Vergi Kaydı ile Bağkur' a Borçlanmak İstemiyorum?

Üyelik
12 Eyl 2006
Mesajlar
3
01.01.2004 tarihinden itibaren vergi kaydım mevcuttur. Ancak daha önceden 3.500 gün sigorta hizmet sürem var. Daha 30 yaşındayım. Bağkuru maddi imkansızlıklardan dolayı yatıramıyorum. Yatırmak da istemiyorum. vergi kaydı ile bağkurlu olduğumu biliyorum. Ama bağkur yatırmak istemiyorum. Bunun formülü yokmu şimdiden bağkur yatırıp 40 yaşına emekli olamayacağıma göre boşu boşuna para yatırmak istemiyorum. Ben bağkur a istediğim tarihte dilekçe vererek giremezmiyim. Vergi kaydı herşey demek ama benim beyanımla ilgili bir dilekçe alınarak yapılamaz mı ?
 
maalesef vergi kayıt tarihi itibari ile bağkurlusunuz. prim borcunuz ve cezaları işlemeye devam ediyor.
 
sayın cinar 1479 Sayılı Zorunlu Bağ-Kur Sigortalılığı, Bağ-Kur'lu olmayı gerektiren faaliyetle birlikte başlar. Bağ-Kur'a kayıt ve tescilin yapılabilmesi için ilgili Bağ-Kur İl Müdürlüğüne başvurulup, alınacak BAĞ-KUR GİRİŞ BİLDİRGESİNİN ilgili kuruluşlara onaylattırılması ve onaylı bu bildirgenin Bağ-Kur İl Müdürlüğüne verilmesi gerekmektedir.yani siz istediğiniz takdirde bağkurdan yararlanabilirsiniz.sayın nane arkadaşımızın söylediği gibi vergi kayıt tarihi itibari ile bağkurlusunuz. prim borcunuz ve cezaları işlemeye devam eder yalnız siz bağkuru istediğiniz takdirde istemediğiniz takdirde söz konusu cezaları ödeme gibi bir zorunluluğunuz yok.yani bağkur'a şuan kayıt yaptırsanız 2004 tarihinden itibaren borçlanmış olursunuz.yaptırmadığınız takdirde bağkurla ilgili bir sorun yaşamazsınız.iyi çalışmalar
 
gokhan64' Alıntı:
..... istemediğiniz takdirde söz konusu cezaları ödeme gibi bir zorunluluğunuz yok......yaptırmadığınız takdirde bağkurla ilgili bir sorun yaşamazsınız.iyi çalışmalar

bağkur durumu öğrenip resen kayıt yapana kadar.
 
sayın cinar bağkura başvurup pirim ödemezseniz işe başlama tarihinden itibaren üç içinde bildirimde bulunmazsanız hem idari para cezasına muhatap olur hemde resen kayıt yapılır cezalı olarak ödemek zorunda kalırsınız.
 
ama üstadlar bunun zorunluluğu yok herhalde ben öyle biliyorum örnek ben vergi açılışımı yaptım 1 yıl sonra kapatacam bağkurlu olmakta istemiyyorum yararlanmakta istemiyorum bağkur prim ödemek zorunda değilim herhalde eğer yararlanmak istersem geçmişe ait gecikmeleri ve primleri ödemek zorundayım diye biliyorum
 
sayın gökhan bey malasef isteğe bağlı değil mecbursun.daha önce bu durum isteğe bağlıydı ama şimdi mutlaka bir sosyal kuruma girmek zorundasın.dediğim gibi resen kayıt ve i.p.c. ve gecikme zammına muhatap olursun.işe başlamadan itibaren 3 ay içinde kaydolmak zorundasın.bu konuda bağkur kanununa bakmanı öneririm.
 
Nasıl Bağ-Kur Sigortalısı Olunur?


SİGORTALININ TANIMI:

Kanunla ve kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulu Sosyal Güvenlik Kuruluşları kapsamı dışında kalan ve herhangi bir işverene bağlı olmaksızın kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar Bağ-Kur sigortalısı sayılmışlardır.

1479 Sayılı Kanuna Tabi Zorunlu(Esnaf) Bağ-Kur Sigortalılığı, Bağ-Kur'lu olmayı gerektiren faaliyetle birlikte başlar. Bağ-Kur'a kayıt ve tescilin yapılabilmesi için ilgili Bağ-Kur İl Müdürlüğüne başvurulup, alınacak BAĞ-KUR GİRİŞ BİLDİRGESİNİN ilgili kuruluşlara onaylattırılması(vergi daireleri, vergiden muafiyet halinde oda ve sicil memurluklarından) ve onaylı bu bildirgenin Bağ-Kur İl Müdürlüğüne verilmesi gerekmektedir.

