Türmob eğitimleri hk.

Ynt: Türmob eğitimleri hk.

Arkadaşlar olaya malesef geç müdahil olabildim.Ruhsatımı almaya hak kazandım fakat henüz alamadım.Bu eğitime tekrar ne zaman başvurma imkanımız olur bilgi rica ediyorum.(Yani bir sefere mahsus düzenlenen bir eğitim değil di mi)Bir de bu eğitim süreci sonunda sınav var mı?Zaten içimiz dışımız sınav oldu :(

Orta 1. Sınıftayken (şimdi 6.sınıf diyorlar) hala çarpım tablosunu bilmeyen, dört işlem yaparken zorlanan cocuklar vardı. Bunlar benim gibi her gün okula geliyordu ama benden farklı olarak hiçbirşey öğrenmeye çalışmıyorlardı...Sonuçta hepsi benimle beraber ortaokuldan mezun oldular. İlkokuldayken müdahale edilmediği için ortaokuldan çarpım tablosu bilmeden mezun oldular...

İşte bizim mesleğinde şu andaki durumu maalesefki buna yakındır. Müdahale etmeyen tarafta TÜRMOB dur... SMMM belgesni yıllarca elindeki 100 soruyu tekrar tekrar sorarak dağıtttığını hepimiz biliyoruz... Meslekle alakasız kişileri elemek için hiçbirşey yapmadı. Bunun sonucuda , sayın Funda Hanımın bahsettiği gibi eğitime salonunun "KOBİ TFRS yi ilk kez duymuşcasına fikir sahibi olmayan meslektaşlarla!!!! dolu olması... Şimdi bu kişilerde SMMM olmaması gerekirken Bağımsız Denetçi olacaklar maalesef... Hemde iyi niyetli fakat eğitimci olmayan kişilerin vermeye çalıştıkları eğitimlerle...

TURMOB un biran önce bu durumu görüp radikal kararlar almasını diliyorum...

Herkese iyi forumlar

yani ilk defa karşılaşılması, fikir beyan etmek isteyişimiz suç, yani kısacası bizler geri planda kalalım aman siz bağımsız denetiminizi yapın, biz haddimizi bilelim bu meslekte. Bu nasıl bir bakış açısıdır böyle

Ben kendimi soyutluyorum, soyutlamam gerektiğini de düşünüyorum. Çünkü bu standartlarla ilk defa karşılaşmadım, ilk defada duymadım. Tam setle birlikte başından itibaren farkındalık toplantılarına katılarak, fikir alışverişinde bulunarak "şanslı olmayıp bağımsız denetim firmalarında çalışan arkadaşlarıma" nazaran kendimi geliştirdim. Ama ilk defa duyan meslektaşlarım var o salonda. Bu onların suçu değil. Bu, ilk defa karşılaşıp fikir beyan etmek isteyen kişilere; "sen dur bakalım haddini bil, kimsinki; biz varken denetim size düşmez" zihniyetinin suçudur.

saygılarımı sunarım.

Sevim Canyakmaz ' Alıntı:
yani ilk defa karşılaşılması, fikir beyan etmek isteyişimiz suç, yani kısacası bizler geri planda kalalım aman siz bağımsız denetiminizi yapın, biz haddimizi bilelim bu meslekte. Bu nasıl bir bakış açısıdır böyle

Ben kendimi soyutluyorum, soyutlamam gerektiğini de düşünüyorum. Çünkü bu standartlarla ilk defa karşılaşmadım, ilk defada duymadım. Tam setle birlikte başından itibaren farkındalık toplantılarına katılarak, fikir alışverişinde bulunarak "şanslı olmayıp bağımsız denetim firmalarında çalışan arkadaşlarıma" nazaran kendimi geliştirdim. Ama ilk defa duyan meslektaşlarım var o salonda. Bu onların suçu değil. Bu, ilk defa karşılaşıp fikir beyan etmek isteyen kişilere; "sen dur bakalım haddini bil, kimsinki; biz varken denetim size düşmez" zihniyetinin suçudur.

saygılarımı sunarım.

