Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ç) İş sahiplerinden emanet para toplamak, alınan ücrete karşılık olmak üzere gerçeğe aykırı serbest meslek makbuzu veya fatura düzenlemek.
twolf ' Alıntı:Mali müşavirlerin mükellef adına ödeyecek vergi tahsil etmesi ve ödemesi yasaktır.Gerçi ödemiyorda değiliz.En doğrusu bu tip havaleleri yapmamaktır.
1- Yapılan havaleler nakit çekim gibi işlenebilir.
2- Örneğin 336 hesabının altında SMMM hesabı açılır,havalelerinizde 336 hesabı borçlanır.Vergi ödeme kayıtlarınızda ise vergiler 336'dan çıkar.Böylelikle 336 da kapanır.
3- Aslında müşavirinizin bunu kabul etmemesi lazım,illa ödemeleri kendisi yapacaksa parayı elden ulaştırın.
4- Son öneri havaleleri internet bankacılığı ile yapıyorsanız,kendisine parayı gönderecek yerde neden ödemeyi direkt kendiniz yapmıyorsunuz.Hem eft masrafından kurtulursunuz hem de kendi ödemenizi kendiniz takip eder müşavirinizi de bu yükten kurtarırsınız.
Ayrıca ödenen vergilerin makbuzlarını istiyormusunuz? Ya para alındı yendi.Batan mükelleflerin çoğu böyle batıyor maalesef![]()
Sayın tanca,siz özel sektörde çalışıyodunuz değil mi..Bildiğim kadarıyla bağımsız değilsiniz ..Bağımsız çalışmaya başlayın,ondan sonra konuşalım..Oturduğunuz yerden atıp tutmak çok kolay..Ayrıca "yalaka" lafınız oldukça ağır.Siz,şirket çalışanısınız ve geçmişte sorduğunuz soruları,işvereninizin uygulamalardaki (bizlerle paylaştığınız) sizden isteklerini şöyle bir gözümün önüne getiriyorum da; sonuçta ne yaptığınızı,patronunuzun istediklerini nasıl sonuçlandırdığınızı bilmiyoruz ama tahminimce yine patronunuzun istediği gibi sonuçlanıyordur...Şimdi burada kim yalaka,kim değil...Oturun karar verin..Darılmaca gücenmece yok,dost acı söyler![]()