Sigortalılık Hak ve Yükümlülüklerini Yerine Getirmeyenler Hakkında Yapılacak İşlemler:

1479 ve 2926 sayılı Kanunlar kapsamında zorunlu sigortalı olanların 1479 sayılı Kanunun 26 ncı maddesinde belirtilen tescil ve sigortalılığın sona ermesi ile ilgili yükümlülüğe uymayan sigortalılara Kurumca 50 YTL idari para cezası verilir bu miktar her yıl Maliye Bakanlığınca 4.1.1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunun mükerrer 298 inci maddesi gereğince belirlenen yeniden değerlendirme oranında arttırılır.

bu kanun eskiden beri geçerli mi yoksa yeni uygulamayamı geçildi biz mali müşavirin isteği doğrultusunda esnaf bağkura girmek istemiyorsa giriş bildirgesi vermiyoruz şuana kadarda herhangi bir cezai işlem uygulanmadı.
 
bu kanun eskiden beri geçerli mi yoksa yeni uygulamayamı geçildi biz mali müşavirin isteği doğrultusunda esnaf bağkura girmek istemiyorsa giriş bildirgesi vermiyoruz şuana kadarda herhangi bir cezai işlem uygulanmadı.

ESNAF VE SANATKARLAR VE DİĞER BAĞIMSIZ
ÇALIŞANLAR SOSYAL SİGORTALAR KURUMU KANUNU
Kanun Numarası : 1479
Kabul Tarihi : 2/9/1971
Yayımlandığı R. Gazete: : Tarih : 14/9/1971 Sayı : 13956
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 10 Sayfa : 3300


bağkura girmek istemiyorsa diye bir seceneğiniz yok maalesef işyeri açılışı verildiği tarihten itibaren bağkurlu sayılır şans eseri ortaya çıkmamıştır emekli bile olsa işyeri açılışından sonra ssk emeklisiyse bankaya sgdp öder bağkur emeklisi ise maaşından kesinti yapılıyor(şirket ortakları da dahil)
 
peki şimdi ben vergi açılışı yaptım ama bağkurdan yaralanmıyorum işyerimi 1 sene sonrada kapattım o 1 senenin parasını ödeyecekmiyim
 
gokhan64' Alıntı:
peki şimdi ben vergi açılışı yaptım ama bağkurdan yaralanmıyorum işyerimi 1 sene sonrada kapattım o 1 senenin parasını ödeyecekmiyim

bağkurdan yararlanmıyorum ne demek anlayamadım
işyerinizi açtığınız tarihten itibaren bağkura başvurmanız gerekirdi. sürenin önemi yokki bu 6 ayda olabilir 1 yılda işyerini kapatırkende kapanış verip bağkurdan ayrılıcaksınız.ilerde emeklilik işlemlerinizde 1 günlük sigortalılığınız bile çok önemli kısaca kanunen bu dönemi ödemek zorundasınız ama yok ben ödemiyeceğim derseniz sizin bileceğiniz bir şey ilerde tekrar işyeri açmaya kalktığınızda önünüze çıkacaktır.
 
yani ben vergi açılışı yaptım ama bağkurun sigortalılık hizmetlerinden falan yararlanmak istemiyorum bağkura ödeme yapmakda istemiyorum
 
ya vergi kaydı yaptırmayacaksınız yada bağkura kayıt olacaksınız. başka seçenek yok.
 
Ynt: Vergi Kaydı ile Bağkur' a Borçlanmak İstemiyorum?

bağkur durumu fark ederse res'en işlem yapacaktır.sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmak zorunluluğu gözden kaçırılmamalı.vergi numarası bildirilmemeli gibi bir yöntem çözüm olmayabilir.
 
Ynt: Vergi Kaydı ile Bağkur' a Borçlanmak İstemiyorum?

İleride işyerinizi kapatıp, bir süre sonra yine açılış yaptığınızda (5 sene sonra bile olabilir) o zaman bağkur'dan faydalanmak istiyorum derseniz bağ-kur'a vereceğiniz giriş bildirgesi, ilk vergi mükellefi olduğunuz vergi dairesince ve tarihten onaylanacak ve o, 1 yıl için açıp kapattığınız sürenin primlerini, gecikme faizlerini ve i.p.c'lerini de ödemek zorundasınız
 
Ynt: Vergi Kaydı ile Bağkur' a Borçlanmak İstemiyorum?

peki üstadım burada idari para cezası + gecikme dolayısıyla faizli prim tahsilatı söz konusu. Bu idari para cezasının tutarı ne kadar acaba ?
 
Üst