Merhaba Sevim Hanım;

Yazdıklarım kesinlikle size karşı değildi... Hatta bilmeyen veya haberi olmayan kişilere karşıda değildir. Benim veya başka bir kişinin sen "denetim yap" sen "yapma" deme hakkına sahip değildir. Benim burada vurgulamak istediğim TURMOB un yıllardır mesleğe sahip çıkmamasının sonuçlarıdır.

Yazım tamamen TURMOB a yoneliktir... Yanlış anlaşılmaya sebep verdiğim için özür dilerim... Hiç bir meslektaşımı kırmak istemem..

Sonuçta bir sistem var ve bu sistem içinde insanlar var olmaya çalışıyor. Ne ortaokulu çarpma bilmeden bitiren nede TFRS den haberi olmayan suçludur...ŞUçlu sistemi kurmayanlardır...

ttoraman ' Alıntı:
Sevim Canyakmaz ' Alıntı:

saygılarımı sunarım.

Merhaba Sevim Hanım;

Yazdıklarım kesinlikle size karşı değildi... Hatta bilmeyen veya haberi olmayan kişilere karşıda değildir. Benim veya başka bir kişinin sen "denetim yap" sen "yapma" deme hakkına sahip değildir. Benim burada vurgulamak istediğim TURMOB un yıllardır mesleğe sahip çıkmamasının sonuçlarıdır.

Yazım tamamen TURMOB a yoneliktir... Yanlış anlaşılmaya sebep verdiğim için özür dilerim... Hiç bir meslektaşımı kırmak istemem..

Sonuçta bir sistem var ve bu sistem içinde insanlar var olmaya çalışıyor. Ne ortaokulu çarpma bilmeden bitiren nede TFRS den haberi olmayan suçludur...ŞUçlu sistemi kurmayanlardır...

Değerli meslektaşım,

Meslek mensubunun kendisini geliştirmesi gerektiğini siz kabul etmişsiniz ve tüm toplantılara, farkındalık seminerlerine iştirak etmişsiniz. Peki gelmeyenler sizinle bir tutulabilir mi? Serdar Hoca 3 gün boyunca İzmir adliyesinde seminer verdi. Kaç kişi merak edip geldi. Bu iş bir yıldır gündemde. Sadece forumun bu bölümünü takip eden meslek mensubu sayısı bile size meslektaşların bu konuya bakışı veya bilgisi hakkında az da olsa bilgi verecektir. Salonda eğitim verilirken hiç bilmeyenler de göz önüne alınıp seviye alt kademeden tutuluyor. İnanın bunun tek sebebi insanların gözünü korkutmadan bu işin olabileceğini, yapılabileceğini anlatıp verilebilecek azami bilgiyi vermek. Seviyeyi yüksek tutmak hiç zor değil, fakat öğleden sonra yarısı bırakıp gider. Kimse hiç bir bilginin tek sahibi değil. Bir işte kimsenin tekelinde değil. Hep birlikte bu süreci başaracağımıza dair hiç bir kuşkum yok. Biz yaklaşık 2 yıldır İzmir SMMM Odasında Muhasebe Standartlarını (Tam Set) ve Denetim Standartlarını (SPK) işliyoruz. Komite toplantısına gelirseniz memnuniyetle bilgilerimizi, karşılıklı paylaşabiliriz. Önder68 üstadın dediği gibi. Paylaşım güzeldir. Arzu ederseniz özelden mail veya iletişim bilgilerinizi yollayın veya izmir SMMM Odasını arayıp Komitelere kaydınızı yaptırınız. SMS ile size düzenli bilgi gelecektir.

Komite teklifim İzmir'den olan diğer meslektaşlarım veya stajerler içinde geçerlidir. Bu süreci hep birlikte başaralım.

odalar ..tarihlerinde ilk defa bu kadar büyük bir egitim seferberligine girişmişler
ben tebrik ediyroum ...
gereksiz eleştiri yapanlarıda kınıyorum .

