uyumsoft

Türmob eğitimleri hk.

logo isbasi
Ynt: Turmob eğitimleri

mrc ' Alıntı:
normal olması için aidat ödemiyor olmamız gerekir.biz bunların parasını zaten her sene ödüyoruz.

evet benimde sorunum bu zaten..

ankara da çarşamba günü yapılan panelde bu konular gündeme geldi. sayın nail sanlı eğitimlerin ücretsiz olacagını söyledi. özellikle istanbul ankar izmir odaları için. ama diğer odalarımızdan BELKİ ders saati 5 tl olmak üzere bir miktar talep edilebilir dedi. eğitim için ciddi para harcandığını ve maliyetinin yüksek olduğunu söyledi. biraz önce türmobun sitesine baktığımda kayıt için istanbul ankara izmir smmm odalarının olmadığını gördüm. biz kaydımızı odamızın sitesinden yaptık. neden türmob dahilinde değil anlayamadım. her zaman olduğu gibi belirsizlikler var netleşmeyen konular var. bakalım bekleyip görecegiz. :)

başvuru yaptıktan sonra başvuru formunda şöyle bir madde göüme ilişti

D?KKAT !
* Formdaki bilgileri eksik/yanlıs vermeniz durumunda basvurunuz dikkate alınmayacaktır.
* Egitimler için katılım bedeli mevcut olması halinde, egitim için talepte bulundugu halde fiilen egitime katılmayanların ödemis
oldugu katılım bedelleri iade veya mahsup edilmeyecektir.
* Egitim talebinde bulundugu halde, egitime katılmayanların yeni egitim talepleri en son sırada degerlendirilecektir.

ücret falan dıyor bunlar ücretsiz olmayacak muhtemelen kaydımı yaptm ancak 1 tl bile isterlerse kursa hiç gitmeyeceğim bile çünkü vercek param kalmadı! >:(

izmir ,ankara ve istanbul odasındaki başvuru verileri odalar tarafından ana portala yüklenecek.Geçen sene türmob eğitimine başvuranlar ilk başlayan eğitime katılmada öncelik hakkı alacaklar.

İstanbul ,Ankara ve İzmir odası dışındaki odalarda ücret alınabilecektir.3 büyük odada muhtemelen oda aidatlarına bu giderleri yansıtabilecektir.Ders saati ücreti 5 tl 'yi geçemeyecektir. Bu da 78*5 =390 tl eder. Ayrıca oda aidat borcunuzun olmaması gerekir.

Değerli Arkadaşlarım,

İzmir'de bir devlet Üniversitesi 35 modülden oluaşn Kobi TFRS eğitiminin her modülüne katıl ücreti olarak 110,00 TL + KDV alıyor. 35 x 110,00 TL + %8 KDV.

Ucuz yahninin suyu kara olur derler. Az bir bedel ödeyerek sahip olacağınız fazladan 1 saatlik eğitim bizlerin hayrınadır. Dışarıda bu iş çok pahalı olacak. TÜRMOB ve Odalar gerçekten çok büyük bir yükün altına girme cesareti gösterdi. Umarım başarılı olurlar. Üstelik bizlerin bu eğitimi almamız da yetmez. Elemanlarımızın eğitimi de söz konusu olacak. Ücrete kızan değerli meslektaşlarımı tenzih ederim. Beni yanlış anlamasınlar ama 5,00 TL ye köfte ekmek bile yiyemezsiniz. Destek olun, bu işi en ucuza odalardan öğrenmeye bakın. Tavsiyem budur. Umarım hepimiz başarılı oluruz.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim,

Muhasebe Standartları Komitesi ve Denetim Standartları Komitesi (İzmir) 20-30 kişi ile toplandı hep. Tam set işlendi 1 yıl boyunca. Kimler katıldı acaba. Kayıtlı 250 meslek mensubu var. Bu işe bu güne kadar ne ciddiyetle yaklaşıldığı ortada. Bence bu saatten sonra 3-5 lira hesabına girilmesine anlam vermek mümkün değil.

TAXTOTAX ' Alıntı:
Değerli Arkadaşlarım,

İzmir'de bir devlet Üniversitesi 35 modülden oluaşn Kobi TFRS eğitiminin her modülüne katıl ücreti olarak 110,00 TL + KDV alıyor. 35 x 110,00 TL + %8 KDV.

Ucuz yahninin suyu kara olur derler. Az bir bedel ödeyerek sahip olacağınız fazladan 1 saatlik eğitim bizlerin hayrınadır. Dışarıda bu iş çok pahalı olacak. TÜRMOB ve Odalar gerçekten çok büyük bir yükün altına girme cesareti gösterdi. Umarım başarılı olurlar. Üstelik bizlerin bu eğitimi almamız da yetmez. Elemanlarımızın eğitimi de söz konusu olacak. Ücrete kızan değerli meslektaşlarımı tenzih ederim. Beni yanlış anlamasınlar ama 5,00 TL ye köfte ekmek bile yiyemezsiniz. Destek olun, bu işi en ucuza odalardan öğrenmeye bakın. Tavsiyem budur. Umarım hepimiz başarılı oluruz.

