Türmob eğitimleri hk.

Ynt: Türmob eğitimleri hk.

İzmir de 2. etap eğitimler haftaya pazar bitiyor. 3.etap eğitimlerde talebe göre açılacak.Denetim eğitimlerinin ilk kısmı (uzaktan eğitim) mart ayında başlayacak.

Sevim Canyakmaz ' Alıntı:
Ben İzmir'de eğitimi aldım.
Gaziemir de bir düğün salonunda eğitim yerini planlamışlar..
Haziruna baktığımda yaklaşık 112 kişinin imzalarını gördüm..

fiyasko yani kısaca
Fiyaskocu arkadaş siz kurslara gidiyor musunuz? mesleki olarak gelişmek için en son ne zaman bir kitap ya da dergi aldınız? Beğenmediğiniz O birlik Bizim çatı kuruluşumuz beğenseniz de beğenmeseniz de gerçek bu. O kuruma başkanlık yapanların büyük bir kısmı bu ülkede bakanlık yaptı. hatta şu an bir ütadımız da bir siyasi partinin başkanı. Öyle durumu basite almayın derim. Yine de karar sizin

kurum yetkililerinin siyasetle ilgilenmesini ,birliğin problemlerinin siyasi çıkar çatışmalarının gölgesinde kalmasını olumlu bulan bir meslektaşımız???

Sayın mrc yazdığım cümleleri okumadan yorum yapmışsınız. Ben Üst Birliğmizde yöneticilik yapan kişilerin boş insanlar olmadığını ima ettim. Siz ta nereleri anlamışsınız?

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:

fiyasko yani kısaca
Fiyaskocu arkadaş siz kurslara gidiyor musunuz? mesleki olarak gelişmek için en son ne zaman bir kitap ya da dergi aldınız? Beğenmediğiniz O birlik Bizim çatı kuruluşumuz beğenseniz de beğenmeseniz de gerçek bu. O kuruma başkanlık yapanların büyük bir kısmı bu ülkede bakanlık yaptı. hatta şu an bir ütadımız da bir siyasi partinin başkanı. Öyle durumu basite almayın derim. Yine de karar sizin

valla kusura bakmasınlar artık kitaba dergiye kurslara verecek para yok bende.. Hala bu devirde mesleki kitaba para veriyosanız sizin bileceğiniz iş.. ( devamlı mevzuat değiştiği için mesleğimizde)

kaldıki bu standartlar bir sene sonra tekrardan değişecek.

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:

fiyasko yani kısaca

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:
Sayın mrc yazdığım cümleleri okumadan yorum yapmışsınız. Ben Üst Birliğmizde yöneticilik yapan kişilerin boş insanlar olmadığını ima ettim. Siz ta nereleri anlamışsınız?

Yorum yapan arkadaşlar da birlik yöneticilerinin boş insanlar olduğunu ima etmemişler zaten. Ama siz savunma yapma gereği duymuşsunuz saygı duyarım.

Birliği yöneten insanların siyasetle içli dışlı olması mesleğe ne yarar getirmiştir şu ana kadar, bence kocaman bir hiç. Aksine aksi siyasi görüşlerin iktidarında (şu an olduğu gibi) antipati bile yaratmıştır diye düşünüyorum. Seçim öncesi bir miningde " Bize oy vermezseniz, hizmet alamazınız" diyen bakanın dediği gibi, partizan yönetimlerin iktidarında mesleki örgütlerin siyasetle fazla haşır neşir olması, iktidar nezdinde, meslek örgütlerinin itibarını, meslek mensuplarının ve mesleğin gelişimini olumsuz yönde etkilemiştir diye düşünüyorum.

Başa dönersek, meslek örgütlerini yönetenlerin boşluğu, doluluğu ayrı bir konu, mesleki örgütlerin verimli çalışması ve görevlerini yerine getirmeleri ayrı bir konu.

Kişisel görüşüm, Bağımsız denetim sürecinin dışında kalan Türmob bu yaptığı eğitimlerle, üyelerinin mesleki gelişimden ziyade aidat toplama hedefini gütmektedir.

