Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli Mi?

sayın muhozcan açıkçası sizin verdiğiniz cevap beni tatmin etmedi benim sorduğum mesajlara neden cevap veremediğinizi anlayamadım vede aynı meslek mevkisine sahip olmamıza rağmen sizin tepeden bakan üslubunuz demekki karakterinizi yansıtmış ayrıca referansınıza ihtiyacım yok ister 20 sene ister 30 senelik muhasebeci olun bu sizi ne bir adım üstün gösterir ne bir adım altta gösterir 25 senelik bir muhasebeci tanıdığım var daha bilançoyu yapamayan buna göremi kendinizi üstün görüyorsunuz
benim ticari konustuğumu düşünmüşsünüz ben ticari düşünmüyorum sadece bu kadar eleştirmeniz yanlış diyorum bakın aşağıda bunu size 2.kez yazdım eğer dikkatli okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız
bakın ben diyorumki eleştirininde bir dozu var ama siz eleştirmiyorsunuz resmen vuruyorsunuz burada her programın kendine göre eksisi yada artısı vardır hiçbir program sizin istediğiniz özelliklere sahip değildir mutlaka bir terslik olabilir bunuda eğer gerçekten mali müşavir iseniz sizin takip etmeniz gerekir bunu sizin gözlemlemeniz gerekir sizin anlattıgınıza bakarsak bir tıklayım herşey kendi olsun ben oturayım demek oluyor
ben size dedimki madem birçok progaramı kullandınız özellikle vurguladıgınız orka yerine neden lucayı kullanıyorsunuz kullanmayın kimsenin burada aklını karıştırmayın
özellikle yeni meslek mensubu kişileri doğru yönde bilgilendirmek istediğinizi söylüyorsunuz madem öyle bir veri hazırlayın bütün programları artısı ve eksisi ile kıyaslayın böylece bir yararınız dokunur hem alacak olan kişiye yardımcı olursunuz hemde buradaki gereksiz tartışmayı önlemiş olursunuz.
son olarak kurumsal olarak yapılan bir hata programa mal edilemez bunu düşünmeniz gerekir. saygılarımla

Sayın Rooniin;

Çözüm var çözüm var...ama hiç bir tanesinin çözümünü şuraya yazamıyorsunuz bizde deneylimde Görelim Gerçekten çözümünün olup olmadığını.

Çözümü var demeniz yeterli değil bu forumu okuyan herkese ispat etmek zorundasınız..

İspat etmelisiniz ki benim yazdıklarımın yanlış olduğu ortaya çıksın..

Sayın Sinan Yücel;

Siz Mecburiyetin ne demek olduğunu sanırım bilmiyorsunuz mecburiyetten kullanıyorum diyorum ama anlamıyorsunuz demek..

Mecburiyetim olmasa bir dakika kullanmam bunuda zaten size söyletmem merak etmeyin...

Sn Muhozcan, bunlardan bir kaçının çözümünü yazdım ancak sizin hakkınızda şöyle bir intiba edindim, müsaadenizle siz deveyi getirin hendeği ben kazarım mali tatile kadar umarım atlatırım. Konu çok uzasın istemiyorum, isteyen istediğini kullansın, programa verilen paradan pay almıyorum.

rooniin ' Alıntı:
Sn Muhozcan, bunlardan bir kaçının çözümünü yazdım ancak sizin hakkınızda şöyle bir intiba edindim, müsaadenizle siz deveyi getirin hendeği ben kazarım mali tatile kadar umarım atlatırım. Konu çok uzasın istemiyorum, isteyen istediğini kullansın, programa verilen paradan pay almıyorum.
+1 anlayan anlıyor demekki arkadaş ya çözümü kendi bulmak istemiyor yada mecburiyetine sıgınıyor arkadaşım madem bu kadar sıkıntın var biraz araştırmacı ol biraz oku nediyelim sana lucayı alırken kocaman ayrıntılı kitap veriliyor biraz araştır yada takıntın varsa müşteri hizmetlerini ara sana yardımcı olsunlar kimse sana burada birşey ispat etmek zorunda değil eğer programa yeteri kadar hakim olamıyorsanız bu sizin sorununuz ve eksikliğiniz.

