanı bu eğitimleri referans da verebilir. Referans vermeyebilir de...Fakat denetim alanın da hiçbirşey bilmeyen meslek mensuplarının ücretsiz olan bu eğitimlere katılmasının bir yararı olmadığını söylememiz hakkaniyetli ve doğru olmaz.Benim kanaatim sınav olacağı yönündedir.Olmayabilir de ...Bunu da ancak bu ayın sonuna kadar kamu gözetim kurumunun ilan edileceği koşullardan öğrenebileceğiz.Sınav şartı getirilirse zaten önce zorunlu ttk ve kobi tfrs eğitimleri olacağı için denetim eğitimine katılıp katılınmayacağının kararını o zaman veririz.
Saygılar

denetim eğitimleri ne zaman başlayacak, teori videodan olcak, derslerde uygulama örnekmi anlatılcak nasıl olcak bilgisi olan varmı?

?1.ETAP TTK VE KOBİ TFRS EĞİTİM PROGRAMI

Tarih.: 13-14-15 OCAK 2012
Tarih.: 20-21-22 OCAK 2012
Saat..: 09:30-18:00
...
Bölge......................: MENEMEN-ALİAĞA-FOÇA
Yer.........................: ALİAĞA I. PETKİM SİTESİ TOP. SALONU
TTK Eğitmeni...........: YÜKSEL BİLEK
KOBİ TFRS Eğitmeni.: MURAT KÖSEOĞLU
KOBİ TFRS Eğitmeni.: FIRAT GÜLCEZ

Bölge......................: ÖDEMİŞ-KİRAZ-BEYDAĞ-BAYINDIR
Yer.........................: ÖDEMİŞ BELEDİYE KÜLTÜR EVİ
TTK Eğitmeni...........: HAYAL HAN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: HAKAN KILIÇ
KOBİ TFRS Eğitmeni.: BEHİYE KARGINER

Bölge......................: TORBALI-TİRE-SELÇUK
Yer.........................: TORBALI TİCARET ODASI
TTK Eğitmeni...........: HAYAL HAN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ALİ İHSAN ESMEROĞLU
KOBİ TFRS Eğitmeni.: NAGİHAN ULU

Bölge......................: ÇEŞME-URLA-KARABURUN-SEFERİHİSAR
Yer.........................: ÇEŞME BELEDİYE TOPLANTI SALONU
TTK Eğitmeni...........: ATİLA ÖZEL
KOBİ TFRS Eğitmeni.: CAHİDE BECEREN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: NECMİYE ULUCAAĞAÇ

Bölge......................: MENDERES-GÜMÜLDÜR-ÖZDERE
Yer.........................: MENDERES BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ
TTK Eğitmeni...........: AHMET RIDVAN TULUNAY
KOBİ TFRS Eğitmeni.: SEYFİ YILDAN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: BİRGÜL AKÇA

Bölge......................: KEMALPAŞA
Yer.........................: BELEDİYE TOPLANTI SALONU
TTK Eğitmeni...........: ŞERİF YILDIZ
KOBİ TFRS Eğitmeni.: MEHMET GÜVEN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: EBRU YILMAZ

Bölge......................: BERGAMA-KINIK-DİKİLİ
Yer.........................: BERGAMA BEL. HALUK ELBE TOP. SALONU
TTK Eğitmeni...........: NECİBE UZUNOĞLU
KOBİ TFRS Eğitmeni.: KAZIM ÇOŞKUN KESKİNER
KOBİ TFRS Eğitmeni.: LATİFE KAYA

Bölge......................: BALÇOVA-NARLIDERE-GÜZELBAHÇE
Yer.........................: NARLIDERE A.K.M. MECLİS SALONU
TTK Eğitmeni...........: ATİLA ÖZEL
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ESRA ŞENGÜL
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ERGÜL GÜLBENT

Bölge......................: GAZİEMİR-KARABAĞLAR
Yer.........................: SARMAŞIK DÜĞÜN SALONU
TTK Eğitmeni...........: AYŞE İSTEK
KOBİ TFRS Eğitmeni.: HARUN REŞİT TOKCAN
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ADEM ÇOMAKLI

Bölge......................: ÇAMDİBİ-ALTINDAĞ
Yer.........................: BORNOVA BELEDİYESİ BELGEM DERSHANESİ
TTK Eğitmeni...........: AYDIN ÖZDEMİR
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ASLI TENGİZ
KOBİ TFRS Eğitmeni.: GAMZE DOSTSEVER

Bölge......................: YENİŞEHİR
Yer.........................: İZSMMMO-ASIM BEZİRCİ SALONU
TTK Eğitmeni...........: AYDIN ÖZDEMİR
KOBİ TFRS Eğitmeni.: ALİ SARAÇ
KOBİ TFRS Eğitmeni.: RİCAL ALACA

1. EĞİTİMLERE SADECE ODA ÜYELERİMİZ KATILACAKTIR.
2. TTK VE KOBİ TFRS EĞİTİMLERİNE KATILIM ZORUNLUDUR
3. EĞİTİMLER 09:30 ? 18:00 SAATLERİ ARASINDA KESİNTİSİZ YAPILACAKTIR.
4. EĞİTİME KATILANLAR HAZİRUN LİSTESİNİ İMZALAYACAKLARDIR.
5. EĞİTİMLER ÜCRETSİZDİR.