ücretsiz olan egitimden neden bu kadar cok şey bekleniyor ve bu kadar eleştiriliyor anlamıyorum
ismmo akademide tam set ufrs kursuna gitmiş biri olarak söyleyebilirim ..
egitim egitimdir ama sadece derse girmeyle olmuyor ilgi gerekiyor ..

Arkadaşlar odayı yeri geldiğinde çok acımasızca eleştirenlerden biriyim ama eğitimle ilgili olarak şunları söyleyebilirim.
Ben odanın yerinde olsam sınıflarda eğitim falan vermem, web ten pdf, word, ppt ne varsa bilgileri yayınlarım, veya video eğitimlerini koyarım ilgilenenler baksın. Hatta bir iki kere yetkililere böyle yapmalarını tavsiye etmiştim ama onlar sıcak ortamın da gerekli olduğunu söylediler.
Bunların dışında sizi kucaklarına alıp parmaklarını çenenize dayayıp aguuu guuu öğrendin mi, istersen sallayarak öğretelim demelerini mi bekliyorsunuz. Meslek mensupları gerçekten ilgisiz, bir eğitim olduğunda kendileri çaba göstermeden bilgilerin kafalarına usb bellek gibi aktarılmasını istiyorlar, olduuu.
Sayın meslekdaşlar size bir şey sunuluyorsa ondan faydalanmaya bakın, benim bu eğitimlere ihtiyacım olmadığı halde yine de alacağım. Gerisi hikayeden ibarettir.
Forumda yazan bazı gerçekçi arkadaşlara katılıyorum, hiç hazırlık yapmadan, soru sormadan eğitime gidilmez, sizde de biraz kıpırtı olacak, istek ve öğrenme duygusu olacak dimi...
Bence duyarlı ve makul olup, odaya teşekkür edip kendi yolumuza bakmalıyız.

Saygılarımla

son günlerde her gazete ve tv kanalında yeni tkk hakkında bir cok olumsuz yorumlar yapılıyor
lobi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

tamam işte herşeyi fii tarihe ertelerler olur biter ..

pembe hayaller kurmalayım ..gerçekleri görelim artık uyanalım ..

Bu yeni ttk soru işaretleri ile geliyor.Bütünü için söylemiyorum sadece okuduğum tescil ile ilgi işlemlerde sicil müdürü sorumludur.Diğer bölümlerde sicil memuru diyor.Galiba kopyala yapıştır yapmışlar.

Bugün tanıdığım bir mali müşavirin tam 200 mükellefi var hal böyleyken bağımsız denetim lisansı verseler ne olacak ki,para parayı çekecek geri kalan yine arkadan nal toplamaya devam edecek.

merhaba
Bende bu TTK ve TFRS eğitimlerine katıldım. Doğrudur Gaziemirde Sarmaşık düğün salonunda yapıldı. İlk seferde bende neden düğün salonu diye düşündüm. Ama daha sonra bu şekilde bir organizasyonu karşılayacak bir yerin İzmir de pek fazla sayıda olmadığını hatırladım.
Herkes eğitimler için bir fiyasko diyor, ama bana göre öyle değil. Fiyasko olarak düşünenler bu kadar kısa bir zamanda denetçi olabileceklerinimi sanıyor çok merak ettim.
Denetçilik yapmak isteyenler önce feleğin çarkında bir tur atsınlar ondan sonra düşünsünler ve bu işi yapabileceğine kanaat getirirlerse o zaman soyunsunlar.
G.antep odası forumundada yazdığım gibi bu işi yapabilmek için önce piyasa tecrübeniz olacak, ( yüksek okul bitirmek değil buradaki tecrübe ) alt kadrolarınız olacak , hangi malın ne şartlarla üretildiğini ne şartlarla satıldığını aşağı yukarı bileceksiniz. vs vs vs
Söylendiği gibi inceleme sırasında yok patrona sor, ustaya sor olmadı kalfaya olmadı işçiye yaparsanız ,
bende size önce maliyeye veya mali polise, sonra savcıya sonra hakime derdinizi anlatırsınızda kimse tınlamaz derim.
Oturduğunuz bürolardan bu işi yapabileceğiniz kesinlikle mümkün değildir. Ayrıca kim kurulu düzenini bırakıpta sonu belli olmayan Denetçilik için müracaat edecek oda ayrı bir sorun.
Bırakın mesleği yıpratıcı sözlerden artık. Mesleğimiz gerçekten çok zor bir meslektir. Mükellefin yaptığı hatayı bile mesleğimize yamamaya çalışan bir düzen içinde olmamız yetmiyormu.