muhozcan arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum burada benim adiatlarımla kokteyller verilen tanıtılan
ve bu mesleğe yeni başlamış arkadaşlarımıza sanki mecbur alacakmışsın gibi odalardan yapışan pazarlamacılık
yapan ve odada çalışıp bu mesleğin abc sinden anlamayan kendini mali müşavir olarak adlandırmış(?)
kişilere ayrıca kızmakla beraber

en kızdığım ikinci konu bizim ticari faaliyetimize takan oda ve birlik çatır çatır luca ticareti yapıyor
hiçkimsenin sesi çıkmıyor!

iştediğim eleştirileri yaparım buna kimsenin birşey dememesi lazım
lakin görüyorum burada programın bazı sıkı destekçileri var size bu programı savunun diye birşeymi veriyorlar
madalyamı alıyorsunuz

luca en güzel faydası internet tabanlı olması ben programı kötülemiyorum
ben diyorum ki programda programlama mantığı yok (gayet normal web tabanlı olduğu için
asp ve html en fazla buna izin veriyor)

reklam olmamaması için
benim kullandığım programda yevmiye defterini 30 farklı şekilde yazdırıyorum
çıkartığım tabloları 10 farklı dosya formatında kayıt ediyorum
.doc .rft .xls .odt .ods .pdf .html .bmp .jpg .png vs
istediğim şekilde hataları bulabiliyorum
programda mantık olduğu için sorunlar hemen çözülüyor beni kıvrandırmıyor

1994 ten beri bu meslekteyim baba mesleği asıl işim bilgisayar ama bu zihniyet
bize hep herşeyin kullanmasını öğretti
bizler ve diğer mühendisler hep birşey yapmak değilde o şeyleri kullanmayı öğredik
eğitim sisteminin eksikliği

ben dos tabanlısından windows tabanlısına, unix tabanından lunix tabanına kadar
bütün muhasebe programlarını kullandım ve mantık yapılarını biliyorum lucayıda kullandım

bu işleri bilen ve karşılaştırmalı tablolar analizleri yapan yaptıran muhasebeciler
ve işleri yoğun olanlar sürekli defter yazdıranlar için luca yeterli değil

bana burada programı pohpohlamayın
kullanan lucayı kullasın buna birşey demiyorum bana göre ekskiği çok
lucayı kullannanlar birde entegre programları kullansınlarda farkı görsünler

tavsiyem yeni meslekdaşlarımınız kanına girip küfür yemeyin

birde her forumda bu luca meselesi var kim açıyor kim bu işlerin
pazarlamacıları ve takipçileri belli değil o ayrı
forum modun bu konulara dikkat etmesin lazım
kapatın artık bu konuyu sıktı iyice reklam yapılacak diye kabak tadı verdi

yeni program alacak arkadaşlara tavsiyem birkaç firmadan demo alıp ona göre karar versinler
hemen birkaç kişinin şakşakıyla odanın cici demesiyle şöyle iyi böyle iyi demesiyle luca veya herhangi bir programı hemen almayın bakın karşılaştırın ona göre karar verin

her program satıcısı demo ürününü seve seve ücretsiz veriyorlar isteyin hemen size kargo ile gönderirler

biraz araştırmacı olun hemen alıyım işime bakayım demeyin, odada bu meslekten tam anlamayan vatandaşın lafı ile hareket etmeniyin araştırmacı olun bir markaya veya guruba takılıp kalmayın

para ödüyorsunuz öpücükle program vermiyorlar
paranızın karşılığında hizmetinizi alın bu bu meslekteki herkezin en doğal hakkı

yeni büro açıyorsanız fazla müşteriniz şuan yoksa internette bir sürü ücretsiz muhasebe programı var
indirip kurup bir deneyin

harika ms office ve oppenoffice uygulamaları var işletme defteri bilanço defteri excel-calc formatında
hazırlanmış bir sürü program var harika bordro programları yapmışlar muhasebe programlarından bile
güzel bir bakın pirim nasıl hesaplanmış gelir vergisi kesintisi nasıl yapılmış ücret nereden gelmiş
hazıra alışmayın

incelemeler
bakın burada muhasebe programları ile yüksek lisans tezi yazılmış
http://www.belgeler.com/blg/16dg/bilgisayarli-muhasebe-programlari-analizi-ve-bir-uygulama-computerized-accounting-programs-analysis-and-an-application

muhasebe programları standartları taslagı
http://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&cd=13&ved=0CD8QFjACOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.vergiportali.com%2Fdoc%2Fbulten%2F73-PwCVBulteni-BMPSGT1.pdf&ei=IHzrTZOwCcnoOeXOnakB&usg=AFQjCNFCQs4arp0_ocGnofw-3m6wtuO0EA