İzmirde eğitimler ilçelerde cuma günü başlıyor.Merkez de ise şubat ayı başında Türmobla eşzamanlı başlayacak.
Eğitimlerin 36 saati uzaktan eğitim sonunda bir sınav var. Online olarak belli saatlerde hocalara soru sorulabileceği bir sanal sınıf oluşturulacağı söyleniyor. Diğer bölümde yüzyüze olacak.

Merhaba,
Bu İzmir odamız ne tuhaf. Yarın eğitimler başlayacak. Odadaki Mustafa bey bana diyorki, daha belli değil,
Eğitime katılacağım yerin telefonunu buldum, eğitimden haberiniz var mı dedim. Evet herşeyi ayarladık. Yarın bekliyoruz diyorlar. Ama oda, katılımcılara sms ile haber bile vermedi şu saat oldu. Odayı arıyorum. Daha belli olmadı diyor.. Şaştım ben bu işe..
En iyisi ses çıkarmadan, sinirlenmeden yarın eğitim yerine gitmek.. Yoksa çıldırtacaklar beni.

Bakalım kamu gözetim kurumu eğitim ve sınav koşullarını nasıl belirleyecek.Olağanüstü bir durum olmazsa bu ay sonuna kadar koşulları sitesinde ilan edecektir.

Selamlar İzmir smm odasının sitesinde eğitimlerle ilgili tarih göremiyorum.Siz nerden görebildiniz?

2.etap eğitimlerin tarihi henüz belli değildir. Sms ile üyelere duyurulacağı söyleniyor.

türmob eğitim portalındaki kullanıcı adı şifre kısmına ne yazıyoruz.. oda şifresi ile giremiyorumda

ilk hafta sonunda eğitimlerle ilgili görüşüm;
kısaca; fi-yas-koo. kocaman hemde

slaytlara bağlı kalarak birşey öğrenmemiz mümkün değil.
Ayrıca ön sıraya sıralanmış; kodaman görünümlü meslek mensuplarına da sanki özel veriliyormuş bu dersler gibi.
Hep onların soruları, onların dediği üzerinden gidiliyor. Buda salondaki 100 e yakın kişinin soru cevaplarına engel olunuyor.

Haftayada böyle olursa sesimi yükseltip bağıracağım.
yani kısaca bu eğitimler fiyasko. Mutlaka İkinci etabı da yapılır.
Ayrıca günde 8 saat, arka arkaya üç gün.. çalışan insanlar için pek kaldırılacak bir durum değil.

Sevim hanım eğitimlerde döküman veya cd veriliyor mu ?

eğitimlerde cd verilmiyor.
Sadece döküman olarak; Akademisyenlerin slayt sunumlarının kitaplaştırılmış hali verildi. Yani projeksiyonda bizlere okudukları slaytları, kitap sayfalarına basmışlar, bizde oradan takip ediyoruz.

Herhangi bir cd yada başka bir bilgi verilmedi.
Elimizde sadece kobi TFRS adlı içeriğinde bize okudukları slaytların bulunduğu bir kitapçık var. TTK ile ilgili dökümanda verilmedi. Bunun gerekçeside internetten bulup indirebilirmişiz.

dediğim gibi eğitimler tam bir fi-yas-koo

aynı değil,
bize verdikleri döküman; tmsknın sitesindeki kobi tfrs adlı kırmızı renkli kitabın özetleşmiş slayt sunumu..
Yani KOBİ TFRS kitabından almışlar.

Hatta bu verdiğin eğitim materyallerini de okuyun dediler. Çünkü bize verdikleri ile bu iş olmayacak. Bu eğitim materyallerini de çıktı alıp okuyun talimatında bulundular.
Ama bize verdikleri dökümandaki bilgilerle aynı değil.
Çünkü o eğitim materyalleri kobi tfrs nin değil, IFRS for smes yani uluslararası muhasebe standartları kurumunun yayınladığı kitap

Sevim Hanım 100 kişilik sınıflar çok kalabalık niye böyle yapmışlar ki ideali 30 kişilik sınıflardır, siz nerde eğitimi aldınız eğitim yeri neresiydi.