Bağlı bulunduğunuz odalar size bu geçiş sürecinde yardımcı olmak üzere bu tip bir seminerler ve kurslar vermeye başladı ise bundan olabildiğince faydalanmaya bakın. Bu seminerler sadece ön bilgi olarak ve karşılaşacağınız sorunları bir nebze anlayabilmeniz , cevapsız kalmamanız için veriliyor.
Yoksa bazı odaların 14 saat bazı odaların 48 saat verdikleri kurslar veya seminerlerle denetçi olunmayacağını hepimiz biliyoruz.
Orada yapılan şey mantığınızı geliştirmek, örneklemelerle bu uygulamalarde nelerle karşılaşabileceğinizi göstermektir.
Bu konuda duyarlı olalım lütfen.
Bu kurslara katılacak arkadaşların önünü kesmek size müşteri kazandırmaz, bırakın onlarda gidip kendi kararlarını kendileri versinler. Nasıl olsa odalarınız sizden bunun için herhangi bir ücrette talep etmemektedir.
Eğer gittiğiniz hocalar ders anlatmakta size göre yetersiz kaldıysa, elinizi kolunuzu bağlayan yok çeşitli semtlerde aynı kursları başka hocalarda vermekte gidin. Oraya gittiğinizde neden geldin diyen de yok , Aksine güler yüzle karşılanıyorsunuz.
Gaziemir'de verilen kursta olması gerekenden en az 40 kişi fazla vardı ve Hazirun cetvelinde olmamalarına rağmen gelip hazirunu imzaladılar. Gereğinde sorulara müdahil oldular. kimse sen burada kurs göremezsin neden vaktimiz ziyan edİyorsun demedi.
Orada gösterilen slaytlar veya dağıtılan kitaplar ile cevap anahtarlarından bir şey anlamadı iseniz o sizin sorununuz.
Ben yeterince konu hakkında aydınlandığımı ama henüz bir hesap planı oluşmadığından dolayı sorun yaşadığımızı ödenecek kdv hesabının neden 360 altından alınıp 365 e atıldığını yanımdaki arkadaşlarımla fikir yürütmek zorunda kaldığımıda inkar edecek değilim
Baştada dedim ya bu bir ÖN ÇALIŞMA merak etmeyin bunun arkası mutlaka gelecek. Seminerler tekrar tekrar yapılacak yeterki sabırlı olalım.
Bakarsınız tv ve radyo haberlerinde olduğu gibi ertelenir.
AYNEN SERMAYE HESAPLARININ GÜNCEL RAKAMLARA ÇEKİLMESİNİN YILLARRRRRRRRDIR ERTELENDİĞİ GİBİ
::)))))))
SABIR SABIR SABIR
SAĞLICAKLA KALIN

bu işi yapabilmek için önce piyasa tecrübeniz olacak, ( yüksek okul bitirmek değil buradaki tecrübe ) alt kadrolarınız olacak , hangi malın ne şartlarla üretildiğini ne şartlarla satıldığını aşağı yukarı bileceksiniz

eğitmenler bunları söylemiyorlar, alttaki açıklamalarını bize söylüyorlar.. dikkat buraya

mustiok ' Alıntı:
Söylendiği gibi inceleme sırasında yok patrona sor, ustaya sor olmadı kalfaya olmadı işçiye yaparsanız ,

bende size önce maliyeye veya mali polise, sonra savcıya sonra hakime derdinizi anlatırsınızda kimse tınlamaz derim.