benim burada söylediklerim tavsiye amaçlıdır alınıpta bana kızmayın

saygılarımla,

fatih çavuş arkadaşım konuya sonradan müdahil oluyorsun ve bence konuya vakıf olamamışsın
ben üzerime alacak olursam kendi görüşümde lucanın sıkı destekçisi değilim birincisi bu
kimsenin kimseye madalya taktığı yoktur senin dediğin gibi herkes eleştirme hakkına sahiptir yazınla kendine ters düşüyorsun ikincisi bu
sonrasında muhozcan arkadaşımızın sadece lucaya yaklaşımını eleştirdik program bazlı hareket etmedik yazılarımı okursan ben hiçbir programa yüklenmedim isteyen istediği programı kullanmakta özgürdür eğer programa yeteri kadar vakıf olamıyorsanız kullanmaya mecbur değilsiniz hangi programı kendinize yakın görüyorsanız onu kullanın dedik yani şimdi bu bizi lucanın taşeronu yapıp madalyamı taktıracak !!
'''tavsiyem yeni meslekdaşlarımınız kanına girip küfür yemeyin''' bu sözünüzü ise kınıyorum kendi adıma neden küfür yiyecekmişiz biz programı zorlamı sattırıyoruz yada zorlamı dayatıyoruz bakın ben ne dedim bir veri hazırlayın madem karşılaştırmalı bütün programlar hakkında artısı eksisi olsun herkes özellikle yeni kullanacaklar bu verilerden hareketle en iyi program hakkında bilgi sahibi olsun hem bu tartışma biter hemde faydanız olur
bakın şimdi odaların ticari faaliyetlerinin programla alakası yok demiştim ticari pazarlama olarak önümüze konulanlara bende itiraz etmiyorum değil ama örneğin araba kullanmayı bilmiyorsanız arabanın ne suçu var şimdi demekki kurumsal olarak yapılan hatalar bir programa mal edilemez dünyanın en iyi programıda olsa kurumsal olarak yönetilemiyorsa program ne yapsın
birde şu konuya özellikle takıldım reklam olmaması için kullandığınız programın ismini vermekten çekinirken neden luca ismini ağzınıza bu kadar kolay alıyorsunuz eşitlik ilkesi bunun neresinde var şimdi
son olarak isteyen istediği programı kullanmakta serbest kimse kimseye dayatma yapmıyor yok eğer ben kullanıyorum ama eksiği çok diyorsanız sizi programa bağlayan sebep yok hangi programda rahat ediyorsanız o programı kullanmakta özgürsünüz hepiniz sağlıcakla kalın.

Şimdi ben kısıtlı bilgimle yazıyorum fakat Bir barkodlu çalışma, ne bileyim stokta bir marka model en boy renk fotoğraf milyem vb tanımlamalar varmı?

yazar kasalardan veya terazilerden bilgi çekebiliyor muyuz? Pos cihazları vb ile otomatik bağlantısı var mıdır?

Koza diye bir modül gördüm fakat çok detaylı değildi sitedeki anlatım. merak ettim

Sayın Çavuş, yine bu başlık ve diğer başlıktaki mesajlarınızdan edindiğim izlenim oda yönetiminden memnun değilsiniz, oda yönetimi ile luca nın başarısı arasında bir bağ kuruyorsunuz. bu sebeple olaya pek objektif yaklaşmadığınızı düşünüyorum, ayrıca lucayı savunanları odanın taraftarı olarak kabul edip, lucayı odanın bir projesi olarak görüp lucanın ücretsiz dağıtılması gerektiğini savunuyorsunuz, buraya kadar sanırım bir problem yok. Yanlış anlamamışımdır siz. Haklısınız veya değilsiniz demiyorum buraya kadar.

Demişsiniz ki 30 farklı şekilde defter yazdırabiliyorum, lucada saymadım ancak belki 30 yakın şekildedir lucadaki defter basımı sayısı da.

