Yeni Ofis Açma Bilgi Baylaşımı

Üyelik
27 Ara 2014
Mesajlar
41
Konum
Karaman
Merhaba arkadaşlar bende 2014/11 ayda ofisimi açtım bazı eksiklerimiz muhakkak olacaktır bilmediğimiz konuları deneyimli arkadaşlardan yardım etmelerini rica ederim.
 
Merhaba arkadaşlar bende 2014/11 ayda ofisimi açtım bazı eksiklerimiz muhakkak olacaktır bilmediğimiz konuları deneyimli arkadaşlardan yardım etmelerini rica ederim.

İster buradan ister özelden her zaman sorabilirsiniz. Yeni büro açanlar (kendimden biliyorum) bazı konularda bilgileri yoktur. Sözleşme yapma ve internete girme, mükellef alma vb. konularda özellikle.
 
yeni büro açan veya açmayı düşünen arkadaşlar bu başlıkta birbirimize yardımcı olalım. üstatların işleri başlarından aşkın fazla yardımcı olamıyorlar.
 
Bende yeni sayılırım. Defter alışverişlerinde mutlaka ilk baş yeni müşterin olacak kişiyi diğer meslek mensubu ile görüştür. Ondan sonra da siz arayın. Çok fiyat kırmamaya bakın çünkü bilhassa bizim gibi yeni meslek mensuplarının bunu daha iyi anlaması lazım, neler çektiğimizi biliyoruz. Olabildiği kadar her işinizi sağlama alın sonrasında başınız ağrımaz, mükellefin sorumluluklarını sık sık hatırlatın ki olayın ciddiyetini onlarda anlasınlar. Mutlaka işinizle ilgili yapacağınız şeyleri bir ajanda edinip oraya yazın, ata sözüdür; hatırda kalmaz satırda kalır! Ben küçük not kağıtları kullanmıyorum. Ajanda daha iyi ileriki tarihlerde geriye dönüp bakabiliyorum. Söylediklerimi akıl verme olarak anlamayın lütfen, ben kendi yapmaya çalıştıklarımı yazdım. Ekleyecek arkadaşlar olursa da bize katkıları olmuş olur...
 
defter noter bilgileri gib girilmesi ve sözleşmeler ve araca e beyanname arac.Sor.Sözleşmesi 2015/ocak ayında girilmesi gerekiyor. Bu konuyu biraz tecrübeli arkadaşlardan bahseden olursa sevinirim.
 
sevgili meslektaşlarım ocak ayı ile mükelleflerin sözleşmelerini odadan aldğım sözleşme ile gib giricem,aracılık sozleşmesini vergi dairesine vermem gerekli mi?? ve sürekli damga vergisi mükellefiyeti yaptım kendi adıma aralık ayında bu durumda mükellef sözleşme damga vergileri için tekrar bir dilekçe vermeme gerek var mı??lütfen ocak ayında yapılması gerekenleri detaylı olarak yazabilirseniz vaktiniz varsa ....herhangi eksik yada yanlış bir işlem yapmak istemem....mükellefin beyannamesini şubat ayında gönderebilmek için gib e girdiğim sözleşme bilgileri yeterli mi yoksa vergi dairesinde yapmam gereken bir işlem var mı??
 
mükellefle yapacağımız sözleşmelerde, sözleşme numarasını kendimiz belirliyoruz değil mi ? mesela ilk yapacağım sözleşmeye 001 no sunu verdim ben.
 
Bildiklerimi yazıyorum.

Mükellefle hizmet sözleşmesi yapılacak. daha sonra aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapılacak (Ek-3). Hizmet sözleşmesinin damgası ödenecek. Hem hizmet sözleşmesi hemde aracılık ve sorumluluk sözleşmesinin 1er örneği vergi dairesine bırakılacak. Ocak ayının sonuna kadar da hem sözleşme bilgilerinin hem de defter tasdik bilgilerinin GİB'e girilmesi gerekiyor. Hizmet sözleşmesi ile aracılık sözleşme tarihleri arasında 1 aydan fazla süre olmamalı.Sorun çıkmaması için aynı tarih yapmak mantıklı olur.
 