Muhasebe Standartları Komitesi ve Denetim Standartları Komitesi (İzmir) 20-30 kişi ile toplandı hep. Tam set işlendi 1 yıl boyunca. Kimler katıldı acaba. Kayıtlı 250 meslek mensubu var. Bu işe bu güne kadar ne ciddiyetle yaklaşıldığı ortada. Bence bu saatten sonra 3-5 lira hesabına girilmesine anlam vermek mümkün değil.

Merhaba,
Bahsettiğiniz 35 modülden oluşan eğitim; İzmir YMM odası ile Dokuz Eylül Üniversitesinin ortaklaşa organize ettiği, bir sene boyuncada her oturumuna katıldığım TMS/TFRS Farkındalık Eğitim Toplantıları neticesinde gerçekleşecek. Dediğiniz doğru bu eğitim uygulaması bayağı bir pahalı,
ancak benim sorunum bu eğitimlerin ücretli olup olmaması ya da pahalı olup olmaması değil, eğitimlerin baştan ücretli olacağı bize söylenseydi, ben bu kurumun yaptığı herşeyi samimi bulurdum ve öğrenme adına seferber olurdum. Ancak en başta eğitimler ücretsizdir masalını bizlere yansıtıp, ondan sonrada böyle yan çizip konuyu farklı yerlere taşımaları ve "efendim gerekli gören odalar, makul bir ücret alabilir, eğitime katkı payı şu , bu" dedikleri zaman ben bu işe kızarım işte.
Ya en baştan bu bize ücretlidir diye iletilecekti, yada dediklerinin arkasında duracaklardı.
meslekteki bu kararsızlık, her platformda, her uygulamada karşımıza çıkıyor.
Türmobun denetim ile ilgili aldığı tebliğin geri çekilmesi örneği gibi..

Bunlara kızıyorum işte.

Bu yazdıklarınızı sonuna kadar destekliyorum.

Sevim Canyakmaz ' Alıntı:
TAXTOTAX ' Alıntı:
Değerli Arkadaşlarım,

Merhaba,
Bahsettiğiniz 35 modülden oluşan eğitim; İzmir YMM odası ile Dokuz Eylül Üniversitesinin ortaklaşa organize ettiği, bir sene boyuncada her oturumuna katıldığım TMS/TFRS Farkındalık Eğitim Toplantıları neticesinde gerçekleşecek. Dediğiniz doğru bu eğitim uygulaması bayağı bir pahalı,
ancak benim sorunum bu eğitimlerin ücretli olup olmaması ya da pahalı olup olmaması değil, eğitimlerin baştan ücretli olacağı bize söylenseydi, ben bu kurumun yaptığı herşeyi samimi bulurdum ve öğrenme adına seferber olurdum. Ancak en başta eğitimler ücretsizdir masalını bizlere yansıtıp, ondan sonrada böyle yan çizip konuyu farklı yerlere taşımaları ve "efendim gerekli gören odalar, makul bir ücret alabilir, eğitime katkı payı şu , bu" dedikleri zaman ben bu işe kızarım işte.
Ya en baştan bu bize ücretlidir diye iletilecekti, yada dediklerinin arkasında duracaklardı.
meslekteki bu kararsızlık, her platformda, her uygulamada karşımıza çıkıyor.
Türmobun denetim ile ilgili aldığı tebliğin geri çekilmesi örneği gibi..

Bunlara kızıyorum işte.

ilk iki eğitime katılmak zorunlu (ttk ve kobi tfrs eğitimlerine sm,smmm ve ymm'ler katılabilir). TTK ve Kobi tfrs eğitimine katılanlardan bir ücret alınmayacak.Oda aidatlarını gerekçe göstererek odaların meslek mensuplarını eğitimlere almama yetkisi yoktur. Türmoba güvenmiyorsanız denetim eğitimlerine katılmayabilirsiniz.

Herkes mali müşavir herkes denetimci ülkemin bu anlayışı yüzünden mali müşavirlik mesleği ayaklar altında kalite sıfır SPK en azından bir kalite getirmişti denetim mesleğine yakında nasıl mali müşevir olduğu belli olmayan insanları denetçi olarak yanımızda görürüz umarım kamu gözetim ve muhasebe standartları kurulu bu işi toparlar yoksa saygı duyulmayan mali müşavirlik mesleğine denetçilikte ilave olacaktır.

le hevla vele

çok biliyorsunuz değilmi :) bana bedavadan mali müşavr olmuş bir tek adam gösterin(özel smmcikleri saymıyorum) yazmanında bı adabı var kendınız mesleği ve meslek mensuplarını al aşağı edıyorsunuz sonra kalite etik arıyorsunuz .

Funda hanım;

özel msg kutunuz dolu olduğundan denetim grup linkini gönderemiyorum.

Bilginize;

Günaydın arkadaşlar oda eğitimleri ne zaman başlayacakmış bilgisi olan var mı

arkadaşlar merhaba herkese...temmuz 2011 de ruhsatı almaya hak kazandımama bir türlü parayı denkleştirip ruhsat ve oda kayıt işlemlerimi başlatamadım..bağımsız denetim eğitimlerine de katılmak istiyorum bir yandan;bir iki gün içinde ruhsat için başvursam bu eğitimlere dahil olma şansım var mı?odadan bilgi alamadım henüz.bilgisi olanlar ilgilenebilir mi? :'(