Diğer konu 10 farklı dosya formatında defter kaydı mevcut demişsiniz, güncel dosya formatları neler diye baksak *.doc, *çxls, ve *.pdf dir. Bunların 3 de lucada mevcut. Bunun haricinde diğer bir format sizinde alıntı yaptığınız gibi *.jpeg dir ancak resim formatı defter kaydında ne derece gereklidir bilemiyorum kaldı ki resim formatının dosya boyutu diğerlerinden daha yüksektir. Bence 3 format olduktan sonra diğerleri gereksiz. Zaten aralarında çevirim mümkün. İlla çok gerekli ise çıkan defteri resim veya text formatlarına çevirebilirsiniz. İnternet tabanlı olduğu için program mantığına sahip değil demişsiniz ona da bi anlam veremedim, bir programda program mantığı olaması için illa mysql in sizde mi olması lazım.

valla 450 tl verip luca alcam 6 taksit yapıyorlar muhasebe brosunda kullanan arkadaşım var çok memnun.

Sayın Fatihçavuş;

Ellerinize sağlık o kadar uğraşmışsınız ve üstüne üstelik üniversite tezinide sunmuşsunuz...Üniversite tezinde LUCA paket program olarak geçmiyor bile Paket program analizlerinin içinde yar almıyor...

Sanırım yazdıklarınız ve sunduğunuz belgeler yeni işe başlayacak arkadaşlar için güzel birer belge olur ve karar vermeleri açısından yeterli olur...

Ayrıca LOGo ya sıradan paket program diyen bir arkadaş vardı..umarım bu yazınızı ve göstermiş olduğunuz belgeleri okurda LOGO nun sıradan bir pakat program olduğunu fakat LUCA nın paket program bile olmadığını öğrenir...

Sayın;

Rooninn ve sinanyücel arkadaşımıza tekrar sesleniyorum...Yazmış olduğum eksikliklere lütfen çözüm var diye yanıt vermeyin eğer yanlış ise söylediklerim yapılması gerekenlerle birlikte madde madde cevap verirseniz LUCA kullanan arkadaşlarda deneyip sonuç almış olurlar...Bu şekilde cevap yazarsanız yazdıklarımın Kesinlikle haklı olduğunu sizlerde kabul etmiş oluyorsunuz...Haa sizde bilmiyor ve araştırıyor olabilirsiniz araştırmanız bitince yazabilirsiniz..

muhozcan ' Alıntı:
Sayın Fatihçavuş;

Ellerinize sağlık o kadar uğraşmışsınız ve üstüne üstelik üniversite tezinide sunmuşsunuz..........
Sn Muhozcan, bahsi geçen tezin yazım tarihi 2 0 0 7 dikkatinizi tekrar çekerim 2 0 0 7

Sorduğunuz soruların tamamının çözümü mevcut, ancak size bunları madde madde yazdığım taktirde yine kabul etmeyeceksiniz ki yani tartışma bir kör döğüşü gibi, mesela ters bakiyeler için desem ki size lucada tanımlama var , siz diyeceksiniz ki evet uyarı veriyor denedim gördüm ama yine de veri gişine izin veriyor diyeceksiniz. Ne yapsın istiyorsunuz ki uyarıya rağmen ters bakiye girdiğinizde program size elektro şok mu versin? Neyle neyi satın almaya çalışıyorsunuz, bu ve benzeri program iyi kötü muhasebe bilgisi olan insanlar içindir, okuduğunu anlayanlar içindir, siz illa hata yapacaksanız veya diretecekseniz program ne yapsın, yani biraz da kendimize bakmamız lazım, acaba ben bu programı veya bu mesleği icra yetisine sahipmiyim diye.

rooniin ' Alıntı:
muhozcan ' Alıntı:
Sayın Fatihçavuş;

Ellerinize sağlık o kadar uğraşmışsınız ve üstüne üstelik üniversite tezinide sunmuşsunuz..........
Sn Muhozcan, bahsi geçen tezin yazım tarihi 2 0 0 7 dikkatinizi tekrar çekerim 2 0 0 7

Sorduğunuz soruların tamamının çözümü mevcut, ancak size bunları madde madde yazdığım taktirde yine kabul etmeyeceksiniz ki yani tartışma bir kör döğüşü gibi, mesela ters bakiyeler için desem ki size lucada tanımlama var , siz diyeceksiniz ki evet uyarı veriyor denedim gördüm ama yine de veri gişine izin veriyor diyeceksiniz. Ne yapsın istiyorsunuz ki uyarıya rağmen ters bakiye girdiğinizde program size elektro şok mu versin? Neyle neyi satın almaya çalışıyorsunuz, bu ve benzeri program iyi kötü muhasebe bilgisi olan insanlar içindir, okuduğunu anlayanlar içindir, siz illa hata yapacaksanız veya diretecekseniz program ne yapsın, yani biraz da kendimize bakmamız lazım, acaba ben bu programı veya bu mesleği icra yetisine sahipmiyim diye.
+100 katılmamak elde değil
sayın muhozcan size burdan tek tek cevapları verecek değilim vede hepside mevcut zira ben kullanıyorum vede suana kadar herhengi bir yanlışa rastlamadım ayrıca biraz gayret edin ve çözümün nasıl oldugunu biraz araştırmacı şeklide siz bulun hazıra konmak yerine mesleğinizin gereğini yapın