Her meslektaşın mesleğine ve meslek örgütüne sahip çıkma ödevi olduğu gibi, eleştirme hakkı da olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla

Türmob yeni TTK eğitimine katıldım, ortam havasız sıkıcı alan dardı ve 200 kişiye yakın meslek mensubu vardı.Bir YMM meslek mensubu aynı zamanda akademisyen eğitimi verdi.Eğitim sıkıcı ve verimsizdi,eğitim değil seminer veya tanıtım gibi bir şeydi.Ne yeni bir kanun ne yeni düzenleme heyecanı yoktu, meslekte eski olmak güzel akademik kariyerde tekdir edilecek nitelikler fakat insanlara bir şeyleri aktarmak dikkatleri çekmek ayrı bir özellik.Eğitimler ilk yayınlandığında bu ne dedim bir gün iki gün eğitim olur mu, bu eğitimden sonra kısa olmasına sevindim.

Zaten bu eğitimlerin amacı ve hedeflenen belirtilmediği için insanlar kafasında bir sürü soru işaretiyle gelmiş,soru sormaya da vakit olmadığı için böyle apar topar paket bir durum sözkonusuydu.Herşey bir kenara beni dumur eden yeni TTK ile getirilen KOBİ denetiminin meslek mensublarına bir ödül yüceltme olarak ilan edilmesi idi.Yeni kurul tüm yetkileri elinde bulunduruyor deniliyor ama ne SPK düzenlemelerinden bahseden nede SPK tebliğlerine dokunabilen yok,

spk düzenlemelerinden , tebliğlerinden bahs edilmedi demişsiniz, bunların nesinden bahs edilcektiki, bence şu durumda bu kısacık saat diliminde bahs edilmemesi doğal gibi?

onu ayrı bir konu olarak belirttim yetkilendirme ile ilgili ,eğitimde bahsedilsin anlamında değil,SPK nın 200 sayfalık bağımsız denetim tebliği var tüm yetki KGMDSK da deniliyor ama spk nın yetkisinin ne olacağından behsedilmiyor.
Kurum yetkilendirme ile ilgili tebliğ yayınlayacak beklenen ve merak edilen tebliğ,muhtemelen SPK ile ilgili bölümlerde yetkisinin devam edeceğine dair göndermeler yapacak.

aokten ' Alıntı:
Türmob yeni TTK eğitimine katıldım, ortam havasız sıkıcı alan dardı ve 200 kişiye yakın meslek mensubu vardı.Bir YMM meslek mensubu aynı zamanda akademisyen eğitimi verdi.Eğitim sıkıcı ve verimsizdi,eğitim değil seminer veya tanıtım gibi bir şeydi.Ne yeni bir kanun ne yeni düzenleme heyecanı yoktu, meslekte eski olmak güzel akademik kariyerde tekdir edilecek nitelikler fakat insanlara bir şeyleri aktarmak dikkatleri çekmek ayrı bir özellik.Eğitimler ilk yayınlandığında bu ne dedim bir gün iki gün eğitim olur mu, bu eğitimden sonra kısa olmasına sevindim.

Zaten bu eğitimlerin amacı ve hedeflenen belirtilmediği için insanlar kafasında bir sürü soru işaretiyle gelmiş,soru sormaya da vakit olmadığı için böyle apar topar paket bir durum sözkonusuydu.Herşey bir kenara beni dumur eden yeni TTK ile getirilen KOBİ denetiminin meslek mensublarına bir ödül yüceltme olarak ilan edilmesi idi.Yeni kurul tüm yetkileri elinde bulunduruyor deniliyor ama ne SPK düzenlemelerinden bahseden nede SPK tebliğlerine dokunabilen yok,

Her kelimesine katılıyorum...TTK eğitimi sonrası diyebilirimki eğitimler epey göstermelik olmuş..Zamanın kısıtlı olmasından dolayı resmen at koştur gibi atlaya atlaya anlatıldı....Önemli konular bunlar önemli daha sonra anlatacağım diyerekten vakitsizlikten anlatılmadı vs..vs..Eğitim süresi kısa derken sonlara doğru duvarlar üzerime üzerime gelmeye başladı...

