Ynt: Türmob eğitimleri hk.
merhaba
Bende bu TTK ve TFRS eğitimlerine katıldım. Doğrudur Gaziemirde Sarmaşık düğün salonunda yapıldı. İlk seferde bende neden düğün salonu diye düşündüm. Ama daha sonra bu şekilde bir organizasyonu karşılayacak bir yerin İzmir de pek fazla sayıda olmadığını hatırladım.
Herkes eğitimler için bir fiyasko diyor, ama bana göre öyle değil. Fiyasko olarak düşünenler bu kadar kısa bir zamanda denetçi olabileceklerinimi sanıyor çok merak ettim.
Denetçilik yapmak isteyenler önce feleğin çarkında bir tur atsınlar ondan sonra düşünsünler ve bu işi yapabileceğine kanaat getirirlerse o zaman soyunsunlar.
G.antep odası forumundada yazdığım gibi bu işi yapabilmek için önce piyasa tecrübeniz olacak, ( yüksek okul bitirmek değil buradaki tecrübe ) alt kadrolarınız olacak , hangi malın ne şartlarla üretildiğini ne şartlarla satıldığını aşağı yukarı bileceksiniz. vs vs vs
Söylendiği gibi inceleme sırasında yok patrona sor, ustaya sor olmadı kalfaya olmadı işçiye yaparsanız ,
bende size önce maliyeye veya mali polise, sonra savcıya sonra hakime derdinizi anlatırsınızda kimse tınlamaz derim.
Oturduğunuz bürolardan bu işi yapabileceğiniz kesinlikle mümkün değildir. Ayrıca kim kurulu düzenini bırakıpta sonu belli olmayan Denetçilik için müracaat edecek oda ayrı bir sorun.
Bırakın mesleği yıpratıcı sözlerden artık. Mesleğimiz gerçekten çok zor bir meslektir. Mükellefin yaptığı hatayı bile mesleğimize yamamaya çalışan bir düzen içinde olmamız yetmiyormu.
Bağlı bulunduğunuz odalar size bu geçiş sürecinde yardımcı olmak üzere bu tip bir seminerler ve kurslar vermeye başladı ise bundan olabildiğince faydalanmaya bakın. Bu seminerler sadece ön bilgi olarak ve karşılaşacağınız sorunları bir nebze anlayabilmeniz , cevapsız kalmamanız için veriliyor.
Yoksa bazı odaların 14 saat bazı odaların 48 saat verdikleri kurslar veya seminerlerle denetçi olunmayacağını hepimiz biliyoruz.
Orada yapılan şey mantığınızı geliştirmek, örneklemelerle bu uygulamalarde nelerle karşılaşabileceğinizi göstermektir.
Bu konuda duyarlı olalım lütfen.
Bu kurslara katılacak arkadaşların önünü kesmek size müşteri kazandırmaz, bırakın onlarda gidip kendi kararlarını kendileri versinler. Nasıl olsa odalarınız sizden bunun için herhangi bir ücrette talep etmemektedir.
Eğer gittiğiniz hocalar ders anlatmakta size göre yetersiz kaldıysa, elinizi kolunuzu bağlayan yok çeşitli semtlerde aynı kursları başka hocalarda vermekte gidin. Oraya gittiğinizde neden geldin diyen de yok , Aksine güler yüzle karşılanıyorsunuz.
Gaziemir'de verilen kursta olması gerekenden en az 40 kişi fazla vardı ve Hazirun cetvelinde olmamalarına rağmen gelip hazirunu imzaladılar. Gereğinde sorulara müdahil oldular. kimse sen burada kurs göremezsin neden vaktimiz ziyan edİyorsun demedi.
Orada gösterilen slaytlar veya dağıtılan kitaplar ile cevap anahtarlarından bir şey anlamadı iseniz o sizin sorununuz.
Ben yeterince konu hakkında aydınlandığımı ama henüz bir hesap planı oluşmadığından dolayı sorun yaşadığımızı ödenecek kdv hesabının neden 360 altından alınıp 365 e atıldığını yanımdaki arkadaşlarımla fikir yürütmek zorunda kaldığımıda inkar edecek değilim
Baştada dedim ya bu bir ÖN ÇALIŞMA merak etmeyin bunun arkası mutlaka gelecek. Seminerler tekrar tekrar yapılacak yeterki sabırlı olalım.
Bakarsınız tv ve radyo haberlerinde olduğu gibi ertelenir.
AYNEN SERMAYE HESAPLARININ GÜNCEL RAKAMLARA ÇEKİLMESİNİN YILLARRRRRRRRDIR ERTELENDİĞİ GİBİ
:

))))))
SABIR SABIR SABIR
SAĞLICAKLA KALIN