tek tuşa basıp ba bs yapsın tek tuşa başıyım yevmiye kaydı gireyim, 600 yazınca 391 153 yazınca 191 çıksın,hesap planı alt hesaplarıyla birlikte açılmış olsun, yanlış yapınca beni uyarsın,dürtsün.. her programın kendine göre avantajları vardır. hazırcı beleşçi olmayın, o zaman bizlere ne gerek var!!!!!

stajer34 ' Alıntı:
tek tuşa basıp ba bs yapsın tek tuşa başıyım yevmiye kaydı gireyim, 600 yazınca 391 153 yazınca 191 çıksın,hesap planı alt hesaplarıyla birlikte açılmış olsun, yanlış yapınca beni uyarsın,dürtsün.. her programın kendine göre avantajları vardır. hazırcı beleşçi olmayın, o zaman bizlere ne gerek var!!!!!

Madde 2- A) Muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin konusu:
Gerçek ve tüzel kişilere ait teşebbüs ve işletmelerin;
a) Genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ve ilgili mevzuat hükümleri gereğince, defterlerini tutmak, bilanço, kar-zarar tablosu ve beyannameleri ile diğer belgelerini düzenlemek ve benzeri işleri yapmak.
b) Muhasebe sistemlerini kurmak, geliştirmek, işletmecilik, muhasebe, finans, mali mevzuat ve bunların uygulamaları ile ilgili işlerini düzenlemek veya bu konularda müşavirlik yapmak.c)
Yukarıdaki bentte yazılı konularda, belgelerine dayanılarak, inceleme, tahlil, denetim yapmak, mali tablo ve beyannamelerle ilgili konularda yazılı görüş vermek, rapor ve benzerlerini düzenlemek, tahkim, bilirkişilik ve benzeri işleri yapmak.
Yukarıda sayılan işleri; bir işyerine bağlı olmaksızın yapanlara serbest muhasebeci mali müşavir denir.
B) Yeminli mali müşavirlik mesleğinin konusu:
(A) fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde yazılı işleri yapmanın yanında Kanun?un 12. maddesine göre çıkartılacak yönetmelik çerçevesinde tasdik işlerini yapmaktır.

bununla benim söylediklerimin ne alakası var??? ben programlar hakkında yorum yaptım

sinanyucel ' Alıntı:
rooniin ' Alıntı:
muhozcan ' Alıntı:
Sayın Fatihçavuş;

+100 katılmamak elde değil
sayın muhozcan size burdan tek tek cevapları verecek değilim vede hepside mevcut zira ben kullanıyorum vede suana kadar herhengi bir yanlışa rastlamadım ayrıca biraz gayret edin ve çözümün nasıl oldugunu biraz araştırmacı şeklide siz bulun hazıra konmak yerine mesleğinizin gereğini yapın

Çözümü var çözümü var...Allahaşkına yaklaşık 10 taneye yakın madde yazdım..3 tanesinin bari cevabını verde şu forumu okuyanlar çözümü olduğunu görsünler...Yoksa çözümleri yokmu? ne dersin.

Ayrıca niye inanmayacakmışım...benle beraber yüzlerce kişi yapıp deneyecek eğer verdiğin cevaplar çözüm ise burayı okuyan yüzlerce insan buna inanacak ben inanmasam ne olur...

Ben kredili sistemle yetiştim, 70 ile üniversitede FF aldım, sınavlara 20 gün kala ders çalışmaya başlamadıysanız bundan sonra hiç çalışmayın çünkü kalmışsınızdır bu anlayışa hakim sınıf arkadaşlarım oldu ,ders notlarını kimseden almadım, vermedim, rekabetçi eğitim sistemi ile yetiştim, bilgiyi saklamasını iyi bilirim, şimdi gelelim konumuza ben bu bilgileri ben size neden vereyim? Sırf haklılığımı ispatlamak için mi? Sizce bu kadar basit mi?

Ben nasıl olsa yanıtlarımı biliyorum haklılığı mı da.