.
.
.

bu açıklamayı yapanlar zaten eğitmenler.. sen git malın nasıl üretildiğini araştırma, git patrona sor, git usta başına sor...
kimsenin seni tınlamayacağını bildikleri için bu yöntemleri gösterende sevgili eğitmenlerimizdi...
hatırlatayım dedim.

bu yüzden fi-yas-koo..

'Hazirun cetvelinde olmamalarına rağmen gelip hazirunu imzaladı'
Böyle birşey olduysa o eğitimler ve aldığınız sertifikada geçersiz olmalıdır.Ayrıca eğitimlere imza attıktan sonra ayrılanlar olmuştur.Verilen eğitim saatlerine de uyulmamıstır.Bu açıdan verilen sertifakalar tartışmalıdır.Denetim eğitmine katılma önkoşulu sağlanmamıştır...

Mustafa Bey ve eğitime katılan arkadaşkar ticaret kanunu ve kobi tfrs eğitimleri bitti sanırım denetim eğitimleri için nasıl start vercekler planlama nasıldır bilgi verdilermi?

mrpizmir ' Alıntı:
'Hazirun cetvelinde olmamalarına rağmen gelip hazirunu imzaladı'
Böyle birşey olduysa o eğitimler ve aldığınız sertifikada geçersiz olmalıdır.Ayrıca eğitimlere imza attıktan sonra ayrılanlar olmuştur.Verilen eğitim saatlerine de uyulmamıstır.Bu açıdan verilen sertifakalar tartışmalıdır.Denetim eğitmine katılma önkoşulu sağlanmamıştır...

sıkıntı yok ,sertifika geçerli olur (ne işe yarayacağı zaten tartışmalı) türmobun bütün

eğitimlerindeki ''ciddiyet'' bu şekilde.

yeterlilik kursunda da hergün imza atıp gidenler oldu sertifikalarını alıp staj sürelerini kısaltmışlardı.

olağan bir durum yani...

Arkadaşlar odadan aldığım bilgiye göre İstanbul odası 1.dönem eğitimleri bu haftasonu başlatacakmış..
Bir, iki gün içinde de bilgi verilecekmiş..

Başkan'ın Mesajı

Kurumumuz (Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu) 26/09/2011 tarihli ve 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Başbakanlığa bağlı olarak kurulmuş olup, 26/11/2011 tarihli tezkere ile Maliye Bakanlığı?yla ilgilendirilmiştir.

Bilindiği üzere ?bağımsız denetimden geçmiş finansal raporlama? yeni Türk Ticaret Kanunu?nda (TTK) işletmeler için zorunlu kılınmaktadır. Bu doğrultuda yeni TTK şirket murakıplığı sistemini kaldırarak bağımsız denetim sistemini getirmektedir. Yeni dönemde finansal tabloların hangi kaidelere göre oluşturulduğu, bu tabloların kimler tarafından ve nasıl denetleneceği hususları önem arz etmektedir. 660 sayılı KHK ile kurulan Kurumumuz bu üç konuda belirlemeleri yapacak tek otorite konumundadır. Bir başka ifadeyle, Kurumumuz muhasebe standartları, denetim standartları ve bağımsız denetçilerin yetkilendirilmesi ile gözetilmesi hususlarında tek yetkili merci olmuştur. Bu kapsamda, Kurumumuz ülkemiz açısından önemli bir kazanım olup, yeni TTK?nın etkin bir şekilde hayata geçirilmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Genel olarak finansal raporlama standartları ve bağımsız denetimin amacı, ticari işlemlerin olabildiğince gerçek mahiyetleriyle kayıtlara alınmasını sağlamak ve bu kayıtları temel alarak oluşturulan finansal tablolar vasıtasıyla kullanıcılara doğru bilgi sunulmasını sağlamaktır. Yeni TTK ile öngörülen sisteme paralel olarak, 660 sayılı KHK çerçevesinde Kurumumuz, uluslararası standartlara uygun olarak finansal raporlama ve denetim standartlarını oluşturmayı, bağımsız denetçilerle denetim kuruluşlarını yetkilendirerek bağımsız denetimde uygulama birliğini sağlamayı, kamu gözetimi yapmak suretiyle denetim hizmetinin uluslararası kalite standartlarında verilmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

Kurumumuzun kuruluşuyla birlikte AB müzakere sürecinde, şirketler hukuku faslında da önemli bir ilerleme kaydedilmiştir. 660 Sayılı KHK ile AB?nin bağımsız denetime ilişkin müktesebatına uyum sağlanmıştır.