Özel bir firmada muhasebe bölümünde çalıştım haliyle bazı konuları tam bilemiyorum. yeni büro içini önceki muhasebeci sözleşmeleri ne zaman iptal edecek .2014/12 ayın işlemleri var kdv-muh. vb. bu beyannameleri göndere bilir mi . roten1982 arkadaşım bilgini paylaştın için teşekkür ederim.
Bizim meslek de . Bilgi kolay kolay paylaşılmaz.
 
Selamlar
Sayın Kervann öncelikle şunu söylemeliyim ki bu forumda bilgi paylaşmamak diye birşey yoktur.Elimizden geldiğince paylaşmaya çalışıyoruz,zaman içinde eminim bunu göreceksiniz.
Sadece soru sorulduktan sonra cevaplar için biraz sabır gerekiyor.bazı arkadaşlar sorunun hemen cevaplanmasını bekliyor,böyle birşey maalesef yok.Şayet sabır gösterirseniz, bu forumda yeterli paylaşımın fazlasıyla yapıldığını göreceksiniz.
Şimdi şöyle bir özetleme yapalım.
1- Mükellef sözleşmesinin düzenlenme tarihinden itibaren 15 gün içinde damga vergisinin (binde 9,48 üzerinden) ödenmesi gerekir.Şayet mükellef veya meslek mensubu sürekli damga vergisi mükellefiyeti açtırmışsa,ilgili ayın beyanında bunu dahil ederek öder.
2- Sözleşme (bildiğim kadarıyla) 30 gün içinde de meslek mensubu tarafından gib'e yüklenmelidir.Tabiki defter tasdik bilgileri ile birlikte.
3- Sözleşmeler istediğiniz numaradan başlayabilir.
4- Basit usul mükellefleri için aylık beyanname söz konusu olmadığından,yıllık beyannameyi meslek mensubu verecek ise,sadece aracılık sözleşmesi yapması yeterlidir.
5- Önceki muhasebeci ocak ayında aralık ayının beyanlarını vereceğinden kdv,muhtasar vb.beyanlar verildikten sonra sözleşmesini sistemden iptal edebilir.(Çok emin olmamakla birlikte) İptal tarihine 31.12 veya 25.01 diyebilir.Sözleşmeyi iptal etsede şubat ayında geçici vergi,mart veya nisan aylarında ise diğer yıllık beyanları verebilir.Çünkü bu beyanların dönemi 01.01...-31.12... dönemleridir.Yani beyanname dönemleri, sözleşmenin iptal tarihinden önceki dönemler olduğu müddetçe,iptal etse dahi bu beyanlar verilebilir.Yeni meslek mensubu da sözleşme girişini,önceki iptal ettikten sonra yapacaktır.Örneğin önceki sözleşme 25.01 de iptal edildiyse yeni sözleşme girişi 26.01 de yapılabilir.26.01 de sözleşme girişini yapan ocak beyanını verebilir.25.01 de sözleşme iptalini yapan,hem aralık beyanlarını hemde geçici,gelir veya kurumlar beyanlarını verebilir.
(Yanlışım varsa,arkadaşlarda lütfen düzeltsinler)

Saygılar
 
Arkadaşlar odaya gittim bugün ruhsat talep formu verip kaydımı yaptırdım.. Artık bende İSMMMO üyesiyim.. Bi nüsha da oda sicil kaydı verdiler vergi dairesine götürmem için.. Vergi dairesinden gelip yoklama yaptıktan sonra tekrar odaya gidip çalışanlar listesine kayıt yaptırıcakmışım.. Kaşe için ödeme dekontum ve formlarımıda o zaman vericekmişim.. Odadaki işim bittikten sonra vergi dairesinin isteyeceği imza sirküsünü çıkarttırmak için notere gittim.. hazır gitmişken bide numaralandırılmış A4 kağıdı olarak serbest meslek kazanç defteri tasdiklettim.. adres olarak kira kontratında olan büro adresini verdim ama vergi dairesine henüz mükellefiyet kaydı açtırmadığımdan vergi dairesi olarak kocasinan vd çıktı tc'min yanında! aslında büromu açıcağım bölge vergi dairesi Tuna.. İşlemi yapan bayana benim büromu açacağım yerin vergi dairesi bu değil dedim.. kadın bildiğin çömkürdü suratıma! "ben nerden biliyim, sizin tc'nizin yanında çıktı, madem öyle önce vergi dairesine gitseydiniz gibi bi ton laf söyledi." çok moralim bozuldu.. Konuda tecrübeli arkadaşlar bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. vergi dairesine gittiğimde bu durumu anlatsam yardımcı olurlar mı? başka defter mi tasdikletmem gerekir? umarım bi sorun teşkil etmez.. size defter tasdiğinden önce vergi dairesinden mükellefiyet kaydınızı oluşturmanızı tavsiye ederim.. Böylece kayıtlı olduğunuz vd otomatik çıkar..
 