İzmirde oda bu konuda yetersiz kalıyor bence. Eğitimler hakkında size mesaj gelecek dendi. Mesaj gelmediği için eğitimlere katılamadım.Sonradan öğrendim ki siteden başvuru yapmak gerekliymiş. Neden sitedeki açıklamarında bunu belirtmiyor o zaman? Sitesinde formu dolduracaksınız sonra mesaj bekleyeceksiniz dememiş. Çok yanlış buluyorum. Gerçi eğitime giden arkadaşlar da eğitimcilerin sadece önlerindeki materyalleri okuduğunu ve anlatamadıklarını söylüyor. Sorulara çoğu zaman cevap veremediklerini ve çok fazlasıyla yetersiz olduklarını söylediler.Katılamadığımamı üzüleyim katılamadığımamı bilemedim:((

EYLÜLDURU ' Alıntı:
aokten ' Alıntı:

Her kelimesine katılıyorum...TTK eğitimi sonrası diyebilirimki eğitimler epey göstermelik olmuş..Zamanın kısıtlı olmasından dolayı resmen at koştur gibi atlaya atlaya anlatıldı....Önemli konular bunlar önemli daha sonra anlatacağım diyerekten vakitsizlikten anlatılmadı vs..vs..Eğitim süresi kısa derken sonlara doğru duvarlar üzerime üzerime gelmeye başladı...

Ben en başından beri bunları dile getiriyorum ama nedense kimse dinlemiyor.. koca bir Fİ-YAS-KOOO
herşey göstermelik, kısacası bu eğitim projesi olmadı, yürümedi.. sayın Serdar ÖZKAN hocama da buradan da selamlarımı iletiyorum, kendisine de yazdım, olmadığını..

serden ' Alıntı:
İzmirde oda bu konuda yetersiz kalıyor bence. Eğitimler hakkında size mesaj gelecek dendi. Mesaj gelmediği için eğitimlere katılamadım.Sonradan öğrendim ki siteden başvuru yapmak gerekliymiş. Neden sitedeki açıklamarında bunu belirtmiyor o zaman? Sitesinde formu dolduracaksınız sonra mesaj bekleyeceksiniz dememiş. Çok yanlış buluyorum. Gerçi eğitime giden arkadaşlar da eğitimcilerin sadece önlerindeki materyalleri okuduğunu ve anlatamadıklarını söylüyor. Sorulara çoğu zaman cevap veremediklerini ve çok fazlasıyla yetersiz olduklarını söylediler.Katılamadığımamı üzüleyim katılamadığımamı bilemedim:((

çoğu soruya geçiştirmeli cevaplar verildi, işte bunlara takılmayın başınıza gelmez diye... iyi gelmez ama sorgulamam lazım, cevap almam lazım.. yoksa niye size; gövde gösterisi yaparlar gibi plaket verdiler.. Hani çok donanımlıydınız diye sorduğumda salondan tepkiyle karşılandım..

Evet fazlasıyla yetesiz olduklarını benim tanıdığım katılımcıların hepsi söylüyor. Yazık çok yazık gerçekten. İzmir nedense bu konularda çok geri. Ne doğru düzgün eğitim verebiliyor ne muhasebecilerle iletişimi var. Varsa yok sa aidatlar. Aidatları verin başka şeye karışmayın...

Türkiye de istanbul ve izmir odası eğitimde en ileride olan odalar. Bunlar yetmez en iyisi olmalı ,denebilir.Eğitmenler doğru seçilmemiş ya da yetersiz olabilir .Ona birşey diyemem ama izmirin çok geri olduğunu düşünmüyorum.Hatta eğitmenlik konusunda bir İzmir var bir de İstanbul ,Ankara bile daha sonra geliyor.Eğitimlere Türkiye de ilk başlayan oda da İzmir odası oldu.İzmir geriyse diğer illerin durumunu siz düşünün artık.