Yeni TTK?nın yürürlüğe girmesinden sonra Kurumumuzun oluşturulmasına ilişkin 660 sayılı KHK ile verilen kararın ne derece isabetli olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Kurul, üyelerinin atanmalarını müteakip, kanunla kendisine verilen görevleri yürütebilmek amacıyla yapılanma çalışmalarına başlamıştır. Önümüzdeki dönem idari kapasiteyi ve mevzuatı oluşturma dönemi olacaktır. Bu geçiş süreci sonrasında Kurumumuzun görevlerini etkin bir şekilde yürüteceğine olan inancımızın tam olduğunu belirtir, saygılar sunarım.

Seyit Ahmet BAŞ
Başkan
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu

Sonunda bir açıklama ihtiyacı duydular çok şükür.
Bu açıklamanın kurul üyelerinin atanmasından sonraki 10 gün içinde yapılması gerekiyordu.
Ancak açıklamanın içeriğine bakıldığında kurulun ciddi çalışmalarının 1/07/2012 den sonra hız kazanacağı gibi bir fikir oluşturuyor ise de neticede nemalanmalarında önü kesilecektir.
Bu açıklamadan sonra oluşabilecek her türlü zaafiyet bizzat kurulu ilgilendireceğinden kurs referansları-yıl kıdemleri gibi tartışmalarda kanaatimce son bulacaktır.
Herşeyi bu kurul belirleyecektir.

saygılarımla,

İstanbul Odası eğitimlere başladığını duyurdu. Eğitim tarihleri yayımlanmış.

Değerli Üyemiz,

TTK eğitim tarihleri web sitemizin İSMMMO İNTERNET ŞUBESİ bölümünde ilan edilmiştir. İSMMMO İNTERNET ŞUBESİ bölümünden eğitim tarihlerinizi ve diğer detayları öğrenebilirsiniz. Eğitim yerine giderken lütfen Barkodlu Oda Kimlik Kartınızı yanınızda bulundurunuz. Eğitimin başlaması sırasında girişte ve eğitim bitiminde barkodlu oda kimlik kartınızı okutmanız gerekmektedir. Barkodlu Oda Kimlik kartı bulunmayan üyelerimiz eğitim yeri bilgilerini gösteren barkodlu çıktı ile eğitim yerine giderek eğitime katılabilirler.

Bazı ilçelerdeki başvuru yoğunluğu, bazı ilçelerde de başvuru sayısının az olması nedeniyle değişiklikler yapılması zorunlu olmuş; eğitim yerleri ya da saatlerinde değişiklikler yapılmıştır. Amacımız yıl sonu gelmeden eğitimleri tamamlamak ve siz değerli üyelerimizin sürece hazırlanması konusunda hızlı davranmaktır. Bu nedenle birkaç ilçemizde yapılan bu değişiklikleri anlayışla karşılayacağınıza inanıyoruz.

TTK eğitimlerinin Şubat ortası, KOBİ-TFRS eğitimlerinin Mart sonu bitirilmesi planlanmaktadır. TFRS eğitim tarihleri bir hafta içerisinde ilan edilecektir. DENETİM eğitimleri ise, TTK ve KOBİ-TFRS eğitimleri tamamlanıp, eğitime devam çizelgeleri kontrol edildikten sonra yeniden revize edilecek ve DENETİM eğitim duyurusu yapılacaktır. DENETİM eğitimine katılmak için TTK ve KOBİ-TFRS eğitimlerine devam zorunluluğu bulunduğunu hatırlatırız.

Başarılı bir eğitim süreci dileriz.

Saygılarımızla.