Selamlar
Öncelikle hayırlı olsun.
Kendi açılışınızı yoklama gelinmeden yaptıramadınız mı?En azından en kötü ihtimalle öğleye kadar vergi numaranızı ve levhanızı çıkartır,öğleden sonra da defter tasdikinizi rahatlıkla yaptırabilirdiniz.Bilgi istemişsiniz ama şu an ne aşamadasınız tam anlaşılamadı.İçeriye müracaat etmişsiniz,açılış tarihi ne olarak verdiniz bilmiyorum.Defteri tasdik ettirdiniz mi?Bunlar tam anlaşılamıyor..Başka deftere gerek yok.Sadece s.meslek defteri yeterlidir.
Birde mührünüz geldiğinde tekrar vergi dairesine gidip sicil servisinden mühür (kaşe) numarasını sisteme girdirmelisiniz.
 
Sn. Tahsin Bey, öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim.
Durumu birde şöyle izah edeyim.. Bugün öğleden önce ruhsat işlemleri için odaya götüreceğim evraklarla uğraştığımdan,odada da aşırı bir yoğunluk olması sebebiyle de notere gidişim akşam üzeri 4ü buldu. Bu sebeplede Vergi dairesine gitme fırsatım olmadı. Oda yoklama tutanağı olmadan çalışanlar listesine kayıt yapmıyor, ve kaşe talebinde bulunmama da müsade etmiyor. Defteri tasdik ettirdim (biraz acele ettim), ama vergi dairesine büro açılışı için henüz başvuruda bulunmadığımdan adres görünmedi, yeni kiraladığım büronun adresini vermem yeterli olur diye düşünmüştüm ama TC kimliğimin yanında kocasinan vergi dairesi ibaresi çıktı.. (Başka bir malimüşavir arkadaşa sordum o potansiyel vergi dairendir dedi..) Benim sorum şu, Büromun bulunduğu bölgenin vergi dairesi Tuna Vd., benim tastiklettiğim Serbest Meslek Defterimdeki vergi dairesinin başka olması ne gibi bi sorun teşkil eder? Bu sorunu ne şekilde giderebilirim?

Umarım şimdi daha açıklayıcı olmuştur. Cevabınız içinde şimdiden teşekkür ederim..

Saygılar
 
Tahsin bey, ben bu işlemin yapılacağını bilmiyordum. bir yaptırımı var mı bunun?

Bildiğim kadarıyla herhangi bir yaptırımı yok.Sicil memuru,sisteme kaydınızı girerken,genelde hatırlatma yapıyor.Bana "Kaşeyi aldığınızda gelin numarayı kaydedelim" demişti.Bende ordan biliyorum,yoksa bende bilmiyordum..
 
merhaba ben ofisi yeni açtım.3aylık muhtasar beyanname verirken beyannamenin arka sayfasını doldururken sm makbuzu ödemesini yada kira ödemesini her ay için ayrı ayrımı yazmamız gerekiyor yoksa birleştirmemiz mi gerekiyor?
 
merhaba ben ofisi yeni açtım.3aylık muhtasar beyanname verirken beyannamenin arka sayfasını doldururken sm makbuzu ödemesini yada kira ödemesini her ay için ayrı ayrımı yazmamız gerekiyor yoksa birleştirmemiz mi gerekiyor?

mükellefin muhtasar beyannamesini verirken soruyorsunuz değil mi ?
 

Benzer konular

Üst