Değerli Meslektaşlarım,
Bir şeyi eleştirmek için fikir(bilgi) sahibi olunması şarttır. Hatta bir atasözü dahi var bu konuda. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş diye. Değerli bir büyüğüm bir nasihatinde söyle demişti. İnsanlar bir konuda bilgi ve fikir sahibi degilse o mevzunun sadece militani olurlar.

Sürekli ezici, yapici olmayan, biraz daha zorlasak iftira sınırlarını zorlayan bir durum çıkıyor.

Eğitmenler yetersiz deniyor. İyide arkadaslar 14 saat olan egitimi 48 saat olarak size sunuyorlar,
Sınıflarda standartı 1 kere bile okumadan geliyor meslektaşlar, konu hakkında ne bilgi nede fikir sahibiler,
Bu konuda neredeyse tamamı hiç bir egitim almamış, mevzuu çok bakir, bu isin ABC sini bile doğru düzgün bilmeyen meslektaşlarımıza, rapor mu yazdırsınlar, be bekliyorsunuz Allah askına.
Üstelik bu eleştiriler ne sizi ileri taşır, nede eğitimcileri geriye.

Siz modüllerin kaçını hatmettiniz. Begenmediginiz egitimcilerin (300 saate yakin resmi ders) bir kismi neredeyse her hafta ici bir yila yakin Izmir Odasi kutuphanesinde "mukabele grubu" adi altinda modülleri satir satir yakayip yurttular. Merak edenler ve Kutuphaneden Yusuf Beyi taniyanlar sorabilirler.
Özetle "el insaf" diyorum.

TAXTOTAX ' Alıntı:
Siz modüllerin kaçını hatmettiniz. Begenmediginiz egitimcilerin (300 saate yakin resmi ders) bir kismi neredeyse her hafta ici bir yila yakin Izmir Odasi kutuphanesinde "mukabele grubu" adi altinda modülleri satir satir yakayip yurttular. Merak edenler ve Kutuphaneden Yusuf Beyi taniyanlar sorabilirler.
Özetle "el insaf" diyorum.

bizede aynı imkan sunulsa bizde giderdik.. hafta sonları ziyan olmuş falan bunlar bahane değil bence..
kalkıpta gövde gösterisi gibi plaket almayı biliyorlar.. ama soru sorduğumda, sorguladığımda, sorumu geciştirmelerini anlayamadım.. O zaman seminerlerde kendileri için çok donanımlı, her soruya cevap verebilecek kapasiteler demesinler..

Ayrıca bu modülleri bakmadan gelmeyen meslektaşım bir elin parmağını geçmez, genelleme yapmamak lazım. çünkü eğitimde tarafımızdan beyin fırtınası oluştuğundan; maalesef bu beyin fırtınasına ayak uyduramadı eğitimciler.

Bu standartlara Kimse bakmadı kelimesini kabul etmiyorum.

'Sınıflarda standartı 1 kere bile okumadan geliyor meslektaşlar, konu hakkında ne bilgi nede fikir sahibiler,'

Siz eğitimlere nerede katıldınız bilmiyorum ama benim katıldığım yerde spk sınavına giren arkadaşlar vardı. tam seti bilenlerde vardı.Birkaç sfesifik konuya eğitmenlerden daha iyi yorum getirenlerde...Sizin eğitime katıldığınız yere nazaran en azından sınıfın %50 'si durumu kavramıştı. Bir kısmıda henüz yeni duyuyordu.Onlar da Nasıl yapabiliriz ve kaynaklar nelerdir diye sordular.
Eğitmenleri bireysel olarak kötülemenin bir manası da yok.Sektör tecrübeleri olmadığı için çoğu acemi ve bir kısmıda konuları ezberlemiş .Yorum kısmında takılıp kalıyorlar.
Ayrıca bu eğitimler konuya giriş bile değil.Bu alana yönelmek isteyenlerin çok fazla çalışmaları gerekecek.