Şimdi varın gerisini siz araştırın düşünün.

Ama deseydiniz ki eyyyy ronniin miydi neydi nick im, arkadaş ben luca kullanıyorum bunları bilmiyorum yardımcı olur musun, hay hay olurdum, değişik illerden telefonla lucasına müdahale ettiğim hiç görmediğim adının bile doğru olduğundan emin olmadığım arkadaşlar edindim, belki siz bu mesajları yazarak böyle bir arkadaşlığı kaybettiniz.

Şimdi varın siz düşünün.

muhazcanın luca hakkında yorumları,
zaten forumda başkada yorumu yok.
bazı yorumları doğru olmakla birlikte genel itibariyle kötülemeye dönük yazılar.
lucanın geliştirilmesi gereken yönleri ısrarlı taleplere karşı değiştirilmiyorsa Sözleşmeyi yenilemezsin .Başka bir program alırsın (büro için)
FAKAT (bu kocaman bir fakat )
muhazcan samimiyeti konusunda tereddüt yaratıyor.
Birde lucayı kullanmak zorundayım ne demektir?
luca yetkilileri başına silah mı dayadılar? Büron yok mu senin? Övdügün programı alsana bürona(!)

Arkadaşlar,
Kusura bakmayın ama bu konuyu gerçekten boşu boşuna ve gereksiz uzatıyorsunuz.
Moderatörlerimiz konu başlığını "Luca meydan savaşı" haline getirseler daha uygun olacak.

Soru çok basit "Yeni SMMM'ler Luca Programını Seçmeli mi?"

Siz günlerdir Luca onu yapıyor bunu yapamıyor,yok şifrem 3 günde geldi 1 ayda geldi,yok pdf varda jpeg yok vs gibi aslında "Luca programının olumlu ve olumsuz yanları nedir?" sorusuna cevap arıyorsunuz.

Ben Luca kullanmıyorum öncelikle onu belirteyim.Bugün çalıştığım şirketten ayrılsam ve büro açsam %99 Luca alırım.
Nedenine gelince;
Yeni açılacak olan bir mali müşavirlik bürosu herşeyden önce minimum maliyetle açılmalıdır.Çünkü bizim mesleğimiz eş-dost ahbap-çavuş ilişkisiyle yürüyen ve öyle veya böyle müşterinin müşteriyi getirdiği bir meslek.Dolayısıyla büromuzu açtığımızda müşteri sayımız ne olacak ne kadar gelir elde edeceğiz gibi soruların net bir cevabı yok.Hal bu olunca minimum maliyetli büro açmak öncelik olmalı.
Yeni açılan büroda neye ihtiyaç var?
Masa,sandalye,raf,dolap,telefon,faks,internet,vs. artı bir de mükellefin defterlerini tutmak için bir muhasebe programı.

Şimdi arkadaşlar aranızda muhasebe bürosu çalıştırıp da mükellefine incik cıncık detaylı mali rapor düzenleyen var mı?Sanmıyorum.
İmalat işletmesi ya da fabrika defterini bürosunda tutup,dataylı maliyet kar/zarar raporları vs yapan var mı?Sanmıyorum.

Ha ben mükellefime her alanda detaylı raporlama yapıyorum diyip de bu raporu herhangi bir muhasebe programında yapanı ise hiç sanmıyorum.
Raporlama yapan herkes de bunu excel de yapıyor.(Yani hangi program olursa olsun raporlama için mutlaka excel formatında data vermesi kullanım için önemli)

Bu çerçevede muhasebe bürosunda kullanılacak hemen hemen bütün programlar büro ihtiyacına cevap verecektir.
İlaveten yeni büro açan bir meslek mensubunun daha çok büro dışında eş dost ziyaretinde olacağını düşünürsek mükellef datalarına ekstra bir maliyet olmadan (server kurmak gibi) büroya bağlı kalmadan ulaşabilmek de önemli bir avantaj bence.

Hal böyle olunca da 450 TL gibi bir rakama 6 taksitle satılan ve senede de 100 euro para ödenen bir program bence yeni smm büroları için gayet mantıklı bir tercih olacaktır.

Programda bulunan eksiklikler de zaman içerisinde yapılacak güncellemelerle düzelecektir/tamamlanacaktır diye düşünüyorum.

Bir önce çalıştığım işyerinde kullanılan Koskoca Logo Tiger2 hızlandırılmış amortismanı yanlış hesaplıyordu.
Her programda hata olabilir.

Selamlar