TAXTOTAX ' Alıntı:
Değerli Arkadaşlarım,
İzmir'de bir devlet Üniversitesi 35 modülden oluaşn Kobi TFRS eğitiminin her modülüne katıl ücreti olarak 110,00 TL + KDV alıyor. 35 x 110,00 TL + %8 KDV.
Ucuz yahninin suyu kara olur derler. Az bir bedel ödeyerek sahip olacağınız fazladan 1 saatlik eğitim bizlerin hayrınadır. Dışarıda bu iş çok pahalı olacak. TÜRMOB ve Odalar gerçekten çok büyük bir yükün altına girme cesareti gösterdi. Umarım başarılı olurlar. Üstelik bizlerin bu eğitimi almamız da yetmez. Elemanlarımızın eğitimi de söz konusu olacak. Ücrete kızan değerli meslektaşlarımı tenzih ederim. Beni yanlış anlamasınlar ama 5,00 TL ye köfte ekmek bile yiyemezsiniz. Destek olun, bu işi en ucuza odalardan öğrenmeye bakın. Tavsiyem budur. Umarım hepimiz başarılı oluruz.
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim,
Muhasebe Standartları Komitesi ve Denetim Standartları Komitesi (İzmir) 20-30 kişi ile toplandı hep. Tam set işlendi 1 yıl boyunca. Kimler katıldı acaba. Kayıtlı 250 meslek mensubu var. Bu işe bu güne kadar ne ciddiyetle yaklaşıldığı ortada. Bence bu saatten sonra 3-5 lira hesabına girilmesine anlam vermek mümkün değil.
Merhaba,
Bahsettiğiniz 35 modülden oluşan eğitim; İzmir YMM odası ile Dokuz Eylül Üniversitesinin ortaklaşa organize ettiği, bir sene boyuncada her oturumuna katıldığım TMS/TFRS Farkındalık Eğitim Toplantıları neticesinde gerçekleşecek. Dediğiniz doğru bu eğitim uygulaması bayağı bir pahalı,
ancak benim sorunum bu eğitimlerin ücretli olup olmaması ya da pahalı olup olmaması değil, eğitimlerin baştan ücretli olacağı bize söylenseydi, ben bu kurumun yaptığı herşeyi samimi bulurdum ve öğrenme adına seferber olurdum. Ancak en başta eğitimler ücretsizdir masalını bizlere yansıtıp, ondan sonrada böyle yan çizip konuyu farklı yerlere taşımaları ve "efendim gerekli gören odalar, makul bir ücret alabilir, eğitime katkı payı şu , bu" dedikleri zaman ben bu işe kızarım işte.
Ya en baştan bu bize ücretlidir diye iletilecekti, yada dediklerinin arkasında duracaklardı.
meslekteki bu kararsızlık, her platformda, her uygulamada karşımıza çıkıyor.
Türmobun denetim ile ilgili aldığı tebliğin geri çekilmesi örneği gibi..
Bunlara kızıyorum işte.