Ben İzmir'de eğitimi aldım.
Gaziemir de bir düğün salonunda eğitim yerini planlamışlar..
Haziruna baktığımda yaklaşık 112 kişinin imzalarını gördüm..

fiyasko yani kısaca

Sevim Canyakmaz ' Alıntı:

Degerli Meslektasim Sevim Hanım,
Çok acimasizca elestirmissiniz. Eğitimcilerin ilk sunumu, üstelik bazı yerleri okuyup arkasından anlatmalarından daha doğalı ne olabilir. Egitim verenlerden Harun Bey slaytlari size detaylica anlatmadımi?, soru sordunuzda, cevabını vermedimi? Bir salonda buraya egitime gelmeden önce standartı kaçınız okudunuz şeklindeki soruya tek kisi bile el kaldırmadı.
Üstelik eğitmenler öndeki yada arkadaki kodaman diye saygısızlık ettiginiz, öğrenmeye açık soru soracak cesareti olan değerli meslektaşlarımızın hiçbirisini tanımıyordur. Bencede sesinizi yükseltin ve soru sorun. Kobi Tfrs hapı yok. Hop yutup öğrenmek olmuyor.

TAXTOTAX ' Alıntı:

Degerli Meslektasim Sevim Hanım,
Çok acimasizca elestirmissiniz. Eğitimcilerin ilk sunumu, üstelik bazı yerleri okuyup arkasından anlatmalarından daha doğalı ne olabilir. Egitim verenlerden Harun Bey slaytlari size detaylica anlatmadımi?, soru sordunuzda, cevabını vermedimi? Bir salonda buraya egitime gelmeden önce standartı kaçınız okudunuz şeklindeki soruya tek kisi bile el kaldırmadı.
Üstelik eğitmenler öndeki yada arkadaki kodaman diye saygısızlık ettiginiz, öğrenmeye açık soru soracak cesareti olan değerli meslektaşlarımızın hiçbirisini tanımıyordur. Bencede sesinizi yükseltin ve soru sorun. Kobi Tfrs hapı yok. Hop yutup öğrenmek olmuyor.

Funda hanım nereyi anlattılar. Benim ekranda gördüğüm şeyi bana bir daha okumak için mi? eğitimci oldu bu grup.
Harun beyde okuyor slaytları, öndeki grupla haşır neşir, biz arkada kalınca sesimiz çıkmıyor. Ama böyle olmaz.

Akademisyenlerden nasıl eğitim aldılarsa, onu bize aktaracaklar. Bunun için eğitimci oldular. Yoksa benim ekranda yada kitapta gördüğümü bana okumak için değil.
O seminerlerde çıkıp, plaket almaya benzemiyor bu iş.

Funda hanım nereyi anlattılar. Benim ekranda gördüğüm şeyi bana bir daha okumak için mi? eğitimci oldu bu grup.
Harun beyde okuyor slaytları, öndeki grupla haşır neşir, biz arkada kalınca sesimiz çıkmıyor. Ama böyle olmaz.

Akademisyenlerden nasıl eğitim aldılarsa, onu bize aktaracaklar. Bunun için eğitimci oldular. Yoksa benim ekranda yada kitapta gördüğümü bana okumak için değil.
O seminerlerde çıkıp, plaket almaya benzemiyor bu iş.

Sevim Hanım,
sizi anlıyorum. Bunun ilk sunumları olduğunu hatırlatmak istedim. bilmek ile öğretmek farklı şeyler. Okumaları gayet doğal. Siz haftaya gittiğiniz zaman sunum aralarında lütfen katılımcılar ile sohbet ederken bulunduğumuz hafta için acaba kaç kişi standartı merak edip okudu yada eğiticilere anlamadıkları yerler için soru hazırladı. Lütfen kendiniz test edin. İnanın KOBİ TFRS yi ilk kez duymuşcasına fikir sahibi olmayan meslektaşlar da var. Okumadan nasıl anlatabilir ki. Siz karşılıklı sohbet etseniz belki daha detaylı bil verilir. KOBİ TFRS 236 Slayt + Örnekler 96 Slayt. 2,5 güne bunu anca anlatırsınız. Eğiticiler (İzmir dekiler) 300 saate yakın eğitim aldılar. Samimiyetime inanın 100 saat daha eğitim vereceğiz deseler kabul ederler. Bu iş tamamen tecrübe işi. Şu an hiç bir reel uygulama (SPK Bağımsız Denetimleri hariç) yok. Olmayan bir uygulama için örnekler hazırlanmış ve ezber bozan bir uygulama anlatılıyor. Bazen okunuyor, bazen uzunca anlatılıyor. Soru sorulması çok önemli. Soru soruldukça insanlar öğreniyor. Sizde lütfen sorularınızı yazın, haftaya arada veya sunum esnasında hepsini sorun. Mutlaka yardımcı olacaklardır. Ben Harun Beyi yakinen tanıyorum. Sorduklarınızın neredeyse tamamına cevap verecek kadar bilgisi mevcut. İnanıyorum ki hem siz değerli meslektaşıma hemde değerli diğer meslektaşlarımıza sonuna kadar yardımcı olacaktır.

Benim sizin samimiyetinizden de hiç bir şüphem yok. eleştirirken olumsuzluklar kadar olumlu yanlarından da bahsederseniz ve olmasını arzu ettiğiniz şeyleri de paylaşıp yönlendirirseniz bundan sonrakiler daha iyi olabilir.
Saygı ve sevgilerimle,